Podróże

Epikea tak, tak - Poznań  😀 przynajmniej będę miała blisko  😁
gosia15   koń-symbol nieposkromionej wolności
25 października 2011 13:47
Ja nie byłam w wielu miastach ale mam zamiar i to zarówno moje marzenie żeby zwiedzić całą Polske. Potem jak najwięcej europy i potem ameryka a potem australia i tak dalej.Byłam tylko u naszych sąsiadów czyli Niemczech , chyba na słowacji albo czechach i na ukrainie na pewno bo mam blisko.I byłam również w Rzymie.
[quote author=emade link=topic=163.msg1165259#msg1165259 date=1319452314]
Epikea a jak cenowo wyglądają bilety obecnie?

a skąd bysmy chcialy leciec? Bo sa super tanie loty np z Poznania...

Ponia buuu 🙁
[/quote]
dla mnie bez roznicy, jestem spod Olsztyna 😉

Praga -> http://citeam.pl/oferty/wakacje/szalony-sylwester-w-pradze
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
27 października 2011 23:50
Był ktoś może w Indiach? 🙂 Przydałoby się info co najbardziej warto zobaczyć, a przede wszystkim, jak wygląda u nich komunikacja pociągami (oczywiście net też przeszukuję 😉)
Mam znajomego Hindusa ( pochodzi z Udaipuru ). Jeśli masz jakieś konkretne pytania, mogę go pomęczyć via Skype.
a co wy na to żeby zrobić takiego re-voltowego tripa? może wiosna? na pewno każdy z nas chcialby jakieś miejsce zobaczyć a nie ma odpowiedniego kompana... 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 października 2011 13:56
Ja nie mam kompana na wypad do Pragi 11 listopada 😀

Ewentualnie w czerwcu przyszłego roku do Paryża 🙂😉
Nauczycielka z mojego technikum organizuje co rok wypady za całkiem fajną kasę.
JARA, ja planowałam Pragę już we wrzesniu ale ludzie tak obiecywali a pozniej nic z tego nie wyszło... chętnie bym pojechała ale 11 jadę do wawy i wracam do Olsztyna dopiero na drugi dzien
Scottie   Cicha obserwatorka
06 listopada 2011 13:15
Słuchajcie, mam do Was ogromną prośbę. Mój chłopak ma do zrobienia projekt* na uczelnię, do którego potrzebuje jak największej liczby osób, które wypełnią ankietę:

https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dDZLRmR5eDJMaHpfLVV2bXNqbXFGMXc6MQ

Zależy mu, aby ankietę wypełniły osoby po 40 r.ż. lub osoby młodsze w imieniu swoich rodziców. Zależy nam po prostu na wypełnieniu ankiety przez wiele osób.

*Projekt polega na wymyśleniu biznesu związanego z branżą turystyczną, jego grupa wpadła na pomysł wakacji osób samotnych, wdowców, osób na emeryturze, które podczas wyjazdów będą poznawać swoje drugie połówki.
Chciałam się zapytać ,czy był ktoś może w Chorwacji?Jak tam lepiej dojechać samochodem ,czy  lecieć samolotem?

Samoloty tam z PL nie latają (tylko loty łączone), polecam samochód z noclegiem gdzies po drodze, np. w Brnie. Można też pojechać autokarem (około 400 zł w obydwie strony), jak nie chce się prowadzic całą drogę auta. (autem wygodniej, jak np. planujesz nocleg po drodze)
Na ile chcesz wyjechać?
Scottie coś mi ta ankieta nie działa...
Megane myślałam na jakieś 2 tygodnie.Tak ,żeby przez tydzień zwiedzać ,a drugi tydzień leżeć na plaży i odpoczywać.
Ma ktoś może jakieś zdjęcia z Chorwacji jak wygląda.Proszę.
a co wy na to żeby zrobić takiego re-voltowego tripa? może wiosna? na pewno każdy z nas chcialby jakieś miejsce zobaczyć a nie ma odpowiedniego kompana... 😉

Ja to chętnie z jakimiś mamami i ojcmai z dzieciorami w wieku mojego  😉

Strasznie drogie te bilety do Barcelony  😁
Ja od lat szukam kompana do wyjazdu do Odessy/ na Krym lub Moskwa Petersburg .
🙁
Albo na taką:
http://czajkatravel.pl/?page=pokaz_oferte&id=37
Armenia/Gruzja
kujka   new better life mode: on
10 listopada 2011 12:30
Tania, moj chlop zakochany w Gruzji, byl juz pare razy, jakbys potrzebowala polecenia fajnych miejsc do zobaczenia czy costam innego, to wal 😉
(z reszta moze znow bedzie chcial jechac jakos w sierpniu)

Strucelka, Indie sa tak ogromne, ze ciezko powiedziec co warto zobaczyc w Indiach tak po prostu. Ktora czesc Cie interesuje najbardziej? Pociagi z tego co wiem, to wolne bardzo.
cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 12:07
Tania, łaaa, mnie też zawsze Gruzja ciągnęła- ale nigdy nie byłam. To jeden z dwóch "tych bliższych" regionów, które chciałabym odwiedzić. Możemy jechać razem 😀
11 listopada 2011 12:18
Ja też w przyszłym roku jadę w inną stronę niż Afryka na wakacje. Właśnie Gruzja, Azerbejdżan,  Ukraina itd.
11 listopada 2011 16:09
no to coraz większą mamy ekipę 😉
a u mnie wizja podboju Australii staje się coraz to bardziej realna!  🏇
no i jeszcze w tym roku odwiedzę Madryt! woohoo
Australia kompletnie mnie odstrasza, przez pi.... pajaki!!!!!!!! Tyle historii sie nasluchalam ze dziekuje 😀 Ale Nowa Zelandia ponoc mimo ze blisko to zupelnie nie ma takiego wielkiego zagrozenia ze strony pajeczakow 🙂 I tam jak najbardziej chcemy z mym lubym pojechac 🙂

Co do Indii, wielu moich znajomych bylo, mam przyjaciolke hinduske, no coz.. jak dla mnie to zarabiste miejsce na rozwoj duchowy - pojechanie do np joginskiego Ashramu, albo po prostu na zakupy bo kocham sie straszliwie w kulturze i ich wyrobach - jednak same Indie jako miejsce ... syf kila i mogila. Co kto lubi - na pewno warto zobaczyc ale jak sie nie ma sprecyzowanych celow podrozy to troche bez sensu chyba. Ponoc pieknie jest w okolicach Nepalu, ostrzejszy klimat, gory itd.
12 listopada 2011 18:59
Strucelka, znajoma organizuje wyjazd do Indii- sama pracowała jako przewodnicza dla biur i robiła objazdowe wycieczki, teraz organizuje sama- byle sama wyszła na zero.
mieszkała w indiach dwa lata, ma męża nepalczyka, jak chcesz, moge ci podac do niej kontakt.

mnie indie jakos zupełnie nie ciągną 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
12 listopada 2011 19:04
Ja też chcę do Australii !
Do Gruzji jeździ moja znajoma, łączy to z końmi. po wysłuchaniu jej opowieści i obejrzeniu zdjęć z wyjazdów też bym chciała  😜
Tu trochę jej zdjęć: https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.233392753388762.56435.100001541170168&type=3 (mam nadzieje, że się pokazują jak ktoś nie jest w jej znajomych).
12 listopada 2011 21:13
A ja zrobiłam wywiad co do Australii, przelot w dwie strony ok. 5 tysięcy...
Biorąc pod uwagę, że chciałabym stamtąd wrócić z psem...
Poczekam aż wygram w totka  😵
12 listopada 2011 21:16
Wojenka, z ACD? :>
ordzinal prosto from australia? 😀
12 listopada 2011 21:17
Marzy mi się original stumpie  😉
Cos mi sie kojarzy, ze ktos kiedys pisal o jakiejs Polce mieszkajacej w Paryzu i wynajmujacej pokoje u siebie, ma ktos jeszcze moze namiary na nia?
Albo zna jakis tani nocleg w Paryzu dla 2-4 osob? 🙇

p.s. jeszcze Lyon, jakis tani hostel, prywatna osoba? Macie jakies pomysly?
ciri to ja 🙂 to te pokoje: http://www.globrelations.com/pokoje/topic3/index.html
a ostatnio moja kolezanka byla w samym centrum paryza, w hotelu ** i tez bylo tanio i bardzo przyjemnie 🙂
Sienka-super, dzieki! :kwiatek:
pamietasz moze co to za hotel w centrum? Bylabym wdzieczna za namiary 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się