Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

chyba sie nabiera, skoro tych ogloszen coraz wiecej- zawsze lamana polszczyzna lub translator i zawsze jakas chodliwa rasa- fryz, tinker (gipsy vanner czesto to nazywaja), andaluz badz arab. zawsze wspanialy, zdrowy i ujezdzony kon w kwiecie wieku.
aa, tak to rozumiem. Fajnie.  Ciekawe czy ktoś się na to nabiera.

Nabierają się.  😉 W tym roku był jeden przypadek z pewnego forum, w tamtym roku również jeden, ale ze znajomą w roli głównej. "Bo był tani i mi się fryz marzył." No i z konta poszło 5 tysięcy nie wiadomo gdzie i do kogo.  👀 A dziwne, bo kontakt e-mail'owy dobry, a telefoniczny tym bardziej. Tylko gdy robisz przelew to czeka cię informacja, że koń przeszedł granice i stoi w miejscu X, a ty dzwonisz tam, a oni: "żadnego konia nie ma i być nie miało." Dziękuję, zrobiono cię w jajo.  😁

I katija ma rację. Gdyby się nie nabierali, ogłoszeń by nie było.  😉
Cóż, jak ktoś się nabiera na taką szytą grubymi nićmi chałę, to sam jest sobie winien - i dobrze, selekcja naturalna musi być 😉
Z moich obserwacji: zazwyczaj nabierają się dzieciaki, które nie znają się na rzeczy.

Jak tylko usłyszałam, że fryza kupiła za 3 tysiące to zaczęłam się w głowę stukać. Co, gdzie, jak i kiedy? Obstawiałam ze znajomą, że przyjedzie jakaś mieszanka NN, która robi za fryza.  😁 Nic nie przyjęło, bo kasę przelała, oni się zwinęli, a ta musiała mamie powiedzieć, że straciła pieniądze w tak głupi sposób. I gdybyście widziały jakie e-maile jej wysyłano to od razu byście się zorientowali, co w trawie piszczy. Cała korespondencja na bazie translatora.

"Bo my chcieć konia sprzedać, twoja osoba."

Nie zapala się czerwona lampka? 
Być., możliwe, ale dzieciaki nie mają też "zazwyczaj" szybkiego dostępu do przelewu na kwotę 5000 pln?

Kolejny twór, który ewoluował ze słynnego już nigeryjskiego przekrętu. Na logikę - jak ktoś chce za darmo oddać wspaniałego, zdrowego, ujeżdżonego i rasowego konia, to naprawdę nie znajdzie żadnych chętnych w promieniu bliższym niż 1500 km? 🤣
Być., możliwe, ale dzieciaki nie mają też "zazwyczaj" szybkiego dostępu do przelewu na kwotę 5000 pln?
Nie mają. One zaczynają szukać konia, rodzic się nie zna i nie sprawdza, później kwestia przelewu i... Portfel pusty.  😉 Czysta niewiedza z obu stron.
dempsey   fiat voluntas Tua
13 kwietnia 2011 15:06
No jeśli już dochodzi do tego, że dzieci wskazują mamusi zdjęcie fryza wraz z numerem zagranicznego konta, i mamusia nie wnikając przelewa 5 tysięcy złotych... to ja dziękuję, postoję  😵
Nie wierzę.
Rozmawiałam z obiema dziewczynami, wiem jak to funkcjonowało. Sama też nie wierzyłam, ale to nie mój problem, bo nie moje pieniądze. Nauczkę mają, a do tego dochodzi również fakt, że tych oszustów złapać nie mogą i nic im się nie wróci. Co do rodziców - decyzji nie konsultowali z nikim ze środowiska koniarzy tylko z dzieckiem, także nie ma, co komentować. A później obie biły czołem w mur jakie to są głupie, że się nabrać dały.

To tyle na ten temat, więcej do powiedzenia nie mam, chyba że ktoś chciałby jeszcze jakieś szczegóły poznać to w porządku - jestem do dyspozycji.  😉
Tu nie ma co dyskutować na temat okoliczności, wieku i zasobności portfela, jak ktoś wierzy we wszystko, co mu mówią, a zwłaszcza w taką 'szytą grubymi nićmi chałę' jak to pięknie ujęła Quantanamera, to po prostu jest durny. Też sobie mogę w internecie napisać, że ja być Anki wan Grunswen i ja chcieć oddać mój Salinero w dobre hands, ja wybrać ty bo ja wiedzieć, że ty kochać konie i mu dać dobrego dom.  🏇 Wiedza mojego taty na temat koni kończy się w zasadzie na tym, że strasznie dużo go kosztują, bo jego kochane dziecko wymyśliło sobie trzy tygodnie w stajni, ale w życiu nie zapłaciłby w ciemno kilku tysięcy złotych tylko dlatego, że pokazałam mu ogłoszenie na jakimś wątpliwej wiarygodności serwisie.  🤔wirek:  skoro rodzice pomyślunku nie mają, to nic dziwnego, że nabierają się ich dzieci, ale jak to mówią - głupich nie żal.  😀iabeł:
A widzieliście ostatni post w wątku "Przyjmę, oddam, czyli nowy dom dla konia"? Jak się nieźle uśmiałam  😁
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
13 kwietnia 2011 19:13
Widzieliśmy  🤣 Właśnie jestem w trakcie tworzenia odpowiedniego ogłoszenia- skoro ludzie się nabierają na fryzy za darmo, to może...  😎
A widzieliście ostatni post w wątku "Przyjmę, oddam, czyli nowy dom dla konia"? Jak się nieźle uśmiałam  😁

Widziałam, widziałam.  Ale coraz częściej takie coś ma miejsce...

Widzieliśmy  🤣 Właśnie jestem w trakcie tworzenia odpowiedniego ogłoszenia- skoro ludzie się nabierają na fryzy za darmo, to może...  😎

Fryzy są już oklepane. Spróbują z inną rasą.  😁 Bądź oryginalna!

Czy ktoś spotkał się z przypadkiem, że na portalu ogłoszeniowym ktoś wstawił zdjęcia konia z jeźdźcem, ale w klapkach? Koń ujeżdżony w odpowiednim obuwiu.  😂 Napisałam do właścicielki z zapytaniem czy koń ma szczepienia itd, ale wyobraźcie sobie, że 3 latek nic nie miał. Kompletnie nic. A czy był odrobaczony? Zapomnijcie.
może nie jest super zadziwiające, ale na pewno w nietypowy sposób pokazany rozmiar wysłodków 😁

[img]http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/16/16/98/1416169887[/img]
było
nie wiedziałam, sorry (-;
Dzisiaj w emipku przeglądałam Koński Targ, i wśród czarno-białych ogłoszeń było ogłoszenie o koniu profesorze. Nic dziwnego, gdyby nie fakt, że koń urodzony w 2009...
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
15 kwietnia 2011 09:20
http://allegro.pl/zrebie-rasy-wielkopolskiej-i1563108662.html ej, dlaczego mój koń nie umie chodzić pod rękę?!?  😁
ŻuŻka - też to widziałam, ale wydaje mi się, że KT namieszał bo facet sprzedaje dwa konie i opisy ma na odwrót...
konie SZtumskie sa takiej budowy, ale on ma na prawde imponujaca szyjkę
konie SZtumskie sa takiej budowy, ale on ma na prawde imponujaca szyjkę

Jak dla mnie ten koń jest zbyt konkretny, ale piszą, że ma aktualne badania i licencję, więc może mi się wydaje.  😀
akurat jeśli o konie zimnokrwiste chodzi, to mogę powiedzieć, że wiem jak powinien wyglądać zimniok 😁
haha jak byłam mała, a wychowywałam się wśród samych zimnioków, myślałam, że są konie grube, kucyki(te małe) i araby(te chude, na cienkich nogach i o szczupaczym pysku)  😁 😁
dla mnie ten koń jest spasiony i wygląda nieładnie.
a może to nie jest jakieś nietypowe, ale zastanawia mnie cena http://allegro.pl/malowany-ogier-izabelowaty-i1548882818.html
wg mnie jest zapasiony... konie sztumskie mają konkretną budowę, ale nie odznacza im się im tłuszcz na szyi (jak celulit) czy pod nią a patrząc na zad nie widzi się jakby to nazwać, przylepionych i spuchniętych placków 😉
Fakt, często potencjalni klienci na stanówkę, to chłopi szukający konia, po którym widać że da się go mocno "upakować" w mięcho, a co za tym idzie, potomstwo też takie będzie... co nie znaczy, że to zdrowe
mtl   I M Equestrian
15 kwietnia 2011 18:33
jakby to nazwać, przylepionych i spuchniętych placków 😉

u nas nazywa się to Mcdonald's bum!  😂
http://allegro.pl/zrebie-rasy-wielkopolskiej-i1563108662.html ej, dlaczego mój koń nie umie chodzić pod rękę?!?  😁

wiesz za taka cene to powinien ten zrebak i na rzesach chodzic, a nie tylko pod reke... 😉
jejuu zobaczcie na co się właśnie natknęłam. 11 miesięcy i w trakcie zajeżdżania?  🤔
Tylko konia żal.. 🙁
http://allegro.pl/kuc-szetlandzki-i1567279282.html
[quote author=Olcia_93 link=topic=190.msg979074#msg979074 date=1302985123]
jejuu zobaczcie na co się właśnie natknęłam. 11 miesięcy i w trakcie zajeżdżania?  🤔
Tylko konia żal.. 🙁
http://allegro.pl/kuc-szetlandzki-i1567279282.html
[/quote]
Takie maleństwo i już siodłem i wędzidłem na lonży. I do tego dzieciak..  😵
Niedługo będą siodłać jak źrebak stanie na nogi  👿
...i do tego ten gówniarz siedzący kucykowi na nerkach!  😤
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
17 kwietnia 2011 20:18
Ja bym raczej na rodziców "psioczyła" niż na prawdopodobnie w ogóle nie znające się na koniach dziecko.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się