Pensjonaty we Wrocławiu

Stajnia /ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
09 stycznia 2014 07:10
epk - kurde właśnie nie wiedziałam, gdzie można to zrobić. Do tej pory zawsze prałam u siebie w domu, ale pralka mogłaby tego kolejny raz nie wytrzymać, a derki z racji, że były upychane, i tak się nie dopierały. Dlatego najpierw dzwoniłam po zwykłych pralniach, a potem znalazłam info w okserze...

ale problem się rozwiązał, bo od niedawna mamy swoją wielgachną pralkę w krzyżanowicach, więc na wiosnę już sobie w stajni popiorę 😎
Espana wątpię, żeby ktoś Cię chciał w stajni. Jesteś niezwykle problemowa, jak i Twój znerwicowany koń...
.
Re-voltowicze. Wiem, że może nie jest to najlepsze miejsce, ale zamieszczenie tej prośby właśnie tu przyniesie najlepsze efekty.
Proszę moderatora, by nie usuwał tej wiadomości przynajmniej nie od razu. To bardzo ważne. Im więcej osób to przeczyta, tym więcej podpisze petycje.

Zachęcam do podpisania. Nic to nie kosztuje, a z pewnością pomoże !! Modrzewiowa Osada (https://www.facebook.com/modrzewiowa.osada) jest tego warta !! To miejsce niezwykłe, tak jak ludzie, którzy tam mieszkają ! Walczą z systemem, który chce zniszczyć ich dom, na który tak ciężko pracowali.

Umieszczam adres petycji w sprawie budowy zbiornika przeciwpowodziowego na terenie Modrzewiowej Osady: http://www.petycje.pl/10215
Witam. Mam wielką prośbę do Was. Otóż, poszukuję osoby, która mogła by mi powiedzieć coś na temat hurtowni z odzieżą używaną we Wrocławiu. Mam kilka pytań. Bardzo przepraszam że tutaj i proszę nie traktować tego jako ogłoszenie. Jeśli jest ktoś choć troszkę zorientowany to proszę na pw.
Dziękuję.
Czy kowal Marek zmienił numer? Bo jest niedostępny na ten numer co ja mam 🙁
Pół poprzedniej strony jest o kowalu MArku.😉
Espana wątpię, żeby ktoś Cię chciał w stajni. Jesteś niezwykle problemowa, jak i Twój znerwicowany koń...

Ja tam sobie nie przypominam, żeby Eluś był kiedykolwiek znerwicowany, a jego właścicielka problemowa  👀 Więc jeśli chcesz kogoś oczerniać to wal na pw, albo w oczy, a nie na forum...
Pół poprzedniej strony jest o kowalu MArku.😉

Jest, ale i tak z tego nic nie wynikło. Mieli mu odesłać telefon, ale chyba miesiąc nie idzie?
Istnieje w przyrodzie stajnia, która przyjmie dwie panie kuc(140 cm wzrostu)dorosłe,2 kucyki młodzież(ogierki, 100 cm wzrostu) i jednego ogiera 3-latka oldenburga?Tak do 150 km od Wrocławia.Na pół roku?Mam sytuację podbramkową.Mieszkam we Wrocławiu, gospodarstwo mam koło Lubina, a pan który się tym zajmuje( i jest monopolistą na swoim terenie, bo nie nadużywa alkoholu,daje koniom jeść i ogólnie robi co do niego należy) miał lekki wypadek samochodowy i idzie na zwolnienie. Jestem zrozpaczona i już mi się rodzina do opieki nad końmi buntuje.A ja jestem samotną pracującą mamą maluchów i nastolatka.
Tak- polecam Zelazow
A ja polecam Żółkiewkę koło Strzegomia 🙂 Jest świeżo po zmianie właściciela, jest dużo miejsca, fachowa opieka i bardzo przyjaźnie.
Obecnie w stajni jest 15 koni, w tym 6 pensjonatowych.
Gdyby ktoś był zainteresowany wstawieniem konia do raju, to w Warzynie jest jeszcze wolny jeden boks  😀
efeemeryda   no fate but what we make.
20 stycznia 2014 17:19
5 rok mieszkam we Wrocławiu, jednak ponieważ koń został w domu, wiedzę o wrocławskich stajniach czerpałam w zasadzie jedynie z tego wątku, w miniony weekend wzięłam się w garść i pojeździłam trochę ze znajomymi co trzymają tu konie i powiem jedno, to jest aż nie do pomyślenia jakie tu nieraz głupoty są pisane, stajnia ogólnie polecana przez wielu użytkowników, nawet tych znanych na forum, w rzeczywistości okazuję się niezłym shitem mówiąc kolokwialnie, ale problemy z karmieniem to moim zdaniem jest szczyt szczytów, natomiast w stajniach niejednokrotnie tu oczernianych rzeczywistość okazuje się być zupełnie inna.

Wniosek mój zatem jest jeden, absolutnie nie ma sensu tutaj zaglądać i pytać, chyba, że o ceny i odległości ale nie o opinie  🙁
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
20 stycznia 2014 18:01
nie wiem, o jakich stajniach piszesz a i opinia zawsze ma to do siebie, że jest subiektywna. Ale weź pod uwagę, że to, co Ty zaobserwujesz po jednej-dwóch wizytach może zupełnie inaczej wyglądać z momencie gdy przyjeżdżasz gdzieś codziennie i jesteś tam pół roku - rok...
jest takie mądre powiedzenie "nie sądź po pozorach" co zarówno oznacza, że jak nie ma "złotych żłobów" w boksach to nie znaczy, że stajnia jest zła. tak samo luksusy w infrastrukturze i piękne obietnice nie zawsze oznaczają komfort i dobro konia (obie wersje znam z autopsji)
efeemeryda   no fate but what we make.
20 stycznia 2014 18:12
nie będę się wdawać w szczegóły, ale uważam, że widziałam wystarczająco i nie jestem z tych co im złote żłoby potrzebne, dla mnie liczy się dobro konia  :kwiatek:
Tak, tylko że jak się chce wstawić gdzieś konia, to ta jedna czy dwie wizyty muszą wystarczyć żeby mieć jakiś na to pogląd, nikt przez kilka miesięcy nie jeździ do pensjonatów żeby obserwować życie stajenne. No i wszystko zależy  też od tego, jakie ma ktoś wymagania.
Fakt, konia wstawia sie po jednej-dwóch wizytach w pensjonacie, ale wcześniej chyba kazdy stara się znaleźć jakies opinie obecnych lub byłych pensjonariuszy o tym pensjonacie, który bierze się pod uwagę. Własnie po to, zeby uzupełnic swoją wiedzę o te rzeczy, których nie dostrzeże się za pierwszym razem.
Opinie, jak subiektywne by nie były, tworzą jednak pewien obraz pensjonatu, zwłaszcza gdy przeważają w którąś stronę (dobrze/źle).
W końcu te opinie skądś się biorą. I po to jest ten wątek.
Nie znaczy to przecież od razu, ze musisz traktować wszystko co tu jest zawarte jak Biblię  😉
To też racja, ja mam konia 14 lat, pierwszy raz jak zmieniałam stajnie to nie miałam jeszcze internetu, pensjonatów szukałam z ogłoszeń gazet, miałam wtedy nikłe rozeznanie. Teraz jest łatwiej, fora, znajomi, opinie plus przyjazd do danej stajni, daje obraz tego czego się chce. 
Dla mnie wyznacznikiem jest wygląd koni. 😉
Espana ja polecam ozorowice, uciekłam tam z Rakowa (aż się kurzyło) jakies 4 lata temu i to była świetna decyzja🙂 są warunki i dla jeźdzca i dla konia, fajna atmosfera, jednym słowem wszystko wypas🙂 jak przywoziłam nowego konia teraz do stajni to sam Pan od transportu (nie chcę podawać nazwiska) powiedział że wg niego to jedna z lepiej prowadzonych stajni, a jeździ po całej Polsce🙂
bo nie był w Warzynie  😀iabeł:
Mogę spytać czemu uciekłaś z Rakowa aż się kurzyło? Bo niedawno byłam bardzo blisko postawienia tam konia, pytam z czystej ciekawości, bo nawet nie myślę się nigdzie ruszać z obecnej stajni.
Może być pw :kwiatek:
lardia dzięki za info 🙂 Niestety cena w Ozorowicach jest równie wysoka jak planowana podwyżka u nas, a dojazd dużo dłuższy. Poza tym nie zależy mi aż tak na infrastrukturze, ponieważ wsiadam od wielkiego dzwonu, dlatego dla niższej ceny zrezygnuję z luksusów 😉. Przede wszystkim liczy się dla mnie dobre karmienie i opieka oraz padok.
No i robi się bryndza ze stajniami dla mniej zamożnych koniarzy, naprawdę nie ma stajni w cenie do 600 zł ze znośnymi warunkami.
Moim skromnym zdanie to w okolicy wrocka są może 2-4 stajni które są warte powyżej 800zł.
z ogłoszeń to tańsze są okolice jelcza-laskowice.
.
Słuchajcie, zadzwonił do mnie dzisiaj kowal Marek (???) mam jego nowy nr 695 346 418 powiedział mi, że tamten nr chwilowo jest nie aktualny ale jeszcze będzie 🙂 tak więc jest to dobra informacja dla wszystkich którzy próbują się z nim skontaktować. 🙂
Słuchajcie mam pytanie dotyczące Borowej. Poproszono mnie o dowiedzenie się paru rzeczy a nie bardzo mam czas jechać i sprawdzać sama. Może ktoś tam stoi i może przekazać kilka informacji aktualnych.

Jak wygląda obecnie pensjonat? To w ogóle funkcjonuje? Jeśli tak, to jaka jest cena?
Jak wygląda sprawa podłoża na hali i na dworze?
Jak wygląda sprawa padoków - ich ogrodzenia?

No i robi się bryndza ze stajniami dla mniej zamożnych koniarzy, naprawdę nie ma stajni w cenie do 600 zł ze znośnymi warunkami.
Moim skromnym zdanie to w okolicy wrocka są może 2-4 stajni które są warte powyżej 800zł.
z ogłoszeń to tańsze są okolice jelcza-laskowice.

Niestety, w okolicach Wrocławia ceny ziemi są kosmiczne, co też nie jest bez wpływu na ceny stajni oraz przestrzeń, którą można zagospodarować na padoki np. Ceny "wszystkiego" wzrosły- paliwa, a co za tym idzie pasz i ściółki dla koni, obsługi, energii.. W 800zł naprawdę niełatwo zamknąć utrzymanie ośrodka z infrastrukturą :/
Witajcie, szukam pensjonatu w okolicach Wrocławia dla klaczy i wałacha. Interesują mnie stajnie od strony wschodniej i północnej (kierunek Legnica, Kąty Wrocławskie). Możecie coś polecić

Słyszałam, że w okolicach Smolca jest sporo stajni, coś Wam wiadomo na temat wolnych boksów w tamtych okolicach? Myślałam o Gałowie albo Samotworze?

Z góry dziękuję za pomoc!

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się