Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Fajnie by było, ale moim zdaniem taki kuc powinien kosztować max 2-2,5 tyś, aczkolwiek widziałam konika polskiego w tej cenie o większych umiejętnościach.  😉
edytowany.
wątek zamknięty
Isabelle poruszenie zapewne wynika z tego, za jak śmiesznie małe pieniądze teraz sprzedaje się konie... Kilka lat temu sprzedaliśmy trzylatka, zdrowego, bardzo układowego, zajeżdżonego przez profesjonalistę, fajnie prosperującego. Poszedł za ok. 10 tys, co było na dzisiejszy dzień całkiem przyjemną sumą. W tamtym roku sprzedaliśmy jego rówieśnika, również zajeżdżonego przez profesjonalistę, bardzo chwytającego za oko i całkiem fajnego w jeździe, już za ok. 6 tys. Wiele osób dzwoniło, pytało, ale cena za wysoka. W dzisiejszych czasach utrzymanie takiego gagatka zdecydowanie przewyższa jego cenę w przyszłości, niestety... Znajomi sprzedają zajeżdżone, bardzo spokojne, wręcz do rany przyłóż, poprawne eksterierowo, zdrowe koniki po 3-4 tys... To gdzie przy tym taki 'ziemniak' za 11 czy 12? 😉
wątek zamknięty
breakawayy,  ale czy to powód do "kwiatkowania"? to są identyczne odpowiedzi, jak kwestionowanie ceny koni, wstawione przez Galopadę. założeniem wątku chyba nie było dyskutowanie nad ceną konia w ogłoszeniu?

konie zimne mają to do siebie, ze są droższe z wagi. tak naprawdę arab z wagi schodzi za ok 1500 zł, ludzie wystawiają konie po 5 tys, czyli tak naprawdę 4,5 tys powyżej miesnej, i tak też wystawiono tą klacz. nic niezwykłego i absurdalnego 😉

Nobelowa12345,  nie, kucyk powinien kosztować 5 tys. a koń normalny, uzytkowy, poprawny, do rekreacji-15. to, że jest zachwianie rynku, to nie jest powód do śmiechu. ale skoro masz takie pogllądy, że tak jest dobrze i to jest normalne, a konie w wyższych cenach to "kwiatek", to proponuję poszerzyć działalność, np napisać do Galopady Twoje uwagi, bo wystawia za 17 tys konia "który ciągów nie umi" i ma rorera, a przecież powinna za mniej, bo Ty kupiłaś konia zrobionego do N w skokach i ujeżdzeniu taniej.
wątek zamknięty
Czy ja się śmieję? I czy uważam, że konie w wyższych cenach to kwiatek? I nie moja sprawa za ile ta Galopada wystawia konia, bo go nie kupuję i nic mi do tego. To tyle w temacie.  😉
wątek zamknięty
Nobelowa12345,  trochę konsekwencji. zimnokrwistej też nie kupisz, a skomentować potrafisz. i owszem, skoro piszesz o tym, że brutale chcieli 3 tys za kuca w tym wątku to oznacza, że uważasz to za cos ewidentnie złego i absurdalnego.

wątek zamknięty
Zimnokrwistej nie komentowałam, komentowałam cenę kucy. Ale skoro tak to odbierasz, to Twoja sprawa 😉
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
07 lutego 2013 19:36
W pewnych aspektach wysokie ceny są pozytywne. Nikt kto nie będzie potrafił utrzymać konia, to nie kupi a zwierzak nie będzie cierpiał 😉
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
07 lutego 2013 19:43
Ale też niektórych osób świadomych tego co chcą zrobić po prostu nie stać  😉
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 lutego 2013 20:48
Kolejna facebookowa stronka o naturalu, tym razem z poradami i wskazówkami. Żeby dowieść "profesjonalizmu" administratorki- cytat:

ty samemu się uczyłaś naturalu?

(Jazda Naturalna. Porady i wskazówki.)
Tak. Inspirowałam się dziewczynami z internetu ; )

🏇
A może ja założę stronę z poradami "jak przygotować konia do GP. Porady i wskazówki.", będę się inspirować ludźmi z internetu 😍 O, albo o hodowli kangurów 😅
wątek zamknięty
07 lutego 2013 21:31
Misskiedis, a może by tak połączyć siły-Ty konie GP, kangury i Bóg wie co jeszcze, a ja zejmę się mustangami-"Trening Mustangów. Porady i wskazówki"- jak prawidłowo złapać, czym przewieźć je do stadniny, np. helikopter, po czym jak ułożyć tego oto wierzchowca aby był zdatny do "uzycia".
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 lutego 2013 21:33
A dla wybrańców założymy grupę "Dzikie Mustangi. Od złapania do GP." I może nawet będę się inspirować książkami a nie tylko internetem... 😎
wątek zamknięty
Dawiej dziewcznyki bawiły się lalkami w dom.
Dzisiaj się bawią internetem w koniki, ot co.
wątek zamknięty
Isabelle ja to doskonale rozumiem, dlatego się nie wyśmiewam z ogłoszenia 😉. Napisałam post tylko i wyłącznie z moją osobistą refleksją, dlaczego to ogłoszenie mogło się tutaj znaleźć. Co nie znaczy, że uważam to za kwiatek 😉.
wątek zamknięty
08 lutego 2013 18:52
I ten opis wyjaśniający upadek  🙄
http://www.facebook.com/video/video.php?v=451864541545542
wątek zamknięty
no koń ma problemy ze skokami więc nawet wybitny jeździec może spaść!
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
09 lutego 2013 19:48
Ogólnie rozumiem, że czasem młodzi adepci jeździectwa nie wszystko rozumieją, ale czemu pytają na forach, a nie instruktorów?

http://forum.galopuje.pl/f,naprawde-to-jest-potrzebne,97060,0.html
wątek zamknięty
To je 'galopuje', tego nie ogarniesz  😎
wątek zamknięty
Może tych instruktorów po prostu nie maja, pełno teraz takich.
wątek zamknięty
09 lutego 2013 20:24
To nie moja wina tylko jego. Ten koń jest leniwy, nic na to nie poradzę. Nie wiesz jak długo jeżdżę i nie widziałaś jak jeżdżę ,więc nie masz prawa mnie tak oceniać ! Jestem bardzo ciekawa jak ty jeździłaś po trzech latach ,na pewno się nie starałaś i jeździsz gorzej ode mnie. Tak na prawdę to nie chodzi w jeździe konnej o to jak długo jeździsz (bo możesz jeździć 10 lat ) tylko o to ile serca w to wkładasz !

I tej chwili zaczął się odzew i nie przyjmowanie krytyki  🙄
wątek zamknięty
mógł jeszcze siodło na nerki założyć!
wątek zamknięty
Time  😲 Padłam.

wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
10 lutego 2013 15:19
To je 'galopuje', tego nie ogarniesz  😎

prawda, prawda  😍

Time JEZUS MA RYJA :O
wątek zamknięty
mógł jeszcze siodło na nerki założyć!

przeciez zalozyl.
wątek zamknięty
vicke   Marzeniami żyłem jak król
10 lutego 2013 17:42
Mi się wydaje jakby to był sam czaprak. Chociaż nie jestem pewna.  🙄
wątek zamknięty
Też mi się wydaje, że to jest sam czaprak... Co i tak nie tlumaczy tego, gdzie on siedzi  😵
wątek zamknięty

Ktoś mi wytłumaczy, o co chodzi w tych obrazkach? Co mają zdjęcia nóg na torach do nakłaniana kogoś do pozostania w jakimś miejscu? No chyba, że to są słowa skierowane do porywacza pociągu, który chciał przejechać dziewczynę na torach, ale zapomniał jej tam przywiązać.  🤔wirek:
wątek zamknięty
10 lutego 2013 21:41
Altiria, bo to robią młode, zakompleksione dzieciaki. Takie czasy, tylko tory im w głowie i pomyśleć że to wszystko przez płeć męską :P
wątek zamknięty
koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
11 lutego 2013 14:46
Altiria Może tory to taki tajny przekaz? ''Nie dziw się że jej nie ma'', no cóż, różni ludzie się dziś rzucają pod pociągi, z różnych powodów.
Szkoda tylko, że młodzież to wykorzystuje, oczywiście w wieku 13lat cierpiąc z miłości. Ciekawe kto je zranił, myszka miki?  🙄
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
11 lutego 2013 14:56
To 13-latka nie może zostać zraniona? Mnie się wydaje, że zranienia w tym wieku są groźniejsze niż później. Bo takim dziewczynom/chłopakom wydaje się, że to miłość aż po grób rodem z krainy różowej tęczy. Im człowiek starszy, tym więcej potrafi sobie wytłumaczyć, więcej rozumie i lepiej sobie radzi ze zranieniem. Aczkolwiek nie generalizuję, gdyż są odchyły od normy w obie strony  😉
wątek zamknięty
znalezione na fb

😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.