Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

emptyline   Big Milk Straciatella
03 sierpnia 2013 19:45
Kopyta ma normalne, perspektywa kretyńska, natomiast nogi wyglądają na spuchnięte.
kobyła ma 170 cm więc te kopytka są za małe  moim zdaniem
korysindex4, kopyta nie mają nic wspólnego ze wzrostem, a poza tym wielkie nie znaczą wcale z automatu dobre, czy lepsze. Kopyta mają być proporcjonalne i poprawne (mocne, symetryczne), a to jest klacz na cienkiej nodze, z dużym dolewem xx, nie bardzo jest skąd i nie bardzo po co u takiego konia oczekiwać chodzenia na wielkich talerzach.
To co się akurat paskudnie rzuca w oczy to tyły, szczególnie lewy. Albo trwała pozostałość po flegmonie, albo jakiś hulający stan zapalny. Na filmie moim zdaniem też klacz nie kłusuje czysto (ale to może być wina podłoża czy rajtra, a nie tylko tylnej nogi). Ale co tam, zadziwiają kopytka 🙄

Swoją drogą z tym wzrostem w ogłoszeniach to też jest ciekawostka. Ile to ja już koników widziałam, które miały 158-160 cm, ale sprzedający twardo utrzymywał, że 165 cm. Mojego Rota kupowałam jako konia 180 cm, a w rzeczywistości miał 174 cm. Kiedyś byłam też oglądać ciekawego trzylatka, właścicielka zapytana o wzrost mówi 170 cm. Myślę sobie, niedobrze, jeśli już ma tyle, to bankowo jeszcze trochę podrośnie, a mnie interesuje tylko koń na moje gabaryty. Ale co tam, daleko nie mam, pojadę i obejrzę. Wchodzę do boksu, a tam bardzo miłe zwierzątko, nad którego grzbietem i kłębem mogę spokojnie patrzeć na drugą stronę. Mówię więc właścicielce, że fajnie, bo to wcale nie jest żaden wielki koń, tylko takie fajne, nie za duże, kompaktowe zwierzątko. Właścicielka oburzona: "Ależ jak to nieduże, on ma 170!". Aha, tylko ja mam 165 cm wzrostu i wyglądać przez konia mogę jedynie na osobnikach max. mojej wysokości 😉
" maść gniada popręg na grzbiecie." z ogłoszenia http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/5604?q=&plec=&masc=&rasa=30&lokalizacja=&przeznaczenie=&cena=&strona=

marysia ogladalam tego konia- gryzie, kopie, w lipcu skonczy 3 lata dopiero, choc na moje to wyglada jakby 2 mial skonczyc. w pastuchu i na łancuchu, kompletnie nie wychowany kon. i duzo gorzej wygląda w rzeczywistosci niz na zdjeciach.
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
04 sierpnia 2013 09:04
OBIBOK nieźle, a ja myślałam by go kupić tak "prawie w ciemno" wierząc w opis. Dobrze, że nie zeszła z ceny jednak.
aneta   foto by Tynka
04 sierpnia 2013 18:21
http://stajniabajkana.mamfirme.pl/

oferta stajni( bardzo dokładny opis)
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
04 sierpnia 2013 18:36
widziałam www tej stajni jest zabawne

słowniczek pojęć;

Wypas polega na tym ,że koń pasie się z innymi końmi na wypas

lub oferta zajeżdżania:

Koń będzie na początek uczony pracy w ogłowiu i z lążą jegi celem będzie robienie pełnych kółek na długość lonży i reagowanie na głos człowieka.

słowniczek pojęć;

lub oferta zajeżdżania:

Koń będzie na początek uczony pracy w ogłowiu i z lonżą jegi celem będzie robienie pełnych kółek na długość lonży i reagowanie na głos człowieka.

Jeszcze taki kwiatek:
PSZYZWYCZAJAMY oraz uczymy konie skręcania i zatrzymywania  Bogu dzięki, że ktoś te konie nauczy skręcać i się zatrzymywać, bo gdyby cały czas biegły prosto bez zatrzymania, w końcu by się zabiły o ścianę.
04 sierpnia 2013 20:51
Misiek, lubię to! 🙂

Słuchajcie, ta stajnia istnieje naprawdę? To nie jakiś internetowy wymysł?
Oferujemy różne zebrania na których są omawiane różne sprawy związane np . z wystawami , z jazdą w siodle...
a jakbym chciała bez siodła, to już nie mogę przychodzić na zebrania? 🙁
BASZNIA   mleczna i deserowa
05 sierpnia 2013 15:01
Słuchajcie, ta stajnia istnieje naprawdę? To nie jakiś internetowy wymysł?

No wlasnie tez sie zastanawialam 😉.
Ale jaja! Faktycznie ta strona jakaś taka oderwana od rzeczywistości, chyba do nich napiszę! 😉)
05 sierpnia 2013 17:12
Ja chciałam zadzwonić, ale bałam się, że parsknę śmiechem, jeśli okaże się, ze ta stajnia faktycznie istnieje. Jakbym miała bliżej to z chęcią umówiłabym się na jazdę. :P
Ja chciałam zadzwonić, ale bałam się, że parsknę śmiechem, jeśli okaże się, ze ta stajnia faktycznie istnieje. Jakbym miała bliżej to z chęcią umówiłabym się na jazdę. :P

Życie Ci niemiłe?  😀
Zorganizujmy grupę, która się tam wybierze na jazdę w 'zastempie' i to KUSEM!  😜
MiLLi   Puszo Pusz Pusz ;)
05 sierpnia 2013 19:27
na jazdę, ale chyba na jednym koniu co? 😉 mają tam 4 latkę, 2 latkę i roczniaka  😉
w "zastempie" sobie nie pojeździcie tam niestety ;/
😀
piotrowska   Między grzywą a ogonem
06 sierpnia 2013 16:12
06 sierpnia 2013 16:56
Ja niestety nie dam rady, no ale ważne, że pan ma takiego na SPRZEDARZ. 🙂
Stajnia Bajkana reklamuje się na re-volcie: http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/17875
Nie jestem pewna co mają "reklamować" zdjęcia. Np. bardzo ascetyczna uprząż chomątowa.

edit: http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/17872?
Ta klacz taka ambitna, że nie je, tylko szlifuje te skoki i ujeżdżenie...
Ascetyczna? Czy archaiczna? 😉
Archaiczna może też, ale chodzi mi o to, że taka minimalistyczna. Bez zbędnych elementów.
Wyjaśnione 😉
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/7928  podoba mi się ten opis 😀 " na parkurze pokazuje klasę swoim wyglądem", " skoki klasa N i N1 to minimum jego możliwości"  🤣
Na parkurze może, bo na czworoboku jakoś słabo mu wychodzi. Nie wiem czemu, ale jakoś wątpię w te skoki N...
Interesujące działanie jeźdźca na 5 zdjęciu.
siodło wszechstronne na ujeżdzeniu  🤣 pal pies, że dopasowane jak nie wiem... 😲 🙄
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
07 sierpnia 2013 17:44
17 lat to 17 000 😀

no i zdjęcie na trawce w żółtym zestawie - O.O wtf?

lotne, chody boczne, fiu fiu... powiedz co ćpasz dziewczynko
Interesujące działanie jeźdźca na 5 zdjęciu.

Oj bo Ty po prostu nie widzisz, jaki to piękny ciąg... 🏇
Faktycznie, piękny: "No ciąg, ciąg za tą wodzę mocniej!"
"No ciąg, ciąg za tą wodzę mocniej!"

rządzisz ! 🙂 :P

słowniczek pojęć;

lub oferta zajeżdżania:

Koń będzie na początek uczony pracy w ogłowiu i z lonżą jegi celem będzie robienie pełnych kółek na długość lonży i reagowanie na głos człowieka.

Zapomniałaś o pracy w dopinaczach 🙂
O,nauczą konia nawet spinania się.

Tam jest podany email,więc można napisać gdybyś się bała o kontrolę nad emocjami,emptyline  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się