Maści i odmiany

Skaner-A   Gold Palomino
21 lipca 2012 21:39
kto chce?, dostepny od ręki pochodzenie hanowerskie 75%
edzia69   Kolorowe jest piękne!
21 lipca 2012 22:04
Skaner a on żyje w ogóle?  😲
Skaner-A   Gold Palomino
21 lipca 2012 22:07
żyje ma dopiero 2 godz, zdrowe fajne bydle hahaha
[quote author=Skaner-A link=topic=1848.msg1467686#msg1467686 date=1342904872]
żyje ma dopiero 2 godz, zdrowe fajne bydle hahaha
[/quote]
Strasznie odrażające jest to, w jaki sposób go opisałeś/aś. brr. 🤔
cieciorka   kocioł bałkański
22 lipca 2012 07:41
Florcik, dlaczego??
śliczny maluszek, a ta jego " maska " - cudo! 😍
Wygrzebane w necie zdjęcia.

Jak nazwać takie maści?

Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
22 lipca 2012 13:39
Nazwę je dereszowate, pierwsza kasztanowo(albo srebrno) dereszowata a druga karo dereszowata 🙂
Racjonalna   Patrz w niebo, ale uważaj na kupy
22 lipca 2012 22:00
Ja pierdykam O.o ten źrebak jest prześliczny ^^ dosłownie jakby miał maskę na twarzy taką kościotrupią ;p! boski *_*
cieciorka, hehe zdrowe fajne bydle, kto chce? - IMHO jest to napisane w taki gburowaty, odrażający sposób i zdecydowanie nie jest to odpowiedni opis małego, kruchego i ślicznego źrebaka.
edit: dopisek.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
23 lipca 2012 06:38
Florcik dla mnie lepsze jest żartobliwe, na luzie określenie "zdrowe, fajne bydle" niż "słitaśne" "mały, kruchy i śliczny źrebaczek" 😎
Przypomniały mi się "robaczunie" i "klaczusia" 😁
quantanamera, kurka, szkoda, ze ta jedna noga nie jest biala 😉 Zawsze lubilam konie z wysokimi skarpetami na czworobokach.

Kilka lat temu jezdzilam takiego elegancika, szkoda, ze wlascicielka tak duzo za niego "krzyczala", bardzo go lubilam:

quanta, po le voiltare jest sporo takich malowancow. sama widzialam kilka, a jeszcze wiecej mozna wyszukac.  cos tam musi byc w genach ciekawego.
a tak offujac jak mozna nakrecic i wstawic taki filmik jako sprzedazowy??? 😲 (laska jezdzi na wypinaczach i robi zagalopowania ze zlej nogi 😵 )
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
23 lipca 2012 10:40
ikarina z dedykacją do Ciebie pokażę moją pannę 🙂

ps.Bardzo,bardzo przepraszam za nieciekawe tło i nieporządek ale dopiero przeprowadziliśmy się na swoje i wszystko jest w  trakcie roboty jeszcze a akurat to zdjęcie zrobione po deszczach i jeszcze błoto było..wybrałam akurat to bo widać dobrze skarpetki.

lacuna, to jest ta sama panienka, co z twojego awatara? Fajna jest 🙂
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
23 lipca 2012 10:58
Owszem ta sama  😉 Uwielbiam jej odmiany bo są takie..idealnie równe 😁
cieciorka   kocioł bałkański
23 lipca 2012 12:38
Florcik, śmieszne co piszesz. W życiu bym tego tak nie odebrała.
quanta, po le voiltare jest sporo takich malowancow.
No właśnie tak się zastanawiałam, czy to nie linia matki tak maluje, bo u samego ojca w sumie skąpo z odmianami 😉
Dla mnie to już przeginka, za dużo się dzieje na koniu i wszystko poszarpane, tak średnio elegancko na czworoboki 😉 Ale faktycznie oryginał.

a tak offujac jak mozna nakrecic i wstawic taki filmik jako sprzedazowy??? 😲 (laska jezdzi na wypinaczach i robi zagalopowania ze zlej nogi 😵

Jak można w ogłoszeniu napisać, że koń jest od 4 lat w regularnym (sic!) treningu ujeżdżeniowym, nawet u mistrzyni Polski i udokumentowac to takim filmikiem 😲 Ten koń się snuje albo momentami, kłus mu umarł, w galopie przelewa sie jak mu pani bozia domyślnie dała i jedyne umiejętności, które prezentuje, to zmiana chodów przez słabiutkie przejścia. Które oczywiście są "bardzo dobre" 😁 Ciekawe, czy reszta tekstów równie obiektywna :P Ale tak OT 😉
Hehe to ja się pochwalę moim.

Tu nie za bardzo widać, ale tam gdzie ma odmianki (pończochy) ma jasne kopytka, a tam gdzie nie ma ma czarne 😀

Lepszego zdjęcia niestety nie mam...
Niesamowite...  😵
KoniowataOla tutaj nie chodzi o takie zdjęcia, bo bez obrazy, ale twój koń jest najzwyczajniejszym koniem. Także nie, zdjęcie nie tutaj.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
27 lipca 2012 17:18
A co w tym niesamowitego?  😁
Źle zrozumiałam wątek, myślałam, ze to ma pokazać odmiany i maści naszych koni.
Przepraszam za zaśmiecenie  😡
A co w tym niesamowitego?  😁

Jak to co - białe kopytka!
Wątek ma pokazać maści i odmiany, ale ciekawe, niepospolite. Nie chodzi o prezentowanie każdej skarpetki i gwiazdki własnego konia. Poza tym to całkiem normalne, że na nogach z odmianami kopyta są białe.

A żeby nie odbiegać od tematu - tarant jednokropkowy:

To jedyne ciemne miejsce na sierści kucyka.
kasztankaija   Love you more and more and more.
27 lipca 2012 20:54
wydaje mi się, że mój koń też tak trochę się tutaj nadaje  😡

[img]http://[/img]

Uploaded with ImageShack.us

oprócz odmiany na głowie, zadnich nogach, mamy jeszcze czarną plamkę na grzbiecie i parę białych włosków na potylicy  😎
kasztankaija  odmiana na głowie przypomina mi jakiegoś sępa trzymającego berło  😁

kasztankaija   Love you more and more and more.
27 lipca 2012 21:12
Heval jakoś nigdy nie zastanawiałam sie głębiej nad tym, co przypomina mi jej odmiana, ale całkiem możliwe, że to jakiś sęp  😂
No właśnie tak się zastanawiałam, czy to nie linia matki tak maluje, bo u samego ojca w sumie skąpo z odmianami 😉

z moich obserwacji wynika, ze albo le voltaire, albo kwpn ogolnie. czekam na zdjecia zrebaka po vip http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-64074.html od matki po my will na wlkp. to byl dopiero wynalazek! nie dosc, ze malowany jak tylko sie da, to opisany jako kasztan w siwiznie. dla mnie to on bardziej pod deresza podpadal, a co najciekawsze jasnial w kierunku zadu 🤔wirek: jak tylko dostane foty, to wstawie.
Pursat   Абсолют чистой крови
29 lipca 2012 10:09

Shakhid, ogier achał-tekiński, foto by fotart
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się