kącik żółtodziobów - czyli pytania o podstawy
No tak, wet dał mi taki lek, w płynie i wcieram Rudej to w tą nogę i zawijam owijka polarową...
Tylko nie wiem, czy opłaca się to robić , skoro ktos tam kiedyś mi mówił, że nakostniaków się nie da wyleczyc 🤔wirek:
Jak wolisz wierzyć w to co "ktos tam kiedyś mówił" niż w opinię weta to po co go w ogóle wołałaś???
Tia znam konia, który miał coś takiego na przodzie. Wyskoczyło nie wiadomo skąd. Koń stale lekko kuleje na tę nogę, ale nie mam pewności że to spowodowane tym, bo w tym samym czasie napatoczył się jakiś niezdiagnozowany niestety uraz, prawdopodobnie łopatki.
Lepiej próbować się tego pozbyć, bo nigdy niewiadomo co wyniknie.
Smaruję codziennie, wet to przyjaciel rodziny.
Po prostu pytam czy to mit, czy tez prawda o nakostniakach.
Teraz jak będzie u Rudej wet to pogadam z nim, niech zobaczy obie nogi, bo na prawa kuleje, a na lewej ma nakostniaki 🤔wirek:
Wydaje mi się, że każdego nakostniaka można się pozbyć. Na upartego. Nie pozbywa się zazwyczaj tych, które w żaden sposób nie przeszkadzają, ale o tym może orzec wet.
Potrzebuję zgłosić konia, a zgłoszenie jest w PDF. Zatem czy może mi to ktoś po prostu druknąć, wypełnić zeskanować i mailem przysłać? Proszę!
czy dosypywanie koniowi do owsa otrębów orkiszowych, ma jakieś konkretne zastosowanie/ jest w ogóle prawidłowe?
marysia550 nie łatwiej będzie zrobić printscreena ? 😉
a ja wypełnię printscreena? Swoją drogą przepisałam to wszystko w wordzie i z głowy.
marysia550, jesli jeszcze potrzeba to napisz do mnie jutro miedzy 10-18.
Takie pytanie do dawkowania, laikowe ;D
Jak koń nie chodzi pod siodłem, stoi w boksie i wychodzi na dwór na kilka godzin(chora noga) to ile mam dawać owsa?
Mamy owies niegnieciony a jedna miarka ma około 0,7kg. Dostaje rano i wieczorem plus rano witaminy.
Ile miarek mam dawać rano a ile wieczorem, by było dobrze?
Nic😉 symboliczna garstke zeby sie nie denerwowal i siano do woli 🙂
wcale nie dawac, albo jak pisze JSBach, symbolicznie.
marysia550 w paincie można chociażby uzupełnić 😉
Jakiej grupości igłą należy wykonywać zastrzyki domięśniowe?
dziewanna, wszystko zależy od tego co chcemy podać. Do homeopatii np można wziąć cienkie igły, a antybiotyki w postaci zawiesiny trzeba podać grubą igłą.
Mam laickie pytanie dotyczące rozmiarów kantara. Czy duże pony i cob to jest to samo? 🙄
Mam laickie pytanie dotyczące rozmiarów kantara. Czy duże pony i cob to jest to samo? 🙄
Niekoniecznie.
iwona9208, w przybliżeniu pi razy drzwi tak, ale zależy w jakiej skali i od rozmiarów konkretnego modelu 😉
Moim zdaniem duże pony to taka granica między pony a cob (pony na największej regulacji, a cob na najmniejszej) 🙂.
Czym się różni działanie czambonu i gogu .? Niektórzy mi mówią , że gog ma poprostu mocniejsze działanie a inni , że zupełnie inaczej działają ale nikt nie potrafi wytłumaczyć na czym na różnica polega ... 👀
Czambon bedzie działał na potylicę i kąciki warg w kierunku do góry. Gog działa tak samo na potylicę, ale na kąciki już inaczej, bo w kierunku do tyłu w dół. Czambon będzie miał najsilnijesze działania na potylicę i ma za zadanie obniżyć szyję, rozluźnić grzbiet. Gog będzie też działał na ustawienie szyi i głowy. Moim zdaniem gog ma mocniejsze działanie niż czambon.
no i gog "zamyka" konia, a czambon nie. w sensie, ze gog wymusza ustawienie, a czambon bardziej tylko opuszczenie szyi.
Co to znaczy, ze boks jest drenowany? 👀
To znaczy, że w podłożu wykonano drenaż, który pozwala na lepsze wchłanianie wilgoci np.
armara dziękuję :kwiatek:
W tym sezonie chcę trochę postartować w zawodach towarzyskich. Na każde obowiązuje zezwolenie od lekarza.
Czy jeśli zaliczę wizytę na przykład w czerwcu to będę mogła wystartować we wrześniu?
czy na każde zawody musi być odrębne zezwolenie o braku przeciwskazań?
platka zaswiadczenie lekarskie jest ważne 6 miesięcy z tego co wiem 👀
wpis w ksiązeczce sportowo-lekarskiej od lekarza sportowego jest ważny 6 miesięcy, inne zaswiadczenia są ważne jednorazowo.
Moje są ważne rok - od lekarza sportowego.