kącik skoków

hehe właśnie o tym mówiłam w związku z wyrozumiałością ;pp
czyli żadnych komentarzy do tego zdjęcia?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
19 lutego 2011 21:23
heroin, skaczesz po rycersku - czyli prosto mówiąc - skaczesz na stojąco...ręka cofnięta do brzucha - twoje ramiona są bliżej pyska konia niż ręce...a ręce powinny być z przodu.
i załóż ochraniacze...
zadowolona?czy więcej wyrozumiałości?
taka kurtka, akurat na tym zdjęciu ręka idzie idealnie prosto i łączy się z wodzą.
Myli biały pasek na kurtce, po za tym ręce są bliżej pyska niż ramiona...
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 lutego 2011 21:45
heroin, dlaczego takie kiełzno i w takim sposób podpięte wodze?
ponieważ ogółem to była jazda bez wodzy, dopiero później była podjęta decyzja, że skoczymy 2 razy z wodzą, żeby zobaczyć czy 3 treningi cokolwiek dały 🙂
skoki bez wodzy na pelhamie, nie zła impreza  😅
Nie jest to cały pelham 🙂. Jest bez łańcuszka i gdy wodze przypięte są w taki sposób ma takie samo działanie jak normalne kiełzno 🙂
tak?  😲

hehe tak 🙂 też byłam zdziwiona na początku i bałam się zakładać no ale przepieliśmy wodze więc nie było różnicy, oprócz tego, że nie podobaja mi się ogłowia bez nachrapnika ;p a tej kobyłce najlepiej w meksykańskim
Nie jest to cały pelham 🙂. Jest bez łańcuszka i gdy wodze przypięte są w taki sposób ma takie samo działanie jak normalne kiełzno 🙂

teraz umarłam  😵 😵
19 lutego 2011 22:15
xxagaxx, no co Ty, przecież to lepsze niż oliwka!

heroin, skoro według Ciebie ma takie samo działanie, dlaczego koń nie ma założonego "normalnego  kiełzna"
xxagaxx, ja w sumie też 🙂
xxagaxx, no co Ty, przecież to lepsze niż oliwka!

Widzisz ze ja nie wiedziałam 😀😀 Jutro zmieniam grubemu wędzidło  😂 😂
19 lutego 2011 22:20
xxagaxx, myślę, że się ucieszy 😀 btw. cała zima minęła i nie zaprosiłaś mnie ani razu...
Strzyga, tak wyszło 🙂
19 lutego 2011 22:25
heroin, to tylko pogratulować trenerowi odpowiedzialności. Koń nie ma ochraniaczy, nachrapnik też nie wyszedł, ale pelham jest, znaczy się jest profi. I tylko konia żal.
Strzyga, oczywiście. Bo ty znasz lepiej mojego trenera, jego odpowiedzialność, konie jak i kiełzna. Może w ogóle okaże się, że ze mną jeździsz? Chociaż nie, pewnie jeździsz w zastępie 20 koni i oczywiście uczyłaś się drąc konia za wodze 🙂 NIC TYLKO GRATULOWAĆ!!!!
Widzial ktos wyniki na biezaco z Leszna? Jezdziec nie odbiera tel,a ja sie stresuje,bo Kicius mial debiut w 140 wczoraj z 2 zrzutkami niestety,a dzisiaj mial jechac rowniez duza i nie wiem jak poszlo!  😤
19 lutego 2011 22:34
heroin,  wystarczy jednio zdjęcie, żeby ocenić kompetencje trenera. Patrząc po tym zdjęciu, nigdy bym do niego nie poszła. Widzisz, tym się różnimy. Ja wyciągam informacje z tego, co widzę, Ty reagujesz jak nastolatka, którą targa burza hormonów. Mozę za krótko jeździsz i za mało wiesz, może trener to dla Ciebie autorytet. Ale przyjdzie mam nadzieję dzień w którym patrząc na tą fotę najpierw pukniesz się ze 3 razy w czoło, a potem będzie Ci smutno, że jeździłaś u człowieka, który w taki sposób traktował konia. Pogratulujesz  i podziękujesz jak przejrzysz na oczy =)
Poza tym - czuję się urażona! Tak, drę konia na kawałki! Codziennie! 🏇

Salto - u Taranta nie ma, wiec pewnie jeszcze nie przygotowali =(
heroin , skoro wstawiłaś zdjęcia do oceny licz się z krytyką, a nie usprawiedliwiaj się na każdym kroku lub podważaj to, co Ci ktoś napisał.

Strzyga , nie znasz się, Ty nie jeździsz w teren na uśmiechniętych koniach 😉
19 lutego 2011 22:40
MissTake, żeby tylko, czego ja na tych 20 koniach nie robię 😀 Uprawiam darcie koni synchroniczne 😀
My się tu wszyscy nie znamy 🙂

Strzyga a chcesz wpaść do nas?? Aktualnie mamy -7 na dworze, hala nam się niedawno rozwaliła, tydzień nie było gdzie jeździć, teraz mamy nową, zastępczą tylko ze przez tydzień nam podłoże zamarzło więc od tygodnia walczymy o to by by dało się jeździć.... Mój koń od 2 tygodni uskutecznia absolutne ferie zimowe, nie robiąc NIC. A ja spędzam czas np. o 7.30 siedząc na biostatystyce 😀😀  jest fajnie 😀
"Jutro zmieniam grubemu wędzidło"

xxagaxx Ja myśle że to będzie złoty środek na dramke, że do tej pory na to nie wpadłam  👀

19 lutego 2011 22:43
xxagaxx, Edzio na padoku też jest fajny. Choć wystarczy mu zrobić jedną fotę, przecież on i tak się nie przemieszcza 😀

Dramka - zobaczymy jak działa ten rewelacyjny sposób  😁
Strzyga, można obejść dookoła i strzelić 50 - każdą z innej perspektywy :F
Strzyga Potrafię przyjąć krytykę, ale krytyka krytyką. Na pewno nie jest nią wypowiadanie się na temat, na który się nie ma bladego pojęcia. Moja instruktorka z 40 letnim doświadczeniem z posiadaniem własnych koni kieruje się zasadą, że nikt nie będzie dla nich tak dobry jak człowiek, który ma je od maleńkości, wszystkiego je nauczył i je kocha. Jest to w 100% jej stajnia i wszystkie konie są jej. Nie zatrudnia nikogo, bo właśnie boi się, że ktoś będzie dla tych koni zły. Nie rozumiem w ogóle jak ludzie mogą wypowiadać się o innych ludziach, których kompletnie nie znają. To jest po prostu nie w porządku. A zaatakowałam cię bo ty postąpiłaś tak samo. Mówi się: nie rób bliźniemu co tobie nie miłe. Nie uważam, żebym na staż 1.5 roku mogła się równać z którąkolwiek z was, ale tak jak wy ileś tam lat temu robię błędy. Może teraz też się mylę i przyjdzie taki czas, gdy was za to przeproszę. Póki co staram się przedstawić mój punkt widzenia i jestem za to krytykowana, a co gorsza osoby, które nie mają z tym nic wspólnego.
Strzyga ,  drzesz 20 koni na raz? Powinnaś być końskim guru 😉

żeby nie było OT: rozmawiałam z trenerką i plan jest taki, że po maturze w maju licencja i atakujemy konkursy w max. wysokościach adekwatnych do wieku Bazyla - 5 lat. Myślałam że to tylko do P, ale dziś kolega uzmysłowił mi, że chcą mnie wysłać na N, dobrze, że tata się szarpnął na białe bryczesy z ciemnym lejem, nie będzie widać mojej kupy strachu na parkurze...  😵

heroin , skoro wstawiłaś tak kontrowersyjne zdjęcia licz się z tym, że zaleje Cię fala krytyki i pomyśl czasem, czy nie jesteś ślepo zapatrzona w kobietę, która Cię trenuje.
Byłam u wielu trenerów. Moja trenerka nie jest idealna. Wiele rzeczy mam jej do zarzucenia, ale jest w porządku i bardzo dobrze uczy, a myślę, że to podstawa niż po każdej jeździe np. płakać, jak kiedyś w innym miejscu.
MissTake, godzę się z krytyką (żeby nie powiedzieć, że ją lubię). Wiele dzięki niej się uczę i zwracam uwagę na rzeczy, na które wcześniej nie patrzyłam, ale według mnie po prostu można kogoś skrytykować w nieco delikatniejszy sposób.

prosze edytowac posty!  🤬
19 lutego 2011 22:56
heroin, tyle, że ja patrzę na zdjęcie. Na zdjęcie na którym koń nie ma ochraniaczy na skokach, co dla mnie jest niedopuszczalne, bo świadczy o braku minimum szacunku dla konia. Jak ktoś ładuje tyłek na zwierzaka i jak ktoś się utrzymuje z jego pracy, to jego zamazanym obowiązkiem jest zapewnienie mu bezpieczeństwa, w tym ochraniaczy na skoki. Poza tym widzę pelham w ręku osoby, która chyba nie do końca panuje nad swoim ciałem i nie zna w dodatku zasady działa tego kiełzna. Na dodatek kiełzno to jest założone tak, że odpowiednim komentarzem byłoby uderzenie czołem w biurko. Tak, daje mi to podstawy o wiedzy osoby, która prowadzi zajęcia na takim koniu i o jej stosunku do pracującego zwierzęcia. MOże powinna jednak kogoś zatrudnić...
Może, jak piszesz, to brak bladego pojęcia, toć ja się nie znam, tylko ZŁO szczerzę.

Nie wiem skąd wzięłaś informację, że jeżdżę i drę wodzę na 20 koniach w zastępie, to chyba fizycznie niewykonalne, nieprawdaż? A jeśli jest, chcę to zobaczyć 😀

MissTakie - guru od spraw wszelakich jest Koniczka. ale mogę być takim malutkim guru, bo u Guru lekcje dresażu w łikend brałam na Interczepionie Gromie ;D
Dziubeńku, wystaw rączki przy skoku bardziej do przodu, jeśli zechcesz Skarbie popracuj nad postawą, bo jest odrobinkę zbyt wyprostowana. No i Serduszko drogie, koniś będzie Cię bardziej kochał jak założysz mu ochraniaczki i zmienisz wędzidło na inne, np. taką łamaną oliwkę z brylancikami, jaka była kiedyś w ogłoszeniach, też będzie ślicznie w nim wyglądał, razem z tym pięknym nachrapniczkiem, który mu dobrałaś.

taką krytykę przyjmiesz?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się