Nie umiem nic, haha już nawet załamana nie jestem! 😁
Powodzenia na geografii i Tobie Mia na niemcu!
karolinaaa, ależ ja nie mam niemieckiego! Wypluj natychmiast te straszne słowa! 😂 😁
karolinaaa chyba naprawdę ta geografia Cię męczy, jeżeli mylisz avatary Mii i mój 😂
Mia wypluwam, hahahahha wybaczcie mą pomyłkę, ja już nie myślę 😂
No to jeszcze raz! bianca, powodzenia na niemieckim! 😁
Maddie jeszcze nie wiem czy stancja czy akademik.. ja składam na AGH i AWF.. 😀 a podobno aghowcy mają fajne akademiki.. 😀 powodzenia jutro! 😀 poplątania języka 😀
AWF 😍 ! 😁 Kończę licencjat na wychowaniu fizycznym, najlepsze trzy lata mojego życia. 🏇
jak po geo ?
prosta była 😀 ale głupie błędy zrobiłam masakra 😀
Nareszcie już po 😉 nie poszło mi źle, ale niektórych rzeczy się nie spodziewałam, lecz człowiek nieprzygotowany tak ma 😂
nie bylo najgorzej ide szukac klucza odpowiedzi.
Pursat mówisz? Muszę się dostać na AGH, innej opcji nie ma. No i będę się modlić, żeby jakiegoś koniarza w akademiku do pokoju dostać 😁
dzięki za kciuki, zdziałały cuda! 17/20 z niemca 😜
bianca gratulacje! 😉
ja dziś 20/20 ustny polski 😅 już tylko chemia i wakacje! 😜
jak tylko będziecie mieć wyniki z gefy rozszerzonej to piszcie! 😀
Pursat mówisz? to super, bo w większości się słyszy takie nie pochlebne opinie o AWF'ach a jak tam zawsze wierzyłam, że AWF to najlepsze studia na świecie i naprawdę przygotowujące do życia 😀 mów mi więcej o AWFie! 😀 😍
Mówię. 🙂 Jak chcesz coś wiedzieć, to na PW, bo tutaj będziemy robić OT. 😉
Dziewczyny zdające geografie... ^^ Mama prosiła, żeby wydrukować jej maturki z geografii i tak mi się wydaje, że oprócz arkuszy do maturek dodawana jest mapa. Właśnie coś mama przypominała, żeby nie zapomnieć o mapie 🙂 Macie może linka do tych mapek? Bo znalazłam same arkusze na tej
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110513/MATURA2011/460893710 stronie 🙂
A mi poszło tragicznie 🤔 Byłam super przygotowana z litosfery...a było jej niewiele. Eh, pożegnałam geologię, no ale może za rok 😉
Ustny polak za mną. 11 pkt dostałam ale moim celem było tylko zaliczenie tego cholerstwa i już. Do tego prezentację napisałam w środę a uczyłam się jej wczoraj. Nie zacięłam się, odpowiedziałam napytania więc jestem zadowolona :P
karolinaaa mnie tak samo .... wyłączyłam się , nie przeczytałam do końca zadań , ja nie wiem .... matury wszystkie zdawałam powyzej 70 % , teraz wczoraj wieczorem powtarzałam ekonomiczna do 3 w nocy a rano po prostu wyłączyłam się i nie czytałam dokładnie poleceń . Jestem zła na siebie jak jasna cholera bo bez problemu mogłabym z tego mieć koło 80 % a tak marne 66 ....
Pursat wysłałam PW, z góry dzięki za odpowiedź! :kwiatek:
szuwar, karolinaaa, myślę, że ostatecznie nie powinnyście być zaskoczone - proporcje różnego rodzaju zadań w tej maturze są standardowe, a kilka z nich jest wręcz uderzająco podobnych do tych, które ja miałam.. kilka lat temu.
dziewczyny mowicie o podst czy rozsz?
Nalle ja nie jestem , po prostu wyłączyłam się ,nie doczytałam pytań i pisałam pierdoły z kosmosu na pytania za 1 pkt zupełnie nie na temat jak np zadanie 1 , tak to jest jak się siedzi do późna w nocy. Sama na siebie jestem zła i tyle . Matura banalna , już ang roz mi lepiej poszedł do którego nic się nie uczyłam ... nie chce o tym pisać nawet ehh
Nalle ja jestem zaskoczona tylko tym, że zawsze matury próbne, czy arkusze robione w domu szły mi dobrze, a tutaj wiem że zawaliłam i w sumie sama nie wiem czemu. Według mnie wcale nie była to banalna matura. 😉
Kurczę, zaczęłam się dołować faktem, że nie stać mnie na wyjazd na studia..
margaritka myślę, że wszscy tutaj mówią o rozszerzeniu 😀
karolinaaa mi też się wydaje, że nie była taka łatwa.. ja jestem zła, bo porobiłam strasznie dużo głupich błędów... a najgorsze jest to, że nieraz miałam dobrze a skreśliłam i zaznaczyłam źle! ;( niby zadania proste, ale trzeba mieć te 2-3 człony dobrze, żeby mieć jeden pkt, a 4 człony, żeby mieć całe 2pkt..! ja na tym najwięcej traciłam, bo zawsze musiałam mieć gdzieś ten jeden człon zły.. i dupa.. strasznie dużo pkt mi się tak posypało.. jestem sobą zawiedziona.. 🙁 chciałam 80% będzie 70..
jak dobrze pójdzie to z gegry podst. 70%+, a minimum +60% 🙂 nie była trudna, a z tych miast na końcu arkusza pomogła mi trochę historia sztuki 🙂
A już się bałam, że to podstawa i będziemy musieli pisać jeszcze raz 🤣 A z drugiej strony ciekawe, ciekawe... U nauczycielki w kompie z tego co doczytałam ostatnie zmiany w tym dokumencie były robione w 2010 roku, więc albo ktoś niechcący dał takie zadania, albo wiedział, że uczniowie mają dostęp do podobnych ;p I mogli tego nie ujawniać, bo teraz wszyscy będą mówić, że ci szczęśliwcy mieli łatwiej i ich matura będzie lekko oszukana. Żeby czasem nie zaszkodzić ogółowi uczniów zdających rozszerzenie 🙄
Niezłe jaja 😲 Pewnie uczniowie tej szkoły będą mieli anulowane maturki rozszerzone z matmy. Ale kurde w tym roku to ładna kanada sie wyprawia 🤔wirek: