kącik skoków
Musisz poprostu licencje wykupić w OZJ, ale nie wychodzi to koszmarnie drogo.
Ja bym chciałam w tym roku jechać na ogólnopolskie ale opłaty w PZJ mnie skutecznie odstraszyły 😵
🚫 mały ten brilliancik?
Forta wydaje mi się, ze będziesz musiała wtedy oprócz składki rocznej zapłacić też oplatę rejestracyjną po prostu.
a my w weekend rozpoczynamy sezon🙂 narazie halówkami w domu ale i tak się cieszę, bo strasznie ta zima mi sie dłużyła.
To microfibra i raczej normalnych rozmiarów, jakoś tylko tak na tym zdjęciu wyszła.
a żeby nie off topować, to chyba jednak przeboleję te 200 zł na PZJ (+200 na lekarza, klub i ubezpieczenia), bo za leniwa jestem na wyrabianie nowych papierków. No i czas brać się za poważne treningi, bo ostatnio podskoczków mam niewiele.
Ja w PZJ musiałabym wsteć zapłacić za paszport 😤
Forta a jednorazowe pozwolenie na start z OZJ? w propozycja bylo, ze taka przyjemnosc podobno 40zl kosztuje. ale i tak sie lepiej zebrac w sobie i to zalatwic, zeby nie robic problemow na przyszlosc.
zen dziekuje :kwiatek:
no właśnie jak to jest? jeśli ja i koń jestesmy zarejestrowani w PZJ to chyba nie mogę iść zapłacić niższych składek w OZJ, tylko pewnie wiąże się to z jakimiś dodatkowymi papierkami?
a byłas kiedyś w swoim obecnym klubie zarejestrowana w WZJ?Bo jeżeli nie planujesz w tym sezonie startować na ZO,to możesz wykupic sobie tylko znacznie tańszą licencję regionalną.A jezeli od razu byłas zarejestrowana tylko w PZJ,to również możesz wykupic tylko licencję regionalną plus zapłacić za rejestrację w OZJ i Rudemu wykupić również licencję regionalną - zawsze to nie jest 240 zł (licencja Twoja plus konia) w PZJ 😉
ja wczoraj poskakałam,poodbijaliśmy się wreszcie konkretniej i wyżej i było tak 😍 i tak 😅 i tak 🏇
i czekam na koleżankę,bo mam "aż" jedno zdjęcie 🤣
"Forta a jednorazowe pozwolenie na start z OZJ?"
Jak to? 🤔
spalilam, bo jednorazowe pozwolenie na start wg propozycji moze wykupic tylko amator. wg mnie trzebaby zadzwonic do wzj i sie dowiedziec o koszty i mozliwosc takiego manewru.
mi w zeszlym sezonie pzj wydal pozolenie na start w jednych zawodach i mam nawet w domu taka dwudniowa licencje dla mnie i dla konia. ale to zupelnie inna historia 😉
nie wiem jak w innych OZJ ale w małopolskim jest coś takiego jak rejestracja na jednorazowy start konia , dokłądnie nazywa się to "Opłata za konia, kuca upoważniająca do jednorazowego startu w zawodach regionalnych" i kosztuje 20 zł, tutaj jest na dole tabeli z opłatami -->
http://mzj.krakow.pl/page.php?pid=19 ale w przypadku zawodnika chyba nie ma takiej możliwości
christine, aż i mnie zaintrygowałaś - którym roku zdobyłaś ten tytuł? Raczej śledziłam tę imprezę i nie zanotowałam 🙂
Magdzior, mi też coś się kołacze po głowie,że jest coś takiego i w PZJ i WZJ i dla konia i dla zawodnika,ale jakoś teraz nie mogę znaleźć.
Hmm, jakby było dla jeźdźca też to by było niezłe. To na zawody 2 razy do roku by się opylało...
epk, ty mi tu coraz częściej zaglądasz do kąciku skoków 👀 🏇
🤣 bo ja nie patrzę zupełnie na tematy wątków... a jestem w stanie wkurzenia totalnego bo nie dotarłam na trening...
dobra,dobra...ciągnie wilka do lasu...Caroline tez nieśmiało,tylko przyznać się nie chce 🤣
dlaczego nie dotarłaś?
Hihi, coś ty - życie mi miłe jeszcze... 🤣. Nie dotarłam, bo klientka blondynka zadzwoniła, że jej się nowy samochód nie chce zamknąć i pojechałam zresetować kompa od kluczy. Cóż, na miejscu okazało się, że wystarczy wyłączyć blokadę...
Uuu mi by się coś takiego przydało od PZJ na jeden start w ogólnopolskich 😅
no to mam,zdjęcie z wtorku...taka impresja 😉
koniecznie muszę zagadać z autorką fotki, żeby nie "podnosiła" twoich przeszkód żabia perspektywą...nie ma takiej potrzeby 😉
jakby stała,to by mi głowę obcięła 😉
następnym razem bardziej się postaram 😡
nooo w takiej ciemnej hali - ciężko się robi zdjęca.
Ktosina jesteś moim guru 😜
następnym razem bardziej się postaram 😡
dobrze jest i tak wielkie dzięki,ze Ci się chciało w tym mrozie 😉
polonez, oj tam,oj tam,bo się zaczerwienię 😡
Ktoś super, szkoda, ze tylko jedno🙂 bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia - potem wjeżdżam na parkur i wszystko takie malutkie się wydaje🙂
Magdzior ja się cieszę,że jest chociaż jedno 😉 ,bo siwiutka tego dnia była nie do końca jeszcze zdrowa,była po swoim równie ekscytującym 😁 treningu i była już 20 z minutami,przy minusowej tego dnia temperaturze na naszej wsi - w każdym razie,dzielna była bardzo 😜
co do wysokości - perspektywa trochę przekłamuje,tam było maks 135 cm na drugim drągu,więc wracamy do "swoich" wysokości.....wracamy z bardzo dalekiej podróży.... 😡
jutro startujesz?good luck i pochwal się "po"jak się skakało 🏇
tak, tak startujemy jutro w końcu 😍 jeśli się uda powinnam mieć filmiki i mam nadzieję, że nie będzie wstyd ich później pokazać🙂
Ktosia - alez ci zazdroszcze treningow! 😉
Ja poki co ratuje sie ogladaniem moich koni i ich poczynan na odleglosc 😵
Magdzior - do boju! Powodzenia!! 🏇
Magdzior, powodzenia!! Będę 3mać kciuki !! :kwiatek:
to póki co nie dziękuję i idę pasować buty🙂
to póki co nie dziękuję i idę pasować buty🙂
|Powodzenia!
Mi się nie chce dziś butów czyścić, mam plan żeby to rano zrobić ;-)