Kto pomoże? Nie finansowo...

kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
20 stycznia 2010 09:42
Ostatnio zaświtał mi pomysł żeby zrobić zbiórkę rzeczy, sprzętu, który jest Wam już niepotrzebny i przekazać go fundacji "Dar Serca" w Skale. Na wiosnę chcę pojechać i zawieźć wszystko co uda się mi zebrać potrzebującym tam zwierzakom. Jeśli ktoś jest chętny pomóc była bym wdzięczna... Przyda się dosłownie wszystko - kantary, uwiązy, wiadra, derki, żłoby, lizawki, preparaty, pasty, spraye, szczotki, pasze, no po prostu wszystko. Można również otoczyć wirtualną opieką danego zwierzaka, bądź przygarnąć pod swój dach na zasadzie adopcji... Jest tam wiele cudownych koni które nie tylko mogą być towarzyszami ale również chodzić pod siodłem... Szczególnie zależy mi na nowym domku dla dwóch kucyków Waty i Wiwien (mamy z córką) jednak możliwe jest zabrac je tylko razem ponieważ są nierozłączne od 6 lat...
Rzeczy można przesyłać do mnie - ja pokryję koszty przesyłki - no chyba ze ktoś zrobi to indywidualnie. Wszystko zostanie skatalogowane i ponumerowane, a nazwiska darczyńców zostaną spisane na liście  przewozowym...
Mam również jeszcze jeden plan - ale to juz bardziej odległy - aby w lecie (bo muszę poodkładać pieniążki z wypłat  😁 ) zawieźć fundacji całego tira siana... Do siana zaoferowała sie dorzucić enklawa i razem to pozniej zawieziemy.
Tu jest adres stronki fundacji http://pomoczwierzakom.pl/  można obejrzeć zwierzaki w wirtualnych adopcjach ale są one również do adopcji realnej

Czekam na opinie i inne pomysły
pomysl fajny. tyle, ze wiekszosc znas wyslala co miala do strzeszyna...
20 stycznia 2010 10:26
To nie jest powiedziane że to musi być już teraz... Chciałabym jechać w polowie marca lub pod koniec wiec do tego czasu moze cos sie jeszcze znajdzie... 🙂
Moja koleżanka wozi do fundacji do Radomia rzeczy, i też się ostatnio pozbyłam nieużywanych rzeczy. Może popytaj lepiej u siebie w stajni?
20 stycznia 2010 10:30
U siebie? Ja wiem co mam u siebie  😁 nie musze pytać... co bylo niepotrzebne to tez rozdałam... A stajnie mam swoją przy domu 😉
Myślałam, że stoisz w pensjonacie. Może warto rozwiesić kartki po stajniach okolicznych, że zbierzesz sprzęt dla fundacji?
jak już Ci pisałam na wiosnę przenoszę się ze stajnią wiec na pewno wtedy się coś znajdzie  😅
20 stycznia 2010 10:39
Mam dwie tylko w okolicy, w jednej same boroki nic nie oddają a w drugiej też jest pewna Pani co fundacjom pomaga  🙁
enklawa to wiem akurat moja droga  😀 w końcu mam nadzieje ze razem pojedziemy 🙂
Podaj mi na pw gdzie miałabym wysłać, to co zgromadzę.
kolorwiatru coś na pewno się znajdzie 😉 daj znać 2 tygodnie przed wysyłką a ja spokojnie porobię porządki u siebie 😉
20 stycznia 2010 11:57
Spokojnie jest jeszcze 2 miesiace czasu... Apeluje juz po prostu zeby bylo tego wiecej i zeby nie jechac z jednym kantarkiem 😉 A dobrze miec czas na posegregowanie tego i wogóle 🙂
ja mogę oddać trochę rzeczy, podaj mi na pw jak się mogę skontaktować, tylko proszę nie gg bo nie obsługuję 🙂. Jeszcze. 🙂
28 stycznia 2010 15:31
Dzisiaj przyszła pierwsza paczuszka dla fundacji  😅  😅  😅

Jutro wstawię zdjęcia 🙂 

1) Dwie zasłonki w konie
2) 3 pary bryczesów
3) Toczek
4) Dwie pary czapsów
5) Pokrowiec na siodło
6) Uchwyty Soft Hand
7) Kantar
8) Dwie prary wodzy skórzano-parcianych
9) Dwa wędzidła
10) Nachrapnik ze skośnikiem
11) Wytok
12) 1 Para owijek
13) Ochraniacze na tyły
14) Moskitiera przeciw owadom

Dziekujemy  :kwiatek:

Może ktoś jeszcze coś ma niepotrzebnego?  🏇
Czy mogłabyś powiedzieć mi do kiedy trwa Twoja zbiórka?

Bo mam sporo rzeczy - ogłowie, czapraki, ochraniacze itp. po swojej klaczy - jej już się nie przyda, a szkoda żeby butwiały w piwnicy, skoro ktoś może ich potrzebować. Wszystko jest używane, ale w bardzo dobrym stanie.

Problem polega na tym, że najwcześniej za jakiś miesiąc, może półtora  będę w stanie do nich dotrzeć i ew. je przejrzeć pod kątem oddania ich.
ja napewno coś wygrzebię, bo zamierzam zrobić generalny przegląd i porządki
Dim zbiórka będzie trwała do wiosny na pewno wtedy razem z Kolorwiatru wybieramy sie do fundacji z tymi rzeczami :kwiatek: dokładnie nie wiem ale pewno ustalimy to niebawem...
29 stycznia 2010 13:07
Dokładnie, zbiórka trwa do wiosny  😅
11 marca 2010 11:48
Przed dwoma dniami dotarła kolejna paczka. Tym razem z Elbląga.

1. Ogłowie z wędzidłem - 2 szt.
2. Podkładka pod siodło
3. Tunel na popręg ze sztucznego futerka
4. Ochraniacze futerkowe na kantar/ogłowie?
5. Komplet szczotek
6. Biały caprak - 2szt.
7. Bordowy czaprak wycięty
8. Wodze parciane - 3 szt.
9. Naczółek biało podszywany
10. Skośnik
11. Kantar

Dziekuje w imieniu Fundacji  :kwiatek:  oraz apeluje do innych osob o wielkim sercu o przjeżenie swoich rzeczy w stajni  😅

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się