Czy Dworcika powinna ustąpić z funkcji i stanąć do nowych wyborów
co ty quanta,nie sprzedawaj...za jedno krycie takim kucykiem można wziąć z 200 zł,kryć można przecież co najmniej raz dziennie...6 tysiaków piechota nie chodzi.
zen, ale moze jak Skary kiedys byl ogierem to teraz ma pochwe i Kucyk moglby go pokryc?
oczywiscie ze bym go calowala po kopytkach! i nie tylko! ja jestem dobra wlascicielka 😎
Sorki, że wtrącę, ale A. rozłożyła mnie na łopatki... Absolutny rekord forum: 21 ignorów 👍
Dworcika, przed chwila sprawdzalam, pobila sama siebie - 22 😎
Martwię się o quantę.. kurczę, nie odzywa się, musi bardzo przeżywać swoją sytuację 🙁 No ale sama sobie zawiniła, po co się odzywała jak się nie zna, co nie?
zen, mysle ze quanta rozwaza samozbanowanie sie. albo poszla sie kajac i calowac Kucunia po kopytkach.
Zenka, nie odzywam się, bo jestem Złym Modem 🙁 I zaraz na pewno mnie abdykujecie. Jejku jejku co ja pocznę bez moderacji? 😕
kujka, a może Pabla pokryć? To jakby co jeszcze zdążymy. No i ten tego, przyjemność by Kuca nie obeszła, czy tam się nie zaoszczędziła.
To co, odmiany mają podobne, a może dzieciak byłby sławny?
Aha, chciałam zapytać, bo nie wiem, czy jak Kuc ma jeszcze jajka, a koń Kujki jest wałachem, to jak będą miały źrebaka, to czy on będzie wnętrem? No bo po rodzicach jedno jajko pełne, a drugie puste...
quantanamera, no dobrze mozemy sprobowac tylko boje sie ze jakby zrebak byl wnetrem to bylby bardziej unizony niz ogier a nawet walach! bo wiesz, miks Kuc-Gil moglby byc calkiem udany a ja bym nie chciala zeby byl umniejszony w sporcie 🙁
quanta będzie wydmuszką, zadzwoń do weta ( myślę, ze dobra pora, to Cię oświeci), wiem co mówię.kujka nie bój się o umniejszenie, som przecież silikonowe protezy
kujka, ale Kuc nie jest też za duży, więc szanse na umniejszenie chyba byłyby podwójne 🙁 Bo teraz to nie wiem, jakby jednak nie ciachać Kucunia, to mógłby być znany i może nawet rozdawał by autografy. On ostatnio tak fajnie chodzi, a ja mogę mu pogrzebać szansę na świetlaną przyszłość.
zadzwoń do weta ( myślę, ze dobra pora, to Cię oświeci)
Myślisz, że do weta? Bo ja widziałam w necie kilka ofert na transport koni, może kierowca mógłby mi podpowiedzieć i pomóc podjąć ostateczną decyzję? Nie wiecie, czy pytać takiego, co ciągnie busem, czy terenówką?
quantanamera, mysle ze taki co Żukiem ciagnie bedzie mial najwieksze doswiadczenie
O matko, ale uśmiałam 😀 W sumie to się cieszę, że powstał jeden wielki offtopic, bo te najazdy na Dworcikę były żenujące.
Quanta, pakuj do żuka! Może trafi ci się Tom co kupuje złom akurat 😁
No tak wet to może się nie znać, może masz rację, że lepiej od przewozu, trudno wybrać czy ten co żukiem jeździ czy może jakimś kombi nie byłby lepszy. Zastanów się jeszcze, bo masz rację z tymi autografami to jeszcze można zarobić, wyjmij kalkulator i policz. quanta, ale poważnie, bo to ostatnia chwila !!! Błagam tu chodzi o sławę !!!
Tak ja tez sie bardzo ciesze ze zamiast najazdow na niewinna Dworcike jedziecie po mnie juz sie do tego przyzwyczailam! 😁
To ze faktycznie napisalam jak jakis asocjal 😂 to prawda ciezki temat i nie wiem jak go wytlumaczyc! 😜
Ładne jajca z tego wychodza, no w sumie racja postaram sie zrobic z niego klacz w koncu obojniaki tez sie rodza moze jajca wytna i zrobia pochwe. 😜 😀
Nie bedzie takiego problemu co wy na to? 💃
Ładne jajca z tego wychodza, no w sumie racja postaram sie zrobic z niego klacz w koncu obojniaki tez sie rodza moze jajca wytna i zrobia pochwe. 😜 😀
Jak to jajca wychodzą? To nowa metoda? Już się nie wycina bo same wychodzą i w dodatku ładne? Ten od transportu tak powiedział?
Ale dobrze, że wychodzą ładne, będzie co całować zamiast kopytek.
trusia 😁 wiedzialam ze bedzie taki wniosek! 😁
Dworcika szaleje z ostrzeżeniami..przesadza. Miałam nie brac udział w tym wątku ani nie głosować ale przegina..
Dramka, a dostałaś ostrzeżenie za coś, czego nie zrobiłaś?
Dramka, nie jesteś pierwszy dzień na forum... wydaje mi się, ze ostrzeżenie słuszne.
kto jak kto ale taki stały bywalec jak Ty powinien znać regulamin i nie wstawiać zdjeć w wielkości większej niż dozwolona
jasne zdejmijmy ją z funkcji bo wstawia zgodnie z regulaminem ostrzeżenia za jego łamanie.. 😲 😲 🙄
Dramka, nie jesteś pierwszy dzień na forum... wydaje mi się, ze ostrzeżenie słuszne.
kto jak kto ale taki stały bywalec jak Ty powinien znać regulamin i nie wstawiać zdjeć w wielkości większej niż dozwolona
jasne zdejmijmy ją z funkcji bo wstawia zgodnie z regulaminem ostrzeżenia za jego łamanie.. 😲 😲 🙄
Amen.
Swoja drogą zachodzi jakiś paradoks. Jedni mają pretensję, że jest burdel, że tyle zbyt dużych zdjęć, że to spowalnia forum, a drudzy mają pretensję, że to przesada 😵
Szczerze współczuję i podziwiam moderatorów!
Tylko, że wg reglaminu ostrzeżenie dostaje sie po upomnieniu i braku reakcji na prośbę moderatora żeby zmniejszyć zdjęcia.
Nagle okazało się, że Dworcika zadecydowała o braku upomnień i ostrzeżenia dostaje się odrazu 😉
I pewnie to zdziwiło Dramkę 😉
Ale przeciez każdy zdaje sobie sprawę, że maksymalny rozmiar na forum to 800 px. Moim zdaniem nie powinno być tych upomnień, bo o rozmiar zdjęcia każdy powinien zadbać przy pisaniu posta.
TARYFIKATOR OSTRZEŻEŃ - wprowadzony dn. 09 II 2009
Kierunek nadawania ostrzeżeń:
1. Ostrzeżenie zwykłe ->
2. Wypowiedź moderowana (na 2 tyg) ->
3. Uciszenie (na 2 tyg) ->
4. Ban
Najsłabsza formą jest "ostrzeżenie zwykłe", najsilniejszą "ban" (który na stałe lub na określony czas wyklucza użytkownika z forum).
Co wy z tymi upomnieniami?
regulamin mowi o ostrzezeniach
Zresztą Dramka z tego co pamiętam to co chwile ma coś z tym rozmiarem zdjęć, więc ja się ostrzeżeniom nie dziwię, jest na forum nie od dziś, czas się w końcu nauczyc.
ushia - to co powiesz na to?
OSTRZEŻENIE ZWYKŁE na TYDZIEŃ otrzymuje forumowicz, jeśli:
- po raz drugi założy wątek, który już istnieje (pkt. 2 regulaminu),
- nie reaguje na zwrócenie uwagi (na PW lub na forum) , że niedozwolone jest pisanie postów capslockiem, schodkami, "nowomową" itp (punkt 3 regulaminu)
- prowadzi offtop i po zwróceniu uwagi przez moderatora (przez PW lub na forum) nadal to robi,
- wypowiada się w niekulturalny sposób, używając wulgaryzmów, słów obraźliwych etc.
- obraża innych użytkowników: używa wobec nich słów i określeń uznanych powszechnie za obraźliwe
- umieszcza reklamy i ogłoszenia w miejscach do tego nieprzeznaczonych,
- nie reaguje na prośby moderatorów - upomnienia, prośby o wykasowanie linka w podpisie, zmiana rozmiaru zdjęć/avatarów itp. ( nie reaguje w ciągu 7 dni od wysłania przez moda prośby/upomnienia),
- zamieszcza PW na forum bez zgody nadawcy (autora PW) (dodane 10 II 2009)
15. Nieprzestrzeganie regulaminu może spowodować konsekwencje w postaci:
- upomnienia (upomnienie na forum lub poprzez PW)
- nałożenia sankcji w postaci ostrzeżenia na 7 dni,
- nałożenia sankcji w postaci ostrzeżenia - wypowiedzi moderowanej na 7 dni (każda wypowiedź, którą użytkownik będzie chciał umieścić na forum, zanim się pojawi, będzie musiała zostać zaakceptowana przez moderatora)
- nałożenia sankcji w postaci ostrzeżenia - uciszenia na 14 dni
- zamknięcia tematu
- usunięcia postu lub tematu
- przyznania bana (czyli ograniczenia dostępu do forum)
przez administratorów lub moderatorów forum.
Daniela, ale jak ogarnąć te upomnienia? na forum jest 3137 uzytkowników.
no to trzeba zmienic regulamin, bo w tej chwili jest lamany
Graba - nie wiem, to sprawa moderatorów 😉
Ushia napisała, że sie uczepiliśmy upomnień, o których nic nie ma więc wkleiłam fragment w regulaminie, który o nich mówi 😉
Halo halo, słuchajcie, wstawianie określonych wymiarów zdjęć obowiązuje na forum nie od dziś. Dla ułatwienia przestrzegania złotej zasady dotyczącej zdjęć, założyłam na stronie galerię, tam zdjęcia są od razu zmniejszane do właściwego rozmiaru - można spokojnie korzystać.
Jeśli już jesteśmy przy regulaminie, to moim zdaniem nie ma sensu tworzyć taryfikatorów za poszczególne przewinienia, bo i tak się wszystkich opcji naruszania nie przewidzi i co chwila będą precedensy.
Kilka podstawowych zasad, jeśli ktoś je narusza - ostrzeżenie, jeśli narusza dalej, lub zachowuje się dalej w sposób utrudniający innym korzystanie z forum - moderacja. Za ciężkie przewinienia - ban. I cześć.
Dla tych, którzy mają pełno uwag do modów - zapraszam samemu pomodować. To naprawdę żaden fun.
A jeśli modzi są źli, to może w ogóle forum bez modów? Mogę testowo założyć podforum "Pełna anarchia", gdzie zasada będzie obowiązywać jedna - żadnych zasad. A kto wie, może taka forma nawet pożyje?
quanta, oszczedz nas! nie rob tego!