Pensjonaty we Wrocławiu

W Smolcu miejsc brak
darolga   L'amore è cieco
19 stycznia 2011 20:30
Jeżdżą, ale tych godzin przypada niewiele na każdego tak naprawdę. Jeżdżą w sezonie ciepłym. Zajęcia w grupach wieloosobowych, zastępy, raczej sobie nie pojeździsz ambitniej. Są elementy woltyżerki, z tych ciekawszych, wjeżdżali też pławić konie czy na spacer czasem. Ale to nie wszystkie grupy. Zajęcia chyba przypadały raz w tygodniu? I nie ma na to reguły czy będziesz jeździć CHYBA, bo np. w 2010 były zajęcia, a w 2009 nie.
Ogólnie na miejsce mogę poczekać -wcale mi się nie spieszy, mało jeżdżę teraz bo i tak nie mam gdzie przy takiej pogodzie, wieć już mi różnicy wielkiej nie robi.
Wolę poczekać i być zadowolona niż potem marudzić 🤣
Polecacie coś jeszcze od tej strony miasta?
Samotwór znam, bo koleżanka ma konia tam.
smarcik -Konie stoją w WKS-ie, jednak nie wiem czy formalnie należą one do WKS-u czy do WSOWL, raczej to pierwsze.

WKS zawsze podlegał pod oficerską, a teraz miały być zmiany kadrowe w dowództwie WSOWL co prawdopodobnie ma rokować poprawę w szeregach WKS-u.
A stajnia Lisowice? To prywatna? Jak tam wyglądają warunki?
Napisz do repki 🙂
19 stycznia 2011 20:58
Frans - zmiany dopiero będą, może się doczekamy hali ( :hihi🙂 i innych popraw. Ale podleganie WKS-u to jedno, a to kto ma do gadania w sprawie koni więcej, to drugie 😉 Ja nie ogarniam i nie dam sobie ręki uciąć za żadną wersję, wyznaję zasadę "gdzie kończy się logika, tam zaczyna się wojsko" i nie próbuję udawać mądrzejszej niż jestem, by to zrozumieć  😎

"gdzie kończy się logika, tam zaczyna się wojsko"   Święte słowa.
też nigdy nie ogarniałam co gdzie i poco skoro nie ma najmniejszego sensu, ktoś mi kiedyś co nieco starał wytłumaczyć ale mój móżdżek miał problem z pojmowaniem, coś jednak zrozumiałam więc tematu nie będę drążyć.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
19 stycznia 2011 22:23
zastanawiałam się czy jest szansa wcielić konia w szeregi armii  😁 a tak naprawdę to po prostu zabrać go ze sobą na studia, no ale pod warunkiem, że miałabym możliwość częstej jazdy na nim- widzę, że to niestety nierealne. No nic, najwyżej zostanie w domu jeśli ja dostanę się do WSO.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
19 stycznia 2011 22:38
zmienie troche temat.
jaki klub polecacie z naszych okregowych 👀
Czy w Borowej dalej nie wymagają składki? 👀 zaczynam mocno sie zastanawiac nad przynależnościa klubową i zastanawia mnie gdzie sa jakie składki i gdzie warto.
Borowa wiem że długo była za free i za startowe u nich sie nie płaciło.. jak Partynice? jak picador? Selena?
19 stycznia 2011 22:52
WKS 240, ubezpieczenie i wszystko już razem.
Zairka borowa nie była za free, tylko właściciel ciągle miał problemy z obliczeniem składki, w koncu o niej zapominał, a sam też do dzj nie płacił, w skutek tego będąc w borowej która składki nie zapłaci mogą cię nie dopuścić do startu jak się dopatrzą. za startowe nie płaciło się tylko w borowej jako klubowicz, ale jakie to ma znaczenie jak nie organizują zawodów.

najlepiej - nie zrzeszony: 150zł + 30 za plastik i 66 za ubezpieczenie i z głowy...
starty w Borowej były za free tylko dla pensjonariuszy na zawodach w Borowej  😉
Najlepiej chyba bez przynależności jak escada pisze
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
20 stycznia 2011 08:44
a Ty maxowa gdzie jestes? 👀
zastanawiałam się czy jest szansa wcielić konia w szeregi armii  😁 a tak naprawdę to po prostu zabrać go ze sobą na studia, no ale pod warunkiem, że miałabym możliwość częstej jazdy na nim- widzę, że to niestety nierealne. No nic, najwyżej zostanie w domu jeśli ja dostanę się do WSO.

napisz podanie do dowódcy  WSO w sprawie wstawienia konia do WKS-u, jak będą miejsca to myślę że nie będzie problemu  ale najpierw skontaktuj się bezpośrednio z WKS-em i przedstaw sprawę, wątpię aby były fory z tytułu posiadania własnego konia chyba że masz znaczące wyniki.
A możecie coś więcej napisać o Samotworze, ale nie z pałacykiem tylko ta druga mała stajnia na ul. Gałowskiej?
Cena? Warunki?
Byłabym wdzięczna.
cena to chyba 500 , sa pastwiska ale nic po za tym, ale moge miec stare info. To jak szukasz z tamtej strony to chodz na strachowice,4 wolne boksy.
Na pastwiskach mi bardzo zależy akurat.
Jest ponoć ujeżdżalnia z piaskiem także.
A co jest u was?Polecasz?
Ja patrzac na to co sie dzieję we Wrocławskich stajniach to szczerze polecam stajnie na Strachowicach.
Dojazd jest ok , mozna dojechac bezposrednio z Dworca Głównego.
Konie mają super czysto w boksach,poidła automatyczne, codziennie sprzatane, teraz na zime mają kupe słomy az sie ciezko wchodzi do boksu.
Stajennego mamy bardzo odpowiedzialnego, karmienie jest bardzo dobre, wszytskie konie wyglądają jak paczki w masle.Wypuszczane sa codziennie na padoki gdzie maja sianko.
Co do warunków do jazdy to w zimie można jechac na pobliskie łąki, ujezdzalnia nadaje sie zeby konia pusic wolno , badz postepowac. Jest kryty, oświetlony lonżownik gdzie nawet mozna cos skoczyc. Duza , czysta, ciepła siodlarnia i grille w lecie  😉  W Zimie z podłożem nie ma luksusów ale naprawde mozna cos wykombinowac na pobliskiej łące bądż na lonzowniku.Co do zawijania, derkowania etc stajenny tego niestety nie robi , conajwyzej moze podac lekarstwo do owsa jak ktos poprosi ale witaminy daje bez problemu czy jak ktoś sobie zyczy jakąs pasze.
Tereny są w miare , w lecie mozna sie wybrać na dłuzszy spacerek do Samotworu(a tam są bardzo fajne tereny, lasy),do Gałowa, a nawet dalej.
koszt to 600zl.

Equi.dream a czemu sie chcesz przenieść z Grobli?

A co ze stajnia Przemka w Wojnarowicach? Jest zamknieta?
ja w Selenie, ale nie startowałam z ponad 1,5 roku bo tyle leczyłam konia  😉 ale za 3-4 mce zaczniemy znowu, pan Horoszko obiecał towarzyskie także wiosna, lato, więc pewnie dla rozluźnienia pierwsze takie sobie pojedziemy albo w Ozorowicach u Bombal  😉
Na takie towarzyskie to też bym sie pisała 🙂
teraz są 29.01 😉
Wiem ale ogarniam na razie do 2 przeszkód naraz 😂 W sumie to i tak niezle

A żeby nie off topować to pensjonariusze z Groblic z pewna regularnością  coraz gęściej przybywają do Lizawic  🙂
A możecie coś więcej napisać o Samotworze, ale nie z pałacykiem tylko ta druga mała stajnia na ul. Gałowskiej?
Cena? Warunki?
Byłabym wdzięczna.

Chodzi ci o tą przy asfalcie? Konie cały dzień na padoku, mała ujeżdżalnia jest, a w zasadzie ziemisty placyk ogrodzony deskami. Stajnia drewniana, ale czysto. Konie mają siana pod dostatkiem na padoku i w stajni. Dobrze wyglądają. Cena chyba 450. Ale chyba nie ma teraz miejsc.
ovca   Per aspera donikąd
20 stycznia 2011 20:03
Na gałowskiej jest też pgr, konie na pastwiskach, dobrze karmione, kawałek trawiastej łąki do jazdy, cena 350.
ovca, a gdzie???
Bo tam jest ta stajnia przy drodze i ta druga co ją co roku zalewa, zapomniała nazwy. Gdzie tam jest PGR?
20 stycznia 2011 20:22
PGR jest przy Gromadzkiej-to jest kawałek dalej, dokładnie między Gałowem a karczmą Rzym-pokręciłam Gromadzką z Gałowską  😡
A to by się zgadzało 🙂 A oni tam czsami jakichś małych koników nie hodują, chyba koniki polskie?
20 stycznia 2011 20:38
Oni tam chyba hodują co popadnie  😁
ovca jeśli to tam gdzie były świniarnie i jest 6 potężnych hal to obiekt mógł by być naprawdę ciekawy, bo samych hal do jazdy by mogło być ze 3.
jedna hala pomieściła by pięćdziesiąt wymiarowych boksów z korytarzem po środku 12m.
koniki tam wychodzą na łąki i ładnie wyglądają, choć boksy maleńkie w stajni i niestety wszystko kryte eternitem(azbest) no i owsa nie dają ale zwierzaki są w dobrej kondycji i tereny do jazdy zalesione. a cena konkurencyjna!!!

chyba że mówicie o stajni gdzie są "konopiaste" grubasy przy rzeczce.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się