DODATKOWI MODERATORZY
Notarialna
Cariotka
smarcik
akzzi
Yasmine
wawrek
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.
To ja o Dodo podpisu nie spostrzegłam. Przepraszam. 😡
Czyli jasne.Podziękuj Dodo-via gg.
Opolanka mogłaby sprzątać ogłoszenia na przykład.
Co do poczucia humoru-to już mam watpliwość.
Mnie na przykład wątki o Quniarach czy Wacusiach nie śmieszą wcale.
Trudno mieć poczucie humoru takie uniwersalne.
Co do haków z dawnych czasów.... mam mieszane uczucia.
Czasem są poważne zaszłości i kładą cień na obecną sytuację.
I lepiej od początku takie sprawy ominąć.
Wiele tutejszych wątków jest kontynuacją volty -nawet z tytułu.
Ci,którzy zdecydują się na kandydowanie będą musieli stawić czoła szkieletom z szafy .
Nie widzę sensu zgłaszania się ludzi mało rozpoznawalnych, bo o ile się nie mylę już na przykładzie poprzednich wyborów widać, że nie mają szans.
Ja też kibicuję użytkownikowi wawrek (nie wiem jak to odmienić - wawrekowi? 😁 )
A da się gdzieś sprawdzić aktywność użytkowników ale nie po ilości postów a po czasie spędzonym na forum? 👀
Ramires, nie jestem pewna - sprawdź czy w profilu użytkownika masz coś takiego jak "statystyki".
ramires tak jak mówi Dworcika- w profilu na samym dole są 'ogóle statystyki'
To wiem 😉
Zastanawiałam się tylko czy da się yy... zbiorczo? to sprawdzić. Czyli tak jak w spisie użytkowników można ich posortować na ilość postów to czy da się też tak ale z czasem spędzonym na forum. Ale chyba nie 🤣
edit: sori, już się odnalazłam 😉 dzieki
A da się gdzieś sprawdzić aktywność użytkowników ale nie po ilości postów a po czasie spędzonym na forum?po ilości postów można z powodzeniem aktywność ocenić
http://voltopiry.pl/forum/index.php?action=mlist;sort=posts;start=0
z kandydujacych: jesli 1 mod - wawrek
jesli 2: wawrek i smarcik
reszta albo sie nie nadaje albo za krotko jest na forum (chyba ze sie nie udzielala na starym forum - ale wtedy - moim zdaniem - nie nadaje sie 😉 )
Właśnie - ja nie wiem dlaczego do tej pory nie wymodowano wawrka. Po pierwsze primo 😉 to facet, jego kandydatura niesie ze sobą pewien precedens 😉 Ale na serio - facet będzie na pewno mało zainteresowany plotkowaniem, a może i mniej niż przeciętna baba (bo nie piję tu do nikogo) zainteresowany pielęgnowaniem sympatii i animozji 😉
Po drugie primo - nie widziałam jeszcze, żeby się z kimkolwiek na forum zapamiętale pożerał, starając za wszelką cenę dowodzić swoich racji. Więc - ode mnie miałby głos.
Tania, mogę zrobić przesiew nieaktywnych kont, ale to dopiero w marcu najwcześniej, teraz też tonę w robocie i jeszcze się doszkalam :|
Wawrek i Gaga_
o, dla mnie to super polaczenie! tylko Gaga_ nie zglosila (jeszcze) swojej kandydatury 🙂
Dla mnie też Deidre jest swoistym "wzorcem metra -Moda"
dla mnie tez. dzialala cicho, bez narzucania sie, a przy tym budzila respekt i mozna Nia bylo straszyc zielone szczypiorki 😁 ale zdaje sobie sprawe, ze taka forma moderacji juz na forum nie wroci
Bierzmy Wawrka czy jak to się odmienia 😁 rodzynek myślę będzie miał poparcie.
Opolanka mogłaby sprzątać ogłoszenia na przykład.
Według mnie to bardzo kiepski pomysł bo ogłoszenia to akurat ten wątek, który wymaga codziennej selekcji i bycia na bierząco a Opolanka sugeruje raczej pomoc "dorywczą" 😉 Tutaj bym akurat widziała kogoś nowego bo Dwrcika też rady nie dawała z tym wątkiem.
Również popieram kandydaturę Wawrka 🙂
a nie można dać sobie po prostu spokój z tym całym sprzątaniem, a jedynie kasować te najstarsze?
Rozumiem, że dla wygody moderatorów lepiej żebyśmy utonęli w dublach, ogromnych zdjęciach i odpowiedziach na ogłoszenia w wątku przebijając się przez jakieś 20 stron 😉 ? Świetny pomysł 😅 To ja proponuje w ogóle usunięcie funkcji moderatora z forum a co, wolność i spokój będzie 💃
e tam juz bez przesady. wcale aż tyle dubli ani za duzych zdjęc nie ma.
To ja zaproponuję coś:
-sytuacja jest awaryjna
-Wawrek się zgłosił i zgodził
- nie ma głosów sprzeciwu
Proponuję nadać mu uprawnienia w trybie nadzwyczajnym -niech pomaga od razu.
A procedurę powoływania jednego nowego robić swoją drogą.
Może być?
To ja zaproponuję coś:
-sytuacja jest awaryjna
-Wawrek się zgłosił i zgodził
- nie ma głosów sprzeciwu
Proponuję nadać mu uprawnienia w trybie nadzwyczajnym -niech pomaga od razu.
A procedurę powoływania jednego nowego robić swoją drogą.
Może być?
Jestem za takim działaniem i też jestem za Wawrkiem
e tam juz bez przesady. wcale aż tyle dubli ani za duzych zdjęc nie ma.
Teraz. Kiedy za takie wybryki się obrywa. Bez odpowiedniej zachęty, na forum szybko zapanuje burdel. A nie każdemu miła anarchia.
Tania --> Nie. Sytuacja nie jest aż tak rozpaczliwa, by dawać pretekst do późniejszych niesnasek i przytyków pt: "A tak właściwie to nikt Cię w głosowaniu nie wybierał!". Niech się wszystko dzieje po bożemu i bez proceduralnych precedensów.
No to po bożemu będzie się toczyło. Tylko to trwa.
A tymczasowo Wawrek już sobie podziała.
To tylko propozycja.
No to po bożemu będzie się toczyło. Tylko to trwa.
A tymczasowo Wawrek już sobie podziała.
To tylko propozycja.
jestem za.
Tylko to tak nie bardzo idzie w parze z równymi szansami pozostałych kandydatów. 😉
A trwa, bo limity czasowe trochę przydługie są. Zamknąć możliwość zgłaszania się kandydatów do jutra rana (przecież aż tylu dni na zgłoszenie się nie potrzeba...), a głosowanie od piątkowego południa, do poniedziałkowego. Powinno spokojnie starczyć.
Jak będą takie terminy to OK.
Też będzie to odstępstwo od trybu jaki był.
Można też setny raz zaapelować o samodyscyplinę dyskutantów np.w dziale ogłoszenia.
moderowanie to żadna przyjemność i kiepski "przywilej" moim zdaniem człowiek traci przyjemność z przebywania na forum. jest bo musi..
dokładnie. Wielu osobom wydaje się, że będą "lepsze" od reszty - bo modki. Że będą miały kontrolę i władzę. G*wno prawda 🤔 Sama założyłam forum i choć nie ma tam takiego ruchu jak na re-volcie ( :hihi🙂 to i tak jest to niewdzięczna praca, bardzo czasochłonna.
Ja jestem za kandydaturą Wawerka, przyda się w szeregach modków mężczyzna z innym (jakby nie było 😉) poglądem na świat niż kobieta.
Ja też jestem ZA -ale stawiam warunek:
WAWREK -określi jak odmieniać jego imię .
Czy zgodnie z poprawną polszczyzną czy jak tam się komu uda. 😂
ależ tego nie da się odmienić zgodnie z poprawną polszczyzną! 😁
miejscownik- o WAWREKU a może o WAWRKU ?
(Wawrek to od Wawrzyniec? 👀 )
Bez przesady, forum trochę kuleje, ale nie znajduje się na krawędzi rozpadu. Z pewnością nie ma sensu dawać pretekstów do podważania ważności wyborów - bo w takiej sytuacji to jak dla mnie możemy sobie szopkę darować i po prostu dobrać w otwartej dyskusji "odpowiednie" dwie osoby.
Sam zagłosuje na Wawreka (?) i szczerze mówiąc tylko On się moim zdaniem nadaje ze zgłoszonych osób... Tylko jak to mają być Wybory, to niech to będą Wybory. A nie coś na kształt, by wyglądało że na forum panuje jedyny właściwy ustrój. 😉
Ramy czasowe można spokojnie zawęzić - zawsze mnie dziwiło takie rozciąganie prostej procedury w czasie.
Faktycznie forum kuleje. Jest duże i jedna osoba nie da rady tego wszystkiego ogarnąć tym bardziej, że są tu wątki, które naprawde szybko się rozwijają i wymagają systematycznego zaglądania przez moda! jestem za tym, aby wybrać pomocników- napewno wiele to zmieni!