Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

no jakoś nie napisałam :P
ej..no nie strasz mnie 😉
w realu nie kojarzę, jakiś gość z 2 końca polski który reklamuje usługi "końskie" i szuka znajomości nowych .... no świr chyba - dlatego skojarzyłam z tym od "matrymonialnych" .... ide szukać blokad :P
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/21851
Ogłoszenie jak ogłoszenie, ale strona językowa nie powala... Co wszyscy mają z tym "na stajni"? Wyobraziłam sobie to dziewczę machające widłami na dachu stajni i jakoś tak mi się humor poprawił 😉
sumire wydaje mi się ze na 'na stajni' mowią w niektórych regionach Polski.
[quote author=horse_art link=topic=190.msg1928505#msg1928505 date=1384868423]
a teraz tak poważnie bez czepiania się czyiś ogłoszeń, gdy czepiają sie o własne 😉

nie ogłoszenie, ale linkuje profil. myśle, że to chyba tego "przystojnego koniarza szukającego partnerki" - z ogloszeń na portalach.

pisze do mnie od dłuższego czasu, łamaną polszczyzną, zagaduje, że che poznać koniarzy, podaje nr żeby "esemeska napisać". ignoruje, wiec po kilku tyg znów...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003838186792
poznajecie? też macie takie "ogłoszenia"? nie kojarzę go z żadnej grupy, nie mam w znajomych (ani realnych wspólnych), żadnej transakcji nie prowadziłam...
[/quote]
Do mnie też jakiś czas temu pisał na fb. A napisał "witam dlugo jezdzisz konna,trener z awf,poznam koniarzy,sam masuje ,tejpuje jezdzcow ,odezwij sie." He he, napisał to 27 sierpnia, a ja dopiero niedawno to zobaczyłam w wiadomościach  😁
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
20 listopada 2013 21:37
co to jest "tejpowanie jeźdźców"?  🤣

A tak w ogóle to co się czepiacie? Niedobre  🤬 Przystojniak z niego, ten szczery uśmiech na profilowym. Ciacho niezłe, no i koniarz. I masażysta po awfie, no normalnie nic tylko brać  😍  😂
I to spaghetti... Lubię spaghetti  🤣
desire   Druhu nieoceniony...
20 listopada 2013 21:50
strzemionko, no to nic tylko uderzaj do chłopiny  😉 😜 😁
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
20 listopada 2013 21:52
desire kiedyś na pewno poleciałabym na takie ciacho  😂 ale obecnie mam już drugą połówkę i nie zamierzam jej wymieniać na "lepszy" model  😜
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
20 listopada 2013 21:55
Może chodzi o Kinesio-taping??
Używany nie tylko w jeździectwie, ale w każdym sporcie, przy kontuzjach.
To takie specjalne taśmy stosowane głównie przy urazach mięśni.

Tutaj przykład: http://www.fizjoterapia.pl/tasmy-ns-tex-opis,1201
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
20 listopada 2013 21:56
tejpy sa super  😍 😍 uratowaly mnie kilkukrotnie
czuje się zdradzana 🙁 "zagadał" dokładnie to samo do mnie 🙁

posprawdzajcie swoje skrzynki! 😉
+ nie jest QH ... kiedyś gdzieś było jego dokładniejsze ogłoszenie i rodowód, znalezione bo zastanawialiśmy się (chyba tu), czemu jakiś taki tani jak na qh i nie w typie rasy 😉.
a tam rodzice jakieś miksy painta nieudokumentowane i naszych ras...
Sio   nowe wcielenie marchewki
21 listopada 2013 09:38
Przyszłościowy koń western, spokojny  to po co uczony klasycznie??  No chyba,że to tak jak w tym linku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=569356106468892&set=a.290877964316709.67073.225008620903644&type=1&permPage=1  czyli niski i srokaty 😉
a o na-czułkach pomyślę-jak tylko dorwę jakąś muchę
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
21 listopada 2013 11:00
[quote author=horse_art link=topic=190.msg1930190#msg1930190 date=1384988496]
+ nie jest QH ... kiedyś gdzieś było jego dokładniejsze ogłoszenie i rodowód, znalezione bo zastanawialiśmy się (chyba tu), czemu jakiś taki tani jak na qh i nie w typie rasy 😉.
a tam rodzice jakieś miksy painta nieudokumentowane i naszych ras...
[/quote]
Znałam tego konia jako źrebaka- matka to faktycznie nieudokumentowane oo, startowała w tyczkach i beczkach z powodzeniem, a ojciec jak najbardziej udokumentowany i prawdziwy APH.
AleksandraAlicja, ale aph to nie QH ;]
Jak ślązak to nie małpolak... (szczególnie z połowicznym pochodzeniem - w papierach NN, po matce ... jeszcze innej rasy)
21 listopada 2013 11:22
No niby tak, ale tak naprawdę AQH od APH różnią się często tylko maścią, a i to nie zawsze. A pisanie o tym, że koń jest danej rasy tylko na podstawie jednego rodzica jest dość częste.
Mi bardziej chodziło o siodło, idealne do zrażenia młodego konia do siodłania... Skośnik też profesjonalnie zapięty.

Niemniej AQH i APH to nie to samo 🙂
21 listopada 2013 12:23
Prawie to samo- powszechne jest stosowanie AQH w rasie APH, w drugą stronę nie idzie, bo się boją łatek u qarterów.
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
21 listopada 2013 12:30
"Prawie to samo", to tak jakby ktoś chciał sprzedaż konia niby arabskiego, bo po ogierze arabskim, a od klaczy młp. Nawet jak będzie bardzo przypominać araba to i tak arabem nie będzie 😉
21 listopada 2013 12:33
Nie, to bardziej tak, jak koń małopolski i xo.
AleksandraAlicja, to są zupełnie inne rasy...
do tego koń jest po ojcu tylko (podobno) painta - i jak już powinien mieć wpisane paint i po klaczy nn wyglądającej jak oo - to skąd u licha z tego niby się QH wziął?
oszustwo - naciągactwo obrzydliwe i tyle...
21 listopada 2013 13:22
To nie są zupełnie inne rasy- bardzo często pod względem budowy ciała i rodowodu AQH od APH różnią tylko ciapki, albo nawet ich brak.
Natomiast ja absolutnie się z Wami zgadzam, że opis jest ni w pięć ni w dziewięć. Ale- podobnych opisów koni jest na pęczki, a pewnie użyli AQH, bo są w Polsce dużo bardziej powszechniejsze niż APH i wielu ludzi kojarzy AQH, ale nie ma pojęcia, co to APH.
Tego Iwo znałam u hodowcy, jak był jeszcze źrebakiem. Bardzo poszedł w matkę, bo już jego rok młodszy brat typem bardziej przypomina ojca.
AleksandraAlicja, ale cholera co za różnica!? nie jest QH to nie jest - nawet go nie przypomina ;/

to, że jakiś przypomina tekińca .....ba! nie on, ale jego ojciec przypomina tekińca (a matka całkiem innej rasy) to nie można go sprzedawać jako tekińca ;/  bo nim nie jest!

od dziś mój koń będzie andaluzem - bo ojciec (sp) taki podobny nawet....

nie rozumiesz? mój samochód do fiat, ale ford ma podobne modele - tzn mam sprzedac jako forda bo to "popularniejsza" marka?
Pełno tu tego, ale ręce opadają... ur. 2011 a latem już zapieprza w bryczce i pod siodłem. Co za kretynizm...
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/7722

w dodatku duży, ciężki koń.
21 listopada 2013 13:32
Ależ ja toczę dyskusję już tylko i wyłącznie na temat podobieństwa/braku podobieństwa genetycznego rasy AQH i APH. O tym, że opis jest nie teges, dawno napisałam. I to, że tego typu jest bardzo, bardzo częsty w ogłoszeniach. A jeszcze gwoli ścisłości: ojciec tego Iwo jest bodajże w 3/4 AQH  😂 Ale to już od dawna jest off topic.
AleksandraAlicja, może dlatego nie moga go sprzedać? (a ładniutki, wzrost fajny,....cena...) bo za dużo ściemniania z tym pochodzeniem?
a jak 3/4 QH to czystym paintem tez nie jest hihihi 😉))
21 listopada 2013 16:56
Hehehe, certyfikat Skips Sweety ma wydany przez APHA  :cool A sam Iwo (który się nazywa Scośtamcostam Iwo) jest sprzedawany chyba jest sprzedawany z 2 lub 3 rąk- szkoda, bo jako mlodzieniaszek i zajazdek był naprawdę fajny. A cena- skoro obecnie za. 9000 zł kupi się roczniaczkę AQH z certyfikatem, a za 13000 zł zajezdzoną 3latkę, to faktycznie jest sporo.
Pełno tu tego, ale ręce opadają... ur. 2011 a latem już zapieprza w bryczce i pod siodłem. Co za kretynizm...
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/7722

w dodatku duży, ciężki koń.

Bez przesady, on jest ze stycznia 2011 więc już prawie trzy latek. Jest wyraźnie napisane że przyjął tylko siodło i jeźdźca a nie że jeździ regularnie po kilka godzin dziennie pod siodłem. Co do bryczki, to jest normalne że trzy latki chodzą w bryczce, zwłaszcza cięższe konie.  Zarówno z ogłoszenia jak i z opisu wynika że jest to ładny koń, w miarę rozsądnie prowadzony.
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/21900
nie chce ktoś sprzedać 3-letniego wałacha? do hodowli?
wiem, że w ogłoszeniu jest mowa też o klaczy, ale jest tak sformułowane, jakby na dobrą sprawę płeć zwierza była obojętna (byle nie ogier). 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się