Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Jeździmy, jeździmy. Staram się 2 razy w tygodniu lonżować, 3 razy jeżdżę, 2 dni ma wolne 🙂 Nie zawsze się tak da ale staram się trzymać tego planu.

Z jazdy mam jakieś jedno z doskoku.

milusia dziękuję, bardzo miło słyszeć! :kwiatek:
wątek zamknięty
kujka -  z czystej ciekawości - w jakim celu czarna?
wątek zamknięty
kujka, super wygladacie. Swietnie, ze wszystko ruszylo mocno do przodu !

A dzis byly na hipo zawody i skorzystalismy. Wcisnelismy sie na chwile kadr, wiec mamy kilka zdjec.
Czyli my... konska sierotka i jezdziec paralityk:

wątek zamknięty
Blondek, coraz fajniej biegacie, lubię na was patrzeć, zdawaj relację na bieżąco 🙂
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
30 czerwca 2010 22:32
Klami-niezle jak na sierotke i paralityka 😀 😉
wątek zamknięty
madmaddie   Życie to jednak strata jest
30 czerwca 2010 22:34
Blondek super konio 🙂 a tak z ciekawości z jakiej konkretnie okolicy Bielska jesteś?
wątek zamknięty
Jaki Pączek jest ładny  😍 😍 i ten kolor czapraka 😀😀 bosko moja droga 😀 On chyba nawet schudł nie??
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
30 czerwca 2010 22:39
milusia, oj wez, jak sobie go przypomne jak wygladal w zime, to byl wszystkim tylko nie ciachem  😵
ale teraz musze sie zgodzic, ze wyglada dobrze 🙂 musze tylko dac aparat do reki jakiejs bardziej obeznanej osobie, to sie moze w koncu nim bardziej pochwale 🙂
a do Ciebie i Zwiastuna to sie nawet nie probuje porownywac, jestesmy lata swietlne za Wami!
tym bardziej ciesze sie, ze efka zgodzila sie do nas wpadac. ale juz koncze to moje podniecanie sie, bo jeszcze na mnie nakrzyczy w niedziele  😁
BTW jak tam skoki, juz czujesz sie bardziej zgrana z koniem? no i jak praca z Lordem?

Blondek ten kon to sama slodycz, jak bede slawna i bogata, to kupie sobie takiego i wynajme rownie slodka rozowa dziewczynke zeby na nim jezdzila. a ja bede patrzec i sie rozplywac.

Anaa bo czarna czyni cuda, jeszcze pytasz?
a tak serio - zeby troche mu ograniczyc mozliwosc wychodzenia z kontaktu. prawdopodobnie jednorazowo, zeby troche mu (i mi pewnie tez) pokazac o so chosi. bo bywal w swoim uporze chamski, a podczas tej jazdy udawalo mi sie wymeczyc kontakt tylko na moich wodzach, bez czarnej.
poza tym - w koncu moze choc troche pojelam jak sie tego narzedzia szatana uzywa  👀 /ale i tak wole bez 😉 /

Klami dzieki  :kwiatek: troche jestem nie na bierzaco, powiedz, rozwiazaliscie juz ten jeden problem ktory Wam stal na przeszkodzie w powrocie do sportu, czy jeszcze cos sie bedzie dzialo?
wątek zamknięty
Pączeeeeek 😜 😜 Super wyglądacie!
wątek zamknięty
To może i ja Czardasza bym dorzuciła?  😉 Ostatnio puchnę z dumy... ale to temat na post w osobnym wątku. Tymczasem po powrocie do regularnych treningów ujeżdżeniowych, śmiać mi się chce, bo dotarło do mnie, że na treningi ujeżdżeniowe rozprężamy w zasadzie jak na trening skokowy a na skokowy, jak na ujedżeniowy. Ot, wyjątkowy to koń, z wszech miar 😉  🤣

Oto krótkie "opowieści dziwnej treści":
-Dobry koń!
-Ej, mucha! Widzisz?!

-Łaaaa, mogę dotkąć?
-A musisz?

-Odejdź kobieto, daj żyć...

"Zostawcie Titanica! Nie wyciągajcie goooo" - cóż, Titanic też ponoć był niezatapialny.

Padłeś? Powstań! - Powerade!

Fajny ten mój koń. 💘  Aż szkoda, że na co dzień nie zawsze ma się czas na takie głupoty  🙄 💘
wątek zamknięty
30 czerwca 2010 22:47
Kujka-taa, lata swietlne 😁 i czworobok w jakims P na marne 55% 😁 No ale dobra moze sie ogarniemy.
Co do skokow to ja sie na nim czuje super, moglabym skakac prawie pod niebo, on jest dzielny, waleczny a ja mu nadal przeszkadzam 🙄 🙁 Nie moge zapanowac nad tym kladzeniem sie 😵 Ale kon jest przekochany 🙂
A z Lordem na chwile obecna nijak bo kuleje.Dzis dzwonil wet, na zdjeciach nic nie wyszlo, znieczulalismy i padlo na staw pecinowy, jutro bedzie sprawdzac dokladnie co to tam boli.Teraz biedny stoi zaboksowany a kuc mu towarzyszy bo to papuzki nierozlaczki sa🙂 Mam nadzieje, ze to nic powaznego i szybko wroci do formy i zdrowka.
Sierra-jak zawsze boska historyjka  🙂
wątek zamknięty
Burza dzięki!  :kwiatek: strasznie fajnie jest słyszeć takie słowa. 🙂 Postaram się częściej coś pisywać i wrzucać zdjęcia. 😀

madmaddie dzięki 🙂 ja jestem z okolic Bielska-Białej a koń stoi w Janowicach.

kujko uwierz mi na słowo - on na zdjęciach jest tylko taki słodki i niepozorny, w rzeczywistości to to jest diabeł  😁 ale i tak już trochę 'dorósł'
a tak serio to dzięki 🙂!

Sierra jak zwykle genialne opisy do zdjęć, uśmiałam się  👍
wątek zamknięty
milusia, powiedzmy.... hehe.
Merci !!

xxagaxx, och, dziekujemy.
Schudl schudl zdecydowanie. Na ostatnim zdjeciu widac, ze ma juz prawie wlasciwe gabaryty i przezwisko Paczus powoli coraz mniej do niego pasuje. Zaczyna byc widac te jego mega dluuuuuuuugie nogi, wrecz nieproporcjonalne do reszty konia. Do niedawna nie bylo ich w ogole widac spod ogromu zbednych kilogramow.  😉
P.S. Masz jedno faaaaaajne zdjecie z galopu posredniego. 

kujka, niestety jeszcze nie rozwiazalismy. Dlatego nie pracujemy, a tylko bujamy sie od tak.... od zywoplotu do zywoplotu. Coby sie kon nie zastal.  😉

fin, merci merci merci. Tylko ten "Paczek" coraz mniej jjuz pasuje. Na szczescie. Za chwile rzecza najbardziej rzucajaca sie w oczy beda nieproporcjonalnie dlugie nogi.

Sierra, jak zawsze przeurocza ciepla historia. Zazdroszcze talentu.

wątek zamknięty
Blondek, Milusia, Klami dzięki 😉  :kwiatek:

Dopiero doczytałam zaległości:

Raven no na tych zdjęciach już nie wygląda tak dzieciuchowato! Zupełnie poważny pan koń!  😉

Blądek, cudne kolory wyszły wam na zdjęciach z lonżownictwa  😍

Kujka Gilek się sam tak wysoko ustawia, czy to efekt zamierzony?

Klami Pączkowi chyba służy D&H?  😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
30 czerwca 2010 23:17
Sierra, szczerze mowiac nie pamietam z jakiego momentu jazdy to bylo zdjecie  😵
mielismy kiedys taki problem, ze jak na kontakcie to tylko wysoko, byc moze czasem jeszcze to wychodzi. az mi glupio teraz, ale naprawde nie wiem w ktorym momencie jazdy to zdjecie bylo zrobione  🤔wirek:
wątek zamknięty
Kujka, spoko. Tak, z ciekawości pytam 😉
wątek zamknięty
a ja wrzucę zdjęcia z AMPów. Wiem, ze to było dawno temu i nieprawda, ale świeższych nie mam, a te dopiero dzisiaj dostałam 😉
Rozprężalnia:

dekoracja

wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
01 lipca 2010 05:48
ewuś super. Piękny koń  😍 Jak poszło?

Sierra fajna historia. No i Czaradsz taki wyluzowany  😉

Blondek uroczy kucyk. Pokazuj go częściej.

Raven no no, ale ciacho Ci się z konia robi  😎

kujka muszę w końcu poznać Twojego futrzaka  😉

Klami najważniejesz, że w końcu wsiadasz, a reszta sama się jakoś ułoży  🙂
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
01 lipca 2010 07:36
kujka, aby zdjęcia mieć, wystarczy się umówić z ciocią maleństwo, która dysponuje a) lustrzanką i b) wakacjami obecnie. Chętnie popstrykam, no i poznam Gilka bliżej.

Nasturcja, wpadaj, wpadaj do nas, nawet my się już jako-tako ogarnęliśmy i nie ma już takiego przypału z tymi moimi końmi
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
01 lipca 2010 09:17
maleństwo to się jakoś umówimy  😉

wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
01 lipca 2010 10:46
Spóźnione podziękowania, dawno mnie nie było 🙂

milusia – dziękujemy 🙂 staramy się uśmiechem zabić troski. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejemy i wrócimy do skoków!  :kwiatek:
xxagaxx – hihihi, dziękować! 🙂 wow, super latacie!
olciak – bo cóż nam zostało innego? 🙂 tylko uśmiech!
okwiat –  :kwiatek: już się tak nie martwię, to prawda 🙂 trochę się już znamy, wiem, że będzie dobrze i już minął mi etap „chuchania i dmuchania na świeżo kupionego konika” 😉 z resztą już jest o wiele lepiej, stępujemy pod siodłem 🙂 a Siwa...źle...
Misskiedis – dziękujemy! 🙂
incognito – bo my to takie dwa pozytywne oszołomy 😀
Frodosław – bo taaak mi dobrze, słonko grzało, a bale słomy takie wygodne 😀
Angeel –   :kwiatek: dziękuję, że pytasz. Dobrze, ale nie jakoś super. Mogłoby być lepiej, ale nie jest źle. Stępujemy już pod siodłem po twardym. Trochę jeszcze skraca na łukach w lewo, ale jesteśmy na dobrej drodze. Zapalenie barku wyleczone, jeszcze trzeba uporać się z tym międzykostnym...
xxflygirlxx – ale malowaniec! Cudny!

Melduję po trochu jak u nas. Korabski lepiej, już stępujemy pod siodłem. Dla odmiany teraz ja jestem kulawa – zerwałam torebkę stawową – skręciłam kostkę. Ofiara ze mnie, nie ma co... Ale tak się kończą ogniska 😉 Chcieli mnie wpakować na 4 tygodnie w gips, ale wybłagałam usztywniacz na 2 miesiące... Boleć boli, ale nie jakoś tragicznie, jednak jeździć to nie da rady... Nie mam w ogóle oparcia w strzemieniu, noga wisi bezwładnie i boli niemiłosiernie. Cóż... No i wszyscy się śmieją, że z Korabskim do siebie pasujemy – jak kulawi, to obydwoje 😉
Ah, no i skończyłam kurs instruktorski i czekam już tylko na papiery. Więc fajnie.
I potrzebuję Waszych kciuków, bo zaraz idę na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy...

I załączam jedno zdjęcie „dzikiego uciekającego ogiera” 😉
Z cyklu „przyłapana na gorącym uczynku” :P

wątek zamknięty
Darolga, dobre zdjęcie - a korabski mina z serii w toalecie się zdjęć nie robi <lol>
wątek zamknięty
Darolga wybacz, ale nie moge sie powstrzymac- niezly "hydraulik" na zdjeciu ( chodzi o bielizne i nie tylko..)  😁
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
01 lipca 2010 11:11
epk - haha, dokładnie 😀
Katja - luz, dlatego wstawiłam to zdjęcie, bo sama mam takie same skojarzenie i śmieję się teraz do siebie patrząc na to zdjęcie  🤣 ale cóż, trzeba podchodzić do życia wesoło i śmiać się z siebie, nie? 😀
wątek zamknięty
Ruda_H   Istanbul elinden öper
01 lipca 2010 11:18
darolga, no tak, nieszczęścia chodzą parami  😁

gratulacje i powodzenia  😅 😅
wątek zamknięty
epk - haha, dokładnie 😀
Katja - luz, dlatego wstawiłam to zdjęcie, bo sama mam takie same skojarzenie i śmieję się teraz do siebie patrząc na to zdjęcie  🤣 ale cóż, trzeba podchodzić do życia wesoło i śmiać się z siebie, nie? 😀

dobrze, ze zrozumialas to skojarzenie 😉 kurujcie sie wzajemnie  😉
wątek zamknięty
01 lipca 2010 14:17
Ewus-prezentujecie sie baaardzo profi 😀
darolga-ty to jestes biedna 🙄 Zdrowiejcie szybko  🙂

My z wczoraj.Rudy jest przekochany tylko jezdziec mu sie trafil... 🤬

przepraszam za ilosc ale nie moglam sie zdecydowac 😡
Fotki by Olkaa_ :kwiatek:
wątek zamknięty
Sierra Twoje rude jest boskie 😀 I jaki szczupłe 😀

Darolga
Ty zboku!!  🤬

milusia jeździec wcale nie byłby zły tylko po kija tak leży?? Ja nie wiem co wszyscy mają z tym problem ( ja też  :wysmiewa🙂. A takim kładzeniem się tylko utrudniamy koniowi sprawę
wątek zamknięty
01 lipca 2010 14:33
aga-ja to wiem, no i co z tego jak za cholere nie moge tego zwalczyc 🤬 a staram sie juz chyba do granic mozliwosci.Mam nadzieje, ze za jakis czas jak sie porzadnie obskacze to problem minie-zreszta innego wyjscia nie ma 😉
wątek zamknięty
Ale fajnie fruwasz 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.