Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
22 lutego 2013 12:25
(...) 13 letnie dziecko
To dziecko ma 13 lat? Mi na góra 6 wygląda  🤔
wątek zamknięty
pampera - jeśli chodzi Ci o wiek to różnica jest taka sama, jakbyś zamiast tej akurat dziewczyny, porównywała sie z amazonką87 i wtedy to Ty byś wyszłą na dziecko
wątek zamknięty
m2nika Nie sądzę by to było kwiatkiem. Tzn chodzi Ci w tym momencie o kantar, cenę, wygląd konia, czy coś innego? Sprzęt sprzętem, znam osoby które nie dość, że świetnie jeżdżą i konie również mają niczego sobie, to sprzęt już nie tak genialny, jakby się mogło wydawać. Lepsze to, niż posiadanie 'więcej sprzętu od talentu' jak to się mówi  🙂

wg mnie po prostu jak chce się wziąć za konia 40 tys, to jednak powinno się go zaprezentować adekwatnie do wyceny 🙂
wątek zamknięty
m2nika, według mnie ten kantar o niczym nie mówi. Moje konie mają dobrze dopasowane kantary, a czasem w biegu też im się tak przesuwają. I na pewno nie tylko moim.
wątek zamknięty
22 lutego 2013 12:33
[quote author=koniaraw link=topic=1320.msg1696005#msg1696005 date=1361477391]
m2nika Nie sądzę by to było kwiatkiem. Tzn chodzi Ci w tym momencie o kantar, cenę, wygląd konia, czy coś innego? Sprzęt sprzętem, znam osoby które nie dość, że świetnie jeżdżą i konie również mają niczego sobie, to sprzęt już nie tak genialny, jakby się mogło wydawać. Lepsze to, niż posiadanie 'więcej sprzętu od talentu' jak to się mówi  🙂

wg mnie po prostu jak chce się wziąć za konia 40 tys, to jednak powinno się go zaprezentować adekwatnie do wyceny 🙂
[/quote]

Tu chodzi o konia nie o sprzęt, kantar można kupić nowy, zmienić i tym podobne, konia nie bardzo. Swoją drogą, bardzo ładny zwierz  🙂
I tak jak napisała moja poprzedniczka - Mógł się najzwyczajniej zsunąć.
wątek zamknięty
kare_szczescie Mój koń to lubi, mamy fajny sposób spędzenia razem wolnego czasu, koń od kiedy bawimy się w sztuczki rozwinął się, a po za tym moim skromnym marzeniem jest kiedyś, kiedyś robić jakieś pokazy.
koniaraw Liczbę strzeliłam, ot pierwsze co przyszło mi do głowy. Później sprawdziłam i na jej fbl'u pisze, że ma 13 lat. 😉
m2nika Normą jest to, że konie rozwalają kantary na padoku (dlatego mój wychodzi bez), ale takiego zdjęcia do ogłoszenia bym nie dała 🙂
wątek zamknięty
pampera, może jej koń też to lubi
wątek zamknięty
Ja jednak widzę chociażby minimalne róznice jak patrzę na zdjęcia pampery a tej dziewczyny-odczuwam wrażenie,że Iza panuje nad swoim koniem,a ona nie  😉 ale podkreślam-odczuwam i nic poza tym.
Owa dziewczyna się na prawdę  nie zna-wspominałam wcześniej,że pisała do mnie,czy mam na sprzedaż nachrapnik,widziałam w jej ogłoszeniu ,że kupi także ostrogi-grzecznie spytałam do czego są jej potrzebne.Odpowiedź brzmiała,że jej koń jest młody,ma pięć lat,czyli dopiero dwa lata minęły od zajeżdżania i jest nieczuły na łydkę a chce na nim pojechać na zawody.  😵
wątek zamknięty
haha, no i mamy kolejny kwiatek tesktowy.
"co ty tam wiesz o życiu" - powiedziała 17 latka do 13 latki 😀 HAHA 🙂
Pampera - za 10, 15, 20 lat sama będziesz się z tego śmiać 😉
wątek zamknięty
22 lutego 2013 12:59
Ja jednak widzę chociażby minimalne róznice jak patrzę na zdjęcia pampery a tej dziewczyny-odczuwam wrażenie,że Iza panuje nad swoim koniem,a ona nie  😉 ale podkreślam-odczuwam i nic poza tym.
Owa dziewczyna się na prawdę  nie zna-wspominałam wcześniej,że pisała do mnie,czy mam na sprzedaż nachrapnik,widziałam w jej ogłoszeniu ,że kupi także ostrogi-grzecznie spytałam do czego są jej potrzebne.Odpowiedź brzmiała,że jej koń jest młody,ma pięć lat,czyli dopiero dwa lata minęły od zajeżdżania i jest nieczuły na łydkę a chce na nim pojechać na zawody.  😵

Ciekawe kto ją na te zawody puści. Powodzenia.
Tacy ludzie nie powinni posiadać zwierząt.
wątek zamknięty

W tym momencie nie wiem o co Ci chodzi...
wątek zamknięty
W tym momencie nie wiem o co Ci chodzi...

To tak mniej więcej jakbym ci powiedziała, że ty się g***o znasz na koniach bo masz jednego, a ja mam dwa o!
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
22 lutego 2013 13:12
Chyba powinno być nie znasz  😉
wątek zamknięty
Źle nie zrozumiałaś, ale ok.  🤔
wątek zamknięty
Pampera a Ty ile miałaś lat jak zaczęłaś uczuć Pampka sztuczek :>? Czasami zdajesz się straszną hipokrytką 😉
wątek zamknięty
Mam pytanie, nie odbierz mnie źle, ale pampera - kim ty jesteś ? Bo od dawna oglądam yt, photoblogi itd. z końmi i ani razu się z Tobą nie spodkałam. Dopiero dziś, gdy założyłam tu konto. Jesteś jakąś gwiazdą czy coś ?

Sorry za Off topic ..
wątek zamknięty
Antuane, a ja jestem pewna, ze zarejestrowalas sie przedwczoraj, tylko nazwa byla inna. po co ci drugie konto?

edit.lit.
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
22 lutego 2013 15:11
[quote author=kare_szczescie link=topic=1320.msg1696518#msg1696518 date=1361535658]
pampera, a jakie masz powody? :> całkiem serio, serio.
A z tym kupnem to też taki średni argument, ja chce iść w stronę ujeżdżenia, a kupiłam śląskiego pokurcza (dlatego, że mało o koniach wiedziałam). Teraz go nie sprzedam bo kocham, a na dwa konie mnie nie stać.
[/quote]

Jakbym to ja pisała... A za konia jeszcze przepłaciłam (a raczej tata).
wątek zamknięty
a ja Cie esef chyba rozumiem

tu nie chodzi o te pare lat różnicy nawet. tu chodzi bardziej myślę o etap życia na jakim aktualnie się jest..
a naście ma swoje prawa i nimi się rządzi.
ja mając na karku te 29, czasem się zastanawiam jaka ja byłam głupia jak coś tam potrafiłam robić w wieku 23-25 nawet  😡
także oczy i umysł z czasem dojrzewają. bynajmniej u większości  🤔wirek:
jeśli się mylę to trudno.

a dla Qniareczek proponuję się przekwalifikować:

wówczas żaden koń nie ucierpi, nie będzie miał kłopotów z zaadoptowaniem się u nowych właścicieli, nie wyląduje w transporcie bo ktoś go uczył nieudolnie dębowania/siadania/kładzenia się i Bóg miły wie czego jeszcze, co się mogło (bądź stało w gorszej wersji) przyczyną wypadu..
ot tyle.

wątek zamknięty
zgadzam się z kilkoma dziewczynami. Pampera, za kogo ty się masz? Sama po kupnie swojego konia krzywdziłaś go, bo nie potrafiłaś jeździć, skakać, wcześnie zaczęłaś uczyć sztuczek itp. Nie doczepiaj się do każdego zdjęcia, które uważasz za "kwiatek" bo to bez sensu. Jak widać na twoim przykładzie lepsze jest popełnianie błędów i wyciąganie z nich wniosków, niż znoszenie chamskich docinków typu " co ty robisz z tym koniem"? Żeby jeździć po takich dzieciakach? Daj sobie spokój nie zbawisz tym jeździeckiego świata, a nawet pogorszysz sprawę..
wątek zamknięty
Zamrucz   Gdziekolwiek iść chcesz, hej, pójdę tam i ja:)
22 lutego 2013 16:18
Obserwuję ciekawą tendencję: średnio co 2 strony ktoś musi wspomnieć, ze jest za zamknięciem wątku.
Ale to tak poza tematem, dalej będę sobie obserwować jak dzieciaki skaczą sobie z pazurkami do oczek 😀
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
22 lutego 2013 16:31
Zamrucz, bo to najgłupszy wątek na tym forum 😉 Może dlatego? Jeszcze nastki zrozumiem, ale że dorosłe baby ekscytują się blogami 11-latek i pouczają resztę gimnazjalistek co jest 'kwiatkiem'? Błagam - to żałosne.
wątek zamknięty
22 lutego 2013 16:46
Może rozsądnie byłoby zmienić 'kwiatki' na wątek, w którym zamiast pokazywać ludzką głupotę i tym podobne rzeczy - Użytkownicy próbowaliby (w dojrzały sposób oczywiście) przemówić do rozsądku tego typu ludziom? Chociażby ta 13-letnia dziewczynka z photobloga, o której tu była mowa - Wystarczy spokojnie porozmawiać z nią, wyjaśnić, że lepiej byłoby gdyby skakała w ochraniaczach, może akurat nie wie, że powinna? Każdy uczy się na błędach, ale najpierw te błędy trzeba zauważyć. A zamiast wyśmiewać, czy użalać się jaki konik biedny, nie lepiej byłoby działać? Świata się nie zbawi, ale lepszy rydz, niż nic  😉
wątek zamknięty
Może rozsądnie byłoby zmienić 'kwiatki' na wątek, w którym zamiast pokazywać ludzką głupotę i tym podobne rzeczy - Użytkownicy próbowaliby (w dojrzały sposób oczywiście) przemówić do rozsądku tego typu ludziom? Chociażby ta 13-letnia dziewczynka z photobloga, o której tu była mowa - Wystarczy spokojnie porozmawiać z nią, wyjaśnić, że lepiej byłoby gdyby skakała w ochraniaczach, może akurat nie wie, że powinna? Każdy uczy się na błędach, ale najpierw te błędy trzeba zauważyć. A zamiast wyśmiewać, czy użalać się jaki konik biedny, nie lepiej byłoby działać? Świata się nie zbawi, ale lepszy rydz, niż nic  😉

w pełni się zgadzam. Dogryzanie nic to nie da, jedynie pogorszy sprawę, lepiej napisać co ktoś robi źle a nie wyśmiewać, efekty będą o wiele lepsze 😉
wątek zamknięty
Gorzej,jak w tym przypadku się nie da-człowiek próbuje miło,cierpliwie tłumaczyć a dziewczyna i tak pozostaje przy swojej racji,że potrzebne są ostrogi.
wątek zamknięty
22 lutego 2013 17:07
iskierkowa Cóż, istnieją rozsądnie myślący ludzie i mniej inteligentne odłamy grupowe, na takie coś już nic nie poradzisz, ale czy nie warto spróbować? Paręnaście minut temu zaczęłam rozmowę z tą dziewczynką i szczerze mówiąc nie jest tak źle, mimo błędów ortograficznych i omawiania wszystkiego w najprostszej formie, to całkiem rozumna istotka i moich uwag/rad wysłuchuje z chęcią. Można? Można  🙂 .
wątek zamknięty
Pewnie,że można.Oczywiście ona nie zaprzecza,ale przy rozmowie ze mną uparcie twierdziła,że musi mieć te ostrogi i koniec kropka-proponowałam ćwiczenia na wyczulenie konia na łydkę,tłumaczyłam,że może pogorszyć sprawę,ale nie,ona musi je mieć 🙂
wątek zamknięty
Pampera a Ty ile miałaś lat jak zaczęłaś uczuć Pampka sztuczek :>? Czasami zdajesz się straszną hipokrytką 😉

No tak 16-17 lat.
zielonapistacja Ja świadoma tego jestem, że konia krzywdziłam, że go zepsułam. Nie czepiam się każdego "kwiatka", mimo iż nie należę do osób, które bez reakcji przechodzą obok "kwiatków". Coś mi nie pasuje - to o tym piszę.
wątek zamknięty
Zamrucz, bo to najgłupszy wątek na tym forum 😉 Może dlatego? Jeszcze nastki zrozumiem, ale że dorosłe baby ekscytują się blogami 11-latek i pouczają resztę gimnazjalistek co jest 'kwiatkiem'? Błagam - to żałosne.

zdecydowanie najgłupszy 🙂 Taka fajna, odmużdżająca rozrywka a'a pudelek :P
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
22 lutego 2013 18:33
Pewnie,że można.Oczywiście ona nie zaprzecza,ale przy rozmowie ze mną uparcie twierdziła,że musi mieć te ostrogi i koniec kropka-proponowałam ćwiczenia na wyczulenie konia na łydkę,tłumaczyłam,że może pogorszyć sprawę,ale nie,ona musi je mieć 🙂

Jeśli ona chce wystartować w zawodach ujeżdżeniowych, to musi je, niestety, mieć. Sama musiałam je przypiąć, choć uważałam, że jeszcze nie powinnam z nimi jeździć.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.