kącik skoków

Ja się też z tym nie spotkałam nawet w LL  🤔
Na południu Polski ludzie oglądają z konia i w LL i w L.
Ja bym wolała z konia oglądać  🙁
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
26 maja 2012 20:11
Ale jak to technicznie wygląda? Wjeżdżacie na parkur wszyscy? Jeździcie od przeszkody do przeszkody?
Mi by brakowało możliwości policzenia ful. Jeszcze w LL kiedy rano jest sporo czasu, ale generalnie przed kolejnymi konkursami już go tyle nie ma. Czasem ludzi jest od groma, trzeba uważać żeby na siebie nie wejść, nie wyobrażam sobie w tym wszystkim koni, ale jak widać co "rejon" to obyczaj.
Strzyga, tak, wjezdzaja sobie wszyscy i przejezdzaja trase. czesto parkurmajster nawet jakies porady daje.
xxagaxx, w tak niskich konkursach stoi tak, zeby sobie tylko galopowac 😉 nie trzeba liczyc.
Strzyga, trener sobie idzie na nogach,liczy foule i mówi co i jak, a ty sobie jedziesz od przeszkody do przeszkody na koniu;
Czasu dużo bo to 1 konkurs więc przed sobie wjeżdżasz bez problemu, ale tylko stępem można się poruszać po parkurze.

Katija no nie wiem, na Partynicach LL stało od linijki 90cm i był jeden mega ciasny zakręt naprawdę trudny dla młodego konia.
Strzyga, tak, wjezdzaja sobie wszyscy i przejezdzaja trase. czesto parkurmajster nawet jakies porady daje.
xxagaxx, w tak niskich konkursach stoi tak, zeby sobie tylko galopowac 😉 nie trzeba liczyc.

Niby tak, ale znowu też czasem zależy od konia. Ja tam wolę zawsze wiedzieć ile metrów jest 😀 Ale nie powiem ciekawy pomysł.
xxagaxx, wlasnie- zalezy od konia, i chyba dlatego, mozna z niego ogladac parkur. zeby sie nie zdziwil 😉
Ale jeżeli jest 100 koni w konkursie? Też trzeba wyjechać?
Ale jeżeli jest 100 koni w konkursie? Też trzeba wyjechać?

trzeba jak trzeba, ale wyobraź sobie te 100 koni na parkurze :P:P

katija mi raczej chodziło o to, że nie na każdym koniu można sobie  "galopować" i będzie ok. Dlatego ja mam manię liczenia metrów 😉
Wydaje mi się też ze łatwiej i na spokojniej jest zapamiętać parkur na piechotę, gdzie można się na spokojnie zatrzymać, popatrzeć przeanalizować. Ale znowu, ja innego sposobu nie znam 😀 Zdarzało mi się nie zdąrzyć na oglądanie i musiałam już na koniu przy placu uczyć się kolejności. Nigdy mi to na dobre nie wychodziło :P
u nas nie ma po 100 koni w konkursach 🙂
Wrzucam za chwilę na naszą stronkę na fb, zdjęcia z dzisiejszej Sielanki
Nie wiem jak to wygląda w praktyce bo najczęściej wtedy jeszcze śpię  😁 Ale na południu generalnie nie ma dużej ilości startujących w LL więc się nie zabijają. Jedni chodzą po ziemi inni oglądają na koniu. Zdecydowana mniejszość ogląda konno.
Wrzucam za chwilę na naszą stronkę na fb, zdjęcia z dzisiejszej Sielanki

Też mam sporo zdjęć 🤣 Dodam w wolnej chwili.
Facella   Dawna re-volto wróć!
27 maja 2012 11:54
ktoś wie, dlaczego w Strzegomiu:
27.05.2012 ZR - skoki - zawody odwołane?
[s]i gdzie znajdę listy startowe na eliminacje OOM tamże?[/s]
edit: to OOM to chyba WKKW  🙄
My wczoraj wróciliśmy z Gajewnik i powiem Wam, że dawno nie byłam na tak dobrze zorganizowanych zawodach. Gratulacje dla organizatorów!
Julia1999   Gniady to nie maść, gniady to siła♥♥♥
29 maja 2012 16:04
HMM nie najwyżej bo to już było na końcu do zdjęć tylko🙂😉 zwykle skaczemy 75🙂😉

spotkaliście się z takim ułożeniem nóg w czasie skoku? da się to wyeliminować ?  Jeżeli tak: jakimi ćwiczeniami? Czy utrudnia to skoki, czy wręcz przeciwnie?  🤔

Nie bić, za głupie pytania  😜

zdjęcie zapożyczone, z czyjegoś fotobloga nie jest moje, dałam je tylko i wyłącznie za przykład, ponieważ innego nie posiadam.  :kwiatek:

spotkaliście się z takim ułożeniem nóg w czasie skoku? da się to wyeliminować ?  Jeżeli tak: jakimi ćwiczeniami? Czy utrudnia to skoki, czy wręcz przeciwnie?  🤔

a może to tak tylko na tej przeszkodzie ? Źle się wybił czy coś a akurat w takim momencie został uchwycony ? No chyba, że masz więcej zdjęć w takim stylu. 
możliwe że to jest xx ( one często tak skaczą zanim się wskaczą)
equidore, znałam klacz, która tak skakała wszystko, chodziła konkursy N C. Wydaje mi się, że przy takiej technice jest większe prawdopodobieństwo przyjęcia drąga na klatę i wywrócenia się.
anai dokladnie!przy ocenach skokow luzem na ZT i pod jezdzcem za takie cos kon dostaje bardzo niskie noty, komentarz jaki czesto slyszalam od sedziow ktorzy to oceniali (polscy i zagraniczni) to po pierwsze niebezpieczenstwo  zlapania draga i to, ze taki kon strasznie szybko wywala przod do ladowania co tez moze byc niebezpieczne przy samym ladowaniu.
Karla🙂, ponieważ często miałam trening skokowy razem z tą kobyłą, widziałam kilka tego typu wywrotek. Szczerze mówiąc, nawet patrzenie na tak skaczącego konia  jest straszne- boisz się co skok, że będzie masakra. Szczególnie, że treningi były pod kątem klasy C.
-MS Nie właśnie, on skakał tak cały czas, spójrz na kolejne dwie fotki z innego treningu :

Rozumiem, że raczej się nie pakować w kupno konia z taką techniką? Znalazłam bardzo fajnego młodziaka, właśnie z taką samą techniką tyle że w skokach luzem i myślałam na początku, że jakoś to wyrobimy ale jak patrze na powyższe zdjęcia i czytam Wasze odpowiedzi to nie będę się w coś takiego pakować  😵

A jak myslicie, jest jakaś szansa wyćwiczenia tego, jeżeli tak to jakimi ćwiczeniami?  🏇
Wygląda na to że zawody na Legii będą odwołane się przez deszcz, po raz kolejny  🤔
są już listy zgłoszonych i startowe w ZR-B i elim.do MPMK w Starogardzie Gdańskim? szukam na zabookuj.pl ale nie ma, są tylko propozycje, może ktoś wie?
Dramka, tak myślisz? Ja już zawiozłam konie wczoraj 🙁
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 czerwca 2012 08:15
RioBrawo, jak będą w nocy,to będzie bardzo ok 🙂
liczyłam, że mi odpiszesz Ktoś 🙂 Jesteś może na miejscu? chcę się wybrać towarzysko i porobić zdjęcia, ale jutro. Jak tam, dużo jest zgłoszonych koni? pada?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się