Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

czy wam się wydaję, że to się dzieje bez cichego przyzwolenia rodzica  😲 raczej to niemozliwe jak młoda ma koniki w gospodarstwie. Ten typ tak . Próbowano wychowywać, edukować może czas na inne rozwiązania?
Zużka czyli człowiek może męczyć konika, bo jest najważniejszy ? a jak ktoś powie -nie masz akceptacji na to co robisz to będzie tragedia? tragedią będzie to jak w przyszłości będzie tak meczyć innych ludzi. Zaczyna się często od społecznego przyzwolenia i pobłażania.
czy wam się wydaję, że to się dzieje bez cichego przyzwolenia rodzica  😲 raczej to niemozliwe jak młoda ma koniki w gospodarstwie. Ten typ tak . Próbowano wychowywać, edukować może czas na inne rozwiązania?
Zużka czyli człowiek może męczyć konika, bo jest najważniejszy ? a jak ktoś powie -nie masz akceptacji na to co robisz to będzie tragedia? tragedią będzie to jak w przyszłości będzie tak meczyć innych ludzi. Zaczyna się często od społecznego przyzwolenia i pobłażania.

Popieram
Ludzie zwracali jej uwagę, a że jest zatwardziała w swoich przekonaniach to chyba trzeba zastosować metody ostrzejsze  🙄
Ona nie ma lat 10, tylko jednak troche więcej
wiedziałam, że tak będzie. Czy ja powiedziałam, że zgadzam się na to co ona robi? Nie. powiedziałam, że odwracanie od niej całego środowiska może zakończyć się tragedią. Ok, może ma tych lat 12.  Myślisz, że jej rówieśnicy rozróżnią to, że ona robi źle a nie jest zła? Tzn. załóżmy, że to się poprawi, ona odstawi konia na pastwiska. Myślisz, że stosunek, wrogo przez nas nastawionych, dzieci zmieni się z tym faktem? Nie. Nie mówię, że to sprawa łatwa i nie mówię, że mamy pozwalać na to, aby zwierzęta były katowane. Ganasz, trochę za bardzo wyogólniłaś. W ten sposób możemy iść w drugą stronę, skoro człowiek męczy konika, to mamy go zabić i zniszczyć, aby okazać jak bardzo jesteśmy temu przeciwni? Chyba nie bardzo. Trzeba znaleźć taką drogą, która do dziewczyny przemówi, a nie ją zniszczy.
a ja mysle, ze jej srodowisko to gowno obejdzie. ci co sie konmi nie interesuja, wogole nie zwroca na to uwagi, a ci co sie interesuja, przeciez o tym wiedza i daja przyzwolenie.
katja też tak myślę, to środowisko wiejskie i ogólny stosunek do zwierzat jest taki jaki jest, a małolatę ktoś tak wychował i wpoil jej takie a nie inne zasady traktowania zwierząt, jak się zabawka zepsuje to się ją zje.
bez emocji -żużka ty psychologiem jesteś? bo jeżeli nie to może mamy na forum psychologa i zajmie obiektywne stanowisko. Czy to będzie na nk czy nie będzie, sprawa i tak nabrała rozgłosu ogólnopolskiego, a ile lat ma ta zastraszana małolata której rodzic pozwala jeździć bez toczka, na źle dopasowanym sprzęcie, a jak dojdzie do tragedii-czy to podchodzi pod jakiś paragraf braku opieki nad nieletnim dzieckiem?
nie, nie jestem psychologiem.
Katija, najprawdopodobniej masz rację.
a ja mysle, ze jej srodowisko to gowno obejdzie. ci co sie konmi nie interesuja, wogole nie zwroca na to uwagi, a ci co sie interesuja, przeciez o tym wiedza i daja przyzwolenie.

dokładnie tak, też tak myślę.
Szkoda mi tych koni.To u nas trzylatka czeka  bo mówię że jeszcze maleńka... 😕
no i blogi poznikały
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
02 lutego 2010 16:34
ale część zdjęć jest zachowana u niektórych na twardym  😁 😁
dla zmiany tematu, nie końskie, ale fajne
wszystko można sprzedać 🙂

http://allegro.pl/item897049350_okazja_skrzypiacy_snieg_sprzed_garazu_bcm.html
Tak pozostając w temacie..

http://www.photoblog.pl/kucyczekranch/56991052/kukus.html

Nie wiem co to za patent do lonżowania, ale jeszcze bardziej martwi mnie to, że to roczniak i pewnie wiosną pokażą się nam zdjęcia z jazd na tym dzieciaku...
O matko... czy ta dziewczyna wie co robi? O.O
Właśnie pierwszy raz zobaczyłam te fotki, które pokazujecie... Straszne. 😵
EDIT:
Właśnie zauważyłam, że ktoś raczył skomentować o to foto - http://www.photoblog.pl/kucyczekranch/52201077/aaaa.html ... Takie małe pytanie - to był ktoś z forum? ;> Jeśli nie - dużo osób się tym zainteresowało... tym lepiej...
No niestety chyba nie zdaje sobie sprawy jak krzywdzi konia którego podobno tak kocha...no ale cóż niech żyje dalej w swoim świecie tysiąca jednorożców i różowych kucyków, a później sama sie przekona co mu zrobiła jak dorośnie 🤔
Właśnie... czemu tak dużo osób nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi? Osobiście znam ich dużo... dużo za dużo...
Ja wsiadłam na 2.5 letnią kobyłkę, kilka razy na stępa i trochę kłusa... Z własnej głupoty? Niewiedzy? I powiem Wam, że do tej pory mam wyrzuty sumienia  🤔.
A jak patrzę na to, co te dziewczynki wyprawiają, to mi się serce kraja... Ja rozumiem niewiedzę, ale nieumiejętność słuchania ludzi, którzy zdecydowanie mają większe pojęcie... Tego już pojąć nie potrafię. W tym momencie dla mnie dziewczyna usprawiedliwienia nie ma żadnego, skoro niejednokrotnie uwaga była zwracana... Ale to grochem o ścianę w takim wypadku  👿
No to ja Wam opowiem coś ciekawego, jak już na takie tematy zbaczamy.
Byłam sobie w tym roku na obozie. Nie powiem gdzie, żeby nie było antyreklamy... W każdym razie pewnego razu wsiadłam sobie na rudą kobyłkę... nazwijmy ją K. Ogólnie rzecz biorąc nie jestem jakaś suuuperzaawansowana, właściwie zaawansowana w ogóle nie jestem - jedyne moje skoki to 30cm do przejścia właściwie, a ujeżdżenia to właściwie w ogóle (no, nie liczmy wolt, półwolt, wężyków i innych takich, bo to na byle rekreancie można zrobić... chyba. :lol🙂 Podczas jazdy spytałam się, ile kobyłka ma lat. Odpowiedź: TRZY LATA. I chodzi w rekreacji od początku wakacji. A ja byłam na obozie w sierpniu. Więc ten tego... nieciekawie troszkę... Bo kobyłka chodziła nawet na jazdy pod zupełnie początkujących. Takich, którzy potrafli jeszcze walić wędzidłem po zębach... Potem dowiedziałam się, że takich trzylatków jest dwoje w stajni...
EDIT:
Dodam jeszcze, że obydwa konie skakały do 80cm bodajże, jak nie wyżej...
Te dziewczę z photobloga jest lekko chore. Napisałam komenta ale oczywiście nie został przez nią akceptowany. No cóż prawda w oczy kole. Zadzwońmy do jakiś ,,animalsów" bo to się tylko tam nadaje. Karygodne traktowanie młodych zwierząt. No i przecież ta dziewczyna nie jest taka leciutka. Ach biedny koniś. Znam trzy latki chodzące zawody, bo niektórzy zajezdzaja konie w wieku dwoch lat ale napewno nie są to tak chude nierozbudowane zwierzaki🙁🙁🙁  🤦
dla zmiany tematu, nie końskie, ale fajne
wszystko można sprzedać 🙂

http://allegro.pl/item897049350_okazja_skrzypiacy_snieg_sprzed_garazu_bcm.html

mistrz 😀
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
02 lutego 2010 21:31
Wracając do poprzedniego tematu - podejrzewam, ze panienka jest wychowana bezstresowo, a to oznacza, że nic sie jej nie przetłumaczy!  🤦
Averis   Czarny charakter
02 lutego 2010 21:41
ale część zdjęć jest zachowana u niektórych na twardym
A i owszem 😎
Napisałam do tej gówniary PW na fotoblogu  🤔 Wątpie, czy cokolwiek to da, ale może akurat...
Kill  🤦 🍴

edit:
Julie- uśmiałam się do łez xD No komedia po prostu, hehehe...
asiowe   after a hurricane comes a rainbow
02 lutego 2010 22:24
  http://www.allegro.pl/item909616126_kantar_sznurkowy_halter_nowy_wzor_cob.html
😲

Nie rozumiem czy ten kantar miał byc ładny czy co?  🤔
[quote author=Northern_Star link=topic=190.msg468765#msg468765 date=1265133300]

Właśnie zauważyłam, że ktoś raczył skomentować o to foto - http://www.photoblog.pl/kucyczekranch/52201077/aaaa.html ... Takie małe pytanie - to był ktoś z forum? ;> Jeśli nie - dużo osób się tym zainteresowało... tym lepiej...
[/quote]

ja napisałam do tych 2 dziewczyn komentarze do zdjęć, ale większość pokasowały i zdjęcia również
asiowe   after a hurricane comes a rainbow
02 lutego 2010 22:45
[quote author=Northern_Star link=topic=190.msg468765#msg468765 date=1265133300]

ja napisałam do tych 2 dziewczyn komentarze do zdjęć, ale większość pokasowały i zdjęcia również
[/quote]

ja napisałam do tej dziewczyny na PW i dostałam w odpowiedzi że mam się nie wtrącać jej koń jej sprawa, co z nim robi jak i gdzie  😲
na koniec dodałą że jest za niego odpowiedzialna i o niego dobrze dba ❗  🤔 😵
takiej to nic nie przetłumaczy się maskara  🤔 😵
tylko koni żal
a co się dziwić w końcu jest "trenerką westu"
Co do tej nastolatki - można napisać do TOZu ale z opinią np weterynarza. Moja koleżanka tak robiła na allegro w przypadku koszmarnych ogłoszeń. wtedy oni mają obowiązek sprawą sie zainteresować. A w internecie anonimowym się nie jest, policja sobie poradzi w razie czego. A nawet jak policja nie zechce nic zrobić, to dziewczyne można w ten sposób postraszyć.
tez napisalam komenta, nawet 2, ale nie sadze by to cos dalo. tacy ludzie maja problemy z przetwarzaniem informacji...  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się