Czy Dworcika powinna ustąpić z funkcji i stanąć do nowych wyborów

Ciekawe jaki jest sens ciągnięcia tego wątku, skoro sprawa rozwiązana.

Nie może go nikt zamknać?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
19 lutego 2010 12:17
[quote author=Karla🙂 link=topic=17109.msg491596#msg491596 date=1266578617]
edytka, ale chyba forum  dziala na zasadzie wyborow wiekszosci
[/quote]
a czy ja mówię, że jest inaczej? zaznaczam jedynie, że Sznurka ma jakieś poparcie w tym co mówi 😉
no wiadomo, ze ma jakies tam poparcie, chyba nie bylo ankiety gdzie bylo 100% za czyms tam...
ja tam robie kampanie:  😅Wawrek 😅 Wawrek  😅
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
19 lutego 2010 12:35
Zgadzam się z Lostak. Od siebie dodam, że dla mnie ten wątek to zwykłe bicie piany i upublicznianie jakichś nikomu nie potrzebnych do szczęścia personalnych animozji.

Hough!

Chciałam napisać to samo, tylko mi mądrych słów zabrakło  😁
darolga   L'amore è cieco
19 lutego 2010 14:19
Edytko, dobrze, już wszyscy wiemy, że Ty na pewno jesteś za odejściem.
Ale jakoś tych osób, które również zagłosowały na "tak" ani widu, ani słychu. Może ze trzy osoby powiedziały o tym jawnie, reszta cieszy się anonimowością. Dla mnie zdanie osoby anonimowej jest nic warte. Mieć zdanie, ale wstydzić się do niego przyznać, to tak jak tego zdania nie mieć.
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
19 lutego 2010 14:21
Heheheh wlasnie wpadlo mi do glowy ze napewno jest masa wazeliniarzy, ktorzy wcisneli tak a tu mowia ze nie.  😁
Ja głosowałam na nie. Uważam, że Dworcika równie dobrze mogła też powiedzieć, że rezygnuje teraz, gdy została sama. A ona tego nie zrobiła 🙂
19 lutego 2010 14:28
Darolga głosownie w ankiecie nie oznacza automatycznie obowiązku wpisania się do wątku i uzasadnienie decyzji 🙂 jakoś 200 użytkowników nie wytłumaczyło dlaczego kliknęło NIE. mogli to zrobić od niechcenia, mogli pójść za stadem, nie wnikam. ja absolutnie nie oczekuję tłumaczenia się z każdego głosu, bo po to są ankiety- zapewniają anonimowość, dzięki czemu gros osób bojących się konsekwencji może pozostać w swoich norkach 😉
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
19 lutego 2010 14:30
A może by tak zamknąć ten wątek-bzdet?
Ile razy można wybierać już wybranego?

A to, że wszystkim się nie dogodzi to prawda powszechnie znana.
trzynastka   In love with the ordinary
19 lutego 2010 14:33
wątek prawdopodobnie nie zostanie zamknięty do czasu wyboru nowych modów.
Dworcika napisała, że nie chce być sędzią w własnej sprawie a Opolanka, która jeszcze ma uprawnienia nie ma czasu tutaj zaglądnąć.

Może Sznurka nam powie ile ankieta ma trwać ?
Pewnie do skutku. Będziemy zerować co tydzień i głosować od nowa. 🙂
W końcu się uda.

A może będziemy głosować przez Pajacyka? Kto jest na "nie", niech kliknie banner raz, a kto na "tak", niech uczyni to dwukrotnie.
ninevet, przecież oczywiste że juz nie trwa skoro zostały ogłoszone nowe wybory
a komuś zwyczajnie zabrakło jaj by zamnkąć wątek
Edytka - może być  jeszcze inny powód i napiszę bo poczułam się wywołana do tablicy.
Zagłosowałam już wczoraj i nie był to instynkt stadny, anonimowość czy chęć ukrycia się w norce.
Głosując anonimowo mówię wyraźnie - nie podoba mi się bicie piany na Re Volcie.
I w życiu nie byłam w żadnym konflikie ani ze Sznurką ani z Dworciką.
Nie obserwuję konfliktów, nie włączam się w nie i nie mam zamiaru tego robić.
Nawet nie wiem o co chodzi w tym wszystkim i wiedzieć nie chcę.
Bawić się w sędziego (kto ma rację) też nie mam zamiaru.
Życie jest zbyt ciekawe żeby je spędzać na głupotach.

Moderowanie to ciężki kawałek chleba. Nie każdy się nadaje. Śmiem twierdzić, że
większość się nie nadaje. I w życiu bym moderatorem być nie chciała.
Odrobina oleju jaką mam w głowie powtarza mi, że to trudna, odpowiedzialna funkcja dla mądrych ludzi.
Ludzi z dystansem do świata ale przede wszystkim do siebie.
Dla ludzi opanowanych i poukładanych wewnętrznie.

|Więc proszę, żeby nikt nie zarzucał takim jak ja "anonimom" że nie wiedzą co robią a ich życiowe funcje sprowadzają się do
gnania za stadem.

Edit. Co do miewania racji powiem :
Jest moja prawda, twoja prawda i gówno prawda.
19 lutego 2010 14:55
Szemrana, przecież napisałam, że nie wnikam dlaczego ktoś zagłosował tak, a nie inaczej, a powodów może być milion. sama czasami po prostu oddaję głos bez brania udziału w dyskusji, bo nie mam na to czasu czy chęci 😉
Darolga wyraziła swoje zdanie, że ludzie głosujący na 'tak' powinni poprzeć to jakimś argumentami, bo inaczej ich głos jest nieważny. dlaczego to nie dotyczy ludzie głosujących na 'nie'? równie dobrze mogę powiedzieć, że dla mnie nieważny głos to głos oddany przez 'chorągiewkę na wietrze', przy czym podkreślam, że nie kazdy jest taką chorągiewką tylko dlatego, że zdecydował się na nie udzielanie 😉 a instykt stadny mógł zadziałać w obie strony i pokierować ludzi do głosowanie na 'tak' bądź na 'nie'  😉
Grzegorz - w Pajacyka można kliknąć tylko raz dziennie  😎
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
19 lutego 2010 14:56
szepcik, śmiem przypuszczać że właśnie o to chodziło 😎
Edytka ok ok
tylko czytając Twoje słowa poczułam się jak część baraniego stada a przecież są osoby, które w ten sposób mówią  NIE - TAKIEJ formie załatwiania pewnych spraw.
No widzisz ? I co ze mnie za moderator by był.
Gdzie dystans ?

😂
19 lutego 2010 15:01
ważne, że już się zrozumiałyśmy  :emota200609316:

ja bym była jeszcze gorszym modem  🤣 na dzień dobry dałabym ban wszystkim osobom, którym nie lubię 😜
szepcik, śmiem przypuszczać że właśnie o to chodziło  😎 Gdzieżbym się uciekał do takiego podstępu... 😎 Ale w ten sposób karmilibyśmy głodne dzieci co najmniej do dnia, w którym Rząd nam ocenzuruje internet.  🙂
darolga   L'amore è cieco
19 lutego 2010 16:07
sznurka - nie, nie brakło jaj. Ta osoba nie chce kolejnego bezsensownego wątku, który zapewne byś założyła gdyby Dworcika zamknęła ten wątek, ani też nie chce kolejnych wyzwisk pod swoim adresem, pretensji i złośliwości.

Edytka - nie, że każdy kto zagłosował tak a nie inaczej ma się tłumaczyć, bo to nie o to chodzi, ale mówię to  w kontekście Twoich słów, że znalazło się grono osób na "tak" - ale te osoby boją się przyznać do swojego głosu, nie chcą sobie robić wrogów.
Glosuje na nie. Nie mam problemu z moderowaniem Dworciki, watpie zeby ktokolwiek na jej miejscu radzilby sobie idealnie. Jest cos takiego jak fizyczne ograniczenia, nie mozna byc wszedzie bedac sama jedna. Nie podoba mi sie ze pomimo wyraznych pretensji do Dworciki Sznurka sama jakos nie ma ochoty stanac w szranki i zglosic swojej kandydatury miast Dworciki. Moze nalezaloby zrobic ankiete, kogo wolisz na moda - Dworcike czy Sznurke?  👀. Mysle ze wtedy tej drugiej odechcialoby sie harcowania godnego malego, ujadajacego pieska.
Swoja droga,jesli prawda jest to co pisze darolga to moze swiadczyc to o dwoch rzeczach:
a) atmosfera na forum nie sprzyja ujawnianiu wlasnych pogladow.
b) uzytkownicy ktorzy zaglosowali na tak i nie podali argumentacji to tchorze.
Jak dla mnie na pewno jedno i drugie. Darolga, nie oszukujmy sie, gdyby takie osoby sie ujawnily a nie mialyby na tym forum dostatecznie wysokiego statusu, to zostalyby zjedzone. Tak jak w niezliczonej ilosci watkow wczesniejszych. Zacznie sie od jakiejs znaczniejszej osoby, potem pojda plotki. As always, byle w stadzie  🏇 . To nie zmienia faktu ze i tak nie naleza one do najodwazniejszych. Ostatecznie nawet gdyby mialy zostac zjedzone, to przynajmniej godnie broniac sensownych pogladow. A nie widze specjalnie takich. Bo kurcze, jedyny sensowny argument to ten przeciwko ostrzezeniom. Co z D. ma jakby nie patrzec malo wspolnego, bo zostaly wprowadzone na prosbe samych uzytkownikow.

Pursat   Абсолют чистой крови
19 lutego 2010 16:37
Każdy chce mieć posprzątane i klarowne forum i rzuca pretensjami  do modów, żeby sprzątali i pilnowali. Ale jak przychodzi co do czego i pada pytanie: "to kto chce być modem?", to osoby, które się tak rzucały i pretensjonowały nagle zapadają się pod ziemię i milczą.

Kto z  Was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień - tylko coś w tym stylu nasuwa mi się jako komentarz. Osądzać łatwo,  a jestem ciekawa jak inni sprawiliby się pełniąc niewdzięczną funkcję moda.

Niezadowolenie z moderacji ma być równoznaczne z kandydowaniem na moda? 🤔wirek: Jak coś Ci się nie podoba w naszym pięknym kraju, to od razu pchasz się do polityki, żeby coś zmienić?

Jak nie mam na coś czasu, nie radzę sobie, to biorę kogoś do pomocy lub daję sobie spokój.
Ja również zagłosowałam na TAK. Bo mimo, że szanuję prace Dworciki, to uważam, że niepotrzebnie wdawała się w dyskusję ze sznurką. A skoro już się w nią wdała, to za punkt honoru - IMO - powinna obrać swoje uczestnictwo w wyborach, w których i tak by się okazało, że ma poparcie większości użytkowników.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
19 lutego 2010 16:40
szepcik, śmiem przypuszczać że właśnie o to chodziło  😎 Gdzieżbym się uciekał do takiego podstępu... 😎 Ale w ten sposób karmilibyśmy głodne dzieci co najmniej do dnia, w którym Rząd nam ocenzuruje internet.  🙂
przecież nie ocenzuruje, Rząd,a właściwie Ministerstwo Finansów wycofało się z tego pomysłu po spotkaniu z "internautami" - przecież od wczoraj wszystkie media o tym trąbią....tylko jeszcze maszynę do Black Jacka nadal w garażu trzymać muszę 😉
To może wprowadzić jakiś limit czasowy moderowania? Rok? Dwa?
Zagłosowałam na nie.
Żenujące to jest, wiecie? stojąc z boku i będąc zupełnie obiektywnym, na forum sie nie udzielam pratycznie wcale choc regularnie zaglądam, głównie na towarzyskie, dlatego takie wyciąganie, pranie brudów mnie razi.

Nie wiem, jak bardzo komuś sie musi nudzić w zyciu, żeby wymyslac takie probolemy jak ten.
Wydawać by sie moglo, ze tyle lat czlowiek siedzi na forum, to cos sie zmienia, dorasta, zaczyna zyc prawdziwymi problemami a nie forumowymi. jednak jak widac- nie wszyscy. pozdrawiam.
Dlatego też uważam, że dobrze by było wprowadzić ten limit czasowy moderowania. Może byłaby zdrowsza atmosfera, bez potrzeby robienia rewolucji w przypadku osób nie sprawdzających się a kurczowo trzymających swojej jakże zaszczytnej funkcji 😉

ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
19 lutego 2010 21:55
Przecież Prezydenta, czy Rząd też nie wybieramy dożywotnio, tylko na określony czas . Moderacja to o nie sukcesja tronu 😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
19 lutego 2010 22:36
Heheheh wlasnie wpadlo mi do glowy ze napewno jest masa wazeliniarzy, ktorzy wcisneli tak a tu mowia ze nie.  😁

no  cholernie bystra z ciebie laska
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
19 lutego 2010 23:11
zabeczka coz z Ciebie tez caly czas sie wychwalasz jaka to Ty super jestes sama z ksiazek sie wszystkiego nauczylas, tak wszystko to pelen natural. Juz zostalas mistrzem szkolenia! Gratuluje umyslu.
Dostalo Ci sie na forum i znowu zaczynasz komenty? Zostaw je dla siebie  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się