Pensjonaty we Wrocławiu

volta Miłocice - chyba 1 czy 2 boksy - tak z aktualności
Siwa84 w Lizawicach 😉
rosek0 z całym szacunkiem .. burzysz się o Gałów, a sama stałaś w nie lepszej stajni na Grobli [; . Pomijam już fakt , że ani Ty ani L. nie poinformowałyście mnie, że Ty dajesz swoje konie na padok, który miał być dla mojego kucyka [;, jak wyjdzie z kontuzji.
Płaciłaś więcej jak we wspomnianym Ramiszowie, a sama zapitalałaś , a raczej Twój chop, żeby wszystko zrobić Więc skoro wolałaś płacić więcej i robić sama to czemunie poszłaś do tańszego Ramiszowa, gdzie robić nie trzeba było ?Zapomniało się? 😉

Może czas skończyć tu jojczyć ?

edit: Pomijam kwestie karmienia, hm .. karmienia.. ta .. , sprzątania, syfu etc [;

Dopóki mi się podobało to stałam , przestało mi się podobać przeniosłam się do droższych niż Ramiszów Wojnarowic  🤔wirek: A chciałam by moje konie stały w WOLNOWYBIEGOWEJ STAJNI , której niestety nie znajdziesz w obrębie Wrocławia. Dlatego tylko robiłam to co robiłam.
I to, że zajęłam "Twój " padok to miej pretensje do właścicielki nie do mnie, ja dostałam informację, że do padoku może "rościć" sobie prawo tylko jedna pensjonariuszka , którą grzecznie zapytałam , one powiedziała ,że padoku już nie potrzebuje. I to już sobie wyjaśniłyśmy jakiś rok temu  🤔wirek:
I nie masz co porównywać Grobli do Gałowa. Również inny standard.
Edit; tak sobie zaczęłam przypominać Groble i doszłam do wniosku,że jednak nie jestem tylko takim pensjnariuszem co tylko płaci i wymaga, na Grobli mój chłopak  wymurował myjkę, sama pomagałam w stajni, jednak niektóre stajnie przekraczają granice mojego poświęcenia  😁
Siwa84 w Wojnarowicach są boksy wolne 😉 pisałam o tym stronę wcześniej chyba
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
12 grudnia 2012 22:36
rosek0 Więc po co się rzucać o Gałów ?

Bo serio, bronisz jakbyś tam stała i krzywda się Twoim koniom działa. Po prostu warto by było skończyć już tą szopkę... Konie Twoje tam nie stoją i nie stały, tych co stoją krzywda im się nie dzieje.
I niech tak zostanie.
Tam chude konie jakie widziałam to były tylko ww Bogdana. A czemu, każdy wie , B. jest jaki jest. Jego ekipa jest jaka jest. Ale ich tam już nie ma.
Więc skoro koniom się krzywda nie dzieje w Gałowie, wyglądają dobrze, Twoje tam nie stoją, to skończ proszę trzaskać kolejną stronę antyreklam i daj żyć ludziom.
Siwa84 w Wojnarowicach są boksy wolne 😉 pisałam o tym stronę wcześniej chyba

Jeden z nich już zajęłam - wielkokoniem 80cm w kłębie 🙂 W końcu mogę mówić, że mam ogiera  🏇
mybay Przecież siwa84 teraz stoi w Wojnarowicach
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
13 grudnia 2012 11:08
A tak z innej beczki, w których stajniach (z halą) są wolne miejsca teraz??

Dla Ciebie? Zawsze Lizawice :kwiatek:
rosek0 Więc po co się rzucać o Gałów ?

Bo serio, bronisz jakbyś tam stała i krzywda się Twoim koniom działa. Po prostu warto by było skończyć już tą szopkę... Konie Twoje tam nie stoją i nie stały, tych co stoją krzywda im się nie dzieje.
I niech tak zostanie.
Tam chude konie jakie widziałam to były tylko ww Bogdana. A czemu, każdy wie , B. jest jaki jest. Jego ekipa jest jaka jest. Ale ich tam już nie ma.
Więc skoro koniom się krzywda nie dzieje w Gałowie, wyglądają dobrze, Twoje tam nie stoją, to skończ proszę trzaskać kolejną stronę antyreklam i daj żyć ludziom.

Zaczęło się z innego powodu, wulgarnego zachowania, gdy tylko ktoś śmie skrytykować Gałów i potem tak jakoś poszło. Ale koniec tej szopki, masz racje.
celsijs, co za koń? Poka, poka!
rtk, kucyk - mini szetland  🙂

Kupiłam dla córki, żeby ona miała co robić, podczas kiedy ja jeżdżę. Ale jak na razie w związku z tym powstał inny problem - mąż o tym nic nie wie, i nie wiem, jak mu o tym powiedzieć.... Mam nadzieję, że nie dojdzie do rozwodu, jak mu powiem: "Kochanie, wiesz ile zaoszczędziła Twoja żona w okazyjnej cenie kupując ślicznego kucyka???? Dodatkowo  dostałam sporą zniżkę za pensjonat! 🤣 "

Zdjęcia postaram się porobić - wczoraj nie miałam ze sobą aparatu.
Wielce oszczędna żona 🙂
Koniecznie go pokaz :kwiatek:
mybay Przecież siwa84 teraz stoi w Wojnarowicach

chyba mowa o dwóch różnych stajniach 😉 ja mówiłam o nowych wojnarowicach, u Chrzanowskich

Kupiłam dla córki, żeby ona miała co robić, podczas kiedy ja jeżdżę. Ale jak na razie w związku z tym powstał inny problem - mąż o tym nic nie wie, i nie wiem, jak mu o tym powiedzieć.... Mam nadzieję, że nie dojdzie do rozwodu, jak mu powiem: "Kochanie, wiesz ile zaoszczędziła Twoja żona w okazyjnej cenie kupując ślicznego kucyka???? Dodatkowo  dostałam sporą zniżkę za pensjonat! 🤣 "

.

Powiesz że zamiast pieska kupiłaś, i przynajmniej na kanapie ani w łóżku nie będzie spał.
A kucyk jest ślicznie włochaty🙂🙂 tylko troszkę jeszcze brak mu śmiałości 🙂
Zairka ma racja😉 stoję w starych Wojnarowicach. Źle nie jest, bo wiele sie zmienilo m.in. czyste boksy, lepsze scielenie, dobre karmienie (siano 4razy dziennie w tym raz na padok), warunki do jazdy tez są ok ale dojazdy zaczynają zjadać mnie finansowo i zamiast w konia pakuje kase w samochód😉 Dlatego czysto orientacyjnie interesuję się gdzie są wolne miejsca...
Dziewczyny może juz wystarczy tematu Gałowa i Bogdana??
Borkowice mają jeszcze miejca
A jest jeszcze jakaś inna stajnia w Gałowie? http://www.citeam.pl/oferty/wroclaw/jazda-konna-2
Tak, to stajnia mojej koleżanki z podstawówki 😉 nie ma tam pensjonatu.
nie wiedziałam , fajnie wygląda  😉
niedawno 2 osoby (z czego jedna ze stajni od Edka) się tam wstawiły w pensjonat, ale możliwe że to jakoś na drodze wyjątku w związku z tym, że biorą jazdy u właścicielki. Nie wiem dokładnie (ale wiem kto z tego forum wie :P).
A to nie wiem, wydawało mi się, że tam tylko jazdy, ale dawno się z ta koleżanką nie wiedziałam, więc może jest inaczej niż myślałam 😉
no to było jakoś tyle co, dosłownie tydzień czy dwa temu. Ja też znam oficjalną wersję, że tam tylko rekreacja dlatego domniemywam, że to na drodze wyjątku 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 grudnia 2012 21:43
Potwierdzam - droga wyjątku i nie ma tam pensjonatu 😉
kto u nas robi shock wawes? wiem, ze przewozny, ale kto jeszcze?
Kornaszewski
ok, to tez wiem. Perlica, a wiesz za ile?
ktos jeszcze to robi?
Za ile nie wiem, ale wiem że ma dobre ceny i "świeże" spojrzenie, zresztą Zima powie o nim więcej.
Mi robiła K. Żukiewicz za 400zł jak była w zeszłym roku.
Jeszcze Golonka wiem że robi.
Chyba nikt więcej.
Ponoć już się nie robi shock wave bo niszczy zdrowe tkanki. Ja się nie znam, mojej kobyle pomogło na plecy i efekt był super.
Golonka robi na pewno.
mam pytanie dotyczące badań do mojej pracy magisterskiej - czy w okolicy północnej częsci wrocławia (np ozorowice, wks, krzyżanowice?) znajdą się konie skokowe, które nie chodzą do karuzeli?
w krzyżanowicach wszystkie konie chodzą w karuzeli, nie codziennie ale generalnie chodzą. W tych stajni co napisałas, to jedynie wks nie ma, więc napisz może do formułowej cardanki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się