ważne!! "Wątek: na pomoc Talentowi"

stajnia piekna, karoline widzialam raz, alana widzialam moze dwa, jednak sam szef mi powiedzial co sie stalo ze wszystkimi konmi ktoire widzialam jak kupowalam smoka, a ktorych nie bylo jak ogldalam talenta , ktory jak sie okazalo ma na imie geronimo-k. a o tych koniach dowiedzialam sie wlasnie od osoby znajaca stajnie baaardzo dobrze. a konie w dobrych rekach? kopyta robione co kilka miesiecy, totalnie prtzerosniete, kon  ze slepota miesieczna, wogole nie leczona, it itp chociazby slynny juz talent z chorym stawerm skokowym, z chipami? " bo to nie grozne" no wcale.... a jak powiedzialam szefowi ile operacja kosztuje to wielkie oczy na mnie, ze co, ze po co operacja, ze to nie przeszkadza...   no nie mam pytan,..... konie nie sczezpione... no stajnia piekna duza. ale tyle.

prosze bardzo ktos chce nr tel do kowala? nie ma problemu kopyta przerośniete? zapraszam wszystkich do obejrzenia kopyt! a Twoje argumenty ze ktoś Ci cos powiedział nikogo nie przekonują ja mówie o faktach a ty o ścisłej teorii  to prawada konie nie szczepione jedyne zaszczepione konie to Bianco i te które pojechały na tarpaniade dwie klaczki i ogierek MOKO K
to nie dowód ze konie sa źle traktowane a ze one nie opuszczaja stajni to inna para kaloszy. co mi jeszcze powiesz?
wątek zamknięty
ja nie moge.....   ej ahlo
1.  NIE CHCE NIKOGO OSKARZAC

2. WIEM JAK WYGLADALA STAJNIA I KONIE JAK KUPOWALAM SMOKA I WIEM CO BYLO POTEM.... NIEBO A ZIEMIA.....

3. JA DOSTALAM INFO ZE KONIE IDA NA RZEZ I ZE MAM CZAS DO 10 STYCZNIA

4. CENA TELANTA WYNOSILA NA POCZATKU 15 TYSIECY POTEM SZEF CHCIAL 12 , ZESZLAM NA 10

5. NIE CHCE NIKOGO OCZERNIAC, NIECH SE KAZDY ZYJE JAK CHJCE, JA DOSTALAM INFO O TYCH CZTERECH KONIACH I ZE RESZT CALA ZE STAJNI POSZLA NA MIESO, CO SAM SZEF PRZYZNAL, ZE TAK OWSZEM BYLO...  A PAMIETAM JAK OGALADALAM MAME SMOKA....\

6. DO ALANA ANI KAROLINY NI SZEFA NIC NIE MAM, OPRCZ TEGO, ZE SIE NIE DZIWIE ZE FACETOWI PRZESOLA STAJNIA NASD GLOWA ALE JEDNAK STWIORDZENIE, ZE BYLO SUPOER I DALEJ JEST SUPER NIE JEST ZGDONE Z PRAWDA

7. CO DO KASY, WYJASNILAM, ZE PLACE ZE SOICH, NIE WIEDZIALAM, ZE BEDE MIALA TAK SZYBKO TYLE, ALE SIE UDALO, A TYM CO WPLACILKI, ZWROCILAM, MAM DOWODY

8. NIE CHCIALAM ROBIC AFERY, NJUZ WCZESNIEJ TO PISALAM, ZE NIEPOTRZEBNIE WLKEPILAM TO NA FORUM

9. PRZEPRASZAM JEZELI KOGOS OSKARZYLAM , ZRANILAM, NAPRAWDE. MOGE TYLKO POWIEDZIEC ZE TAKIE INFO DOSTALAM OD OSOBY KTORA ZNA STAJNIE I SZEF MI TO POTWIERDZIL.... WIEC JAK MOGLAM MYSLEC CO INNEGO...
wątek zamknięty
HA, KOPYTA BYLY ROBIONE TERAZ, NO TO TO JUZ PRZESADA, A SAM SZEF MI MOWIL, ZE PORA ZROBIC KOPYTA I ZE KONIK NA WYJAZD BEDZIE MIAL ZROBIONE, BO PRZEZ KILKA MIESIECY NIE MIAL!!!!!!!!!
wątek zamknięty
stajnia piekna, karoline widzialam raz, alana widzialam moze dwa, jednak sam szef mi powiedzial co sie stalo ze wszystkimi konmi ktoire widzialam jak kupowalam smoka, a ktorych nie bylo jak ogldalam talenta , ktory jak sie okazalo ma na imie geronimo-k. a o tych koniach dowiedzialam sie wlasnie od osoby znajaca stajnie baaardzo dobrze.

Jak okazało się ,że Talent to Geronimo K? Nie rozumiem tego. To co właściciel chciał sprzedać konia pod innym imieniem? Bo tego coś doczytać nie moge jak przeoczyłam to mi pokażcie 😉
wątek zamknięty
A mi wydaje się, że dziewczyna mówi z sensem... Nie pomyśleliście, że skoro shift709 ma bliższe zażyłości z właścicielami, to naturalnie będzie ich bronił? Poza tym Katja stara się na spokojnie wytłumaczyć jak było, a mam wrażenie, że nikt nie czyta tego, co ona pisze  🤔. Kilka razy powtarzała, że sam szef potwierdzał to czy tamto, tego nikt już nie wziął pod uwagę?
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 stycznia 2010 22:28
katja pisalas ze 4 konie znalazly dom...... prawda?

poza tym po tym jaki zamet wprowadzilas, mialas swoj watek w ktorym powinnaś rowniez napisac jak sie historia skończyła, bo gdyby nie alan to nikt by nic nie wiedzial.... chociaz tobie to akurat na reke

ja kojarze Alana chociaz osobiscie nie znam
wątek zamknięty
TAK, JA NIESTEY NIE MOGLAM JECHAC DO STAJNI ODRAZU W DNIU KIEDY SIE O TYM DOWIEDZIALAM, BO WRACALAM ZE SWOJEJ SPALONEJ.... POTEM BYLAM ZA GRANICA;/ WIEC TELEFONICZNIE WSZYSTKO USTALALAM, I CALY CZAS KON BYL NAZYWANY tALENT, BO PO TACIE O IMIENIU TALENT....  A NAZYWA SIE GERONIMO-K . NIE WIEDZIALAM, NAPRAWDE.
wątek zamknięty
Katja na to co zrobilas sa paragrafy.
wątek zamknięty
Katja na litość boską - pisz po ludzku bo nie można Cię zrozumieć. I z łaski swojej nie wrzeszcz.  🙄
wątek zamknięty
NIE PISALAM JAK SIE SKONCZYLO PO TYM CO BYLO WCZESNIEJ JAKA WRZAWA, A CI CO BYLI ZAINTERSOWANI WIEDZIELI🙂 TAK JAK PISALAM POWYZEJ.   PRZYSIEGAM, ZE DOSTALAM INFO, ZE KONIE SA W ZAGROZENIU. I NAPRAWDE WSZYSTKIE 4 MIALY COS NIE TAK. CO LATWO ZATAIC I KONIKI WYPOCOWAC ZEBY WIDAC NIE BYLO... NAPRAWDE KIEDYS BYLO SUPOER , SERIO. ALE POTEM SIE TO ZMIENILO. I SAM SZEF PRZYZNAL CZEMU NIE MA RESZTY KONI , KTORE BYLY JAK KUPOWALAM SMOKA, SAM MOWIL, ZE KOWALA NIE BYLO KILAK MIESIECY, SAM MOWIL, ZE NIE SZCZEPI BO PO CO.... GDYBYM WIEDZIALA, ZE KONIE FAKTYCZNIE NIE SA ZAGROZONE I ZE TO FAKTYCZNIE GRA NA MOICH UCZUCIACH, BO WRACALAM AKURAT Z MOJEJ SPALONEJ STAJNI GDY SI DOWIEDZIALAM ZE TE MAJA ISC NA MIESO, TO BYM NIE ROBILA TAKIEJ AFERY. SERIO. BO PO CO.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 stycznia 2010 22:32
Kto się przestraszył po prostu.

To tak jak z tymi od tej kradzieży napisu. Chcieli być fajni, a wkopali się w g*wno
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 stycznia 2010 22:33
a w swoim watku pisalas ze znasz ,,szefa" dobrze i ze z ceny nie zejdzie teraz sie okazalo ze cena poczatkowa byla inna a szefa wcale dobrze nie znasz 🤔

i wylacz Caps Lock bo to na forum nie dozwolone
wątek zamknięty
sprawa jest bardzo niefajna, wygląda na to, że ktoś, a może obie strony, tę historię ubarwiają i przekształcają w zależności od potrzeb

Katja przetłumacz proszę na polski:
ZE SIE NIE DZIWIE ZE FACETOWI PRZESOLA STAJNIA NASD GLOWA ALE JEDNAK STWIORDZENIE, ZE BYLO SUPOER I DALEJ JEST SUPER NIE JEST ZGDONE Z PRAWDA
wątek zamknięty
ZNAM SZEFA, Z NIM GADALAM PRZECIEZ CALY CZAS;/ A ZA CAPS PRZEPRASZAM NAJMOCNIEJ, ZACIAL SIE;/  CO DO CENY TO WLASNIE DLATEGO WIEDZIALAM ZE JUZ Z NIEJ NIE ZEJDZIE BO ZSZEDL I WIECEJ NIE DALOBY RADY " BO NIE" . NAPRAWDE DOSTALAM INFO ZE KONIE MAJA ISC NA MIESO. A SZEF MI POWTIERDZIL, ZE RESZTA ZE STAJNI TAK SKONCZYLA, WIEC JAKIE MIALABYM PODSTAWY SADZIC ZE TO GRA NA UCZUCIACH??? TERAZ WIDZE JAKA BYLAM GLUPIA.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 stycznia 2010 22:36
Katja, Zrestartuj kompa, przekopiuj dotychczasowe posty z capsem do worda i zmień na normalną wielkość i wklej spowrotem.. Ot, cała filozofia
wątek zamknięty
A jak ludzie na forum pisali, że facet gra na twoich uczuciach, to twardo stałaś przy tym, że tak nie jest. Nie możesz pisać, że nikt Tobie nie chciał oczu otworzyć!
wątek zamknięty
Jak ktoś woła za konia 10 tys . czy 15 tys . i twierdzi że jak go nie sprzeda to koń pójdzie na mięso (3 tys.)  🤔wirek:  

Normalna paranoja ,tylko wszystko zaszkodzi tym ,co naprawdę będą chcieli uratować jakiegoś konia  🤬
wątek zamknięty
to może ktoś napisze, co się stało z pozostalymi końmi?
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
14 stycznia 2010 22:38
WRACALAM AKURAT Z MOJEJ SPALONEJ STAJNI GDY SI DOWIEDZIALAM ZE TE MAJA ISC NA MIESO

kurde, jakbym wracała ze spalonej stajni, w której zginął mój koń to chyba bym się skupila na tej tragedii a nie na kupowaniu kolejnego konia itd.  Tak na marginesie...
wątek zamknięty
a skad bylo wiadomo ze ten kon ma czipy w stawie??
wątek zamknięty
kto na forum jest z okolic tej stajni? to jakoś niedaleko Wrocławia?
wątek zamknięty
wszhstko wiedzialam od pracownika stajni.
wątek zamknięty
i co z tym wlasciwym synem talenta?
ciagle jest na sprzedaz?
za jaka cene?

odnosnie czipow - wiele sportowcow z czipami skacze i nie slyszalam, zeby ktos sugerowal operacje, jesli nie ma kulawizny, ale to moze dlatego ze sama do sportu mam daleko 😉
wątek zamknięty
ja mam tam blisko- zwlaszcza teraz, pracuje w okolicy.
wątek zamknięty
odnosnie czipow - wiele sportowcow z czipami skacze i nie slyszalam, zeby ktos sugerowal operacje, jesli nie ma kulawizny, ale to moze dlatego ze sama do sportu mam daleko 😉
W przypadku sportu, skoków tym bardziej zawsze jest lepiej usunąć chip, bo niezoperowany może potem uszkodzić staw. To tak na marginesie.

Cała dyskusja zadziwiająca. Fajnie by było zobaczyć zdjęcie konia, który nie nazywa się Talent 🤔wirek:
wątek zamknięty
a moge i ja tam jechac i dokladnie przesdtawic sytuacje. prosze bardzo. pewnie do faceta doszlo, ze zrobilam afere na forum, ze sprzedaje konie na mieso i teraz sie wkurza i chce wybronic, i oczywiscie na mnie. a co do tego ze nie wiedzialam jaka jestem glupia i ze nie widze   ze gra mi na uczuciach, to owszem, pisalam juz ze to moj bład. ale twierdzenie ze jestem oszustka i tylko chce kase tez jest bledem i to strasznie dotkliwym. bo po co mialabym oszukiwac. od 20 grudnia mam dosc " atrakcji...." a poienidzy wyludzac nie chce, bo mam swoje.
wątek zamknięty
Katja to, że Ty tam pojedziesz nic nam nie da, bo nie jesteś w tej sytuacji osobą wiarygodną
wątek zamknięty
a moge i ja tam jechac i dokladnie przesdtawic sytuacje. prosze bardzo. pewnie do faceta doszlo, ze zrobilam afere na forum, ze sprzedaje konie na mieso i teraz sie wkurza i chce wybronic, i oczywiscie na mnie. a co do tego ze nie wiedzialam jaka jestem glupia i ze nie widze   ze gra mi na uczuciach, to owszem, pisalam juz ze to moj bład. ale twierdzenie ze jestem oszustka i tylko chce kase tez jest bledem i to strasznie dotkliwym. bo po co mialabym oszukiwac. od 20 grudnia mam dosc " atrakcji...." a poienidzy wyludzac nie chce, bo mam swoje.

O! skopiowałam -bo to znów jakiś zwrot akcji.
wątek zamknięty
a szef stajni jest? skoro mnie oklamywal?
wątek zamknięty
a czipy na podstawie czego sie stwierdza?? nie rtg czasem??
skoro tam wet nie zaglądał, koni nikt nie szczepil, ba nawet kowala nie bylo to kto postawił diagnoze o czipach?
Pracownik jasnowidz??
to ja tez chce takiego z takim darem  👍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.