kącik skoków

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 czerwca 2012 12:22
będą zaraz na stronie propozycje regionalek.do  końca dnia będą.
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
18 czerwca 2012 12:54
Aha. To fajnie. Sprawdzę później 🙂
Czy wiadomo coś o regionalkach w Bogusławicach? W najbliższy weekend?
Nikitaa no galopuje śmiesznie, normalnie tak nie ma, ale podłoże było straszne, normalne kartoflisko  🙄 Na Lce prawie się wywaliliśmy na zakręcie  😵

Czy ktoś był na zawodach w Dębnie albo Mołdawinie?  👀 Zastanawiam się gdzie jest lepsze podłoże.
18 czerwca 2012 17:59
obiecane propozycje:
http://zawodyjezdzieckie.com/wp-content/uploads/2012/06/Reg-BB.pdf

no i mam zagwozdkę,jechać regionalne czy CSN?
Klami,mam dla Ciebie miejsce w przyczepie,ale pojadę w czwartek wieczorem,pasuje?
Czy ktoś był na zawodach w Dębnie albo Mołdawinie?  👀 Zastanawiam się gdzie jest lepsze podłoże.
[/quote]

Byłam i tu i tu. W Dębnie trawa dość śliska jak pada deszcz jest mocno ślisko, moge dodać jeszcze że jest dość mała rozprężalnia więc jest tłoczno 😉
W Mołdawinie jest piasek i to nawet niezły, nie jest kopno, za to na rozprężalni twardo i często nierówno, a plac konkursowy ma dziwaczny kształt bo na środku są wygrodzone drzewka no i jest dość mały.
dzięki  🙂
Frania jedziesz Mołdawin czy Dębno?
Jeszcze nie jestem pewna ale chyba do Moldawina.

edit: jednak zmiana planów. Jadę do Białego Boru za 2 tyg 😉
Ponia   Szefowa forever.
19 czerwca 2012 10:34
i mi w weekend dane było się w końcu poodbijać od ziemi 😉
skromnie  P i N 😉

i też prawdopodobnie zawitam do BB 😉
Mnie plecy coraz mniej bolą więc też chyba nie długo się wybierzemy podbijać świat  🏇
Wczoraj pierwszy raz odrywaliśmy się od ziemi od koryt (19.05)
No i niestety... wszystko co zostało wypracowane w pocie czoła mojego i konia przez zimę, wyplewienie moich złych nawyków, równa jazda od zakrętów, dobre prowadzenie się konia w dystansie, ustawienie, mocny galop i obszerniejsze fule - wszystko, wszystko poszło się paść.
Że też akurat jak pozbyłam się drugiego konia do treningów ten główny musiał zachorować! To plus sesja i brak jakiejkolwiek możliwości jeżdżenia zaowocowało pracą od podstaw. Znowu.
Nie mogłam przejechać dobrze mini parkuru 120. Jak już dystans był dobry to przy odbiciach za bardzo przyciskałam. Tzw "oko" wróciło mi dopoiero po 3-4 skokach na krzyżaczku, na pierwszych byłam kompletnie ślepa i robiłam woltę.

Mam załamanie nerwowe.

Dobrze, że na weekend zostaje ze wszystkimi końmi, które nie pojechały nad Wigry - wjeżdżę się spowrotem.
Kto się wybiera jutro do Słupna?  👀

Ponia   Szefowa forever.
22 czerwca 2012 21:30
salto piccolo,  nie przejmuj sie 😉
Wszystko szybko wróci do normy 😉)

a my szykujemy sie powoli do BB, 🙂
Ja dzisiaj skakałam metrówki dla gimnastyki i dużo gorzej nam wychodzi niż jak skaczemy 120  🤔wirek:  😵
Kto jeszcze jedzie do BB? 👀
Bede w BB ale jade tylko na niedziele 😉
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
23 czerwca 2012 10:47
My jedziemy 🙂
mam super konia  💃

zapomniałam o przeszkodzie nr12  👿
Ja dzisiaj skakałam metrówki dla gimnastyki i dużo gorzej nam wychodzi niż jak skaczemy 120  🤔wirek:  😵

Często tak mam. Wolę skakać wyżej, bo poniżej 120 mam wrażenie, że koń mi się przerzuca przez przeszkodę, zamiast skakać  🤔wirek:

Zazdroszczę wszystkim, którzy jadą do BB. Jestem strasznie ciekawa, jak wypadną te zawody. No i podłoże  😜
Ech.... tez jestem ciekawa tych zawodów. Strasznie żałuje, że musiałam zrezygnować (finanse ech...  🙁 ). :/
Na kolejne pojade na pewno, koniecznie !
ja tez jestem ciekawa, ale przynajmniej poczytamy opinie. wszak w kalendarzu na lipiec ponownie sa zaplanowane csn w BB
23 czerwca 2012 20:46
Ja tez niestety nie dam rady jechać tym razem do BB,ale wszystko wyglada tam super,stajnie,place,organizacja....
Tak bardzo bałam się tego żółtego oksera, jak widać koń nie miał problemów.
Podloze i stajnie bardzo fajnie, choc rozprezalnia strasznie mala, i do rozprezania ujuezdzeniowego sie nie nadaje... skokowo moze nie bedzie tragedii.

A co do organizacji..... to po wczorajszym potraktowaniu zawodnikow, nie wiem czy na nastepnych zawodach nie bedzie tu jeszcze mniejsza frekwencja... bo juz teraz jest ponizej 50 koni, co jest chyba porazka.
😲 Crazy,a jak potraktowano zawodnikow?kurcze a mialo byc tak  projezdziecko
No zaluje ze zdjecia nie zrobilismy....

Restauracja na miejscu nie byla dostepna dla zawodnikow, byla zamknieta tylko dla osob oficjalnych, czyli zawodnik nie mial wstepu, zwykly zawodnik.. niektorzy mieli wejsciowki specjalne....

Jak chcielismy tam wejsc i cos zjesc (odplatnie) wyproszono nas slowami ze nie jest to miejsce dla nas, i ze my mamy tam miejsce do zabawy....

A w naszym miejscu do zabawy stalo z 5 butelek wodki, kilkanascie piw i plastikowe kubeczki 🙂

Ja osobiscie poczulam sie jakbym byla alkoholikiem, ktory na zawodach ma chec tylko sie upic.. zjesc nie bylo co ani gdzie, nie bylo z nami rowniez nowych zarzadcow , nic, po prostu dwa zsuniete stoliki i na nich wodka...
deborah   koń by się uśmiał...
24 czerwca 2012 18:53
crazy, żenada. jesteś kolejną osobą od której słyszę mega krytyczną opinię.. szkoda. miejsce fajne zaplecze niezłe. wcześniej jeśli dobrze pamiętam zrazili ludzi fatalnym przygotowaniem krosu prawda?
24 czerwca 2012 19:17
Nie było nas już wczoraj wieczorem,więc nie wypowiem sie o bankiecie.ale wczoraj przez cały dzień dla zawodników jedzenie i napoje były bezpłatne,wydawane za okazaniem branzoletki.
dajcie znac za tydzien jak wypadly te CSN. ciekawe czy duzo ludzi sie wybiera.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się