Kupno konia

acocieto   perfekcja-w jeździectwie jej nie ma
10 lipca 2013 22:06
ilona nie miała go w żadnym treningu ;p
to co mówisz to brednie i to totalne 😀
i przestań co chwila dodawać to samo, żałosne
tonący brzytwy sie chwyta ;]
powodzonka, ciekaw jestem zakończenia rozprawy...o ile będzie bo coś wydaje mi się że jesteście mocni tylko w gębie za ekranem komputera.  dobranoc
ps. na kazdym zdj ktoś spada z tych jej koni..i to są te wasze super konie na których mogą jeździć 8-latki? ;p https://plus.google.com/photos/101357714278334580470/albums/5889272236080026881?banner=pwa                😂 : 👍  🤔wirek:  🚫

nadmiar debilnych emotek usuniety przez moderatora
ilona nie miała go w żadnym treningu ;p
to co mówisz to brednie i to totalne 😀
i przestań co chwila dodawać to samo, żałosne
tonący brzytwy sie chwyta ;]
powodzonka, ciekaw jestem zakończenia rozprawy...o ile będzie bo coś wydaje mi się że jesteście mocni tylko w gębie za ekranem komputera.  dobranoc
ps. na kazdym zdj ktoś spada z tych jej koni..i to są te wasze super konie na których mogą jeździć 8-latki? ;p https://plus.google.com/photos/101357714278334580470/albums/5889272236080026881?banner=pwa             

To że ktoś nie umieszcza zdjęć jak spada to o niczym nie świadczy 🙂
masakra co tu się stało  🤬

Ogarnijcie się jakoś...

przeraziło mnie to zdjęcie

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
10 lipca 2013 22:19
taaa mięciutka rączka delikatne wędzidełko
masakra co tu się stało  🤬

Ogarnijcie się jakoś...

przeraziło mnie to zdjęcie

Masakra nikt z was nie szarpnął konika no straszne bo dziewczyna uczy się jeździć i mogła coś źle zrobić
to jest jazda rekreacyjna dzieci a nie sport w klasie GP
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
10 lipca 2013 22:33
Tak się tylko wtrącę, że mnie jako rekreantowi od 14 lat nie zdarzyło się jeździć na wielokrążku zapiętym "na dźwignię" (w sumie tylko oliwki i zwykłe miałam "w ręce"😉. I raczej nie jest to wędzidło do "jazdy rekreacyjnej dzieci", które dopiero uczą się jak ogarnąć łapki i całą resztę.. Zdjęcia nie są miłe dla oka (z tych ponad 250 niewiele jest ok tak naprawdę moim zdaniem).
Tak się tylko wtrącę, że mnie jako rekreantowi od 14 lat nie zdarzyło się jeździć na wielokrążku zapiętym "na dźwignię" (w sumie tylko oliwki i zwykłe miałam "w ręce"😉. I raczej nie jest to wędzidło do "jazdy rekreacyjnej dzieci", które dopiero uczą się jak ogarnąć łapki i całą resztę.. Zdjęcia nie są miłe dla oka (z tych ponad 250 niewiele jest ok tak naprawdę moim zdaniem).

No macie racje trzeba było dać dziewczynie wędzidło proste gumowe,tylko czy może ktoś z was pomyślał że skoro ten koń to ma w pysku to taka jest potrzeba,i że na innym wędzidle dziewczyna nie miała by panowania nad koniem i mógłby ją wywieźć.pomijając że wielokrążek działa na potylice a nie na szczękę konia przede wszystkim,więc dogina głowę konia tylko do klatki.Faktycznie straszne no masakra na pewno koniowi po tym odpadła głowa
ekuss   Töltem przez życie
10 lipca 2013 22:42
To czemu taki koń chodzi pod początkującym jeźdźcem?
10 lipca 2013 22:44
macie racje...
swoją drogą zakładacie wojny tam gdzie ilona nie może się wypowiedzieć gdyż na rv jest zablokowana tak samo na fb i w grupie.
warren- przypominam regulamin iż zakładanie konta (tudzież dzisiaj o 11) tylko na rzecz spamu grozi usunięciem z forum-myślę że admini się tym zainteresują ;]
skoro wielokrążek tzn że te koniki nie są jednak tak spokojne ;]

💡  jesli mowa o doświadczeniu: na zdj ów pani monika trener z 20letnim doświadczeniem....  stwierdzam iż przy takim doświadczeniu to kon powinien inaczej pod siodłem wyglądać a nie taki przerażony, sztywny, zad z tyłu ;]  🙇
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
10 lipca 2013 22:49
To się konia szkoli tak, żeby można było dać mniej doświadczonej osobie na delikatniejszym wędzidle (a już na pewno nie na wielokrążku robiącym bajzel w pysku, bo każda ręka sobie co innego skrobie) i przy tym nie pytać się w duchu - ujedzie, wywiezie czy zaszarpie? Rozbrajająca logika nauki początkujących, zaiste 😉
10 lipca 2013 22:52
choćby przez to że nie widzą nic złego w tych zdj świadczy o ich pojęciu i doświadczeniu na temat jeździectwa ;]
macie racje...
swoją drogą zakładacie wojny tam gdzie ilona nie może się wypowiedzieć gdyż na rv jest zablokowana tak samo na fb i w grupie.
warren- przypominam regulamin iż zakładanie konta (tudzież dzisiaj o 11) tylko na rzecz spamu grozi usunięciem z forum-myślę że admini się tym zainteresują ;]
skoro wielokrążek tzn że te koniki nie są jednak tak spokojne ;]

💡  jesli mowa o doświadczeniu: na zdj ów pani monika trener z 20letnim doświadczeniem....  stwierdzam iż przy takim doświadczeniu to kon powinien inaczej pod siodłem wyglądać a nie taki przerażony, sztywny, zad z tyłu ;]   🙇

Koń po prostu szedł swoje drugie  zawody w życiu i miał prawo być podenerwowany.Koń miał tam 4 miejsce w ujeżdzeniu i pierwsze w skokach  ciekawe czemu biedną ilonkę zablokowali,czyżby za dużo skarg na nią było? 🙂
Na zał. foto cudownie jeżdżąca sprzedająca ilona majewska.Koń ma 3 lata i chodzi pod siodłem od co najmniej pół roku
cudownie zganaszowany,rozluźnionm otwartym pyskiem na delikatnej czarnej wodzy z idealnie podstawionym zadem
i wogóle nie lecący na łopatki nie ma to jak zajeżdżać 2 latki 🤬  🤔
10 lipca 2013 23:13
chodzi od maja, to nie otwarty pysk tylko piana , a wędzidło gumowe proste, jazda trwała 15min a kon jest rozluźniony ;]
zresztą matka to czysta XX a wiadomo te konie się szybko rozwijają a on nie wątpliwie odziedziczył budowę  anglika ;]

konik ma ładnie ukształtowane mięśnie co świadczy o tym że jest dobrze jeżdżony, rzadko bo rzadko bo 1x w tyg ale dobrze nie to co wy ;]

brak edycji
acocieto po pierwsze edytuj posty i nie pisz posta pod postem , po drugie swoje prywatne sprawy proszę załatwiać na pw a nie ma forum . 😤 

Wątek jest ,, kupno konia ''!!!!!!!!!!!!!    zrobiliście syf w tym wątku , więc dosyć już tego  🤬 
😵 😂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nieregulaminowy post
10 lipca 2013 23:32
juz to dawno mówiłem....idiotom nie przegadasz...sory za spam i ewentualne nadużycia mam nadzieje że admini będą przychylni co do moich ew. błędów. ja już kończe..zgadzam się nie ma co dalej tego ciągnąć....
🚫
kolejne emotki usuniete przez moderacje  🙄
Po przeczytaniu całej dyskusji czuję się jak po obejrzeniu brazylijskiej telenoweli 
Dajcie już sobie spokój, bo od kilkunastu postów całe te przepychanki z "kupnem konia" niewiele mają wspólnego  🙄

Obiektywnym okiem patrząc na to, co zostało tu napisane, obie strony zawiniły.
Koń to nie buty, derka itd. nie można kupić go "na promocji" za cenę z kosmosu (4 tys. za konia ze świetnym papierem, naskakanego 145cm), nie robić badań i spodziewać się, że wszystko będzie ok. Z drugiej strony bardzo nie w porządku jest nie powiadomić kupującego o tym, że klacz ma problemy z zaźrebieniem jej, oddechem przy pracy (nawet jeśli ktoś nie wie co mu dolega, powinien wspomnieć o objawach).
W związku z tym uważam, że sprawę powinniście załatwić między sobą, szczególnie, że teraz jest to raczej dyskusja na temat umiejętności jeździeckich, prowadzenia rekreacji i wzajemne obrzucanie się błotem.

Przenieście dyskusję poza forum, do sądu, jak tam chcecie i ewentualnie napiszcie potem jak się cała sprawa skończyła 😉
10 lipca 2013 23:37
zgadzam się.... skąd sprzedający mógł wiedzieć o wadach które nie widać bez badania  🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔
[quote author=Isabelle link=topic=1647.msg1823564#msg1823564 date=1373472936]
amazonkabb,  nie wpadło Ci do głowy, tak zupelnie nie dało do myślenia, że koń profesor, skaczący 145 cm, a do tego wypaśny materiał hodowlany nie kosztuje 4 tys?

poza tym, skoro koń nie był sprawdzony wcześniej, i wcześniej chodził dobrze... to może jakimś cudem do tych buntów doprowadził  pan gwałcący siodło na ściernisku, który nie zwrócił uwagi na niedokraczanie i zapadniety grzbiet nazywając to treningiem?

nie znam tej osławionej "ilonki", ale jeśli się nie zrobiło badań, konia nie obejrzało, to nie wiem gdzie tu oszustwo, bo sprzedający też nie ma zrobionych badań i stwierdzenie, że "zdrowy" to tylko tak na oko... masz moze jakieś screeny, nagrania, gdzie sprzedająca przyznaje się, że zataiła celowo choroby konia?

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Jak już mówiłam, amazonkabb na własne życzenie sprowadziła sobie na głowę taki kłopot, podpisując beznadziejnie niekorzystną dla niej umowę... A teraz robi z siebie ofiarę złej i okropnej sprzedającej. Trochę to dziecinne, zamiast zgłosić sprawę do sądu, lepiej obsmarować w internecie. Amazonkobb, co Ci to da, powiedz? Dostaniesz dzięki temu zwrot kosztów badań i zakupu konia? Chyba nie. Zatem jaki masz w tym cel?
[/quote]
Cel był 1 ostrzec innych przed oszustką i znaleźć pokrzywdzone osoby. Cel został osiągnięty, pokrzywdzeni do wspólnego pozwu zbiorowego są, sprawa w sądzie i prokuraturze się odbędzie, więc dla mnie ta rozmowa jest zakończona :-)
oczywiście, że nie dostanie zwrotu. Kupiła konia  w ciemno.  Opis może być opisem, koń koniem. Badania trzeba było zrobić przed kupnem.

Teraz to po "ptokach"

No właśnie widać jaki z Ciebie znawca prawa :-)
Pomijam, że skąd wiesz jak mam spisaną umowę i co sobie w niej zastrzegłam? :-)

Facella - Cel tego postu był 1 - ostrzec innych przed oszustką! I to nie ja go zaczęłam, gdyby ktoś nie zauważył, ja się tylko włączyłam do dyskusji.
Przy okazji znalazły się kolejne pokrzywdzone osoby, więc cel został podwójnie osiągnięty :-) .Pokrzywdzeni do wspólnego pozwu zbiorowego są,
sprawa w sądzie ( i to nie pierwsza tego typu sprzedającej! ) i prokuraturze się odbędzie, więc dla mnie ta rozmowa jest zakończona :-)
Ja osobiście nie mogę już was czytać. NIC NIE TŁUMACZY OSZUSTWA, ZWŁASZCZA, ŻE JEST DOWÓD NA KILKA PODOBNYCH PRZYPADKÓW!
Może i kupujący nie jest orłem, ale ludzie!! 🤔wirek: Nie dajcie się zwariować. Dziewczyna napisała, że sprawę do sądu skierowała, ale pisze tylko i wyłącznie, by ostrzec innych. Dyskusję zaczęli inni, a dziewczyna dała się wplątać...

Mojemu wujkowi ostatnio ukradli narzędzia z zamkniętej budowy (w środku budynku, drzwi zamknięte na kłódkę, okna wysoko) - jego wina, bo narzędzi nie zabrał ze sobą, prawda? 🤔

edit: literówka

W końcu jakaś zdrowo myśląca osoba :-) Jak miło dla odmiany :-)
nie było mowy zeby ja bic tylko stanowczo z bacikiem w ręku.
swoją drogą nie dziwie sie że na tak dymiącej sie ujeżżalni klacz dostała dychawicy :P : 

acocieto – witaj Ilono Majewska, skoro już nazwiskami rzucasz :-) A Ty co znów pod inną nazwą użytkownika? Pod starą Cię już zbytnio znają? :-)
co do "bacika" to już wypowiedziałam się wcześniej, mogę wrzucić screeny jak nie pamiętasz co mówiłaś.
Piaskową ujeżdżalnię mamy od 18.05.2013 a problemy z oddechem zgłaszałam w pierwszych dniach marca :-) To już chyba myśląc o przyszłości się nabawiła  :głupi_łeb🙂

Nie chrzań, że nie wiedziałaś o cystach, bo się sama przyznałaś że ZAPOMNIAŁAŚ powiedzieć!
Pomijam fakt, że raz mówiłaś, że badanie robiła Karolina w Rogoźniku i wyszła cysta zamiast źrebności, a drugi raz że sama robiłaś Lajanie badanie USG, bo Twoje konie po niej skakały i chciałaś sprawdzić czy nie pokryły! Było 1 czy 2 badania USG, a może już sama pogubiłaś się w tych kłamstwach?! A może Ci wrzucić tu screeny tego co pisałaś, dla odświeżenia pamięci?!
I dziwnym trafem tyle oszukanych przez Ciebie ludzi, i wszyscy kłamią, wszyscy “psują” konie w ciągu tygodnia od kupna i konie zaczynają od razu chorować.
Ilona Sąd nie uwierzy, że wszyscy kłamią i uwzięli się na Ciebie, a każdych z nich opowiada inną bajkę, bo to nie będą moi świadkowie – każdy z nich zeznaje swoją sprawę! Każdy ma swoje dowody i swoich świadków. Lepiej się dobrze zastanów co robisz, bo to nie będzie Twoja pierwsza sprawa w sądzie o oszustwo przy sprzedaży konia.
Och jak wszyscy się na Ciebie biedną, BEZ POWODU uwzięli!!!!!  😕

A wyniki padań dostałaś ode mnie oryginalne w pdf, wersja elektroniczna ale ponoć nie mogłaś formatu otworzyć, to Ci screen zrobiłam i jako jpg wysłałam.
Na górze są dane weterynarza, który wykonał badania, zamiast mnie w kółko oskarżać o ich fałszowanie, po prostu tam zadzwoń i spytaj czy było robione :-)
Nie martw się w sądzie dostaniesz oryginalne z pieczątką zaświadczenie, z poprawionymi danymi konia i oryginalną płytką z zapisem badania endoskopowego.

ekuss   Töltem przez życie
10 lipca 2013 23:44
Ja już się w tym pogubiłam, strasznie ciężko się czyta co poniektórych. Dajcie se siana i idźcie na PW... ewentualnie napiszcie jak się skończyło,bo inaczej to jeszcze przez 10 stron się będziecie przepychać-dziad swoje,a baba swoje.
10 lipca 2013 23:52
interesujące ;]  🏇
nie 1 rozprawa?
😀
zobaczymy te ,,oszukane osoby'' 😀
ps. ilona z chęcią zobaczy skany jak mówi ze była badana w rogo ;]
proponuję panią po prostu iść do sądu a nie ******** tu głupot...mało ma pani roboty? więc może sprzydało by się ruszyć do roboty? ;]
galopada_   małoPolskie ;)
11 lipca 2013 05:58
Cala ta dyskusja pasuje bardziej do watku o oszustwach/przekretach w sprzedazy. Wydaje mi sie, ze taki istnieje 😉
Mi się podoba, dobre na dłużący się dzień w pracy  😉

Tak sobie czytając mam wrażenie, że trafił swój na swego. Taka kobyła za takie pieniądze to nierealne już wiadomo, że coś jest nie tak. To się nazywa oszczędność na badaniach. 
Kocham takie publiczne wylewanie pomyj 🥂 A ile się przy tym uśmiać można...
warren, i amazonkabb, otrzymuja bana za podwojne konto. acocieto, otrzymuje bana, bo ilonka jest juz na naszym forum zbanowana i nie widze powodu, zeby mogla tego bana w taki sposob omijac.
Jaki z tego wniosek?
Ze jak sie konia kupuje - to sie go bada.
A jak sie kupuje TANIEGO - to sie bada tym bardziej. Bo skoro sie kupuje taniego - znaczy nie ma sie kasy.
A jak nie ma sie kasy to nie stać na leczenie.
Jak się nie ma kasy, to się nie kupuje konia - proste.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się