KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

Przepiękna jest ta dera 😜  Chyba sprawie taka mojemu połamańcowi!

sei na stronie Jarpola są ceny.
wątek zamknięty
Miałam kiedyś genialną derkę Jarpol 😜 polar był światny, wszystko pięknie wyszyte, ale niestety nie zdążyłam wypróbować na koniu 🙁 Teraz ma ją Siss, może się kiedyś pochwali 😀
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
12 września 2010 11:21
co do jakości to Ponia powinna się wypowiedzieć - w końcu ona ma tu największą kolekcję Jarpol 😀
wątek zamknięty
noen, przecież jakość Jarpola jest znana na forum. Chyba nie trzeba po raz milionowy pisać, że te produkty są wysokiej jakości.
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
12 września 2010 11:43
ja sama mam pad i owijki ale owijki szczerze, nie są świetne jakościowo 😉 mi się po 3 jazdach zmechaciły i te kolory 😤 ale pady - super  :kwiatek:
wątek zamknięty
pandora   czaprakomania...XD
12 września 2010 12:23
Wiem ze pewnie przez parę osób zostanę zjechana ale może znajdzie sie jakaś dobra duszyczka która mi odpowie na pytanie bo naprawdę nie mam siły na czytanie 50-ciu stron wstecz tego wątku  🙄... Kiedy mniej więcej wychodzi nowa kolekcja eskadrona i gdzie będzie można ją w całości obejrzeć to samo odnośnie Jarpolu... Będę bardzo wdzięczna , bo naprawdę sie w tym gubię :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
12 września 2010 12:27
Pandora jesienno-zimowy Eskadron juz powoli wchodzi do sklepów i będzie go mozna kupić np w mustangu, Equi-shopie, oxerze, koniku i jeszcze paru innych
wątek zamknięty
derka jest na żywo 100 razy ładniejsza niż na zdjęciu a połączenie kolorów jest przepiękne 💘
dzisiaj wieczorem będą zdjęcia na Poli  😅
Sznurka, wiesz co ładne 😉 czekam na zdjęcia Holdy!
wątek zamknięty
insanity, no ba!
jak Deb mi uszyje to wstawie na pewno!
wątek zamknięty
Dramka- tylko jedna jedyna kolekcja ANEK miała pady skokowe nieco większe. Była to właśnie ta kolekcja z madeirą. Pozostałe kolekcje mają skokówki mniejsze i troszkę inaczej wycięte.
Nawet jednak madeira nie leży mi pod siodłem tak idealnie, jak pad szyty na zamówienie, którego kształt i wymiary JA sobie zażyczyłam idealnie dopasowując je do siodła i Matesa.

Materiał spodni Jarpola wygląda dużo brzydziej niż Anky (to prawda), ale pot wchłania, nie gromadzi sierści i dopiera się bardzo łatwo.
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
12 września 2010 13:21
jaki kolor dla mojego Siwka? (propozycje konkretnych czapraków/owijek/ochraniaczy też mile widziane)
wątek zamknięty
ja tez wyprzedaje wszystkie moje ANKY  😉 wole ES
wątek zamknięty
mtl wszystkie ciemne, czarny (🙂😉, beże, czerwienie, fiolety, granat, niebieski 🙂

właśnie, które czapraki są największe (firma) ? Bo jak założyłam na ślązaka eskadrona full, to był bardzo za mały 🙁
wątek zamknięty
Naciau- też bym wolała, ale dla mojego Euro Stary są znowuż za grube.  😵 Koń mały, krótki. Razem z Matesem siedzę jak na wielbłądzie. I też nie leżą jak należy. Miałam cross ina i mimo, że strasznie mi się podobał, musiałam go odsprzedać dalej. Na dużo większym koniu i bez futra prezentował się super.
wątek zamknięty
najwieksze ES pady .

no moja kobylka jest duza wiec nawet dl spoko wyglada  😀 (jak dostane fotki to wstawie mnie i konia i mattesa w delfie DL )
wątek zamknięty
naciau dzięki  :kwiatek: ja nawet chyba nie dam misiaczka pod spód :C bo może potem siodło odstawać  🤦
wątek zamknięty
konisiee, polo pady są spore
wątek zamknięty
Z moim jest tak:
-siodło mam spore 17,5. Do tego podkładkę Matesa, która przecież wystaje z przodu i z tyłu, nie? Więc potrzebuję pad stosunkowo długi. Skokowe są zwykle przykrótkie i albo z przodu przed siodłem nie widać ani kawałka padu, albo jak go przesunę bardziej do przodu, to z tyłu jest za krótki i kawał futra wystaje.
Anky źle leżą, ES źle leżą. ( Eskadrona nie mierzyłam, ale jakość cottonów i brillantów mnie załamuje w stosunku do cen. Fajne są ponoć polopady, ale z tego co widzę, to same brązy i beże są dostępne  😉)

- nie mogę brać padów ujeżdżeniowych, bo koń jest niski i stosunkowo szczupły i wygląda w nich jak w derkach.

Mogłabym jeździć na czymkolwiek i nie wnikać, ale jeśli daję za pad ok 200 zł, to chciałabym by leżał po ludzku, nie? A nie, żebym non stop musiała coś poprawiać i przesuwać, bo jest krzywo.  🤔 W sumie......można jeździć z krzywym, ale. Jakby mi nie przeszkadzało, że mam krzywo, to kupiłabym sobie cokolwiek za 40 zł i tyle.

Po tych wszystkich perypatiach związanych z różnymi padami i czaprakami cieszę się bardzo, że Jarpol wprowadza mowy materiał.  😅
wątek zamknięty
ja tam nie mam wyboru, muszę jeździć z mattesem pod ujezdzeniówką..

ESy są chyba największe, choć jeszcze jedne pady były kiedyś na allegro to też się wydawały mega duże (nie pamiętam firmy)

A tak wygląda ES DL pod skokówką:

a z tym kompletem się muszę rozstać bo jest za gruby pod skokówkę i niestety siodło robi się za wąskie ;/ Ehh szkoda bo to są niezmordowane pady

wątek zamknięty
śliczny ten drugi !!
wątek zamknięty
Tunrida ale czemu Ci przeszkadza że futro wystaje?? Nie wiem czy są pady gdzie by nie wystawało, ale mi to nie przeszkadza w ogóle 😉

Mattes L, eskadron brillant VSD:

Lamicell Mirage:
[

ES, model nie mam pojecia jaki:

ES MAX:

Wszędzie ciut wystaje, ale wydaje mi się że nawet estetycznie to nie przeszkadza.\ 😉
wątek zamknięty
xxagaxx- no ja bym nie mogła tak jeździć, gdyby mi AŻ TAK futro wystawało. Wizualnie mnie to wali po oczach. Po prostu.
Mi w niciaku wystawało tylko tyle o, a już mnie to wkurzało

Anky podczas jazdy wyciągają mi się w dół w miejscu gdzie jest tybinka, a z tyłu podjeżdżają do góry. Też mnie to wkurza. Poza tym widać, jak bardzo barkuje padu z przodu siodła. Nie ma go tam, po prostu.

A Jarpol szyty pod wymiar leży o tak. Jest i przed siodłem, za siodłem kończy się równo z futrem. Nie jest za długi w dół, jak ujeżdżeniowe. Idealny.

I w ruchu nic się z nim nie dzieje. Nie zjeżdża, nie podjeżdża.

I ponieważ życzę sobie ( no tak mam...cóż....) żeby właśnie mi czapraki TAK leżały, cieszę się niezmiernie, że Jarpol wprowadza nowy wierzchni materiał.
wątek zamknięty
xxagaxx: ten 2 pad z eurostara szaro-pomarańczowy, jest swietny!
wątek zamknięty
xxagaxx: ten 2 pad z eurostara szaro-pomarańczowy, jest swietny!

dzięki 😉 Tyle ze co z tego ja nie mogę w nim jeździć.. Ile bym dała gdyby był zamiast VS to DL... Bo pod ujeżdżeniówkę mogę spokojnie wciskać większe. Skokowe siodło nawet poszerzyłam, ale konisko się nadbudowało i tylko cienkie czapraki i żel acavallo mogę pod nie wcisnąć ;/
wątek zamknięty
xxagaxx- współczuję szczerze. Mi się tak mocno podobał mój cross in. Czasami też coś trzymałam, bo szkoda było się pozbywać- takie ładne. Rozumiem ból.  😀
wątek zamknięty
xxagaxx- współczuję szczerze. Mi się tak mocno podobał mój cross in. Czasami też coś trzymałam, bo szkoda było się pozbywać- takie ładne. Rozumiem ból.  😀

heh no właśnie 😉 Ja stwierdziłam ze mi na mózg padło trzymać czaprak bo ładnie na półce wygląda  🤔wirek: Na początku jeździłam z mattesem i normalnie w grubych padach, ale konisko zaczęło pracować, siodło w końcu nie uciskało i plecki się ładne zrobiły... Mattes poszedł do szafy i wraz z nim grube pady... No cóż, życie 😉

A na twoich zdjęciach ten misiek naprawdę w porządku wygląda 😉 Każdy ma swój gust. Dobrze ze jest Deb i można każdy pomysł wcielić w życie.
wątek zamknięty
Dokładnie. Każdy ma swoje widzimisię i tyle.
Moje widzimisię jest takie, jakie jest. I płacąc za pad 200 zł, chcę by moje widzimisię było zaspokojone.  😀
wątek zamknięty
Miałby ktoś zdjęcia czapraków Euro-Star Stripe In w takowym kolorze: grafit-kr/grafit/chamois oraz beż-krata/heban/chamois lub podać jakiś link obojętnie...szukam i nie znajduje... :kwiatek:
wątek zamknięty
Tunrida Mnie też denerwowało jak futro mi wystawało za czaprak  😉  🤔wirek:

xxagaxx Najlepiej leży mirage..ja mam tak samo pod swoim siodłem  😁
wątek zamknięty
Dramka jak dla mnie najlepiej leżą eskadrony 😉 Mirage też ok, ale już zmienił właściciela 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.