Pytanie do interesujących się Pony. Poszukuję namiaru na ogiera, który w 2009 roku wygrał Wstęgę Czarnej Wody w Jaroszówce. Wiem tylko, że ma na imię ARES, gniady, gr. D. Bardzo pilne!
wątek zamknięty
Jest wątek "poszukiwany/poszukiwana".
A już myślałam, że kolejny wątek w stylu "jaki ogier" 😎
wątek zamknięty
nie martwcie się mogę stworzyć taki wątek. Np "poszukuję odpowiedniego ogiera dla mojego ogiera" Czym go pokryć żeby koń umił wszysko
wątek zamknięty
Dzięki bardzo za odpowiedzi :kwiatek: i sorki za pomylenie wątków 🙇.
Znalazłam już stronkę z fotkami tego konia (
http://konie.ovh.org) - jestem zachwycona i oczekuję pięknych maluszków 😀.
Wrzucam foty:

I z tego, co mówili to jego maluszki:

Mam nadzieję, że potomstwo skoczne, bo nigdzie nie pokazane, więc trochę loteria, ale raz kozie śmierć 😉.
Tylko martwi mnie bardzo, że nie można tam wstawić klaczy na stanówkę, bo koszty pójdą w górę 🙁
wątek zamknięty
Oj oj, przeciez to konisko z dawnego Belfegora 😂
Powiem tak - zdjecia klamia.
wątek zamknięty
zima, - dawnego? To co się tam teraz dzieje?
wątek zamknięty
Co prawda nie bylam tam od ja wiem - trzech lat? Ale po drodze doszly mnie sluchy, ze Belfegor przeksztalcil sie w klub o wdziecznej nazwie Adonai. Aczolwiek, jak widac w w/w linku strona www dalej jest pod haslem Belfegor, wiec moze to tylko plotki byly?
wątek zamknięty
zima, - No to nieźle 🙄 Napisałam do znajomej, która tam jeździ, ona pewnie coś wie.
a co do Aresa - rzeczywiście, gdyby w rzeczywistości wyglądał choć w połowie tak pięknie jak na tych zdjęciach..
wątek zamknięty
Co do urody tego ogiera, odradzanie nie ma sensu, bo widziałam go osobiście w Jaroszówce kiedy wygrał Wstęgę Czarnej Wody Pony i w realu jest równie piekny jak na tych zdjęciach. Mogą to potwierdzić wszyskie osoby, które były na zawodach, a mało ich nie było, więc nie rozumiem Waszych wypowiedzi 🙄 🤬. Jestem zachwycona urodą tego konia, skocznością, lekkością i prezencją.
wątek zamknięty
Person Unknown - Czy ja Ci cokolwiek odradzałam? Stwierdzam tylko fakt, że koń, kiedy go ostatni raz widziałam [tj. wakacje 2009] jak również wcześniej nie wyglądał na równie pięknego i zadbanego co na zdjęciach. Czy napisałam cokolwiek o skoczności, czy ruchu ? nie, bo co do tego nie mam zastrzeżeń.
I wracając do odradzania - Szczerze wisi mi to, czy wybierzesz akurat jego czy nie, bo to ani mój problem, ani mój interes, a napisałam w tym temacie tylko po to, żeby dowiedzieć się co teraz dzieje się z belfegorem 🙂
wątek zamknięty
Wypowiedź zimy jest jednoznacznie odradzająca, zresztą Twoja także, bo piszesz, że nawet w połowie tak nie wygląda. Tylko zastanawia mnie jak on może się tak zmieniać z dnia na dzień, bo zwody w Jaroszówce tez były latem 2009. Więc ktoś tu kłamie, bo w takie metamorfozy nie wierzę 🤬. Zresztą analizując foty stwierdziłam, że nie są retuszowane bo robiąc to, usuneli by połamane ogrodzenie w tle prawda? Nie lubię bardzo takich rozmów i takiego podejścia. Na takim poziomie jest QNWortal, no chyba, że tak właśnie wygląda kultura polskiego światka jeździeckiego, a bynajmniej forumowego. Plotki, kłamstwo i sensacja 🙁
wątek zamknięty
Nie. Gdyby moja wypowiedź była odradzająca, napisałabym, że to zły pomysł, że odradzam itp. Więc nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałam. Z dnia na dzień ? Skąd wiesz dokładnie, kiedy ja tam byłam ? Zresztą, wydaje mi się, iż moja wiedza po roku tam spędzonym jest jednak nieco większa niż Twoja pt. 'bo ja go widziałam raz na zawodach'. Z kolei sugerowanie mi, ze kłamię [Jakbym wogóle miała w tym jakikolwiek cel 🤔wirek: ] jest po prostu bezczelne, i błagam nie wyskakuj mi tu ze swoim przesłodkim argumentem w stylu 'bo ja go widziałam na zawodach i tak jest i koniec'.
A ja mam prawo mieć własne zdanie, na temat tego jak w moich oczach wygląda dany koń.
Jak również nikt tutaj nie stwierdził, że zdjęcia są retuszowane.
Nijak mnie również nie interesuje to co Ty lubisz, lub czego nie lubisz, bo ja nie lubię np. jak ktoś wmawia mi coś, czego nie napisałam.
i TAK! dokładnie, masz rację. Moim życiowym celem jest wymyślanie plotek i kłamstw na temat koni, którymi jesteś zainteresowana. 🙂 Jeszcze raz pytam : po co ? po co miałabym to robić ?
z mojej strony EOT, bo poziom tej wymiany zdań, podchodzi już pod poziom podstawówki.
edit: literówki
wątek zamknięty
wlasnie wydalo mi sie, ze to belfegorski ares... powiem tak, byl to jeden z moze 5 koni, ktore byly podobne do koni jak tam bylam... koniczek fajny, ale dziewczyny maja racje.
wątek zamknięty
Ja tylko dodam, ze te zdjecia sa dosc stare. Te zrebole maja w tej chwili okolo 4 lat, albo i wiecej...
Nic nie odradzam, bo to nie moja broszka.
A ze na mnie kon nie zrobil wrazenia - moja sprawa, moja opinia.
wątek zamknięty
Mi ten wątek pachnie autoreklamą pana J. 🙄
a już szczególnie wzmianka o Qnwortalu
wątek zamknięty
Oj tak, znajac ich wzajemne animozje... 😵
wątek zamknięty
poszukuje ogiera, oj znalazlam jest taki sliczny... kryjmy nim wszyscy 😉 mam podobne odczucie- "pachnie" reklama 🙂
wątek zamknięty
To, że "pachnie" to za mało, żeby wyciągnąć poważniejsze konsekwencje. Ale wątek zamykam, bo po pierwsze mamy już jeden o poszukiwanych koniach, po drugie - sprawa rozwiązana.
wątek zamknięty