Czy Dworcika powinna ustąpić z funkcji i stanąć do nowych wyborów
quanta - Czyli jednak mam rację, że załączniki mimo, że sa w miniaturce również powinny przestrzegać ustalonych rozmiarów?
Uh całe szczęście bo już myślałam, że tylko ja tak rozumiem regulamin 🙇
Forum bez modów...ojj nie to by była katastrofa, modzi sa potrzebni tylko tacy z głową i dobrym regulaminem, bez udziwnień i przekombinowania 😉
ja bym chciała zobaczyć taki eksperyment 🙂
swoją drogą bardziej podoba mi się forma, gdzie moderatorzy tylko sprzątają duble i stare ogłoszenia, łączą posty, przenoszą wątki. bez ostrzeżeń, wypowiedzi moderowanych, miesięcznych banów. w końcu sami to znamy z dawnych czasów 😉
a ewentualne bany, w bardzo kryzysowych sytuacjach, powinien nakładać amin
głosuje za tym, żeby głupotę karać banem! a jeszcze wcześniej wziąć dziewczę za fraki, potrząsnąć nią parę razy, dać z liścia i zostawić z żyletką w kącie. jak się potnie to będzie o jednego debila mniej.
kiedyś na volcie wyleciałaby taka z płaczem po 2 dnia (góra po 7 jeżeli była silna). a tutaj taki byt egzystuje już od paru tygodni 😵
wprowadzmy jeszcze w regulaminie punkt, że idiotę można nazwać po imieniu i nie będzie za to żadnych kar.
alez konsekwencja
ushia, lubię regulamin bez ostrzeżen itp, ale skoro już jest taki, a nie inny, to czemu by nie wprowadzić nowego punktu? ja nie widzę tutaj braku niekonsekwencji. tym bardziej, że wiem, że regulaminu nie zmienimy, ewentualnie dodamy tylko nowe punkty. jak się nie ma coś się lubi, to się lubi co się ma 🙂
sama własnie zarobiłam ostrzeżenie za wielkośc zdjęć bo pożyczyłam je od innej użytkowniczki nie sprawdzając rozmiaru
i jakoś nie żądam rezygnacji dworciki tylko płonę ze wstydu 😡 😡
Edytko z moich obserwacji wynika, że wszystkie usprawnienia i dodatkowe punkty do regulaminu zostały dodane przez nas - użytkowników.
Moderatorzy zostali posądzeni o stronniczość, dawanie ostrzeżeń jak się im podoba i tylko tym których nie lubią za nie wiadomo co.
Zażądaliśmy konkretnego taryfikatora by zminimalizować szansę na powtórzenie się spraw budzących wątpliwości.
Teraz się nie podoba, że moderatorzy działają wg regulaminu i taryfikatora stworzonego z użytkownikami i po ich namowach. 🤔wirek:
Moim zdaniem dokładanie Quancie obowiązków jest nie na miejscu. I tak ma z nami kupę roboty, a nie ma co robić z niej moderatora którym mimo uprawnień jak widać być nie chce.
Dworcika została posądzona o używanie upomnień do użytkowników których lubi a ostrzeżeń do tych których nie więc zrezygnowała z upomnień by oszczędzić sobie problemów. Złamany regulamin = ostrzeżenie.
"Tylko, że wg reglaminu ostrzeżenie dostaje sie po upomnieniu i braku reakcji na prośbę moderatora żeby zmniejszyć zdjęcia."
Otóż to! Jak wcześniej dostałam upomnienie za zdjęcie od razu zmniejszyłam. A teraz od razu dostałam ostrzeżenie i wszystkie zdjęcie, nawet te małe zostały wykasowane z ogłoszeń..
Na moim ekranie zdjęcia są małe i czasem przez pomyłke wstawiam większe..
Dramka, to żadne usprawiedliwienie tym bardziej że piszesz, że już kiedyś dostałaś upomnienie za zdjęcia
ile razy ma mod upominać?
edit:
zupełnie nie rozumiem tego dymu z ostrzeżeniami
w czym to przeszkadza? ot zielony napis nad avatarem 😎
bo faktycznie problem prawa mysza sprawdzic sobie rozmiar zdjecia
szczerze mowiac Dramka, to twoje usilne proby migania sie od regulaminu, zwlaszcza w kwestii przemycania ogloszen w watkach sa żałosne
handlujesz to sobie handluj, ale nie zachowuj sie jak natretny domokrazca
Padła gdzieś propozycja, żeby moderator pełnił swoją funkcję na określony czas.
Możecie ? przecież umówić się, że moderatorzy będą się poddawali weryfikacji co rok , pół roku, czy co inny okres.
W formie ankiety, choć absolutnie anonimowej i od razu zablokowanej, żeby nie można było wylewać żali, lub chwalić pod niebiosa.
Proste i jasne 🙂
NIE Dworcika nie powinna ustępować 🙂
Z nowych osób Wawrek byłby ok, Sznurka odpada
TA-KI, czytaj ze zrozumieniem
A skąd wniosek, że czytam bez zrozumienia? 😉 Może jakiś cytat, żeby mi uświadomić, który fragment przeczytałam nie rozumiejąc go??
A ja się dziwię,że Opolanka nie zamknęła tego wątku.
A była na forum.
I nie podoba mi się to.
TA-KI Może stąd, że Twój post świadczy o niewiedzy na temat tego, że sznurka nie chce być moderatorem? ktoś ją zgłosił z przekory na zasadzie "nie podoba Ci się Dworcika to sama startuj na moda" i nie występuje w ankiecie która za 20 minut się kończy?
Ankiecie w której zostaną wybrani nowi moderatorzy w tym Wawrek, który "byłby ok" ? 😉
Wyśle, że stąd wynika sznurki spostrzeżenie na Twój temat 🙂
No w sumie masz Taniu rację bo ten temat wygląda jak "czyjaś" prywatna krucjata przeciwko Dworcice. I tak się zastanawiam jak trzeba być no nie wiem- nieszczęsliwym, żeby przyjemność sprawiało bezinteresowne i niekonstruktywne dokopywanie innym. Ale to chyba ogólna tendencja w dzisiejszych czasach. Żal 🙁
[quote author=TA-KI link=topic=17109.msg496055#msg496055 date=1266835583]
No wumie masz Taniu racje bo ten temat wygląda jak "czyjaś" prywatna krucjata przeciwko Dworcice. I tak się zastanawiam jak trzeba być no nie wiem- nieszczęsliwym, żeby przyjemność sprawiało bezinteresowne i niekonstruktywne dokopywanie innym. Ale to chyba ogólna tendencja w dzisiejszych czasach. Żal 🙁
[/quote]
Opolanka nie miała problemu z zamykaniem innych wątków.
A tu.... jakby tej krucjacie sprzyjała po cichu czy co?
myślę, że nie ma co doszukiwać się kolejnego spisku.
Opolanka najzwyczajniej nie ma czasu (o czym pisała wcześniej )prawdopodobnie.
Nie rozmawiałam nawet z Opolanką na ten temat, bo i nie ma o czym. Dlaczego tematu nie zamknęła? Nie wiem, może zignorowała tak jak i ja - krew się nie leje, dyskusja jaka jest, taka jest.
Proponuję niezainteresowanym zignorowanie go, a Ci, którzy są zainteresowani, niech sobie dyskutują do woli - mnie to nie przeszkadza, a może i znajdę coś, co zainspiruje mnie do zmiany, która okaże się pożyteczna? 😉
Naprawdę - więcej luzu, bo nie ma i o co się tu wściekać, czy irytować. Wszyscy doskonale wiemy o co chodzi, że to samo pojawia się w kilku innych tematach, więc może niech lepiej zostanie sobie ten jeden zbiorczy.
I to by było tyle, co mam do powiedzenia na temat całej tej akcji.
ninevet tylko jeżeli chodziło o to, to mogła napisać w jakiś sympatyczniejszy sposób( wiem zaraz pewnie "usłyszę", że każdy może sobie pisać w sposób w jaki mu się podoba 🤣 ), np. nie zrozumiałaś tematu, nie o to chodziło itp,a nie " czytaj ze zrozumieniem" . A propos ankiety jest pierwsza linijka mojego postu, natomiast drugi wiersz napisałam dodatkowo, bo był chyba taki temat kogo proponujemy na nowych moderatorów
no fakt mogłam napisać tylko "nie"- krótko, zwięźle i na temat 🏇
Ja rozumiem ale niestety forum opiera się na słowie pisanym, większość konfliktów wynika z nieumiejętności przelewania myśli na klawiaturę i właśnie z braku czytania ze zrozumieniem. Sama Twój post odebrałam jako "przeczytałam kawałek 1 strony i się wypowiem" :kwiatek:
Przyznam się, że przeczytałam cały wątek 😉 i właśnie po jego przeczytaniu naszła mnie chęć na dopisanie moich preferencji odnośnie dodatkowego moderatora 😀.
Może to nie miejsce na to ale dochodzę do wniosku, że bardzo lubiłam Linkę na volcie i "starszą" Sznurkę bo ta nowsza jakoś tak niekorzystnie się zmienia a szkoda bo to jedna z niewielu osób na tym forum, która potrafiła powiedzieć to co naprawdę myśli w sposób kulturalny, życzliwy i konstruktywny, a teraz pomału traci tą umiejętnośc. A szkoda 🙁