Howrse gra :)

1 szklarnię, niestety 🙁
wątek zamknięty
Strach podnosi zbiory o 50%.
wątek zamknięty
Alice a jaki masz nick na Howrse?
wątek zamknięty
Mam problem: ilekroć usiłuję obejrzeć konia na aukcji pojawia mi się komunikat że wystąpił błąd z aplikacją Firefox...i zamyka mi się wszystko.
Czy ktoś z Was też tak miał?
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
06 maja 2009 18:29
Wytłumaczy mi ktoś jak to jest dokładnie z boksami we własnym EC? Ściółkę to już wiem, że flax najlepszy, i że trzeba poczekać 1 dzień aż się samo pościeli. Wiem też, że groom jest potrzebny dopiero przy ponad 20 boksach. W ogóle te przeliczniki ilości pracowników na boksy i pola mam.
Najbardziej mnie interesuje sprawa kupowania boksów - jak wydam kasę na ten najlepszy, to będę go miała już zawsze czy mi się zniszczy? A jak kupię średni to mogę go sobie potem rozbudować do najlepszego? Jak to jest z opłacalnością? Piszcie co wiecie, bo kolejny raz przekroczyłam 100 000 i zaczynam powoli myśleć o pensjonacie 😉
Aaa i jeszcze jedno - jak często trzeba wymieniać ściółkę? Jeśli ma się zapas na stanie to ona się zmienia sama czy trzeba jej "kazać"?
I kolejne jeszcze jedno 😉 Ile można mieć strachów i jak to działa?

z doswiadczenia powiem, ze najlepiej kupic ten sredni boks (16m), bo upgrade malego do sredniego kosztuje tyle samo co kupienie nowego sredniego. jezeli ma sie same boksy 16m to i tak EC dostaje za to 100%.
18m boksy to juz raczej kaprys
boksy sie zuzywaja, raz na 30 dni nalezy je zreperowac, reperacja kosztuje 200e czyli nieduzo

sciolka starcza na 7 dni, wymienia sie co tydzien sama, pod warunkiem, ze masz zapas.

strachow na wroble mozesz miec tyle ile zechcesz (po 1 strachu na pole). strach zwieksza plon, najlepiej postawic go na polu 15akrowym. stracha nie da sie zabrac, jest przypisany do jednego pola.

nalezy pamietac o pracownikach, jezeli kogos brakuje to najlepiej zatrudnic temporary employee (wyjatek stanowi saddler)
oczywiscie flax, marchewki, health mash, dobrze miec zwierzaki (lepiej kroliki niz kury)

no i to chyba tyle 🙂

smerfi oj chyba tak 😉 jak owlient jeszcze cos wymysli to pewno od razu sie zarejestruje.
wątek zamknięty
Alice a jaki masz nick na Howrse?

Al_89
wątek zamknięty

nalezy pamietac o pracownikach, jezeli kogos brakuje to najlepiej zatrudnic temporary employee (wyjatek stanowi saddler)

jak to zrobić?
mi brakuje weta i instruktora

edit juz wiem
wątek zamknięty
Bardzo dziękuję Edytko  :kwiatek: Pozostałym oczywiście też 😉
Jeszcze dla potwierdzenia:
- skoro 16 dają 100%, to 18 nie dają więcej prestiżu? Teoretycznie nie, ale może jednak?
- boksy mogę reperować w nieskończoność?
Też mi się wydaje, że króliki są o wiele lepsze niż kury.
Całe szczęście, że można zatrudniać tymczasowych pracowników. Z tego co widzę lista ofert jest zawsze bardzo długa i trudno zyskać pracownika. Tymczasowego saddlera podobno się nie da, ale zawsze można zatrudnić siebie.
wątek zamknięty
ok, teraz ja mam parę pytań:
-ile flaxa idzie na 16m boks? chodzi mi o jednostki ściółki na jedno ścielenie.
-zakładam taką sytuację-mam kobyłę, której niewiele brakuje do 100 BLUP i wiem, że 100 osiągnie w max 3 dni. chcę ją zaźrebić. zaźrebiam ją teraz, czyli w momencie, gdy BLUP jeszcze nie wynosi 100, ale w momencie wyźrebienia kobyła ma już 100. czy to wpływa na GP źrebaka? czyli inaczej-kobyła przekazuje swój GP źrebakowi w momencie zaźrebienia, czy w momencie wyźrebienia?
wątek zamknięty
06 maja 2009 19:41
Deidre jezeli chodzi o prestiz to 16 i 18 daja taki sam. imo, jezeli nie masz ambicja bycia w pierwszej 10 EC to boksy tylko i wylacznie 18m nie maja sensu
boksy mozna reperowac w nieskonczonosc. mozliwosc reperacji pojawia sie jak boks jest zuzyty w ok 75%. ja czekam z reperacja do 96%, bo dzieki temu rzadziej je reperuje 😉
a, i ja wole kroliki, bo one skubna sobie tylko kilka marchewek raz na jakis czas. kury potrafia zjesc od razu caly worek nasion (wspolczuje ludziom, ktorym kury zjadly po calym worku nasion rzepy)  🙄

Kurczak- flax schodzi dokladnie w takich samych ilosciach (tzn jezeli masz np 389* 1bedding flax to znaczy, ze mozesz nim poscielic 389 razy, wielkosc boksu nie ma znaczenia)
co do drugiego pytania: wydaje mi sie (ale glowy nie dam sobie uciac), ze liczy sie BLUP w momencie zazrebienia, a nie wyzrebienia 😉 ale to pytanie najlepiej jest zadan na forum game play na howrse 🙂
wątek zamknięty
aaaaa z tym flaxem to takie buty...tak długo gram, a jakoś nigdy nie byłam w stanie tego zaobserwować (no dobra, nie chciało mi się po prostu :icon_redface🙂
z tym BLUPem mi się z kolei wydaje, że liczy się paradoksalnie przy wyźrebieniu. ale też głowy nie dam. na forum howrse się nie udzielam, bo jestem blada dupa z angielskiego. 99% rozumiem, ale sama się wstydzę pisać i przy każdym poście przepraszać za poor english.
wątek zamknięty
06 maja 2009 19:53
dobra, to ja sie zapytam i zobacze co odpowiedza inni gracze 😉
wątek zamknięty
Zdaje mi sie, ze skillsy i Blup licza sie w momencie zazrebienia..

Ale na 100% nie jestem pewna wiec Edycia nam sprawdzi i sie podzieli info 😉)) 😍
wątek zamknięty
jezeli nie masz ambicja bycia w pierwszej 10 EC to boksy tylko i wylacznie 18m nie maja sensu

Mam ambicję bycia przez chwilę w pierwszej 500, kiedyś w odległej przyszłości  😎

Blupy na 100% w momencie krycia. Przynajmniej tak widziałam wiele razy na forum howrse.
wątek zamknięty
06 maja 2009 20:05
dostalam 5 odpowiedzi w przeciagu sekundy 😲 mialam racje- liczy sie blup podczas krycia 😉

edit: to dla top 500 boksy 16m bada wystarczajace. z malymi boksami mozna dociagnac bez problemu do 65-70% 😉
wątek zamknięty
Ufff, czyli nie grozi mi bankructwo. 18 mają zabójcze ceny.
Uzbieram więcej health mashy i marchewek i do dzieła  🤣
wątek zamknięty
Ja na razie zamknęłam moje EC dla koni, ale za to spełniam się farmersko i niedługo może zalicze 7 level 😉
wątek zamknięty
06 maja 2009 20:23
deidre z dobrych rad to jeszcze pamietaj zeby dzienna stawke trzymac na poziomie 10e, max 15e. chyba ze bedziesz miec bardzo wysoki prestiz i cena za jazde bedzie wynosic 22e lub wiecej, to cena pensjonatu moze byc wyzsza 😉

wątek zamknięty
Zapraszam klacze rasy mustang.
Posiadam pięknego, karego 5-cio gwiazdkowego ogiera z blupem 100!

Poza tym wezmę konia w trening na BLUPowanie  :kwiatek:
wątek zamknięty
Edytka dzięki  :winko:

edit: tak się zastanawiam, czy moje EC wyżyje z 9 000 eq do następnego lata...strasznie chcę kupić stracha...
wątek zamknięty
06 maja 2009 20:39
Kurczak spojojnie utrzymasz 😉
mnie utrzymanie pracownikow kosztuje 4500 tygodniowo, nie patrzylam wprawdzie ile masz osob zatrudnionych u siebie, ani jakie maja pensje, ale mysle ze 9tys starczy na 2 tygodnie. gorzej jezeli za te 9 tys bedziesz tez musiala zreperowac boksy czy kupic niasiona
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
06 maja 2009 21:18
Nie potrzebuje nikt boksu z flaxem, marchewkami i krolikiem?  👀 😎 Mam dwa wolne 😉
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
07 maja 2009 13:28
Mógłby ktoś podać maila do szefostwa howrse? Bo kupiłam passa z reserve, a mi nie zaliczyło poziomu 6...
wątek zamknięty
Notarialna to nie jest tak. Musisz wejśc z PROFILE/MY ACCOUNT. I tam znajdziesz CONTACT US. I piszesz 😀
wątek zamknięty
Nie macie czasem nadwyżki Aging Points?
Znów potrzebuję  😡

Aaa, i mam duużo koni na sprzedaż  :kwiatek:
wątek zamknięty
dzięki wistra za turnipka 😀

to ja wam się pochwalę:

http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6630112

ktoś szuka dobrego ogiera dla swojej kobyły?
wątek zamknięty
Ime, ja!
Akurat dla mojej 10* Hano.
Ale na razie jest pokryta.

Tylko weź tego łogra na 100BLUP'a zrób  😀
wątek zamknięty
jak widzisz nyxa dostał - robię z niego 100blup. jak będzie miał 10 lat - to 100 blup i źrebaczki 😀
Może nawet dzisiaj 😀

Tylko umówimy się - kupię od ciebie w równie promocyjnej cenie źrebaka po nim 😀
wątek zamknięty
Mam na sprzedaż 3 hanowerskie źrebaki:
ogierka 8 * 🙂
i dwie klaczki 10 * 🙂

http://www.howrse.com/joueur/fiche/commerce?id=26274741

Zatrudnię veta!!

W końcu dzisiaj zaliczyłam ten 7 poziom, 8 chyba nigdy nie zaliczę  👿
wątek zamknięty
postanowilam sprawic sobie konia i juz mam pierwszy problem - dalam malej cyca, ale ma ciagle tylko 10% energii, a nie wiem jak to zrobic zeby dac jej jeszcze? 👀
zaczynam sie irytowac.... 😎
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.