Pensjonaty we Wrocławiu

aspiw są w planach zawody? Wymiary placu całkiem ten-teges 😉
A u nas pewnie niedługo trzeba będzie dobudować boksy bo juz jednego brakuje 😉
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
29 kwietnia 2015 14:02
Budujcie, budujcie, bo na jesień wracam  😎
Bombal, Pewnie da się coś zorganizować.
Ej, w sumie mam glupie pytanie, ale czy teraz prowadzi ktos stajnie 'na grobli'? Czy to miejsce umarlo smiercia naturalna?

Swoja droga, grono voltowe nam sie powieksza w Krzyzankach! Od poczatku maja dolaczy do nas Zairka w roli instruktora rekre! Chyba powinnismy uskutecznic jakis zjazd voltowo-wroclawski 🤣
30 kwietnia 2015 08:15
Grobla zyje i z tego co widzialan to o ile ludziom sie powodzi, tak koniom gorzej... Jak to Grobla. Z tym ze oni z.pensjo zrezygnowali, wiem ze bylo pare koni (3?) w pensjo pod koniec roku, ale tak to zrezygnowali
mam pytanko;-) ,zna moze ktos pensjonat w Szymanowie k/Katow wr?
Subaru negocjujemy a chwilowo są tylko miejsca w chowie bezstajennym 😉
Wpadłam pochwalić się nowym placem 🙂
aby uchwycić całość wdrapałam się na ogromny silos
A ja chciałam Wam podziękować za rady, wiadomości. Od dziś moja siwa ma oficjalnie nowe miejsce zamieszkania 🏇
Choć przyznam, że z ciężkim sercem opuszczałam dotychczasową stajnię, bo dla mnie daleko, ale koń miał się świetnie, nawet wtedy, kiedy nie miałam na paliwo i nie miałam już za co do niej jeździć. I choć mnie nie było, konina miała się świetnie i "wyszła na ludzi" 😉
Dlatego jeśli ktoś szuka miejsca spokojnego, nastawionego na dobro konia, z czystym sumieniem mogę polecić Wietrzną Stajnię koło Oleśnicy. Hali nie ma, ale atmosfera i zaangażowanie Właścicieli są tam wspaniałe.
aspiw gdzie to?  👀
subaru dzięki 🙂
ententa, Rościsławice 🙂. Dodatkowo mają tam świetne trawiaste padoki i super tereny 🙂.
Jeszcze flizelina i parę prac kosmetyczno-porządkowych, no i gotowe.

Na końcówce jest budowa stajni porodowej, a w kolejce czeka karuzela.

Wygląda zacnie  🙂
przepraszam, że nie ten wątek ale apropo podłoża
może ktoś wie gdzie można tanio kupić piach na ujeżdżalnie
tak ze 2 wywrotki potrzebujemy ok. 40-60 ton
właściciele z racji kosztów nie kupią kwarcu więc szukamy z kumpelą alternatywy.
Ja płacę za płukany 500 zł z dowozem. Jak będziesz zainteresowana mogę podesłać na Pw. Cena też jest zależna gdzie pewnie ma być przywieziony.
dzięki  :kwiatek: poszło pw.

A my już przebieramy kopytkami przed wyczekiwaną przeprowadzką do nowego domu dla Norda 🙂
W stajni Oli Świętochowskiej trwają ostatnie prace wykończeniowe i 1 czerwca można będzie się już przenieść.

My też od czerwca do Oli  😅  😅
Boks dla mojej Grubej już wybrany, teraz pozostało nam odliczanie... i kombinowanie transportu z Hanny do Chrząstawy na koniec maja :P

ale się cieszę! 😍
Kurcze, obiecalam sobie, ze nie bede sie udzielac, ale nie moge sie powstrzymac, skad opinie, ze na Grobli koniom zle sie dzieje? Bo nie ma zlotych klamek, dereczek?
Pytam tylko, bo jestem ciekawa Waszych opinii.
10 maja 2015 20:33
A stoisz tam w końcu ? Jak wygląda karmienie ? Konie dostają wodę na dwór ?
Szukam pensjonatu dla konia wrzodowego z problemami oddechowymi. Boks angielski lub dobrze wietrzona stajnia bez składu siana na strychu, możliwość moczenia siana i paszy, padokowanie ze stałym dostępem do siana (na dworze może być suche),  do 25 km od fat-u, oporowa. Reszta infrastruktury i cena nie ważna. Any ideas?
Warzyna? Tylko nie wiem jak z moczeniem.
Partynice wbrew pozorom to teraz też super opcja (całodzienne padoki z dostępem do siana, w boksach siano w siatkach, w boksach czysto, ale to akurat zawsze chyba tam było, z moczeniem żarcia chyba nie ma problemu, bo większość koni je wysłodki). Ale nie wiem jak z miejscami i chyba troche duża cena, jak nie korzystać z infrastruktury..

U Oli jeszcze nie byłam, muszę się wybrać, ale słyszałam, że jest ślicznie 😉 Warunki dla koni myślę będą bardzo dobre, biorąc pod uwagę Oli podejście, także to też na pewno fajna opcja dla koni z problemami zdrowotnymi. Tylko akurat od FATu to daleko.

Przy okazji napiszę, bo pare osób się interesowało stajnią w Szewcach, a byłam tam 2 tyg temu. Zapowiada się całkiem fajnie, mają tam jeszcze sporo do zrobienia, ale widać było, że prace trwają i plany ambitne. Stajnia duża, przewiewna, jasna, padoki są, z tego co zrozumiałam tez łąki, czyste boksy, plac do jazdy - tyle widziałam.
Subaru, stoje. Karmienie wedle uznania, na pastwisku ma wode. Przytyl po przeniesieniu, przytargal grzyba z poprzedniego miejsca i caly czas mial zapewniona opieke, nawet weta przy okazji - po chorobie sladow juz nie ma, a mnie codziennie przeciez nie ma. Teraz nie bylo mnie miesiac i kon dalej paczek w masle, przestal sie bac jakiejkolwiek psikawki. Wyglada tam, jak wyglada i nie bede sie klocic, ze jest ultra-super, ale koniom dobrze. Moj kon wyzeral zawsze slome do zera, tutaj ma tyle sianka, ze sloma mu zostaje, bo jej tez ma od groma i ciut ciut 😉 nie narzekam, a ciezko mnie zadowolic - tylko mnie to wlasnie tylko pod konskim aspektem. Dodatkowo w koncu mam jakas pomoc w powrocie do jazdy konnej po wypadku, no i bardzo mila pomoc. Nie boje sie go tam zostawiac, wiedzac, ze szybko nie przyjade. Kon szczesliwy, pulchny, wszystko do dogadania, kontakt staly.

Ale to fakt, ze tam od pensjonatu odeszli, z pewnych wzgledow, ja sie niezle nastaralam, zeby tam stac 😉

Poza tym, jestem zdania, ze jak ktos chce - to podjedzie i zobaczy, jak ja to zrobilam, no i zostalam mimo zlych opinii tutaj 😉 oczywiscie plac jest, jaki jest i nie dla kazdego to bedzie wystarczajace, ale o ile o infrastrukturze mozna cos mowic, to na temat dobra koni - na prawde nie, bo jest im dobrze 😉 a na pewno mojemu rumakowi 😉
Branka Warzyna niestety za daleko. Partynice rozważam, słyszałam właśnie ze teraz jest lepiej. Cena o której słyszałam to ok 860 zł wiec tanio. Obecną stajnie uwielbiam ale najważniejszy jest dla mnie kon i jego zdrowie.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 maja 2015 06:58
Tylko podobno na Partynicach żeby wstawić konia trzeba podpisać umowę na rok, prawda to?
I ponoc problem, zeby w ogole sie tam wstawic? Trzeba kombinowac, tak? Bo 800zl to dosc mala cena, no i jak z pastwiskami? Konie w koncu wychodza? Czy dalej niet?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 maja 2015 07:30
Konie wychodzą na padoki o ile samemu się go wyprowadzi lub ugada z inna osobą co by go wyprowadziła.
Poza tym te 800zł to jest cena już do zapłaty czy bez vatu?
JARA, wyprowadzają konie normalnie pracownicy z tego co wiem - trzeba zapytać forumowej Zimy albo Dizi - trzymają tam konie i obie padokują, a nie sądzę, żeby się z pracy urywały 😉.
Pensjonat jest 800 + VAT, ale VAT jest 8%, czyli 864zł
Obie dziewczyny mega zadowolone z pensjonatu na Partynicach, a przypominam, że jedna przeszła z Lipy 😉. Ja się mocno zastanawiałam nad Partynicami ze względu na odległość od domu, jednak dojazdy z pracy by mnie zabiły, więc dałam sobie spokój.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
11 maja 2015 08:30
Zima rozwiej watpliwości dotyczące party prosze.

Kto zna stajnie do 50km od wrocka, moze byc przydomowa w ktorej jest możliwość trzymania konia pod wiata cały rok, dobrze nakarmią i zadbają jak nalezy podczas nieobecności
escada, a Smolec? Z moczeniem siana nie ma problemu, na padoki wychodzą, mają tam siano. Boks angielski jest 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się