DODATKOWI MODERATORZY
Tania juz to było podawane 😎
ja nie chcę wawreka, wawrekowi... 🤔
a nie może być wawerka, wawerkowi???? plisss!!!! Ewentualnie Wawrzyńca, Wawrzyńcowi 😉
człowieka 1 dzień nie ma na volcie i tu takie rozboje ! 🤔
Opolanko dziękuje Ci za modowanie, nie miałam do Ciebie żadnych zastrzeżeń - no może poza zniknięciem bez słowa :kwiatek:
Dodofon szkoda, że tak wyszło, bo ledwo się wdrożyłaś do pracy moderatorskiej to Ci neta zabrali. Życzę szybkiego powrotu na voltę ! 🙂
ależ tego nie da się odmienić zgodnie z poprawną polszczyzną! 😁
miejscownik- o WAWREKU a może o WAWRKU ?
(Wawrek to od Wawrzyniec? 👀 )
Oczywiście,że o Wawrku nieżadnym Wawerku.
Częściej jest Wawrzek ,o Wawrzku.
Mi tam wszystko jedno jak się odmienia ale też jestem za Wawrek 😉
[quote="Grzegorz"]Sam zagłosuje na Wawreka (?) i szczerze mówiąc tylko On się moim zdaniem nadaje ze zgłoszonych osób... Tylko jak to mają być Wybory, to niech to będą Wybory. A nie coś na kształt, by wyglądało że na forum panuje jedyny właściwy ustrój. wink. [/quote]
Zgadzam się. I też będę głosować na niego.
Wawrek jest w zasadzie jedyną sensowną osobą ze zgłoszonych, no, ale dajmy szansę innym, może jeszcze zgłosi się ww Gaga...? 😉
W takim razie do jutra, do południa zbieramy kandydatów? Pasuje?
Może tym razem mój kandydat wygra 😁
a może dworicka tez powinna stanac do ankiety😀
zbadac swoje szanse z nowymi twarzami?
sznurka a masz jej coś do zarzucenia? moim zdaniem jest dobrym modem, i nie ma powodu, dla którego miałaby tracić swoje stanowisko.
cóż, może i tak, niemniej jednak nadal jestem zdania, że Dworcika założyła ten temat, żeby znaleźć sobie pomocników, a nie podać się do dymisji (chociaż i tak myślę, że większość znowu by na nią głosowała 😉 )
Ok, skoro do jutra zbieramy kandydatury, to ja też się zgłaszam
Dużo czytam, mało piszę, znam niewiele osób (żadnego awanturnika), więc powinnam być w miarę obiektywna 😉
makrejsza niestety wychodzi na to ze jak sie malo pisze, a duzo czyta to nie wysrarcza...
sznurka, ale Dworcika jest w tej chwili jedynym modem z doswiadczeniem.
Jak rzuca sie same "szczypiorki" to bedzie mega burdel na poczatku.
A co do glosowania - zdecydowanie Wawrek 🏇
A mnie się podoba pomysł wrzucenia również Dworciki do ankiety. Jeśli jest dobrym modem to czego się obawiać 😉 ?
zima, Ja jakoś od 3 lat na volcie się udzielam, więc nie zaliczałabym się do grona zielonych szczypiorków forumowych.
Btw, niektórzy forumowicze też mają doświadczenie z voltahorse 😉
Nie widze powodu, by Dworcika miala zrezygnowac.
Sznurka juz modem byla. Wyszlo jak wyszlo i moze lepiej nie wchodzic ponownie do tej samej rzeki.
Jednak przede wszytkim ma nazbyt wyrazny konflikt z Dworcika i jakos trudno mi uwierzyc w spokojna wspolprace.
Ponadto ostatnimi czasy nie kojarzy mi sie jako osoba bezstronna i malo-konfliktowa. A takowa by sie na moda przydala.
Zen z kolei czesto podkresla brak czasu w rzeczywistosci.
W tej sytuacji nie widze mozliwosci, by podolala czasowo z moderowaniem forum.
W koncu szukamy kogos dyspozycyjnego.
Wawrek - to moze byc ciekawa kandydatura. Zobaczymy jak sprawdzi sie w praniu.
Pozostale osoby sa IMO zbyt malo rozpoznawalne.
Ale kto wie, moze ktos bedzie chcial im dac szanse ?
Fajnie by bylo, gdyby wrocila Deidre.
Mam nieodparte wrażenie, że starzy forumowicze którzy tak bardzo nie chcą szczypiorków, sami maja chęć na ''moderatorską władzę''.
Daniela, może ma powody by tak kurczowo trzymać się stołka;]
zawsze istnieje ryzyko że forumowicze wybiorą inaczej;]
baba jaga a co ci przysżło do głowy by pisac o mnie jako kandydacie 😲
zima, Ja jakoś od 3 lat na volcie się udzielam, więc nie zaliczałabym się do grona zielonych szczypiorków forumowych.
Btw, niektórzy forumowicze też mają doświadczenie z voltahorse 😉
Chodzilo mi o szczypiorkowstwo w moderowaniu, a nie w udzielaniu sie na forum 🙂 To tak, zeby jasne bylo 🙂
makrejsza niestety wychodzi na to ze jak sie malo pisze, a duzo czyta to nie wysrarcza...
no takich głupot to dawno nie słyszałam 😵
a niby Wawrek to książkę postów wyprodukował? nie. ale znamy go z forum na tyle długo, że możemy mu zaufać. Wspomniana Deidre, bardzo mało się udzielała, a dalej jest traktowana jako przykład idealnego moderatora.
Makrejsza na forum też siedzi od daaaawna i kojarzymy ją jako osobę bezkonflikotwą.
dla mnie Twoj krótki staż na forum absolutnie Cie skreśla. i nie chodzi tu o ilosc wyslanych wiadomosci, bo to nie ma żadnego związku z moderowaniem.
mi jeszcze do głowy przyszedł jeden kandydat: Marzena 🙂 ale na forum jest rzadko, zresztą już parę razy odmówiła podjęcia się tej funkcji. ale dalej mysle, ze fajnie byłoby zobaczyć ją w tej roli
Mi generalnie jest bez różnicy czy będzie to ktoś kto jest tu od zawsze czy ktoś kto jest od niedawna, jedni się uwielbiają i zakładają kółka wzajemnej adoracji, inni na siebie warczą, jeszcze inni non stop prowokują, wg mnie nikt z takich osób nie będzie dobrym modem, obiektywnym i sprawiedliwym, a chyba ktoś taki jest najbardziej potrzebny na forum w roli moderatora.
A ja mam zarzuty wobec moderacji Dworciki, ponieważ po pierwsze za sprawę wzięła się dopiero wtedy gdy forumowicze zaczęli głośno mówić o tym, że nie podoba im się bałagan jaki panuje na forum a po drugie nie odpowiadał mi jej ton w jaki tłumaczyła swoją niedyspozycyjność czyli wielka łaska, że w ogóle robi tu jako taki porządek i generalnie to dajmy jej spokój tymi nieistotnymi drobiazgami=pierdołami. Dla mnie mod powinien się wyrażać jasno i konkretnie bez ubolewania nad tym czego to on nie ma do zrobienia i że sa ważniejsze sprawy niż porządek na forum.
zima - Ale przecież w poprzednim naborze moderatorów tez chyba wybrano same nowe osoby? Poza tym co trudnego jest w moderacji? Klikać przycisk usuń w stosunku do postów nie zgodnych z regulaminem? No sory...ale to chyba każdy potrafi 😉
Swoją droga ja bym zmieniła tez regulamin. Zupełnie nie trafionym pomysłem jest według mnie ta cała lista ostrzeżeń, banów, uciszeń i Bóg wie czego. Takie zawracanie głowy zamiast zając się zwykłym sprzataniem forum.
zima - Ale przecież w poprzednim naborze moderatorów tez chyba wybrano same nowe osoby? Poza tym co trudnego jest w moderacji? Klikać przycisk usuń w stosunku do postów nie zgodnych z regulaminem? No sory...ale to chyba każdy potrafi 😉
No niby masz racje, ale jak widac nie do konca jest to takie proste i oczywiste 😉
Nie od dziś wiadomo, że podjęcie się jakieś pracy to jedno a jej wykonywanie to drugie. Równie dobrze "doświadczony moderator" może nawalać w tej kwestii. Wszystko zależy od człowieka, jego podejścia do obowiązków w stosunku forum, rozplanowania czasowego i przypadku (jeśli chodzi o Dodofon i Opolankę, które osobiście bardzo lubiłam jako moderatorów i żałuje ich odejścia z tej funkcji z przyczyn bardziej od nich nie zależnych).
Dworcia nie założyła tego tematu by znaleść sobie zmienników, ale pomocników. Więc myślę, że ta dyskusja nie ma tutaj żadnego wytłumaczenia.
Dla mnie, jeśli miałabym wybierać to
nr.1. Wawrek
nr.2. Smarcik lub Makrejsza nie byłabym w stanie się zdecydować.
Szczerze? Z kandydatur można powiedzieć, że 'znam' tylko Notarialną i Wawreka. Reszta to dla mnie tylko nicki, których nawet nie kojarzę z jakiegoś czynnego udzielania się.
A co do zarzutów zaniedbań przez innych modów etc. - Są tacy co bez przerwy przypominają, że forum to tylko forum, że mają dystans (a jednak wychodzi na to, że nie ;-) ), że ich nie obchodzi że terefere lala, a jednak ciągle wytykają błędy albo opóźnienia w moderacji. Ludzie, skoro to TYLKO forum, a mod jest też człowiekiem (!) tzn. że tez ma prywatne życie, prywatne sprawy - nie siedzi 24/7 na forum, żeby sprzątać niejednokrotnie Wasze słowne przepychanki i prywatne wycieczki.
Pisałam przy ostatnich wyborach, napiszę i teraz: Jak dla mnie mod powinien być osobą bezstronną, doświadczoną w atmosferze i specyfice forum (geriavity :kwiatek: ) a nie 'świeżynką', która nie ma nawet miesiąca 'stażu' w czytaniu i pisaniu.
Aha i Dworcika w żaden sposób mi nie przeszkadza jako mod...
Ja się ręcoma i nogami podpisuje pod arvile 🙂 :kwiatek:
Jeżeli można dopisać jeszcze swoją kandydaturę, to z chęcią się zgłoszę, mam dużo czasu i chętnie poświęcę go na nieco bardziej konstruktywne zajęcie niż przeglądanie tysięczny raz tematów w towarzyskich :P
I tu rodzi sie np wg mnie kolejne wymaganie - żeby mod nie był osobą , która przesiaduje tylko na towarzyskich. Bo potem sie okazuje, że na dział konie zagląda od święta a przeglądanie watku ogloszenia i zdjęcia to dla niego mało istotna sprawa.