komu konia w trening?

derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
09 października 2013 17:49
Ktoś są różne ceny za takie usługi, mówię jakie mi cenniki wysyłali przed wakacjami🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 października 2013 17:50
W takim razie ja średnio wierze w jakość takich tanich usług 8-)
09 października 2013 17:51
Nie mi to oceniać🙂
Ktoś, dlatego dla mnie te ceny są różne. Bo za 100zł/h i więcej to ja rozumiem, że ktoś jest zarąbistym fachowcem. Ale w moim mniemaniu tyle warto zapłacić za trening konia + siebie jeśli poza treningiem samemu szlifuje się elementy.
Są ludzie, którzy objeżdżają konie np. w stadninach, zakładach. Koleżanka korzystała z takiej osoby do przygotowania koni szkółkowych dla dzieci i płaciła
30zł /h 2 lata temu. Była zadowolona z efektów.
800-1200 za zajazdkę/ trening konia razem z pensjonatem?🤔 Żaden fachowiec (niekoniecznie gwiazda z pierwszych stron gazet) się tego nie podejmie. No jeszcze ewentualnie jak ktoś ma własny pensjonat, ale  mimo wszystko, chyba bym nie chciała sprawdzać jakości tych usług na własnym koniu. Często się za to spotykałam z cenami większymi za samo zajeżdżanie niż normalną pracę, bo jednak przy zajazdce trzeba jeszcze opłacić pomocnika, sam jeździec nie wystarczy.
kittajka, to chyba trzeba jeszcze ustalić co dla kogo oznacza słowo fachowiec.
09 października 2013 18:10
900zł chciała Karolina Wengerek za zajazdkę  wraz z pensjonatem🙂 (ok rok temu)

Gdy pensjonat kosztuje 500-600 pln a nie wszystkie boksy pełne, to cena 900-1000 za zajeżdżenie/podjeżdżenie  miesięcznie jest całkiem realna i wcale nie łączy się z brakiem fachowości. Przecież w dużej mierze to sprawa terytorialna  - przy dużym mieście już pensjonat za 500 jawi się jako nieporozumienie, a "w terenie" - zdecydowanie niekoniecznie.
Sądzę, że np. w Warszawie 20-30 za dosiad mogłaby wziąć osoba... hmm... wchodząca na rynek 🙂. "Gdzieś w PL" to całkiem realna cena przy dłuższej współpracy, jasne - bez dodatku ważnych tytułów przed nazwiskiem.
halo, dokładnie. Przecież może być tak że w danym momencie ktoś kto zrobi to całkiem nieźle ma mało roboty akurat i bierze każdą fuchę, nawet jak mu mało zapłacą. Cóż, czasy są ciężkie i każdy chyba pracę chce mieć. Zależy chyba od sytuacji danej osoby. Aczkolwiek pamiętam jak znajoma, która robi to świetnie moim zdaniem i solidnie, 3 lata temu zajeżdżała komuś konia za 500 zł/ mies a z koniem było coś robione codziennie, ja uważam że to było śmiesznie tanio, no ale nikt wtedy nie był rockefeler i zarówno jedna jak i druga strona była zadowolona. Ale wiadomo, różnie to bywa, jak już ktoś tu pisał można dać bardzo dużo pieniędzy osobie z nazwiskiem i usłyszeć po jakimś czasie że koń był w zasadzie tylko lonżowany albo luzak jeździł :/ i można dać grosze osobie bez nazwiska i być zadowolonym. Myślę że powinnaś popytać ludzi, spisać stawki i na coś się pewnie zdecydujesz.
zainteresowani poszukaja w ogloszeniach.
800-1200 za zajazdkę/ trening konia razem z pensjonatem?🤔 Żaden fachowiec (niekoniecznie gwiazda z pierwszych stron gazet) się tego nie podejmie. No jeszcze ewentualnie jak ktoś ma własny pensjonat, ale  mimo wszystko, chyba bym nie chciała sprawdzać jakości tych usług na własnym koniu. Często się za to spotykałam z cenami większymi za samo zajeżdżanie niż normalną pracę, bo jednak przy zajazdce trzeba jeszcze opłacić pomocnika, sam jeździec nie wystarczy.

Znam człowieka , który za 1200 z pensjonatem robi to bardzo fachowo, do tego jest wyjątkowo sumienny i uczciwy. Duże miasta i stolica, rządzą się swoimi prawami, a prowincja swoimi. Na tej ostatniej panuje bieda, i ludzie podejmują się pracy za mniejszą cenę, niż to by wskazywał rozsądek.
22 października 2013 11:52
titina, ale ten człowiek ma swoją własną stajnię?
[quote author=Ktoś link=topic=161.msg1905118#msg1905118 date=1382439151]
titina, ale ten człowiek ma swoją własną stajnię?
[/quote]

Oczywiście, tak jak napisałam powyżej. Ma swoją stajnię, i sam trenuje, z żoną skoki i ujeżdżenie. Jedynie co , już nie startuje, dlatego moje konie muszę dawać do dalszego treningu komuś innemu, niestety :/
Do zajeżdżania, i podjeżdżania młodych koni jest rewelacyjny.
22 października 2013 13:56
no skoro jest własna stajnia, to cena jest normalna....
Ja polecam Agnieszkę Janiszewską z koniesportowe.org
Mi mega mega pomogła. Dzięki niej poprawiłam swój dosiad a koniczka też idzie do przodu🙂
Na treningu panuje fajna atmosfera i jej metody są bardzo czytelne dla konia jak i ucznia.

Sympatyczna babeczka🙂

Sezon się rozkręca więc wypiszę listę tych, których ja polecam, może komuś się przyda (w kwestii odczuć własnych zapraszam na PW 😉. Dodam, że wymienione niżej osoby znam osobiście, widziałam jak pracują z końmi/jeźdźcami 😉

Marcin Michałek - WKKW, Czempionaty, trening również jeźdzców - baaardzo sympatycznie, spokojnie, rzeczowo.
Artur Gierlicz i Marta Dziak-Gierlicz - WKKW, Czempionaty, przygotowywanie koni do pracy pod siodłem i zajeżdżanie również, bardzo spokojnie i miło, na miejscu jest hala i mini-cross 🙂
Magdalena Prasek i Krzysztof Prasek, czyli Interhorse - skoki, "od zera do bohatera", świetne podejście do koni, profesjonalna opieka bdb infrastruktura, na koncie kilkanaście medali MPMK 😉
Witam.
Mój koń osiągnął już moment zajazdki, możecie polecić kogoś dobrego w małopolsce? Chciałabym aby koń w przyszłości chodził w sporcie i wiem jak ważne jest aby zajeździł go ktoś kto się na tym zna.  Ja jestem zawodnikiem na poziomie klasy P jednak nigdy nie zajeżdżałam tak młodego konia.  😀
Podłocze się pod pytanie wyżej. Tylko w grę wchodzi nie zajeżdżanie, a n trening konia wraz z zawodami. Śląsk, młp, opolskie, dolnośląskie
Donia Aleksandra skoki czy ujeżdżenie?
skoki  😉
Donia Aleksandra, jeśli trening skokowy wraz z udziałem w zawodach i pasuje Ci woj. opolskie, to polecam Krzyśka Gozdka. Stacjonuje ze swoimi końmi w Brynicy (ok. 20 km od Opola).
Bierze tu ktoś konie w trening, ale tak, hmmm, nie zawodowo? Mam kilka pytań. 🙂
Donia Aleksandra, jeśli trening skokowy wraz z udziałem w zawodach i pasuje Ci woj. opolskie, to polecam Krzyśka Gozdka. Stacjonuje ze swoimi końmi w Brynicy (ok. 20 km od Opola).

Popieram! Donia Aleksandra - to świetny adres, zadzwoń koniecznie 😉
NIE polecam Joanny Kruk jako trenera!
nie posiada żadnych osiągnięć sportowych, nie wsiada na konie!
asiaj, możesz coś więcej? Znam zawodników p.Kruk i są zadowoleni, konie fajnie wyglądają i mają wyniki.

edit:
wiesz pod nickiem może się kryć każdy, jak już krytykujesz kogoś, to wypadałoby się podpisać.
Nie polecam KJ Nad Wigrami.
Libeerte, patrząc na ogłoszenia asiaj, to chyba chodzi o konflikt z konkurencją a nie opinię klienta 😉
bera7, właśnie dlatego napisałam o podpisywaniu się 😉
Nie polecam KJ Nad Wigrami.

Dlaczego?
magda ewentualne szczegóły na PW. Generalnie, bardzo mało profesjonalnie. Bardzo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się