Howrse gra :)

Róg, krew meduzy, złote jabłko, różdzka płodności, ewentualnie łzy
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
26 stycznia 2011 17:56
Na wymianę :
Woda młodości
Puszka Pandory
Chmurka
Złote jabłko
Diamentowe jabłko
Krew Meduzy
Czarna orchidea
Powiew eola
Podkowy hefajstosa
złote ostrogi
Laury Dafne
Lonża Boreasza
Konik morski
Piorun zeusa
łzy afrodyty
róg obfitości
różdzka płodności
siodło posejdona
uzda posejdona
podkowy posejdona
zestaw posejdona
kamien filozoficzny (tylko na objęcia/klepsydrę + coś 1kuponowego)

na: łzy afrodyty, róg obfitości, 1 kupon (chodzi o to, ze mam niewykorzystane kupony na innych kontach, i jesli ktoś ma kupon na koncie z prywatnymi sprzedażami, a chce kupic jakąś rzecz jedno-kuponową sam, za swoje kupony, to byłabym wdzięczna jakby zgodził się na wysłanie rzeczy z CR z mojego konta i oddanie mi na inne konto kuponu  :kwiatek: bo inaczej nie będę mogła przesłać sobie tego kuponu na główne konto )

🙂
wątek zamknięty
jett   success is the best revenge
26 stycznia 2011 17:59
Mam pytanie, o zabawy z kucami. O ile trzeba zmiejszyć dawane jedzenie? Bo robiąc z ty wzorem który był tu podany, wychodzą mi ciągle za grube...

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
wątek zamknięty
szukam klepsydry kronosa i rogu obfitości(lub różdżki płodności) dam zestaw posejdona
pilnie szukam 2 osób do przerzucenia siodeł szytych na miarę (za pomoc dam puszke pandory ) :kwiatek:
wątek zamknięty
26 stycznia 2011 18:25
dam za objęcia atlante + róg obfitości 😀
wątek zamknięty
potrzebuję rymarza do ośrodka ! pilne ! 🏇
wątek zamknięty
mam HOPa na wymiane ; D
pw 😀
wątek zamknięty
blup ma coś wspólnego z pg? myślałam, że tu chodzi o ibs (inborn skills)

A jeżeli pokryjesz klacz -100 BLUP ogierem -100 BLUP to czy PG się nie pogorszy? 😉 Tak robią teraz początkujący na howrse i z tego się biorą źrebaki z PG np. 348.90

Tutaj cytat z prezentacji esef52
Zaczynamy rano od około 96% energii. Szczotkujemy, dajemy lizawkę (jeśli mamy) i na 1-1,5 godziny na łąkę. Później robimy treningi, przejażdzki, lekcje, zawody - dowolnie byle zmieścić się do 20:30 (w międzyczasie można dać rzepę) i  aż energia zbliży się do 0%. Może być nawet 0% to nic nie szkodzi. Kiedy koń ma najmniejszą energię głaszczemy go, potem dajemy marchewę, picie i wystawiamy na łąkę do godziny 21:30. Potem karmimy tyle ile nam brakuje żeby koń był najedzony i kładziemy spać. I tak codziennie
Na co wpływa wskaźnik BLUP??

Średnia BLUPu rodziców (Blup mamy+blup taty podzielić przez dwa) mówi, jak dobry będzie źrebak. Jeśli średnia blupu rodziców jest dodatnia, źrebak będzie miał lepszy potencjał genetyczny niż średnia potencjału rodziców. Jeśli ujemny - potencjał źrebaka będzie niższy. A więc ciągłe rozmnażanie koni z ujemnym blupem powoduje że źrebaki są CORAZ GORSZE.

Dodatkowo, jeśli średnia Blupu jest dodatnia źrebak będzie miał wrodzone umiejętności. Ich rozkład i ilość zależy od umiejętności rodziców. Przy w pełni wytrenowanych rodzicach (wszystkie umiejętności pogrubione) o potencjale około 350 i blupie 100 każdy możemy otrzymać nawet ponad 100 punktów wrodzonych umiejętności u źrebaków. Te wrodzone umiejętności powodują że koń po treningu będzie miał więcej umiejętności niż koń z takim samym potencjałem, ale bez umiejętności wrodzonych.
wątek zamknięty
no proszę, nie wiedziałam. tzn zawsze na angielskim (bo na polskim jedynie do zadania rodziłam źrebaki bliźniaki klaczą jakąś beznadziejną) rozmnażam klacze z blup 100 ogierem blup 100.
wątek zamknięty
[quote author=jett link=topic=1802.msg870972#msg870972 date=1296038789]
Mam pytanie, o zabawy z kucami. O ile trzeba zmiejszyć dawane jedzenie? Bo robiąc z ty wzorem który był tu podany, wychodzą mi ciągle za grube...

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
[/quote]

Dorosłe konie też wychodzą za grube. Muszą, bo dzięki większej ilości jedzenia dostają więcej energii. Bez tego trudno jest uzyskać 1.2 punktu.

Próbowałam dzisiaj wyhodować jednorożca po raz 12  ❗ Wreszcie się udało. Piękna kara klaczka  😅
wątek zamknięty
26 stycznia 2011 20:01
A ja jestem zadowolona, bo wyblupowałam moją klacz z PG 373.23 - andaluz, czysta 😎
wątek zamknięty
jett, po prostu się tym nie przejmuj. "Odchudzisz" konia bardzo łatwo, kiedy zakończysz gry - po prostu jednego dnia nie dasz mu nic do jedzenia i później wszystko wraca do normy. Bez przekarmiania konia nie da się osiągnąć 1,2 dodatkowego PG.
wątek zamknięty
zamienie klepsydre kronosa za rozdzke plodnosci i coś 🙂
wątek zamknięty
mam RO na wymiane, najlepiej za strzałe : )

edit. już nie : D mam hopa jeszcze 😀
wątek zamknięty
Ale np. mój kuc był zbyt gruby i miał mało energii, złabe zdrowie i morale przez to
wątek zamknięty
Bay, nadal nie dostałam rzeczy za moja strzale ... Wyslalam ja juz dawno na kueimu bodajże... To z Toba sie wymienialam, nie ?
wątek zamknięty
tak, tylko przypomnij mi co miałam Ci wysłać, bo już kompletnie zapomniałam o tym- miałaś się upominać!
wątek zamknięty
wieem, ale komputer mi sie zepsuł... A wyslac mialas EW i POC bodajże... Na pewno masz w hakims pw : >
wątek zamknięty
właśnie nie mam pw, bo porozumiewałyśmy sie tu, a tu wszystkie wiadomości kasuję. ale przyjmijmy że ew i poc. już wysyłam.

ps. elytowa grupa CanticumVenti ma anglika z pg 412 :o
wątek zamknięty
ok. ; >>
na libeerte prosze ; >>
wątek zamknięty
poszło. 😉 sorry za takie opóźnienie, ale wylatują mi te rzeczy z głowy w sekundę. 😉

[s]mam na polskim howrse RÓG OBFITOŚCI[/s] wstępnie zarezerwowany dla deidre.
wątek zamknięty
czy LuckyGirl... Na ang. To ktos z tad ??
wątek zamknięty
kastorkowa która dała mi to konto, zaprosiłam Cię z niego, bo zapomniałam, że już Cię dodałam z konta koleżanki (EfebCiio :hihi🙂. pardon. :kwiatek:
wątek zamknięty
Hej, ja gram od niedawna i mam nadzieje ze uzyskam tu jakąs pomoc w razie potrzeby 🙂 Mój login to Nastta, chetnie przyjme do znajomych😉
wątek zamknięty
Kupiłam 10 pkt dorastania za 24e O.o 🤔
wątek zamknięty
deidre gratulacje  😉
Nastta tutaj znajdziesz dużo odpowiedzi na poszczególne problemy 😉
wątek zamknięty
gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
27 stycznia 2011 09:39
kupie wymienie sie pilnie potrzebuje Puszki Pandory
na wymiane mam złote ostrogi laury darfne konika morskiego i dużo pktów dorastania jeśli limit mi się skończył bo to na innym koncie .
wątek zamknięty
weeee przed chwilką kupiłam kupon za 6 tys eq  💃 jeszcze poluje na jeden na bezpośrednich 🙂

a ja dzisiaj jeszcze będę próbowała tego jednoroga wyhodować i pożyczam moją klacz znajomej 🙂 muszę sobie fundusze zreperować to troche kasy poszło na te pokrycia -.-'
wątek zamknięty
weeee przed chwilką kupiłam kupon za 6 tys eq  💃 jeszcze poluje na jeden na bezpośrednich 🙂

a ja dzisiaj jeszcze będę próbowała tego jednoroga wyhodować i pożyczam moją klacz znajomej 🙂 muszę sobie fundusze zreperować to troche kasy poszło na te pokrycia -.-'

jest napisałam tą wiadomość weszłam na bezpośrednie a tam kupon ! i już jest mój  💃 😜
wątek zamknięty
Szukam osoby od której kupię konika za 60 tyś a potem ona mi odsprzeda za tyle samo innego  :kwiatek:
Chodzi o kupienie kuponu za equs.  😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.