http://hipologia.pl/viewtopic.php?f=1&t=671&p=21467#p21467
Konsultacje z Wojciechem Mickunasem w okolicach Kołobrzegu
Kategoria "revoltowicze" w stajniach pomysł zacny. A ten wątek chyba powinien się nazywać "potrzebna pomocna dłoń" - kto, gdzie, jaki problem - czy ktoś może pomóc.
Forta, jeżdżę w stajni rekreacyjnej, w szkółce, tam koniom nie zakładają owijek na jazdę, a prywaciarzy nie znam. Nie pójdę do kogoś do boksu i nie spytam "hej, naucz mnie zakładać owijki" 😎
a dlaczego miałabyś tego nie zrobić? jeżeli podejdziesz i w kulturalny sposób poprosisz o pomoc/naukę myślę,że nikt Ci nie odmówi...prywaciarze to też normalni ludzie 😁 najwyżej odpowiedzą,że teraz nie,bo się spieszą,ale może wtedy i wtedy bardzo chętnie....przynajmniej ja bym tak zrobiła 🙂
adrianno - to kolejny wątek w którym w gruncie rzeczy chodzi Ci o to samo - wymyśliłaś sobie kupno konika i teraz cały świat ma Ci ma sam,z własnej woli pomagać ,nadskakiwać i generalnie poprawiać Ci samopoczucie i utwierdzać Cię w przekonaniu,że zrobiłaś i nadal robisz dobrze.....jakoś nie mam ochoty się schylić i spytać,co mogę dla Ciebie zrobić.
btw - jest u góry taki wątek pt. "ogłoszenia" - można tam napisać np. "szukam instruktora/trenera/mentora/księdza/kierowcy/hodowcy ,który pomoże mi w tym i w tym,wtedy i wtedy,tu i tu - jeżeli będzie ktoś zainteresowany,to się odezwie,jeżeli nie,może trzeba się nad sobą zastanowić,albo przewartościować swoje priorytety,a nie publicznie wylewać swój żal na forum 😎 to wolny kraj,to że Ty chcesz,nie znaczy,że ktoś Ci nie może odmówić,ludzi mają do tego pełne prawo - ktoś ma suwerenne prawo do powiedzenia "nie" tak samo jak Ty masz prawo mówić "chcę"...bo czasami się po prostu w danej kwestii nie da pomóc i może czas docenić szczerość i bezpośredniość ludzi,którzy radzą Ci także tu na forum.
Forta, jeżdżę w stajni rekreacyjnej, w szkółce, tam koniom nie zakładają owijek na jazdę, a prywaciarzy nie znam. Nie pójdę do kogoś do boksu i nie spytam "hej, naucz mnie zakładać owijki" 😎
Ja bym pomogła. Często pomagam instruktorkom w rekreacji, pokazuję młodszym jak zakładać ogłowia, czyścić kopyta, itp.
Zapytaj, nic Ci nie szkodzi :kwiatek:
ja jestem za zrobieniem z tego watku kolejnego pomorskiego 😁
Ale ludzie (niektórzy) naprawdę lubią pomagać! Ot, takie zaspokojenie potrzeby sumienia.
W ciągu ostatnich 3 miesięcy zadałam chyba więcej pytań, niż w czasie całego życia i naprawdę, ani razu nie zostałam poczęstowana nawet krzywym spojrzeniem.
Adrianno, nie zmienia to faktu, że wątek od czapy. Ogłoszenia czyta naprawdę wielu ludzi i tak jak mówi Ktoś- ktoś ( :hihi🙂 będzie chciał to pomoże. Nic na siłę. A i wątki "regionowe" są, tak też można uderzać.
Nie kazdy jest z pomorskiego, poa tym w Wawie duzo latwiej kogos znalesc niz w takim Mk Wendetta sek w tym ze sa tu tacy ludzie ktorzy np Tobie nic nie powiedza a mi owszem, czesto jest tak ze jak ktos inny walnie gafe to nikt nie zwroci uwagi tylko grzecznie odpowie, albo nic z tym nie zrobi tj pisanie posta pod postem.
A takim jak my owszem, tyle ze mi sie juz znudzilo nadstawianie grzbietu nieszczesliwym ludziom i mozecie sobie mowic co chcecie.
Czy probuje grzecznie czy nie to i tak na jedno wychodzi, zero pomocy. 🤦
[/quote] wystarczy w quantanamerowym "katalogu stajni" dodać kategorię "re-voltowicze" i po sprawie...
To jest naprawdę fajny pomysł 🙂
To co, ikonka do odhaczania, a jak są forumowicze w stajni to nicki, linki do PW?
Jedno i drugie. 😅
Bardzo to może sprzyjać spotkaniom w realu.
Lub unikaniu jak ognia. 😉
A co z tymi,którzy nie są związani z żadną ze stajni z wykazu?
Też jakieś "okienko" im potrzebne.
Tania, hihihi, pokombinuję w takim razie nad tym, co by jakieś swoje pinezki na mapę przypinać, no no, zrobi nam się portal nasza-stajnia.pl 😉
Nasza stajnia pl 😁 no ale jesli to ma pomoc?
Chyba ze jest to tylko forum dla mistrzow to ja sie wycofuje. 🏇
Nasza stajnia pl 😁 no ale jesli to ma pomoc?
Chyba ze jest to tylko forum dla mistrzow to ja sie wycofuje. 🏇
Raczej nie tylko dla mistrzów bo mnie jako osobę które nie umie galopować poprawnie dawno by zjedzono x3
Dla wszystkich pasjonatów z tym że jak ktoś nie ma wystarczającej wiedzy/doświadczenia/umiejętności to nie powinien się porywać na rzeczy z którymi sobie nie daje rady i nie powinien liczyć ze ktoś go pogłaszcze po główce i przyklaśnie 🤣
Jednak pewna pokora i chęć samokształcenia jest tutaj doceniana i ludzie chętnie pomagają jeśli "uczeń" okazuje szacunek i dobre chęci
adrianna czy Tobie się wydaje, że ktoś Ci pomoże jak zaczniesz nas obrażać? już kilka razy podkreślasz, że to forum mistrzów i nikt się nie przekrzykuje, żeby Ci pomóc. Może zastanów się dlaczego... bo było tu już tyle akcji bezwarunkowej pomocy, że chyba nie jesteśmy tacy źli i zarozumiali
Dobrze moe nie mistrzow ale to jest forum gdzie krag ludzi lubieacych sie jest bardzo zacisniety.
I to mowia nawet starzy re voltowicze. 🙄
Absolutnie nie ma mnie nikt glaskac po glowce caly czas lba nadstawiam.