Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Naciau    jak ślicznie wyglądacie 🙂 Ja też bym chciała aby mój konik się tak zbierał...
wątek zamknięty
Burza , xxagaxx , Hipka2  :kwiatek: :kwiatek:

Hubertus to Hubertus i trzeb byc odpicowanym 🙂 Aga to mój nr 1

Hipka2 , ona bardzo dobrze zuje wędzidlo i sie nim bawi , polecam z auriganem
wątek zamknięty
_kate a jak w ogóel kopyto? Lepiej po kąpielach?? w czym moczycie??

Edward się cały zrobił luźny... Ja przestałam mu w końcu łeb ukręcać, bardziej od łydki zginać, w końcu się zwierze podniosło. Nie wiem czemu teraz się tak zmienił. Treningów mocnych nie ma, pracuje codziennie praktycznie ale nie dostaje w tyłek. Może ja w końcu wyluzowałam?? Nie mam naprawdę pojęcia, ale teraz wsiadanie i praca to sama przyjemność.
wątek zamknięty
naciau  - " polecam z auriganem" możesz mi przetłumaczyć jak krowie na rowie 🤣  ? laik jestem
wątek zamknięty
Hipka2 to rodzaj metalu 😉 a raczej stopu metali.
wątek zamknięty
😡  Dziekuje ja naprawdę niekumata. Możecie mi jeszcze powiedzieć czy pasek krzyżowy(chyba sie tak nazywa-)przy wędzidle pomaga w czyms i czy każdemu konikowi można go podpinac? Ja mojemu go zdjęłam a może lepiej założyć.
wątek zamknięty
😡  Dziekuje ja naprawdę niekumata. Możecie mi jeszcze powiedzieć czy pasek krzyżowy(chyba sie tak nazywa-)przy wędzidle pomaga w czyms i czy każdemu konikowi można go podpinac? Ja mojemu go zdjęłam a może lepiej założyć.

Mamy kącik żółtodziobów, takie pytania to tam 😉
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1412.0.html
wątek zamknięty
moczymy w virkonie, ale na efekty trzeba będzie czekać do rozkucia. Wiesz, z wierzchu to ono wygląda normalnie, tam się w środku dramacik rozgrywa. Już sama nie wiem, co mu dawać. Zrobię mu badania, choć na poprzednich nic mu nie wyszło. Myślę, że musi być jakis powód tego stanu. Przecież on już grudę wyhodował /dopiero jeden strupeczek, bo sprawdzam regularnie/  🙄 nie muszę dodawać, że żaden inny nie ma?

ale przy tym nie ma spadku formy. Humorek mu dopisuje, chętnie pracuje, schudł wreszcie, do przodu idzie jak dawniej. Zarośnięty jak mamut  😉 tylko te cholerne kopyta się za nami jak smród ciągną.
O widzisz! Dopiero teraz zakumałam...    Masz swojego Edwarda- nawet Ci Twilight nie potrzebny  🤣
wątek zamknięty
Przepraszam jeszcze nie orientuję sie bo siedze na forum od wczoraj 😉 już Wam nie zawracam głowy.
wątek zamknięty
_kate myśmy też z Virkonem się zaprzyjaźniali, powiem ze naprawdę nam pomógł. Dodałam do codziennej diety biotynę officinalis częstsze przekuwanie i powiem ze tfu tfu teraz mamy już bardzo dobre kopyta.

Ja mam mojego Edwarda zanim się nawet szał na Twillight zaczął 😀 Byłam pierwsza xD
wątek zamknięty
aga bo to od Ciebie zgapili tego Edwarda.  🤣
wątek zamknięty
aga bo to od Ciebie zgapili tego Edwarda.  🤣

hehe możliwe 😀 Ale mój przystojniejszy 😀😀  😂 😂
wątek zamknięty
Moje dziecko wraca do prawdziwej pracy 🙂 Czekamy na nowe siodło, wiec póki co tzreba sie zabrac za odbudowe miesni których nie ma 🙂
Forumowa Polonez ustawiła fajne drazki na lonzowniku, wiec konio nie może sie obijać 🙂 Ogolnie widze ze trójkaty przypadły mu do gustu. Bardzo fajnie na tym pracuje 🙂 Jestem z niego dumna 🙂
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
19 października 2010 21:01
Mąka si, Likier się będzie dżampował 😉

Madźź dokładnie, nic dodać, nic ująć 😀iabeł:
wątek zamknięty
my też hubertusowo - statecznie

wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
20 października 2010 00:44
Hypnotize - jak na konia bezmięśniowego to całkiem fajnie wygląda  🙂 Jakie macie plany na sezon zimowy - dacie radę się utrzymać w stałej pracy? Bo pamiętam ze u was hali niet...

xxagaxx - Twój Edziu ładniejszy  😉

Mąka - czemu Ci już tęskno?

Nirv - ładna dera, cóż to?

A tymczasem w centurionie... męczę pewną koninkę  😀

wątek zamknięty
Bush, zestawienie "baby z jajem" z różowym padzikiem - po prostu mega  😁
Pisz coś więcej o kobiecie.
A my mamy halę na zimę i jak tylko emeryt wyzdrowieje, wracamy do roboty 🏇 Dawno mi się tak nie chciało jeździć  🤣
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
20 października 2010 07:08
Forkate-Twoj emeryt to jak nastolatek wyglada 😜
wątek zamknięty
Nooo bo to nastolatek, osiem-nastolatek (i pół 😉 ).
Oczywiście nie zachowuje się jak emeryt, powiedziałabym, że jak taki rozpieszczony pięciolatek, za to go uwielbiam  💘
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
20 października 2010 07:16
Forkate-zle ujelam 😉-jak mlodziak wyglada 😀
wątek zamknięty
Dziękujemy  :kwiatek:
Już kilka osób mi to mówiło (na żywo też) i bardzo mnie to cieszy 🙂
wątek zamknięty
Bush
Dziekuje 🙂 On w sumie  na zadku ma jeszcze troche miesni, ale grzbiet wyglada bardzo brzdko, wiec głównie nad tym mam zamiar pracować. A co do zimy. To sadze ze damy rade. teraz mam blizutko do stajni. W zeszłym roku dojezdzalam 2 godziny busem w jedna strone codziennie i pracowalismy w każdą pogode, Też bez hali.Konia juz celowo rozkułam na zime, wiec mysle ze jakos to wykombinuje 🙂 A samych planów jako takich ambitnych nie mamy. Głownie zalezy mi na pracy na lonzy i nad wzmocnieniem miesni grzbietu + praca z siodła nad rozluźnieniem.

Btw: tak jak różu nie lubie tak tez zestaw na koniu którego dosiadasz podoba mi się strasznie  😍
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
20 października 2010 10:04
Kobyłka nazywa się - uwaga, teraz wszyscy trzymają się krzeseł - Rusałka  😀. Jest półślązaczką, a jej matkę już widzieliście - to ta ciapka.
Dostałam ją do jazdy jako podjeżdżonego konia, jeszcze przed pierwszymi galopami pod siodłem i sobie już tak od trzech miesięcy rzeźbimy.
Zapałałam do niej niesamowitą sympatią przez te wszystkie miesiące. Może nie tryska bjutifulem (a na początku współpracy - w sierpniu - zgoliłam jej brodę bo miała długą jak święty Mikołaj  😁 ), a budowa utrudnia jej pracę, ale za to ma takie fenomenalne serducho i fantastyczną głowę do pracy, że z przyjemnością się na niej jeździ. Zupełnie po niej tego nie widać, ale jest bardzo energicznym, wrażliwym koniem i naprawdę - gdyby same takie głowy trafiały się do jeżdżenia, to świat byłby piękniejszy  🙂
Najfajniejsze w niej jest właśnie to, że mimo że budowa stawia jej ograniczenia, to w kobyle nie ma absolutnie żadnego buntu, wścieku, czy niechęci - po prostu stara się jak tylko może  🙂 . Ustępowania już umie, a wczoraj mieliśmy premierę łopatek w kłusie - pomoce po prostu zostały przyłożone i koninka się wygięła  🙂

Dorzucę jeszcze dwie fotki  🙂

wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
20 października 2010 10:13
Ach, więc to jest ta słynna "kobieta z brodą" (quanta mi opowiadała). Uroczość.
Łe, jak Wy tam fajnie macie, aż się pewnie jeździć chce. Ja przez tę pogodę mam jakiś totalny dół i zero motywacji...
wątek zamknięty
busch, Rusałka - mi się podoba, ładne imię dla dziewczyny 🙂 fajna kobyłka!
wątek zamknięty
Bush fajnie wyglądacie
maleństwo czy Ty nie powinnaś jechać na jakieś wakacje?  😉
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
20 października 2010 10:29
Kochana, ja miałam 3 miesiące wakacji!
I zapewne dlatego powrót do pracy jest tak bolesny. Ja już nawet śnię tylko o pracy i budzę się w nocy przerażona, że nie mam zajęć przygotowanych :p
A nie mając czasu na konie, wiedząc, że pewnie lepiej już nie będzie i że nie wróci to co było - jakoś nie umiem sobie poukładać tego wszystkiego - życia z małą ilością konia 😉
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
20 października 2010 10:32
albo w teren!!  🏇

caroline dzieki 🙂 ja po prostu sie tak niesamowicie ciesze, jak efka do nas przyjezdza... bo jak sobie przypomne co sie dzialo jak pol roku sie snulismy bez nikogo, jaka to byla walka o wszystko...  

ej sluchajcie, jak to jest z ta jazda po szczepieniu? tradycyjnie koni sie nie rusza bo co? bo jak sie spoci to go przewieje i wtedy klops? bo dzis mu odpuszczam i nie rusze ale szkoda mi kolejnego dnia i tak kombinuje co tu z mamutem zrobic zeby mimo wszystko JAKAS prace wykonal...
wątek zamknięty
kujka cóż za zapał do pracy  😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
20 października 2010 10:47
Forta, oj zapal to jest 😀 raz, ze z powodu mojej choroby prawie 3 tygodnie nie jezdzilam a 2 ze teraz skoro Gilu zalapuje czacze to chcialabym utrzymac ta tendencje a nicnierobieniem sprawie tyle ze bedzie latal jak dzika swinia po ujezdzalni zamiast pracowac.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.