Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Może to nie kwiatek ale taki oto pomysł ma ktoś na temat koni "bez hamulca " :
"kon jak kon . ujezdzony kon kazdy umie chodzic na kantarze ;//
zaaaaaaaaaal mi cie. a ten caly elf jest koniem nie dla cb.
jak sie zatrzymyeac nie chce to mu lanie spuscic i tyle . takie konie trzeba ustawiac do pionu a nie
jezdzic na nim w kantarze. munsztuk i czarna wodza. dla takich koni nie ma zadnych cackow.
jak jest na tyle tepy ze sie zatrzymywac nie chce to nie ma innego spodobu. ;/ przykro mi taka prawda
/ il;e ten elf ma lat? "
"jakbym tego konia dorwala to nie wiem co bymmu zrobila za to ze sie zatrxzymac nie chce.
czarna wodza i munsztuk. moze to mu do rozumu dotrze "

ten ktos chyba chory  😵
niech sam sobie załozy munsztuk i czarną wodze  🤔wirek:
wątek zamknięty
to chyba jest zacytowane 🤔 ?
sama nie wiem, taki nieład jest w tej wypowiedzi, że nie wiem o co chodzi!  😤
wątek zamknięty
Time moja wypowiedź, czy tej osoby ?  🙄
to od drugiej linijki, to jest chyba cytat, tej osoby co się wypowiadała o "hamowaniu konia", a ten ktoś po prostu tu wkleił, albo spróbował przepisać : D
ale fakt- takie nieład
wątek zamknięty
no przecież, że nie Twoja...
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
15 lipca 2011 14:18
dla kobiet co wiedzą "co w trawie piszczy"

http://forum.we-dwoje.pl/topics29/niepowodzenie-vt21886.htm

masakra!!!  😵

usunięto post...

masakra, munsztuk to ja bym takiemu w mordę wsadziła i "spuściła lanie" bo nie chce stać  🤔wirek:
przecież "dla takich ludzi nie ma żadnych cacków"
jakbym to zrobiła, to byłoby wielkie oburzenie, jak można tak w ogóle postępować i co to ma znaczyć, że ja się znęcam nad tą osobą...  🤔
wątek zamknięty
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1352218931979&set=a.1352217011931.2041258.1426574660&type=1&theater - ktoś spotkał sie z taką szkołą jazdy? chodzi mi o takie ustawienie rąk i konia? podobno tak uczą u robsonów?
wątek zamknięty
15 lipca 2011 14:58
unicorna, z tego co ja wiem o jeździe, to nieważne, czy to styl westernowy, czy to skokowiec, czy to cokolwiek, takie ustawienie konia jest po prostu niepoprawne... a te ręce, to też zwykły błąd.
wątek zamknięty
unicorna nie wiem jak tak uczą jeśli o to chodzi 🙂 ale prawie każda osoba jeździ na czarnej czy to rekreacja czy osoby prywatne, które mają swoje lub dzierżawione konie
wątek zamknięty
to chyba jest zacytowane 🤔 ?
sama nie wiem, taki nieład jest w tej wypowiedzi, że nie wiem o co chodzi!  😤

Tak to jest zacytowany komentarz od osoby anonimowej która mi to napisała.
wątek zamknięty
ustawienie konia jest nienaturalne, w każdym stylu dążymy do naturalnego ustawienia czyli do pionu.
wątek zamknięty
http://allegro.pl/sprzedam-konia-i1708996703.html - po trzecim zdjęciu napewno bym konia kupiła, ba przecież on taki spokojny ;/
wątek zamknięty
wydaję mi się, że to chyba jakiś bunt od działania ręką?
albo konisko wypaliło i chłopak chciał przytrzymać i robi to nieumiejętnie... 🙄
Tak czy inaczej, dziwi mnie, że ludzie namawiają do zakupu, a wstawiają takie zdj, że ręce opadają! 😵 🙇
wątek zamknięty
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1352218931979&set=a.1352217011931.2041258.1426574660&type=1&theater - ktoś spotkał sie z taką szkołą jazdy? chodzi mi o takie ustawienie rąk i konia? podobno tak uczą u robsonów?

A mógłby ktoś wstawić to zdjęcie? Nie mam i nie chcę mieć fejsa i NK 🙂
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
16 lipca 2011 07:43

proszę  :kwiatek:
wątek zamknięty
[quote author=łania link=topic=1320.msg1071585#msg1071585 date=1310670990]
Gillian, Tak ten koń jest lonżowany na wypinaczach i pelhamie, do tego robi go 14latka, a obecnie od tygodnia koń stoi w boksie i jak  jeszcze dłużej bedzie stał to rozwali stajnie, a jego właścicielka pojechała sobie pod namiot z koleżankami. No i jest to koń forumowej Paci
[/quote]

Mówi to 16 latka która inteligentnie wsiadła na konia żeby się popisać bez siodła , ogłowia niczego i spadła łamiąc rękę ?  🤔
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
16 lipca 2011 10:47
Pacia nie irytuj się tak, jest wśród nas agentka, która skręciła kostkę na koniu, który stał w miejscu (koń do hipoterapii 😜 )
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
16 lipca 2011 11:03
Pacia, czemu już nie można oglądać filmu, na którym pięknie widać jak lonżujesz Kataniego na wypinaczach i pelhamie? masz coś do powiedzenia w tej sprawie?
Sorry, cofam wszystko pozytywne co o Tobie napisałam. Możesz się "zmieniać na lepsze" na forum a w rzeczywistości dalej pozostajesz niedouczoną durnowatą quniareczką. Facepalm łopatą.
wątek zamknięty
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
16 lipca 2011 11:08

😵
wątek zamknięty
Masakra  🙄

daj link do całego fbl.
wątek zamknięty

😵

o boże!  😵 🤔
nie to żeby coś, ale myslę, że troszeczke to konia bolało. w sumie, nie troszeczkę. właśnie takie nieodpowiedzialne dzieciaki, siadają na konie i je "psują" i "niszczą"  😵
wątek zamknięty
16 lipca 2011 12:51
lusia722, ale to musi być kosa w pysku  😵
wątek zamknięty
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
16 lipca 2011 13:46
wątek zamknięty
A tu inna na tym samym koniu http://www.photoblog.pl/prinsen/79997460
Całokształt osiodłania woła o pomstę do nieba...
wątek zamknięty
dlaczego całokształt ? Siodło źle leży to na pewno ale z ogłowiem chyba wszystko ok ? ;>
wątek zamknięty
rzeczywiście  😲
wątek zamknięty
Pacia to straszne, jezu wsiadam sobie tak czasami, a akurat koń się spłoszył i poprostu się zsunęłam (to było w stępie!), drugi raz podnosiłam z koleżanką bat i zeskoczyłam  😵 A rękę złamałam na jeździe  😉
wątek zamknięty
mozecie łaskawie swoimi brudami nie zaśmiecac forum  🙄
wątek zamknięty
dlaczego całokształt ? Siodło źle leży to na pewno ale z ogłowiem chyba wszystko ok ? ;>

Przecież piszę, że osiodłania. Położenie siodła i dobór czapraka powalają. A tylny popręg leży mniej więcej w miejscu, w którym powinien znajdować się przedni (na ile to można ocenić na zdjęciu z tej perspektywy).
wątek zamknięty
Pacia a pozatym piszę prawdę 😉 Resztę napisałam na pw.

A ta laska poprostu ręce opadaja...
wątek zamknięty
Bez przeginki. Doskonale zdaję sobie teraz z tego sprawę, że miała siodło zbyt blisko, że czaprak nie był dopasowany, ale to nie mój koń, nie mój sprzęt; wsiadałam u znajomych. To było w zeszłym roku! Teraz nie osiodłałabym tak konia, a komuś zwróciłabym uwagę, gdyby osiodłał konia za blisko.
No i przede wszystkim proszę o nieporównywanie mnie z tą dziewczyną. Łączy nas jedynie klacz, na której siedziałyśmy. Nie mam w zwyczaju zakładać wielokrążków, w dodatku w taki sposób 🤔.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.