naturalna pielęgnacja kopyt

Oficjalnie wpisuję się do wtajemniczonych.
Uroczyście oświadczam, że za tydzień w czwartek Aquarius zajmie się kopytami mojego konia 🙂.
Długo nad tym myślałam i obawy nadal mam, ale .... zobaczymy co będzie 🙂
Ja myślę, że powinnyśmy stworzyć mapę naturalnych strugaczy  😜
Fajny pomysł, ułatwiło by to kontakt, można by się wtedy spotykać i porównywać swoje prace, porozmawiać w realu 🙂 Ja w swoim okręgu nie mam z kim pogadać czuję się jak jakiś dziwak 🙁 A niby na śląsku tyle koni....
To dziwne, bo ja byłam przekonana, że właśnie na śląsku jest najwięcej szamanów kopytowych.
ansc, myślę, że jak ktoś bardzo potrzebuje, to znajdzie w swojej okolicy szamanów. 😉
Sama pojawiam się w okolicach Gliwic, nie stricte kopytowo, ale końsko i mam tam koleżankę-szamankę, więc wystarczy rzucić hasło 🙂.
Czyli jednak mapka by się przydała 🙂
Mam kolejne pytanka przetlumaczone. Prosze o wyrozumialosc, bo ja jednak nie znam wszystkich polskich terminow 🙁 Pewno z czasem bedzie mi latwiej rozne rzeczy tlumaczyc (musze chyba zainwestowac tez w polskie ksiazki, z polskimi opisami). Tymczasem "mocno robocza wersja" ponizej. Jesli cos jest niejasne, to prosze- dajcie znac, sprobuje doprecyzowac 🙂

Edit: Przesnioslam kolejne pytania do postu, w ktorym [url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1384.msg773966.html#msg773966]zaczelam tlumaczyc test[/url]. Mysle, ze tak bedzie latwiej i czytelniej.
też jestem za mapką.. ktoś się pokusi zrobić takową?
Oficjalnie wpisuję się do wtajemniczonych.

tu się powoli robi taki KLUB do którego "wypada" należeć  😎 😁
dempsey   fiat voluntas Tua
18 listopada 2010 13:10
też jestem za mapką.. ktoś się pokusi zrobić takową?

hmm.. quantanamera? coś na wzór mapy stajni...?
Ja myślałam o mapce Polski i zaznaczone punkciki z poszczególnymi miastami no i nicki użytkowników, ew dane kontaktowe 🙂
Jestem za! Może też być coś w stylu bazy "WAŻNE TELEFONY - weterynarze, kowale, przewoźnicy, rymarz z Ursusa"
Myślę, że mapka to całkiem niezły pomysł 😉
Ciekawe gdzie będzie zagłębie szamanów 🙂
Jestem za! Może też być coś w stylu bazy "WAŻNE TELEFONY - weterynarze, kowale, przewoźnicy, rymarz z Ursusa"

i kopytni szamani 😉
Umarla bym ze szczescia, gdyby sie okazalo, ze w okolicach Lodzi tez sa szamani  👀
Tutaj też można by było wsadzić mapkę w pierwszym wątku 🙂 Moim zdaniem fajna sprawa, ja sama nie wiem ilu strugaczy jest w moich okolicach. Chciałabym jeszcze kogoś poznać  😍
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
18 listopada 2010 14:44
dziewczyny, taką mapę można z łatwością zrobić w google maps 😉

tu macie link [url=http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
111933139628429746239.00049554c371901a26f8a]klik[/url]
zaznacznie pinezką miejsce, dodajcie nick, dane kontaktowe i voila.
Coś bardziej przejrzystego by mogło być, a do tego trzeba by było napisać jakiś program. Nie wiem. Nie znam się na tym.
dea   primum non nocere
18 listopada 2010 14:58
Ja głosuję za mapką. Wątek w stylu "a ja w Pierdzikowie Pomorskim!" jest moim zdaniem dużo mniej przydatny i czytelny niż mapka z pozaznaczanymi punktami (z linkiem do niej w pierwszym poście).
tajnaa, czemu uważasz, że mapka nie jest przejrzysta?
Czytuję ten wątek od dłuuuuuugiego czasu. Od lutego sama "skrobię" moje i część pensjonatowych koni. Nie mam kursu - ot 10 lat stałam przy kowalu gdy robił moje konie - w sumie kowal z tych normalnych, ale po wielu porównaniach, nie taki zły - nie wymyślał kucia na każdą przypadłość, nie zostawiał sztorcowych kopyt. Po przeprowadzce jednak nacięłam się na innego "kowala" i stwierdziłam spróbuję, a co mi tam. Moje info pochodzi z netu i obserwacji moich kopytnych - jak oskrobię za mało, to zawsze jutro mogę "strzelić" poprawkę 🙂. Niebawem mam nadzieję wrzucić parę fotek moich krzywulców (a mam m.in. konia po ochwacie, drugiego, którego "odrabiam" po kuciu - był kuty jak poszedł w dzierżawę, kuca, któremu kopyta rosną w różne dziwne strony) - przytulicie mnie ?
Ja głosuję za mapką. Wątek w stylu "a ja w Pierdzikowie Pomorskim!" jest moim zdaniem dużo mniej przydatny i czytelny niż mapka z pozaznaczanymi punktami (z linkiem do niej w pierwszym poście).
tajnaa, czemu uważasz, że mapka nie jest przejrzysta?

Nie wiem, myślałam o czymś prostszym np. mapa podzielona na województwa przy każdym mieście gdzie jest strugacz przyporządkowana jest kropeczka, kliknięciu wyświetlają się ewentualne dane, jeżeli w danym mieście jest więcej osób to wyświetla się lista. Nie wiem czy to jest do zrealizowania. Może rzeczywiście googlowa mapa będzie lepsza.
dea   primum non nocere
18 listopada 2010 15:10
zielona_stajnia - Witaj między szamanami 🙂

tajnaa - google jest o tyle prosta, że nic nie trzeba "robić", bo już jest. A województwo czy też swój region możesz sobie obejrzeć, jak zrobisz zbliżenie na tenże 🙂
Być może, ale jak komuś tak chodzi komputer jak u mnie w pracy to może mieć problem  😁 😁 😁
Cholera, nie ogarniam tego googlemapsa...  😵
Ja bym była za nowym wątkiem z linkiem w pierwszym poście, albo żeby jakaś osoba zrobiła mapke i powklejała nas wszystkich bo ja też nie ogarniam tej mapki i sama sobie nie poradze 🙁
Stosunkowo od ni9edawna chętnie Was czytam, ale jeszcze się nie odzywałam 🙂

Pomysł z mapką jest świetny!
I ja też jadę do Stokrotki- to tam w ramach prośby o ujawnianie się 🙂
caroline   siwek złotogrzywek :)
18 listopada 2010 17:13
a mozecie się tutaj dodawać?
Udostępniam Ci mapę o nazwie strugacze:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=112539244252269733028.00049556ded5ec696d248

i czy widzicie zaznaczenia (dwa)?
z drugiej strony nie może to być mapa, gdzie będzie mógł się wpisywać bądź kto. Jest jakiś informatyk na sali?  😁
Caro, widzimy  😎
Jak się tu koordynaty dodaje...?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się