domiwa, ja nie wiem co mu tam do łba strzeliło. On ma typowo ogierze wybryki czasami, ale takie hmm.. subtelne. A na tych zawodach od przyjazdu szedł po całości. Jakby mi kto kto konia zamienił na jakąs niezła mende. We will see. Na razie po tym "wybryku" jego nabiał jest bardzo zagrozony. 😉
Klami tak to jest z ogierami 😉 u mnie tez jeden podpisal na siebie wyrok po ostatnich wybrykach 😉
a kto bedzie nad wigrami?
a kto wybiera się do Poczernina? 👀
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1411346#msg1411346 date=1337936579]
a kto do Sopotu?
[/quote]
miałam być, ale mój koń ma inne plany.
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1411346#msg1411346 date=1337936579]
a kto do Sopotu?
[/quote]
Moje zwierzę będzie a mi MOŻE uda się dotrzeć...
tak jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to poczernin jednak odwołany, bo zgłosiło się tylko kilka koni 😵
Kurcze..szkoda..szykowaliśmy się 🙁
A u nas kicha... Już byliśmy w formie i Q zachorował! Nie wiem jak to się stało, we wtorek świetnie chodził, był wypoczęty, rozluźniony, w środę mnie nie było (egzaminy) i w czwartek ledwo zipie. Zapalenie górnych dróg oddechowych 🙁 Już mu przeszło - przestawiłam go do niedzieli do angielskiej stajni bo koleżanka pojechała na AMPY do Wrocławia, chodzi na spacerki i dostał kurację antybiotykową.
Biedaczek, był w takiej dobrej formie.
No nic, odpracujemy po moich egzaminach, na razie ma wolne 🙁
Właśnie nie mam pojęcia. Nic przecież nie uległo zmianie.
Mógł się zarazić czy coś na zawodach. Ciężko stwierdzić no i czemu tak z dnia na dzień!
mam takie pytanie-może śmieszne, ale może ktoś ma jakąś radę 🤣
Jak to robicie żeby zapamiętać trasę parkuru?
Lepiej oglądać z ziemi czy z konia? ( w LL chyba tylko można z konia?)
Wiem że ponoć trasa się układa w logiczną całość, ale nie zawsze i nie dla każdego 😂
normalnie chodzi sie z trenerem przed konkursem i zapamietuje, ty tak nie robisz?? w LL nie można ogladać 🙄 😲 a co to za rewelacja??
salto piccolo
Jeżeli w stajni konie zdrowe to pewnie złapał na zawodach, współczuje 🤔
Perlica, to nie jest tak trudne jak się wydaje i jak przejdziesz sobie całą trasę kilka razy to zobaczysz czemu układa się logicznie 🙂
mam takie pytanie-może śmieszne, ale może ktoś ma jakąś radę 🤣
Jak to robicie żeby zapamiętać trasę parkuru?
Lepiej oglądać z ziemi czy z konia? ( w LL chyba tylko można z konia?)
Wiem że ponoć trasa się układa w logiczną całość, ale nie zawsze i nie dla każdego 😂
Oglądam przed konkursem i jeszcze z konia. Jak jadę patrze na numerki 😡 i zawsze mam problem zapamiętać skróty 😵
Dramka no właśnie w stajni stoją same zdrowe - ostatnio tylko sąsiedzi wybyli gdzieś na dłużej i wrócili - więc albo zaraził sie od nich albo w sobotę w Korytach. Tak czy inaczej kaszana. Bidoczek straszny z niego 🙁
u nas epidemia, pól stajni kaszle, bo kilka koni doszło.
Mają zapalenie gardła ;/
Ja się spotkałam na towarzyskich z mozliwością obejrzenia parkuru z konia przed konkursem, ale towarzyskie rządzą się swoimi prawami 😉
U nas ostatnio koń kaszlał po wypuszczeniu na padok jak padało 🤔
salto piccolo biedulek 🙁
U nas to zawsze kaszana..jak koń zdrowy ja chora, jak ja zdrowa koń chory 😤
przejezdzałam z konia z trenerem trasę, mimo to pomyliłam 😵
Na LL można wjechać na parkur na koniu z uwagi że młode konie idą LL ( tak mnie uczyli na kursie na sędziego i że jest to dozwolone od 2 lat).
No pewnie muszę przejechać trochę konkursów żeby nabrać wprawy.
przejezdzałam z konia z trenerem trasę, mimo to pomyliłam 😵
Na LL można wjechać na parkur na koniu z uwagi że młode konie idą LL ( tak mnie uczyli na kursie na sędziego i że jest to dozwolone od 2 lat).
No pewnie muszę przejechać trochę konkursów żeby nabrać wprawy.
Może i dozwolone, ale chyba rzadko stosowane. Ja się jeszcze z tym nie spotkałam. Najłatwiej zawsze piechotą przejść parę razy powtórzyć i jeszcze przed samym wjazdem. I później już jakoś zawsze idzie. Najgorsze są konkursy z rozgrywką :P:P
ja się spotkałam z czymś takim, że na zawodach towarzyskich w klasie bodajże L można było konno wjechać na parkur, ale wolno było poruszać się jedynie stępem.
no i czasem widzę, jak zawodnicy stoją przez 3-4 przejazdy z boku, bez konia i patrzą, jak parkur leci.
Jeżeli jest dużo koni w konkursie i ma się na to czas, to normalne
Często obserwuje się konkurencje w rozgrywce
xxagaxx, u nas w okolicy na towarzyskich i regionalnych LL zawsze oglada sie parkur z konia. jest to powrzechne.
Dlatego napisałam że ja się z tym nie spotkałam. Na ZT to ja się nie wybieram zbytnio, więc nie wiem, ale na ZR jeszcze u nas na pomorzu nie widziałam.
ja byłam na ZR i można w LL, nie wiem czy w L i tylko stępem