Ostatnio zaświtał mi pomysł żeby zrobić zbiórkę rzeczy, sprzętu, który jest Wam już niepotrzebny i przekazać go fundacji "Dar Serca" w Skale. Na wiosnę chcę pojechać i zawieźć wszystko co uda się mi zebrać potrzebującym tam zwierzakom. Jeśli ktoś jest chętny pomóc była bym wdzięczna... Przyda się dosłownie wszystko - kantary, uwiązy, wiadra, derki, żłoby, lizawki, preparaty, pasty, spraye, szczotki, pasze, no po prostu wszystko. Można również otoczyć wirtualną opieką danego zwierzaka, bądź przygarnąć pod swój dach na zasadzie adopcji... Jest tam wiele cudownych koni które nie tylko mogą być towarzyszami ale również chodzić pod siodłem... Szczególnie zależy mi na nowym domku dla dwóch kucyków Waty i Wiwien (mamy z córką) jednak możliwe jest zabrac je tylko razem ponieważ są nierozłączne od 6 lat...
Rzeczy można przesyłać do mnie - ja pokryję koszty przesyłki - no chyba ze ktoś zrobi to indywidualnie. Wszystko zostanie skatalogowane i ponumerowane, a nazwiska darczyńców zostaną spisane na liście przewozowym...
Mam również jeszcze jeden plan - ale to juz bardziej odległy - aby w lecie (bo muszę poodkładać pieniążki z wypłat 😁 ) zawieźć fundacji całego tira siana... Do siana zaoferowała sie dorzucić
enklawa i razem to pozniej zawieziemy.
Tu jest adres stronki fundacji
http://pomoczwierzakom.pl/ można obejrzeć zwierzaki w wirtualnych adopcjach ale są one również do adopcji realnej
Czekam na opinie i inne pomysły