ten boks wygląda jak stara toaleta w zamkniętym zakładzie dla psychicznie chorych z marnych horrorów. Przynajmniej to moje pierwsze skojarzenie.
Wygląda jak kłapouchy z Kubusia Puchatka 😍
wątek zamknięty
Chyba tego konia widziałam na zawodach w Rybniku i bardzo mi się podobał 😍
wątek zamknięty
zakochałam się 😀 😍 kojarzy mi sie z taką mega zarąbiście przerośniętą kozą 😁 fajny koniuch 😀
wątek zamknięty
ta klaczka jest urocza 😀 Biczowa, mi też przypomina kłapouchego 💘
wątek zamknięty
Aroid jaką gumą :P lepiej ośmiorniczką 😁
wątek zamknięty
hahahhah mi się skojarzyło od razu jakby dopiero co barszczyk wypiła 😀
wątek zamknięty
Aaaa! Odmrożonie (3 stopień) usta! Na pogotowie potrzeba!
wątek zamknięty
ale się okrutnie nabijacie! może ona chciała zrobić sobie sesyjkę w stylu mhrocznym, a że trochę jej nie wyszło... może odmrożone usta wejdą w modę 😁
wątek zamknięty
w tym problem że większość z nich to mhoczne osóbki lubiące żyleteczki w rószofe czaszeczki z piórkami 😜
ale co tam, przecież oni to prawdziwi goci 😁
wątek zamknięty
Facella, straznie mi się podoba Twój awatar 🙂
Miyako, goci? A nie emo? Bo goci troszkę mi się inaczej kojarzą 😀
wątek zamknięty
oni myślą, ale jest inaczej xD
emo sie na nich stylizują. Zaraz, zaraz to emo jeszcze nie wyginęło? o.O
japońskie dziwadło
wątek zamknięty
Miyako, U mnie w klasie jest jedna tania podróbka emo 😂 , raczej mało emo, ale co tam xd
wątek zamknięty
Ja nie wiem, ja jestem inne pokolenie 😉
Swoją drogą, japonki mnie dziwą. Ubierają się dziwnie, często stylizują na jakieś postacie z bajek (anime, manga, nie bardzo jestem w temacie). U nas też są już tacy porąbańcy - bo czy normalna jest dziewczyna wchodząca na maturę w założonych uszach a la troll i z makijażem na skroni jak z kart Tolkiena? Wygląda ciekawie i fajnie. Na konwencie. Nie w szkole 🙂
wątek zamknięty
Ale one się tak nie mogę ubierać do szkoły, sztywne zasady co do mundurka. Takie kwiatki to tylko w mandze&anime.
Po szkole spotykają się w dzielnicy Harajuku (cosplay), tam sie nikt nie przyczepi.
Japonia to zupełnie inna mentalność i kultura.
Ja będę ich bronić bo jestem otaku xD. Na maturę nie ubrałam się jak elf czy gothic lolita. 😁
To może spróbujcie to pseudo emo jakoś wyeliminować? 😀iabeł:
Zawsze się zastanawiała skąd się biorą takie dziwadła :P
wątek zamknięty
Miyako no to witaj w klubie Otaku ^^
U mnie w Krakowie chodząc po Rynku czy Starym Mieście można spotkać dużo Goth Loli raz w galerii nawet widziałam wersje pink : D
wątek zamknięty
Co to znaczy OTAKU? Ty coś wiesz! Mów 🙂
Nie oceniam, bo nie znam. Tylko dla naszej kultury może się wydawać to dziwne - jak dla nich pewnie nasi...nie wiem - fani Sapkowskiego? ;p
Emo to nic - jakiś czas temu oglądałam "Rozmowy w toku". Było o dziwakach w młodym wieku. Byli emo, goci i - chłopak, który wierzył w to, że jest wampirem 😀 Nawet krew pił.
edit: Nie wiem o czym mówicie 😀 Mam kumpelę, która jest szalona na tym punkcie. Ja jestem żałosnym ignorantem, ale oglądałam "Tajemnicę przeszłości", "Yattamana", "Czarodziejkę z księżyca", "Bię czarodziejkę" (na Polonii1 leciały wtedy 😀) Sama byłam grunge'm. Powyciągane ciuchy w ciemnych kolorkach, plecak kostka, glany, parka, im niechlujniej tym lepiej.
wątek zamknięty
Hahahah, a najlepsze, że rzucił mi się adres jej photobloga, jak na jakimś forum pisała, że szuka fotografa, ale nie wie czy jest wystarczająco ładna. Ten też fotograf przy następnej reklamie napisał "emo dzieciom szukających słit fot na blogaska, dziękuje" 🙂
wątek zamknięty
Otaku to ludzie którzy mają fioła na punkcie mangi, anime, Japonii, czasami Korei . Ogólnie uczą się japońskiego poprzez oglądanie anime w tym języku (z polskimi lub angielskimi napisami), słuchają j-popu, j-rocka, interesują sie japońską kulturą i czasem chodzą na konwenty lub na cospleye (na których to upodabniają się do ulubionych postaci) ^^ Są też i tacy którym odwala, czytałam o jednym japończyku który był fanem brutalnych mang, zabijał oraz konsumował swoje ofiary a filmy wysyłał do rodzin... 🤔 Ale na ogół sa to normalni ludzie dla których jest to pasją 😀
wątek zamknięty
Otaku to inaczej fan anime&mangi i właśnie przez tego psychola nabrało negatywnego znaczenia tak jak napisała Aragorniasta
Jako dzieciak kochałam "Czarodziejkę z księzyca", dzisiaj nie jestem w stanie tego oglądać :P wnerwia mnie gadanie non stop Mamoru to, Mamoru tamto xD.
Tamten pseudowampir też mnie rozwalił, lubie wampiry ale bez przesady. Nie będę z tego powodu biegać jak jakaś idiotka po mieście i wysysać krew. 😁
Kiedyś do mnie jeden gościu napisał czy jestem sangiem (znaczy sie pseudo wampirem), bo chciał być moją ofiarą 😂 a to wszystko przez głupi nick z gg Wampirek.
Wszystko działa w dwie strony, my dla nich jesteśmy dziwni. Polecisz sobie do Japonii, to tylko tam jesteś gaijinem czyli obcym :P
Dla nich nasza kultura też jest "egzotyczna", robią wszystko na modłe zachodu..
W mojej dziurze zwanej Olsztyn, tylko raz widziałam cospleyerke Haruhi, zero Gothik lolit. Wersja pink może być ciekawa, chociaż ja już na to jestem za stara xD
wątek zamknięty
Kumpela mi puszczała japoński rock! Myślałam, że się posikam, to dla ucha brzmi dziwnie, ale sympatycznie. Lepszy odjazd miałam oglądając Terminatora i słuchając czeskich piosenek 😀
wątek zamknięty
Jrock wielbię ponad wszystko 😍
Czasami z nudów i poprawy humoru słucham jpopu lub kpopu, patrząc na te ciasteczka od razu się humor poprawia 😁
Fajne są parodie niektórych piosenek koreańskich
fonetycznie
wątek zamknięty
Toż to koreański Justin Timberlake 😍
wątek zamknięty
aaa teraz mi się japoński będzie mylił z koreańskim xD
wątek zamknięty
od obejrzenia tego pierwszy raz japońskie i koreańskie filmy, piosenki itd. nie są już takie same 😁
wątek zamknięty