Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

Na stronie Skj są juz listy startowe na sobote  😉
Moon   #kulistyzajebisty
21 stycznia 2011 17:33
Ahtung, ahtung!
Będę jutro na hipo testować obiektyw w ciemnicy (czyt. w sopockiej hali 8) ) - Planuję przyjść na koniec L i zostać do końca N, więc jak cuś to pisać kogo focić. Tzn... o ile cokolwiek mi wyjdzie, jednak uprzedzam iż pojawię się z aparatem, bo w ostatnich sezonach w ogóle mało fot z ZR jest...
Robił ktoś z Was może zdjęcia  dzisiaj ? 🙂 na L dla młodych  ?🙂
Ja nie dojechałam i jutro też na 90% nie dojadę. W sezonie będę zaaawsze. 😎
Moon   #kulistyzajebisty
22 stycznia 2011 17:56
----> klik
Moje jakieś kaleczne foty z dziś - Ogólnie bawiłam się obiektywem na próbę i jak pojechałam trochę w las z iso.  😡
A byłam przez jakąś część L, potem całe P i kawałek N.
Więcej nie wytrzymałam, bo zimno jak w psiarni  🤔
Moon dziękuję bardzo za zdjęcia, najlepsze jest to gdzie siwy stoi a mnie ani siodła nie widać :-) jeszcze raz bardzo dziękuję :*
Moon zdjęcia jak na tą halę są naprawde super !
co to za obiektyw? :O
Strzelam na 50mm f/1.8 lub f/1.4 🙂
Ponia   Szefowa forever.
22 stycznia 2011 20:05
[quote author=Zapnij się link=topic=129.msg865294#msg865294 date=1295722222]
Moon dziękuję bardzo za zdjęcia, najlepsze jest to gdzie siwy stoi a mnie ani siodła nie widać :-) jeszcze raz bardzo dziękuję :*
[/quote]

a ja tak patrzyłam na Was.. i zastanawialam sie gdzie jest twój popręg :P hihihi
Ponia, to taki myk był ;D Siwy powraca i na żarty mu się zabrało ;p ale jest cudowny...
Zapnij się no i nie widziałam Was !
jak poszło ?  Ja jestem super zadowolona ze swoich przejazdów 😀
hahah i Odwołali kolejne zawody 😀 😀  😵
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
24 lutego 2011 14:29
Słuchajcie, trafiłam na stary artykuł dotyczący hipo, jest w nim napisane, że jeśli remont hipodromu nie zakończy się do 2012, przepada im kasa. Na serio?
Bo na pewno nie zdążą go przeprowadzić, skoro jest luty, a prac nawet nie ma w planach...
Strzyga, całkiem możliwe. Zawsze jak finansuje UE to trzeba zrealizować projekt w określonym terminie, bo inaczej kasa przepada.
24 lutego 2011 17:56
To to wiem, tylko czy termin jest na prawdę do 2012? Bo czyt. też drugi artykuł w którym PP mówiła, że jak zaczną w kwietniu to się wyrobią. I wierzyć mi się ni hu hu nie chce, że w 8 miesięcy można przeprowadzić nową inwestycję...
Moon   #kulistyzajebisty
24 lutego 2011 17:57
Może tylko jakąś część mają tak zakontraktowaną?
Strzyga, trzebaby zajrzeć w te oficjalne biuletyny itp., ale tez mi coś świta, że miał być 2012. Heh... ciekawe czy się z czymkolwiek wyrobią skoro na razie nawet nie zaczęli. A zresztą.... niewiele mnie to już obchodzi.
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
28 lutego 2011 20:37
Miał być wyrok sądu dotyczący tego kto hipodrom będzie robił... wyroku nie ma.
Do końca 2012 mieli skończyć także to 2 lata prawie. 😉
Słuchajcie, trafiłam na stary artykuł dotyczący hipo, jest w nim napisane, że jeśli remont hipodromu nie zakończy się do 2012, przepada im kasa. Na serio?
Bo na pewno nie zdążą go przeprowadzić, skoro jest luty, a prac nawet nie ma w planach...

Wy, Strzyga nic nie rozumiecie. Po zrobieniu nowego podłoża na hali jest wysoce prawdopodobne, że dla "cywili" dostępna będzie jakaś hala, w której jest magazyn. Wystarczy policzyć ile zawodów i jakich odbywa się na nowym podłożu na zewnątrz, by przewidzieć przyszłe zdarzenia. Dla kibiców może to jest i OK - ale dla tych, co traktują sport bardziej osobiście wcale nie musi być lepiej.

W kwestii daty ukończenia prac i pieniędzy też jest prosto, jak drut - wystarczy spojrzeć na sąsiednią halę - sto milionów w jedną czy drugą to pikuś. Polska jest państwem neutralnym światopoglądowo - a rok 2012 jest liczony od narodzenia Chrystusa - więc sama rozumiesz, że biznes nie musi się z tym liczyć. W "świeckim" kalendarzu 2012 może oznaczać 2014, 2022 - albo cokolwiek. Kolejna okoliczność jest taka, że mamusie wszystkich "polskich" firm wykonawczych to paneuropejskie korporacje o obrotach kilkudziesięciu miliardów EUR rocznie - wystarczy jeden telefon to odpowiedniej osoby w jakiejś komisji europejskiej, by do daty 2012 dodać 1, 2 czy 3 lata.
01 marca 2011 12:21
Nestor, a ja gdziekolwiek napisałam o tym, dla kogo będzie dostępna o_O Skąd więc wnioskujesz, że rozumiem czy nie?
Skąd więc wnioskujesz, że rozumiem czy nie?

Żartowałem 🙂
01 marca 2011 18:43
Nestor,  wiem, ale ja mam dziś taki dzień, że strasznie smędzę, bo nie miałam czasu zjeść obiadu =)

Btw, podobno od 17.03 nie ma wstępu na łącznik, bo rozbierają lustrzankę. Zazdroszczę zawodnikom startującym na hpp-a 😀
Strzyga, Hmm łącznik jak łącznik, ale gdzie będziemy się wtedy rozprężać? 👀
01 marca 2011 19:36
Qaida, tak samo się zastanawiałam. Pewnie na zewnątrz, w końcu to kwiecień będzie, a te pingwiny tylko hala i hala 😀 Konie świeżym powietrzem poodychają, w słoneczku popracują i zaraz będą lepiej czworoboki szły =)
MEGA PROSBA !!!!

Chcialabym w niedz, po hpp przyjechac z dwoma konmi i zostac na kilka dni. Ale podejrzewam ze zadnych wolnyhc boksow nie bedzie, i stad moja prosba czy bylby ktos na tyle mily, startujacy na hpp , ( najlepiej male, mniejsze klasy) ze po swoich konkursach zawiozl by konie do domu i odstapil mi te boksy?Pewnie ok 15-16?
Konie świeżym powietrzem poodychają, w słoneczku popracują i zaraz będą lepiej czworoboki szły =)

Na "Discovery" pokazywali, że pingwiny lubią zimno - nie na darmo mówi się, że telewizja ogłupia.

Pingwiny na rozprężalni:

Pingwin w nieregulaminowych oficerkach:

p.s. jest szansa, że pewna osoba pokaże osobiście, co i jak - skoro wykupiła licencję.
Nestor, Tobie wyraznie humor dopisuje🙂
Kto się wybiera na HPP? W sensie startuje ktoś? 😉

Nestor wstałam lewą nogą ale czytając Twój post nie sposób się nie uśmiechnąć 🙂
Kto się wybiera na HPP? W sensie startuje ktoś? 😉

Lista zgloszen
Kurcze to ja chyba jestem pingwinem ciepłolubnym jednak 😉

Ktoś wie czy dzisiaj jest hala jeszcze normalnie otwarta?
wg ogloszen powinna byc
od jutra duza hala tylko dla zawodnikow hpp (jakby nie mogli chociaz do 15 zwyklym szarakom dac pojezdzic  👿 - nie wieze ze przed 15 bedzie duzo zawodnikow!!!) - za to jest lustrzanka do dyspozycji  😂 :emot4: do 21 jutro i do 22 w piatek i sobote pewnie ( o ile zawody sie skoncza odpowiednio wczesnie  :icon_rolleyes🙂

ktos ma pomysl gdzie isc jezdzic jutro wieczorem?  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się