Pensjonaty we Wrocławiu
to podpada pod ogloszenie.
o dzięki za przekazanie. Tak jest otręby będę zamawiać w tym tygodniu i w przyszłym będą na miejscu.
a szczegoly podaj w ogloszeniach. od tego sa. tu o pensjonatach rozmawiamy.
a to sorry to jest charytatywne ogłoszenie bo nic na tym nie zarabiam tylko ciągle ktoś mnie prosi więc postanowiłam to raz zoorganizować
to udaj sie do "voltopirowe zamowienia zbiorowe". mysle, ze tam bedzie odzew.
a co z samotworem? doszly mnie sluchy, ze wspolnicy sie rozeszli i zostal tam tylko pyrek? hali i jakis boksow podobno ma nie byc 👀
strachowice, teraz samotwor... co sie dzieje?
vampiria Ozorowice wymiatają konkurencje 😂
No i zapomniałaś że Parys też się zamknął, poprostu za dużo stajni sie namnożyło które mają lepsze warunki a utrzymać stajnie z połową boksów pustych sie nie oplaca.
Ja gdybym miała własnego konia to z Wrocławskich stajni postawiłą bym do tylko w Magnicach albo Ozorowicach.
No właśnie niby się namnożyło stajni, a jakoś nie ma tak wiele do wyboru🙁 Ja właśnie w tej chwili sobie patrzę na mapę i wcale jakiejś masy pensjonatów (sensownych) nie widzę. A te które są ok, są daleko od wro. a ode mnie to już w ogóle masakra (okolice Partynic)
a szukasz czegos nowego? na czy Ci zależy?
P.S. Co to za przeygoda z MAXEM (moze byc PW)?
No szukam. Wczorajszy dzień sprawił, że jednak szukam. Jutro jadę do Ramiszowa, bo Monika bardzo zachwala. Największy minus to właśnie odległość.. 😕
A zależy mi na padokach (sporych) cały dzień, 100% dobrej opiece, dobrym podłożu, dużej ilości siana... i super by było, jakby cena była niska, bo koszmarne pieniądze już wydałam na leczenie, a to pewnie nie koniec
Nie ukrywam, że jak Ramiszów okaże się tak fajny, jak opowiada maxowa, pewnie przetrawię jakoś te kilometry..
Ej napiszcie koniecznie co z Samotworem? Ochab i Pyrek się rozeszli ? Co się stało? 🤔
z Rudym od kilku dni urlopujemy sie w Ozorowicach i musze stwierdzic, ze to co mowia na miescie o tej stajni sprawdza sie ... jest git ! ciezko bedzie wracac do siebie 🙂
Zairka no fakt zapomnialam! Moje okolice sie sypia 🙁
Ja tam na razie nie zamykam dzialalnosci i nie mam tego w planach 😉
Moze kogos przygarne do pensjonatu, ale na razie musze sie wstrzymac... dopóki nie wyjasni sie jedna sprawa 👀
Haha historia z Maxem..... 😀iabeł:
Dziś też była fajna historia z koniem-mustangiem vel Ritkiem naszej forumowej rtk którego złapanie na padoku było czynnością cięższą, niż pogoń za dzikim koniem po stepie 😁 ale razem z maxową podołałyśmy zadaniu, jestem z nas dumna. Następnym razem bez lassa do Ramiszowa nie jadę 😂
A żeby nie był totalny offtop, co ostatnio mi się zdarza nagminnie jak już coś napiszę to ja polecam stajnię w Ramiszowie tam gdzie Ritek i teraz Max stoją, naprawdę tam fajnie.
na szczęście wczoraj wszystko dobrze się skończyło, Paweł nie ma złamania, koń cały generalnie wycieczka mu się chyba podobała ;0 kopytka przez brankę sprawdzone, jutro nasza vet 🙂 ale nie specjalnie hehe tylko i tak do nas wpada
dziękuję wspaniałym pensjonariuszom za pomoc i szybkie działanie :kwiatek:
koń w nowej stajni ma się bdb, żeby się jeszcze zachowywał jak na kalekę przystało 😁 ale liczę, że trochę czasu pokontrolujemy ruch i będzie oki
o tak Ritek dziki mustang 😀
hm... szukając stajni dla swojego koniowatego miałam polecone trzy stajnie, okazało się na miejscu oględzin pierwszej że opisywane miejsca to ta sama stajnia 😁 i wylądowałam w ramiszowie między innymi dzięki Rtk :kwiatek:
Jak każda stajnia ma plusy i minusy zależy od indywidualnych potrzeb ludzkich bo końskie to w większości +, gdyż koniska wyglądają jak pączki, no i codziennie są padokowane(może padoczki nie duże ale uczęszczane przez koniki) i rzeczywiście rekonwalescenci szybko wracają do formy 😁 w ogromnej zasłudze właścicieli stajni :kwiatek: :kwiatek:, którzy podchodzą do każdego konia z ogromnym serduchem 😉
Mój koń tak dobrze wyglądał i czuł się jak w ramiszowie tylko w stajni mojego narzeczonego-"pańskie oko konia tuczy" nic dodać nic ująć 😀 a i kieszeń zadowolona 🤣
mówiłam, że Ramiszów jest super?
Ritek spędza tam swoją czwartą młodość hahaha 😀
No to trzeba się tam będzie przejechać przynajmniej pooglądać 🙂
I być może pospieszyć z przenosinami - skoro teraz wszyscy tak zadowoleni, to migusiem wolne miejsca się zapełnią 🙂
Pozdrowienia
Hej. Jestem zupełnie nowa na forum, także na wstępie proszę o wyrozumiałość 🙂 widzę, że wreszcie znalazłam porządne forum gdzie mam nadzieję uzyskam pomoc...Sprawa wygląda tak, że opiekuję się dwoma końmi - okolice Wrocławia od strony na Poznań,także Ramiszów, Wisznia Mała, Krzyżanowice itd. znam dobrze. Ma je młody chłopak, kupił je dla kaprysu, więc wiadomo, że sytuacja wygląda nie ciekawie-nic sie z nimi nie dzieje, jedyna pomoc to ja. Przypuszczam,ze jeszcze chwila i będzie chciał je sprzedać, stąd moje pytanie (bo być może zdecydowałabym sie na kupinie jednej kobyły) czy ktoś z Was zna jakies przydomowe stajnie, gdzie ktoś mógłby mi pomóc w pracy z tym koniem? Zależy mi na w miarę taniej stajni, gdzie są fajni ludzie, może interesujący się naturalem, bo problem w tym, że nie wiem czy jest nadzieja z tą kobyłka...Koń się boi wszystkiego i jest niebezpoeczny,więc nie wykluczone, że tez po prostu będę musiała mu zapewnić spokojnie dożywocie...Idealnie byo by wstawić ją tez do kogoś kto np. szuka kompana dla konia. No od czegoś muszę zacząć 🙂 Szkoda straszna, gdyby miało dalej tak być, bo koń jest bardzo mądry i w zasadzie młody, bo ma 6 lat, poza tym jeśli ja jej nie "przejmę" to wątpliwe jej dalsze losy... Może jest ktoś kto mógłby mi pomóc z nim/nimi poki nawet jeszcze stoja u tego chłopaka?Ciężko mi samej ogarnąć dwa konie, zreszta samo rozumiecie. Stoją tam same i nic dobrego się z nimi nie dzieje...Lub może znacie kogoś do kogo mogłabym Siwą wstawić bezpiecznie?
Będę bardzo wdzięczna za jakąś kreatywną odpowiedź...budująca przede wszystkim 🙂 Mi brakuje trochę pomysłów, a przede wszystkim pomocy, kompana i kierunku w jakim iść dalej w tej sytuacji. Boję się, że te konie po rozdzieleniu (przy ewentualnej sprzedaży) ciężko będzie zaaklimatyzować gdzieś (głównie chodzi mi o tę Siwą kobyłkę nad którą się zastanawiam, bo druga jest bardziej "uspołeczniona"😉.
Dzięki za cierpliwość w czytaniu wywodu 🙂
Ja też niestety zaczynam się rozglądać za pensjonatem 🙁 wszystko ładnie pięknie tylko niestety od września finanse prawdopodobnie nie pozwolą mi już stać w Magniorce 🙁 A mojej oszołomki nikt nie wydzierżawi 😵
BARBARKA, a gdzie te konie stoja? w przyblizeniu chociaz.
Za Wisznią Małą, dokładnie 10km od granicy Wrocławia, w stronę Trzebnicy.
BARBARKA nie wiem czy 550zł za pensjonat to dla Ciebie atrakcyjna cena ale w Ramiszowie u Igi napewno miałabyś pomoc przy koniu ze strony prowadzącej stajnie.
Za Abebą - też polecam. Iga z pewnością pomoże przy koniku.
no to oficjalnie melduję się jako świeżo upieczony pensjonariusz Ramiszowa "biały piasek".
Powiem tylko tyle, że jeśli ciąg dalszy będzie tak rewelacyjny jak dzisiejszy czas spędzony w tej stajni, to będę baaardzo zadowolona. Jest świetnie! Konisko wyszło z przyczepy i... nawet nie zarżało, nie zakłusowało... nic. totalny spokój. Puszczona na padok bez namysłu zabrała się za skubanie trawki. Boks super przygotowany, sianko pierwsza klasa. Ludzie przemili, otwarci i życzliwi. Aż się nie chciało wracać do domu.
Rano jadę dopuszczać konia do stada 🏇
A ja tylko tak informacyjnie, ze w Wierzbnej kroi się to, czego do tej pory brakowało, czyli pastwisko z prawdziwego zdarzenia 😉))) Lada moment zacznie funkcjonować.
A na przyszły rok planowane są kolejne, kilkuhektarowe 😉)) Trawa już posiana, tylko potem grodzenie i konie będą śmigaaaaać 🏇
A do tego solarium w coraz już bliższych planach + niedługo będzie usypany zewnętrzny plac, na którym będzie można zrobić i czworobok, i parkur ustawić.
a ja byłam w piątek w Wierzbnej 🙂 Rzeczywiście pięknie!
No pięknie jest to prawda.
I czekam na pastwisko-znaczy mój koń czeka na nie 😂
a my po tygodniu w Ramiszowie, czujemy się jak na wczasach 😲
poznałam dzisiaj Frans, Watrusię, dziewczyny ale nie wiem czy na volcie są (?)
wszyscy- bardzo otwarci, szczerzy, przemili ludzie
normalnie leżak i można tak siedzieć i siedzieć ach 🙂
Max miał dzisiaj termowizję robioną przez Marysię Soroko - zobaczymy czy coś wykaże - wyniki w niedzielę 😉
maxowa, mi też było miło cię poznać 🙂 bo tak mówiąc szczerze, to dużo osób z RV "siedzi" w Ramiszowie, w końcu to taka końska wioska 😀
Maxowa super że czujecie sie tam razem tak dobrze :kwiatek:
Dla mnie Magnice to tez wczasy ba nawet drinki (bezalkoholowe) w basenie podają 💃