Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)
Chyba sobie kupię tego konia- zawsze marzyłam o siadającym zimniuchu 😎
wątek zamknięty
Mi wydaje się, że dała taką cenę właśnie po to żeby nikt nie jej kupił i została u niej. Przynajmniej jeżeli to, że tak ją kocha jest prawdą a nie photoblogowym wyznaniem dla fanek 😎
wątek zamknięty
wszystkie quniareczki kochają wszystkie koniki, więc to oczywiste że ją KOCHA
wątek zamknięty
Serio chce za nią 12 tysięcy 😵 ? Kurde to jest okazja nie do przegapienia 😂
wątek zamknięty
Mnie się wydaje, że oni ją na tyle wyceniają. 🙄
wątek zamknięty
Oni tak się cenia, kiedyś jej tata chciał nam sprzedać 10-letniego ogiera za 10 tyś. ( ogier przeciętny,bez rewelacji w pochodzeniu) kto ich zna, ten raczej nie będzie ryzykował kupnem koni z hodowli Pana T.
wątek zamknięty
Jeden kucyk u nich kosztuje 3 tyś, jak nie więcej. 🙄
wątek zamknięty
Ale z drugiej strony wykarmienie i wszystkie wydatki związane z utrzymaniem konia tez kosztują. Żeby mógł na tym zarobić, to cena możliwe że jest dosyć adekwatna. Aczkolwiek na sprzedaży koni się nie znam, od razu zaznaczam. 🙂
wątek zamknięty
hmmmmm w stajni gdzie zaczynałam jezdzic, do tej pory jest klaczka, która siada tak samo jak ta...hmmm siada szczególnie kiedy ja swedza tylne odnoza 🙂 Może ta pospolita Baśka z tej stajni jest geniuszem i może można ją sprzedać za kilkanascie tysięcy 🙂
wątek zamknięty
swoją drogą to ktoś będzie za jakiś czas jojczał, jak nie od inwalidztwa to na korzonki albo nerki 😂
cena cool, no bo przecież umie siadać i się kłaść.. 😵
wątek zamknięty
Ostatnio cena koni podskoczyła w górę, ale nie przesadzajmy, w życiu bym nie dała za nią tyle, w dodatku ma jednostronne pochodzenie i przeciętna budowę. Chyba muszę nauczyć ogiera kilku sztuczek, może wezmę wtedy za niego 25 tysi 🏇
wątek zamknięty
Ja mojego konia kupiłam bardzo tanio. Po Nabucco, skoki N z możliwościami na więcej, ale nie dużo więcej, ujeżdżenie N. + dowieźli mi go spod warszawy i dali jego rzeczy. Więc nie przesadzajmy, że ceny koni poszły do góry. 😉
wątek zamknięty
Edy też o tym pomyślałam 😁 mój koń brzydki nie jest, zdrowy ma obustronne pochodzenie, ładny ruch plus kilka sztuczek i można by nieźle zarobić. 🏇
wątek zamknięty
Ja mojego konia kupiłam bardzo tanio. Po Nabucco, skoki N z możliwościami na więcej, ale nie dużo więcej, ujeżdżenie N. + dowieźli mi go spod warszawy i dali jego rzeczy. Więc nie przesadzajmy, że ceny koni poszły do góry. 😉
Jeżeli chodzi o konie zimnokrwiste, to cena poszła w górę.
wątek zamknięty
[quote author=Nobelowa12345 link=topic=1320.msg1679867#msg1679867 date=1360161992]
Jeżeli chodzi o konie zimnokrwiste, to cena poszła w górę.
[/quote]
Za to cena za hucki poszła w dół... 😉
Czyli równowaga we wszechświecie musi być ! 😜
wątek zamknięty
No to chyba że 😉
wątek zamknięty
Ale z drugiej strony wykarmienie i wszystkie wydatki związane z utrzymaniem konia tez kosztują. Żeby mógł na tym zarobić, to cena możliwe że jest dosyć adekwatna. Aczkolwiek na sprzedaży koni się nie znam, od razu zaznaczam. 🙂
Wykarmienie tak, ale o kopyta kowala nie widziały. Zwłaszcza było to widoczne na filmiku, który dodała jakiś czas temu. 🙄 A za te 12 tys. to by wszystkim zrobili, no ale po co..
wątek zamknięty
hszonszcz Piszesz o filmiku, gdzie jeden z koni biegł razem ze stadem i bardzo mocno kulał ?
Ja uważam, że jak się nie potrafi utrzymać jednego konia, zapewnić mu dobre warunki to się konia nie kupuje. A co dopiero prowadzić hodowlę koni. Do tego ja sobie chyba wyobrażam, gdzie trafiają konie zimnokrwiste, na których nie ma kupców...
wątek zamknięty
pampera, tak chodziło mi o ten filmik właśnie.
wątek zamknięty
Dacie link do tego filmiku?
wątek zamknięty
To nie jest miejsce na filmiki, więc na pw, a nie tutaj.
wątek zamknięty
Może lepiej do końskich filmików. Każdy będzie mógł wejść, nie będzie trzeba każdemu kto chce wysyłać linku 😉
wątek zamknięty
uważam, że ta dziewczyna nie ma u siebie złych warunków. Z resztą konie są jej rodziców. A poza tym możliwe, że ten kulejący koń już został kupiony w takim stanie, reszta wygląda dobrze 😉
wątek zamknięty
uważam, że ta dziewczyna nie ma u siebie złych warunków. Z resztą konie są jej rodziców. A poza tym możliwe, że ten kulejący koń już został kupiony w takim stanie, reszta wygląda dobrze 😉
Nie byłam, nie widziałam, ale słyszałam od wiarygodnej osoby,że nie jest dobrze ( to było z jakies 4-5 lat temu, więc mam nadzieję,że teraz jest ok ) 😉
wątek zamknięty
echh.
na filmie widać wspaniały, cudowny teren, wielkie zielone pastwisko i masę świecących, grubiutkich i zadbanych koni. przewija się jeden kulejący (nie wiadomo dlaczego kuleje, czy może jest stary i ma dożywocie?). i oczywiście już nie widać pięknego terenu i zadbanych koni, tylko ten jeden kulejący...
Do tego ja sobie chyba wyobrażam, gdzie trafiają konie zimnokrwiste, na których nie ma kupców...
konie zimnokrwiste i tak docelowo trafiają do Tego Okropnego Miejsca, bo nie są hodowane jako konie wierzchowe czy sportowe. jeśli któryś trafia lepiej-fajnie, ale to jest wypadek, bo zimnokrwiste hoduje się z innym założeniem.
Jeden kucyk u nich kosztuje 3 tyś, jak nie więcej. 🙄
pewnie, w końcu powinien kosztować 500 zł, prawda? 🙄
proponuję teraz zacząć dywagować nad cenami np koni z Żabna, no bo jak, koń z rorerem za 17 tys i ciągów nie umi? każdy sam wycenia wartość konia, konie zimnokrwiste w dobrej opasowej kondycji chodzą po 9 tys z wagi nawet, a tu jest 3 tys więcej, a kobyła chodzi pod siodłem (byle jak, ale chodzi), czy potrafi usiąść. nie wiem co w tej cenie tak bulwersującego.
wątek zamknięty
Isabelle moi rodzice hodują konie pociągowe od 12 lat, więc trochę trochę się orientuje jakie są ceny i jak dla mnie ta jest wygórowana, oczywiście może znajdzie sie napaleniec, który da taką sumę, ale większość puknie się w głowę, bo w tej cenie można kupić przyszłościowego konia, z dobrym papierem, a to,że koń potrafi jakieś sztuczki w hodowli się nie przyda.
wątek zamknięty
Edy, wałachy też się w hodowli nie przydadzą.
a to, że w tej cenie można kupić przyszłościowego konia do hodowli/sportu, to jest dopiero kwiatkiem, bo nie ma co sie cieszyć z tak kosmicznie niskich cen.
wątek zamknięty
W hodowli nie, w sporcie tak. Piszę o cenach koni pociągowych, wiec nie wmawiaj mi,że za taką sume nie kupie dobrego konia. Popatrz w ogłoszenia, przeanalizuj pochodzenia i zobaczysz,że w tej cenie da się coś fajnego kupić (zaznaczam, piszę o koniach pociągowych)
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.