Szczegóły będą obgadane z trenerem, który ma je prowadzić w weekend, także po 7 września będzie wszystko wiadomo i przekażę informację. Na razie się szykujmy, żeby udało się je zorganizować z dobrą frekwencją.
a w jakiej miejscowości by się odbywało ?
śląsk, gdzie konkretnie jeszcze nie wiemy 😉 za niedługo powinno być wiadomo.
A wybiera się ktos do Rybnika na wkkw? My jedziemy, od nas będzie 5-6 koni🙂
skoro jest ogloszenie, to chyba wystarczy?
Wie ktoś gdzie odbędą się jakeieś zawody amatorskie ? okolice katowic ?
Patrycja zawody w... ? Jeśli skokowe, to można podpiąć pod to parkury otwarte, o których mowa powyżej 😉
We wrześniu beda też jak w poprzednim roku towarzyskie derby u p. Skrzypczaka w Miedźnej🙂 my się wybieramy na pewno 😅
Do Rybnika od nas jedzie jeden koń, a na derby bym się wybrała może-na czym to dokładnie polega ? Jak derby, które kojarzę, tylko ze znacznie niższym stopniem trudności ?
equi.dream buissness class, my też mamy zamiar jechać 🙂 A wiadomo już kiedy? 👀 👀
equi derby super były w tamtym roku, świetna organizacja i bardzo miła atmosfera. Były różne poziomy konkórsów od LL do P i przypominały klasyczne derby z tym, ze wiadomo niższy stopień trudności. Mają tam bardzo ładnie parkur ulokowany tak wiec były jakies niewielkie bankiety, zwykłe przeszkody z drągami, kłody i stałe przeszkody, ale całość przyjazna i wiadomo też rózna w zależności od klasy konkursu. Generalnie chodziło o dobrą zabawę i bardzo się to organizatorom udało. Nieoficjalnie wiem, że mają być tydzien po Rybniku, pewnie jeszcze to będzie potwierdzone.
Super, chętnie bym się wybrała, zwłaszcza w formie zabawy bardziej 😉 Jak coś będzie wiadomo dajcie proszę znać :kwiatek:
A ja słyszałam że w tym roku nie ma zawodów w Miedźnej. Kurcze muszę się dopytać.
adriena a kiedy tak słyszałaś? Bo ja byłam podczas rozmowy z p. Skrzypczakiem tydzień temu na zawodach w Facimiechu i właśnie wówczas mówił, że będzie trzeba ustalić dogodny termin tak żeby nie kolidował z wkkw w Rybniku więc na pewno nie najbliższy weekend a któryś kolejny.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
09 września 2013 16:19
Pojawiła się informacja na fb o zawodach w Amigo
https://www.facebook.com/events/633352050030629/?ref=3Wczas ... 🙄
edit: klubowe, więc chyba nie dla wszystkich 🤔
Jest ktoś z okolic Rybnika zorientowany jak tam frekwencja na wkkw się zapowiada?
Magdzior, w wkkw stawka 35 jeźdźców/45 koni. do tego jeszcze są regionalki w skokach o 14😲0 🙂
Halo, halo ! Był ktoś dzisiaj w Rybniku??
Jak stawka koni w regionalkach? Odbyły się w ogóle? Warto jechać jutro z aparatem?
Szukam stajni (najlepiej prywatnej) w Bieruniu i okolicach gdzie mogę konia wstawić w pensjonat.
Miałam już kontakt z właścicielką jednej takiej stajni, ale gdzieś zgubiłam te wiadomości.
equi.dream i ujeżdżeniowe i skokowe 😀
desire malusio było koni na regionalkach i jeszcze w dodatku zaczęło lać.. 😵
to prawda, ja byłam na wkkw ale widziałam, że na skokowych to po kilka koni w konkursie było, ale i pogoda i podłoże nie rozpieszczało więc się nie dziwię trochę.
Gazellasta, no to jednak dobrze, że pojechałam w drugą strone..
Magdzior, startowałaś?
Magdzior startowała! i była 6 z tego co pamiętam 🙂
desire tak startowałam, bytłam 7 w P więc miejsce może nie zaszczytne, ale to przez spóźnienie na krosie bo wjechałam w pewnym momencie nie w tą ścieżkę co trzeba i trochę cennych sekund straciliśmy... 🤔wirek:
Polecicie mi stajnię w okolicach Będzina/Rogoźnika/Siemianowic, gdzie prowadzą naukę zupełnie początkujących w rozsądnej cenie (nie wiem jak jest teraz z cenami, ja pamiętam lonże za 40zł) ? Już chyba straciłam rozeznanie, pozmieniali się właściciele, ktoś polikwidował i nic nie wiem, a mnie pytają :kwiatek:
lussi Bytom wchodzi w grę ?
Tak, Bytom, Będzin, Katowice, Siemianowice, Tarnowskie Góry. Szukam stajni dla osoby początkującej z dość małą ilością gotówki i po rozmowach ze znajomymi postanowiłam spytać tu - może ktoś uczy prywatnie, bo z tego co się dowiedziałam aktualnie, na stajnie i ośrodki średnio mogę liczyć (w tych okolicach najbliższych). Zamierzam ją tam zawieźć, obejrzeć co i jak, ewentualnie pogadać z instruktorem, bo nie chcę jej wpakować w coś gdzie nie nauczy się nic, albo nauczy Bóg wie czego 🙂 🙂 Chociaż zdaję sobie sprawę, że nauka jazdy na dobrym poziomie kosztuje, to warto szukać..
Wiecie gdzie są najbliższe hubertusy ? 😀
lussi, w samym Będzinie jest chyba tylko Amigo, ale nie wiem, jak tam z cenami teraz. podejrzewam, że drogo. w Sarnowie jest Dakar (40zł/h), a w Psarach
Luizjana. strona wygląda fajnie, ale filmiki różne już gorzej.