prawko
A ja we wtorek mam pierwszy egzamin... 😵
nie czuje sie zbyt pewnie 🙄
Nav gratulacje! powoli zaczyna się budować elita.. 😁
Quendi powodzenia 🙂
ZDAŁAM! W końcu! Żegnaj wordzie! 😍 😅
Quendi a Ty jak tam? 😉
Zdałam dzisiaj, za drugim razem 💃
a ja miałam chyba najgorszego kolesia-moje jazdy trwały pół roku ❗ ❗ wiecznie odwoływał itp. ale w sumie mi to było troche lotto, ale dnia 19 lutego 2011 miałam pierwsze podejscie, teoria potem egzamin i zdałam 🏇
wszystkim innym tez gratuluje 😎
Gratulacje dziewczyny! 💃 Fajne uczucie, nie ? 😎
cudowneeeee 😜 teraz to bym mogła nawet maturę zdawać, mogę wszystko 😁
już nie mogę się doczekać, aż dostanę w swoje łapki plastik 😎
no i oczywiście gratulacje dziewczyny! 😉
moje jużlada chwila będzie w drodze pocztą 😀
a potem tylko szeeeeeeroki uśmiech do mojego K. i w droge hihi...z resztą obiecał już 🙂 że do stajni jade JA 👀
Zdałam w zeszły czwartek, za 4 razem 😉
Między czasie zmieniłam instruktora i to była dobra decyzja.
Ja też w czwartek i też za 4 razem 😁
Cóż za piękny zbieg okoliczności 😀
Z tym, że ja z miesiąc nie wsiądę za kółko, bo leżę na oddziale ortopedii.
Jutro mam wyciągane śruby i blachę z kostek lewej nogi...dlatego tym bardziej się cieszę, że udało mi się przed operacją, bo miałabym za długą przerwę między egzaminami. O kasie wywalonej na kolejne jazdy i egzaminy nie wspomnę 👀
Ile się czeka na odbiór prawa jazdy?
Dada zależy od WORDu właściwie i od szczęścia. Mój brat czekał miesiąc, a ja niecały tydzień, a wyrabiał 1,5 miesiąca wcześniej.
Dziękuję za odpowiedź. Dam im zatem 2 tygodnie, no może 10 dni 😉
[s]Słuchajcie skąd dostać nowe pytania na testy?
Niby w każdym ośrodku szkoleniowym powinno się otrzymać.. ale ja jestem takim no z do skoku.
W sensie kurs robiłam gdzie indziej, a gdzie indziej chcę zrobić 5 godzinną jazdę, aby złożyć papiery.
ktos ma jakies linki?
[/s]
już mam 🙂
ja już 3 razy nie zdałam ;/ i to zawsze w powrocie do wordu coś odwaliłam. na razie nie zdaję ;] poczekam aż brzuch większy urośnie 😀 🤣
Żart oczywiście 🙂
unicorna nie rezygnuj, ja zdałam prawko jakieś dwa miesiące temu, za piątym razem! Brzuch mam naprawdę taki, że w zimowej kurtce to nie widział, że jestem w ciąży, a jednak się udało 😉 Jeśli czujesz się niepewnie - zmień instruktora. Mi od razu pomogło. Ja stwierdziłam, że będę zdawać do skutku bo z maluchem już tyle czasu nie będzie, a to jeszcze niepotrzebne nerwy...
Dokładnie! Atea ma rację 🙂
Mój instruktor uważał że świetnie jeżdżę i napewno zdam, a czułam się za kierownicą bardzo źle. Pojechałam na 2 jazdy doszkalające do zupełnie innej, bardzo polecanej szkoły jazdy, trafiłam na włąściciela szkoly, bylego egzaminatora. Po jazdach z nim poszłam na egzamin na pewniaka, jeździłam zupełnie na luzie i zdałąm 🙂
ja też się pochwalę, że we wtorek zdałam za pierwszym razem 😅 😅
czy ja dobrze czytałam w gazecie, że nowe przepisy uwzględniają okres ważności prawa jazdy na maksymalnie 15 lat? 🤔
Dzisiaj się zapisałam, strasznie się cieszę 💃
Naciol ja też dzisiaj 🙂 już się nie mogę doczekać pierwszej jazdy! 💃
[quote author=Mgła link=topic=166.msg963535#msg963535 date=1301927658] już się nie mogę doczekać pierwszej jazdy! [/quote]
Ja też! 🙂 Tylko na razie sama teoria, ale później mrr. Trochę się boję, bo kilka razy zaledwie siedziałam za kierownicą. Ale w końcu od czegoś są ci instruktorzy, mają mnie nauczyć 🙂
Ogólnie jakoś niepewnie się teraz czuję, aby zdawać. Takie nastawienie mam, że i tak nie zdam. Więc wole przeczekać i nabrać chęci.
ogólnie to dam Wam jedną rade - schowajcie stres do kieszeni🙂 co ma byc to będzie a wcześniej czy później i tak zdacie, wszytsko zależy od humoru egzaminatora. Ja mam za sobą 3 kategorie prawka, spotykałam różnych egzaminatorów, rozmawiałam z wieloma ludzmi i był tylko jeden wniosek "jak będzie chciał to i tak Cie uleje"🙂. Wiem na własnym przykładzie i wiem na przykładzie znajomych, także nie ma się czym przejmować i wrzucić na luz. Jedynie można sie pomartwić tym, ze np. w Krk czeka sie 3 miechy na egzamin...
A ja dziś po 2 miesiącach wsiadłam do samochodu. I czułam się jak świeżynka 😀
Jeżdżenie jest fajne i każdy kiedyś zdaje, nie załamujcie się, serio =)
czy ja dobrze czytałam w gazecie, że nowe przepisy uwzględniają okres ważności prawa jazdy na maksymalnie 15 lat? 🤔
ale po tych 15 latach odnawiasz badania a nie zdajesz egzamin. I bardzo dobrze, te wszystkie dziadki za kierownicą przyprawiają mnie o zawał i nerwicę 😉
sluchajcie, sa jakies nowe przepisy dot uzywania swiatel? bo ostatnio non stop widze wrecz tlumy samochodow z wylaczonymi swiatlami mijania i tak sie zastanawiam, czy nie przegapilam jakis nowosci 😡
_kate a jak takie buty, to luz. Myślałam, że egzaminy od nowa..
Ciri - nadal obowiązuje jazda z włączonymi światłami mijania non stop. Nic się nie zmieniło, kilka słonecznych dni pewnie spowodowało, że niektórzy się zapomnieli.
A propos odbioru prawa jazdy - mój urząd wysłał mi sms i email, że prawo jazdy jest do odbioru. Bardzo miło z ich strony :]