Pensjonaty we Wrocławiu

O to fajnie :-) Numer ten sam co na stronie?  I co, faktycznie uczą podstaw ujeżdżenia i skoków? (chodzi mi o to, żeby nie bylo tylko jazdy w kólko koń za koniem)  😀
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
24 maja 2012 09:58
To stajnia forumowej Vampirii 😉 Koni łącznie jest tam 3 + teraz kucyk, przy czym jeździ sie na koniku Polskim i na febusie, fryz jest Madzi priv priv 🙂
a ja jakieś 10 lat temu jeździłam na Febusie u Jarząbka na 1 roku studiów w ramach w-f  😁
To on ma chyba ze sto lat 😉
24 maja 2012 11:15
Perlica Coś Ty! Pewnie wtedy miał po prostu 2 😁 Taki głupi żart .Ma chyba 16, tyle co Grocik, więc jest w kwiecie wieku 😅

Zima Wykupmy sobie po 30 minut jazdy indywidualnej 🏇 Bardzo jestem ciekawa tej super, nowej instruktorki 😜
mam nadzieję że te jazdy nie odbywają się na Bachusie  😉
Jak był na torze to miał bardzo nierówno pod sufitem 😂 kiedyś poniósł mnie z orbity na tory kolejowe 😁
24 maja 2012 11:33
i tak mu juz zostało😀 Wkońcu jest ogierem kryjącym 🙂
Swoją drogą -  Mors jeszcze żyje?
branka, widziałam ofertę stanówki to chyba żyje
Ale ta oferta stanówki na ich stronie wisi niezmieniona od dobrych 6-7 lat.

Zairka dawaj  🏇

"Stadnina koni Adonai jest jedną z największych i najpiękniej usytuowanych prywatnych stadnin we Wrocławiu. (...) Usytuowanie Stadniny za gęstą ścianą drzew i malowniczymi akwenami wodnymi zapewnia ciszę i spokojną atmosferę."

To mnie zabiło 🏇
24 maja 2012 12:00
Żyje 🙂

Ciekawe czy to te bagienko muliste jest nazwane akwenem 😁
Laski, kupujecie tą jazdę?
Może kupimy sobie razem godzinkę w grupie? Ja bym chętnie zwiedziła w końcu tą stajnie, moje mieszkanie buduje się paredziesiąt metrów od niej  🏇
możesz Pariskę mieć pod domem  😁
możesz Pariskę mieć pod domem  😁

Jezu, ale czarnym humorem poleciałaś 😂
no jak tak ładnie opisane i tak malowniczo  😀
Ja bym chciała zobaczyć miny ludzi, którzy to kupią, pojadą napaleni jak Arab na kurs pilotażu i dopadnie ich szara, brudna, śmierdząca, wychudzona, zagruzowana rzeczywistość...
azja   koń pleśniowy
24 maja 2012 13:31
no jak tak ładnie opisane i tak malowniczo  😀

Ja te malowniczosc mam na codzien. Pracuje vis a vis tego uroczyska.  Doskonale komponuje się z tamtejszym krajobrazem. Smieci gruZ i buTelki po tutejsZych menelach. A szkoda bo moglabym na przerwie kawowej myknac posmyrac swojego darmozjada.
Hej Ludzie 🙂
Postanowiłam poprosić, podajcie mi wszelkie znane wam pensjonaty we Wrocławiu / pod Wrocławiem, jedyne wymagania to pastwiska i w miarę rozsądna cena ew. dojazd.
I czy słyszał ktoś o stajni na Gaju?
na Gaju na pewno nie ma stajni 🙂
w katalogu stajni jest coś wspomniane, ale to chyba przydomowa stajenka 🙂
ah, no cóż.
a pensjonaty jakieś?
🙁

przydomowe najlepsze..
na Gaju na pewno nie ma stajni , jak coś to stajnia p. Bek lub Szafir na Jagodnie ZA osiedlem Gaj
poczytaj wątek - są tu informacje o przydomowych  kameralnych stajniach,nawet ostatnio ktoś pytał o stajnie  blisko Wrocławia kameralne
Ja bym chciała zobaczyć miny ludzi, którzy to kupią, pojadą napaleni jak Arab na kurs pilotażu i dopadnie ich szara, brudna, śmierdząca, wychudzona, zagruzowana rzeczywistość...

wlasnie ostatnio do mnie zaczela przychodzic taka klientka. Bylo dokladnie tak jak napisalas.

Bachus? Bachus juz znormalnial....

Nie chce nic mowic, ale jak sie grupa umowicie to moze zabraknac im koni 😀

rtk: bedziesz moja sasiadka 😉
rtk, vampiria ja mieszkam na STB, 5 minut od tego "uroczego" miejsca, gdzie znajduje się ta fantazyjnie opisana  stajnia 🙇. Ale jedno trzeba przyznać, wiosną w okolicy faktycznie jest malowniczo zielono, więc dużo czasu spędzam na spacerach wokół "akwenów"  i innych glinianek🙂
Może się umówimy na spacerek? chętnie poznałabym Was dziewczyny w realu. Dajcie znać🙂

Chciałam jeszcze dodać, że od 1.06. zwalnia się jeden boks w stajni GROM w Gierałcicach - www.stajnia-grom.pl;
odległość 80 km od Wrocławia. Stoją tam moje dwie klacze, więc więcej szczegółów mogę podać na priv. Warunki wyśmienite i cena atrakcyjna. Jedyny minus to odległość, ale i tą można pokonać 🏇 .

Pozdrawiam.
A tak mi się nasunęło - czy w Belfegorze, tzn. przepraszam, Adonai, stoją jakieś konie pensjonatowe???????
zima z tego co mi wiadomo, to nie ma żadnych; większość boksów zajmują psy z hodowli.
Ewa: chetnie 🙂 ja tez mieszkam na stb blizej kosmonautow.

Zimka: pensjonatu to tam juz nie ma dawno z powodu hodowli psow i braku miejsca, checi.
Powiem szczerze, że ta stajnia grom nieziemsko kusi 😉
Ale jestem osobą bez samochodu, przez co dojazdy byłyby niemożliwe, pksy z przesiadkami i po 30zł na jednorazową podróż, w jedną stronę 🙁

Hm, Vampiria, a Ty masz może wolne miejsce? 🙂
Ciekawa byłam, czy ktoś byłby na tyle zdesperowany albo głupi, żeby tam wstawić.

A u Grochali na Marszowicach???
konikara z dojazdami mogę pomoc - jestem zmotoryzowana🙂 i jeżdżę do moich kobyłek praktycznie raz, dwa razy w tygodniu, więc tak jak napisałam odległość da się pokonać 😁 ponadto mogę grzecznościowo zaoferować miejsce do spania weekendowo, bo spędzam też w stajni soboty i niedziele i inne wolne dni🙂
No i jestem sama w pensjonacie, więc miłe byłoby jakieś towarzystwo.

Na Marszowicach też nie ma żadnego pensjonariusza, podobnie jak w Belfegorze, podobne standardy... .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się