Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

hszonszcz, oj, może bateria w aparacie padała, bądźcie wyrozumiali.
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
01 grudnia 2012 22:52
budyń, faktycznie, nie wzięłam tego pod uwagę...  🤣
wątek zamknięty
kurcze, troszkę nie rozumiem. Nie mogę mieć własnego zdania?
Dla niektórych sztuczki są kwiatkami. Dla mnie kwiatkami są wszyscy pseudo "zawodowcy" którzy na takich kiełznach jeżdżą. Nie mam w sumie nic przeciwko jeśli ktoś tego typu sprzętów i pomocy używa rozsądnie i z głową.-To jest przecież dla ludzi. Ale nie mogę patrzeć na coś w stylu 10 letnich dziewczynek jeżdżących na pelhamach, munsztukach żeby im się koń ładnie "zganaszował" .... 🙄
Nie musicie od razu, najeżdżać na moją wypowiedź. Chyba każdy, może mieć swoje zdanie? 🙂
wątek zamknięty
Hm dla mnie to nadal nie będzie kwiatek.
Tak jak powiedziała pampera dla mnie kwiatkiem będzie czarna wodza. A w szczególności nie akceptuję munsztuków, pelhamów. Dla mnie nawet w dobrych i doświadczonych rękach jest to ... coś okropnego ... 🤬 🤬 (nie chcę tu urażać osób jeżdżącaych na takich "bajerach" )  Dla mnie takie rzeczy to są kwiatki.

Nie mam w sumie nic przeciwko jeśli ktoś tego typu sprzętów i pomocy używa rozsądnie i z głową.-To jest przecież dla ludzi.

weź się zdecyduj, to w końcu zawsze munsztuk i inne "bajery" to zło, czy nie zawsze?
wątek zamknięty
w sumie ciężko się samemu zdecydować, wczoraj dużo czytałam o używaniu tych sprzętów, i jeśli są one w dobrych,doświadczonych rękach to w sumie dużej krzywdy nie robią. Ale jeśli za ostre kiełzna, czarne wodze wezmą się 10 latki to mnie coś trafia.  🤔wirek:
wątek zamknięty
Prawda jest taka, że nieodpowiednim używaniem, ignorancją i brakiem chęci do dalszej nauki (bo się już przecież wszystko wie i świetnie jeździ) można zrobić równie wielką krzywdę co pelhamem, munsztukiem itp. zwykłym, najdelikatniejszym wędzidłem czy nawet kantarkiem sznurkowym. Bo to nie zależy tylko i wyłącznie od rodzaju kiełzna, ale od ręki, która na owe kiełzno czy kantar oddziałuje.
Zatem to nie munsztuki i pelhamy powinny być kwiatkami a nieodpowiedni sposób w jaki są używane i cel dla którego się je zakłada.
wątek zamknięty
Ale jeśli za ostre kiełzna, czarne wodze wezmą się 10 latki to mnie coś trafia.  🤔wirek:

Ale skąd w ogóle Ci się wzięły 10-cio latki jeżdżące na munsztukach i pelhamach? Możesz pokazać jakiś przykład?
wątek zamknięty
[quote author=konike link=topic=1320.msg1601991#msg1601991 date=1354446583]
Ale jeśli za ostre kiełzna, czarne wodze wezmą się 10 latki to mnie coś trafia.  🤔wirek:

Ale skąd w ogóle Ci się wzięły 10-cio latki jeżdżące na munsztukach i pelhamach? Możesz pokazać jakiś przykład?
[/quote]
Znam stajnie, gdzie na koniach szkółkowych małe dzieciaczki jeżdżą na pelhamach. Na maneżu i w terenie.
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
02 grudnia 2012 15:27
[quote author=Miyako link=topic=1320.msg1601570#msg1601570 date=1354384934]

zostając przy jednorożcach  😁

klik

jest!!! w końcu spełni się mój sen o posiadaniu jednorożca i galopie na linkach po tęczy!! W końcu jest dowód, że istnieją  😍 😅
[/quote]

Zamiast szukać wytworów fantazji mogli by się chociaż nauczyć wiązać owijki 🙂 No chyba że jestem w błędzie 
Na fotce Kim Dzong Un - koreański lider nr 1 😉 w otoczeniu swoich najwierniejszych ,,czilliderek " 🙂
wątek zamknięty
Ronin.   Każdy orze jak może.
02 grudnia 2012 15:28

Dziecko ze zdjęcia ma 10 lat i ledwo siedzi w siodle.
Jak już jesteśmy w temacie dzieci w szkółki jeżdżących na ostrych wędzidłach
wątek zamknięty
Co Wy wiecie o siodłaniu koni  😁
http://www.photoblog.pl/laszczotka/138720243/drzonkow.html
(domyślam, się, że popręg niedociągnięty był 😉 )
wątek zamknięty
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 15:56
Nie widzisz ,że ten koń jest zebrany po prostu ?  🏇 🤣
Tak btw ta szkółka jest nie daleko mnie .
wątek zamknięty
Mi się to z FB nie otwiera.

Dziecko ze zdjęcia ma 10 lat i ledwo siedzi w siodle.
Jak już jesteśmy w temacie dzieci w szkółki jeżdżących na ostrych wędzidłach

A skąd to wiesz? Znasz? Skąd to zdjęcie jest?
Ani nie wygląda na 10 lat, ani na ledwo siedzącą w siodle.

Z resztą lepsze dziecko trenujące pod okiem instruktora, nawet na pelhamie jeśli tak instruktor uznaje za stosowne, niż dzieci uczące konie "sztuczek" i robiące cokolwiek z końmi bez niczyjego nadzoru.
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 16:04
Niestety znam ,dziecko ma równo 10 lat i jeździ w jakiejś wiejskiej stajni gdzie chyba nawet nie słyszeli o czymś takim jak instruktor. Ona jeździła w szkółce u nas w stajni i jej poziom jest naprawdę niski. To właśnie w temacie dzieci jeżdżących na czymś takim... Ona ledwo siedzi w siodle a skacze przez przeszkody oczywiście ze słit koleżankami  😉
wątek zamknięty
Wygląda na więcej, a do tego jest porządnie ubrana i wygląda na trenującą pod okiem instruktora.
Dla mnie w samym zdjęciu nie ma nic kwiatkowego. W życiu bym nie przypuszczała, że dzieci jeżdżące samopas zakładają do zdjęć białe bryczesy, kask i kamizelkę. Przynajmniej wie jak wyglądać profi 😉
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 17:20
No tak ,to jest racja  🙂 Ja to tylko w temacie tych pelhamów chciałam wstawić  😉
wątek zamknięty
foty z ogłoszenia o zajeżdżaniu, szczena mi opadła grrrrrrrrrrrrrrrrr 👿 😤
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
02 grudnia 2012 17:48
Time: Serio ;o ? Wiem że to nie wątek o ogłoszeniach ale wstaw link  😵
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
02 grudnia 2012 17:50
Pierwsze zdjęcie  🙇  😤  🤔  🤔 do tozu może... Masakra jakaś
wątek zamknięty
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-zajezdzanie-koni-siodlo-zaprzeg-ID1P6et.html#720c154230;r:;s:
+ poprawna polszczyzna górą "przyjmne", "zajerzdzanie"
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 18:27
Co do szkółkowych wędzideł.. znam stajnie gdzie wszystkie początkujace dzieciaki wsadzane są na konia, którego ciężko pogonić łydkami i chodzi na munsztuku i na ujeżdżalni i w terenie  :/
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 18:40
Nie mam pytań co do tego ogłoszenia  😵 Na prawdę nie wiem czy on sobie jaja robi czy serio chce tym ogłoszeniem zachęcić kogoś do skorzystania z jego usług.
wątek zamknięty
Mnie przeraża ten łańcuch na tym koniu.. To się dopiero nazywa 'profesjonalne zajeżdżanie'..
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 19:02
koniczkowaaa, ooo taaaak :/ fest... koń przywiązany za łańcuchy do rurek.. pomysłowe, przynajmniej nie ucieknie w bok.. 🙄
wątek zamknięty
to ogłoszenie pokazała mi właścicielka stajni w której pracowałam, jak je zobaczyłam to oniemiałam  😲
w głowie się nie mieści!!!
wątek zamknięty
tam jest napisane, że zajeżdżanie jest w naturalny sposób  😵
wątek zamknięty
to, to już w ogóle śmiech na sali, ale, co ludzie muszą mieć tupet, żeby wstawić i napisać coś takiego!
niestety ale myślenie ma daleką przyszłość, tylko czemu kosztem zwierzaków, przerażające  😵
wątek zamknięty
02 grudnia 2012 20:58
Ja tam dalej mam nadzieje że ktoś sobie żarty robi  😵
wątek zamknięty
Łaaał, wstawcie link! Toż to kwiatek miesiąca!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.