W Strzeszynie Re-Volter rży w trzcinie

Małe uaktualnienie listy darczyńców:
Marzena i Ryszard - Płock - paczka,
Helena i Zbyszek - Radacz - siano.

A źrebie to jakiś mutant!!! w 10-tym dniu miał już pełny garnitur zębów. Mleczaki, ale komplet. Siekacze i trzonowe.
Od ok. 14-tego dnia wtranżala siano i owies. Za miesiąc pewnie zejdą mu jądra.

Zgodnie z zasadami demokracji autorytarnej, po zasięgnięciu szerokiej opinii społecznej, wyznaczam 😀 oficjalne imię źrebaka na Re-Volter, potocznie nazywanego Gagatek.
Młody chce na wiechę zdążyć z zajazdką widocznie ;-)

Cieszę się, że paczka z Płocka dotarła - przekażę podziękowania :-)
Aaa Re-Volter super! Mój typ zdecydowanie 😉. Ja czekam na zdjęcia malucha!
Imię bardzo fajne 😀
strzeszynopitek, jakbyś miał chwilę, to wpadnij do [url=http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,16375.msg481122.html#msg481122]wątku o reklamach[/url] 😁
Met   moje spore
01 marca 2010 11:57
Strzeszynopitek - bardzo, bardzo dziekujemy za pomoc!

wlasnie dotarly dwie paczki dla podopiecznych fundacji, a w nich: derki, czapraki, uwiazy, kantary, wypinacze, wedzidla, oglowia, szczotki, zgrzebla, kopystki, srodki do pielegnacji... masa, masa super przydatnych rzeczy!

DZIEKUJEMY :kwiatek:
mam nadzieję, że będzie Dobry Omen z tego Re-Voltera 😉
Odgrzewam temat celem uzupełnienia listy:
- dzieci ze Szkoły Podstawowej w Bornem Sulinowie

Juto mają jeszcze dotrzeć rzeczy od  Wrocławian, podsyłane etapami okazjonalnymi transportami na północ. Zostało im już tylko 15 kilometrów.
Czy dało by się zmienić tytuł  tematu na jakiś mniej dramatyczny? Sytuacja opanowana i jest nieźle.
strzeszynoitek napisz jak sie maja konie, jak sytuacja...slowem wszystko o tym jak teraz u Was🙂
Karla🙂, konie zwiewają z boksów na wybieg, a jak się im znudzi, to potem zwiewają z wybiegu do stajni - znaczy mają się dobrze, bo chce im się kombinować. Zdrowe ( odpukać ). Te, które mają rosnąć - rosną. Do nowego domu przywykły.
Garaż przebudowany na stajnię spełnia swoje zadanie. Nawet skłonny jestem stwierdzić, że mała stajnia jest o wiele wygodniejsza w obsłudze a do tego mam mniej miejsca do bałaganienia, to i mniej do sprzątania. Boksów pomieściło się tyle ile potrzeba, a nawet więcej bo już mam jeden w zapasie, a jest jeszcze miejsce na drugi zapasowy. przydadzą się przy odsadzaniu źrebaków.   To był naprawdę duży garaż. Przed sezonem trzeba będzie nową stajnię trochę pomalować. Nie męczy kogoś nadmiar talentów malarskich?
Generalnie: jest całkiem, całkiem. Dziękuję za zainteresowanie.

Dorzucam parę fotek.
Najpierw portrecik ( prawda, że nieudolny) Bohuna z dedykacją dla Wawreka ( myślę, że pozna dlaczego).

A w Strzeszynie Re-Volter rży nie w trzcinie ale w krzaczorach.

Pozować, to on lubi, tylko ja nie bardzo umiem zdjęcia robić.

Jako się rzekło - kto ma rosnąć, ten rośnie - para największych w stajni zadymiarzy.

I  cykl "Śniadanie na ( zaśnieżonej) trawie".

Heh... jakżesz ten Bohun się w to wbił? 😲 To kucyk?
To całkiem spory qń, ino łeb ma po tacie - folbluci  😀
Bohun to spory koń ale nie do końca 155 cm - we wzroście przebił mu pradziadek ( Pietuszok oo). Dla potrzeb sesji pasek potyliczny został podmieniony na dłuższy. Reszta ma maksa popuszczona. Z boku wygląda troszkę nietypowo.
Nieźle. To kantarek na roczniaka 😉

Również ciesze się, że w Strzeszynie sprawy mają się coraz lepiej :-)

Wszytko wskazuje na to, że jesienią będę miała okazję na własne oczy podziwiać rozkwit ośrodka "powstałego z popiołów" (temat wyjazdu z końmi sprzed kilku stron nie umarł. Wręcz przeciwnie :-)

Pozdrawiam
fanelia   Never give up
12 marca 2010 16:39
Strzeszynopitku -> Trzymam kciuki za Twój "ośrodek-feniksa" 😉 Też trzymam konia w stajni przerobionej z garażu i wiem, że się da i to w dodatku całkiem nieźle  🏇 chociaz u nas akurat ciężko z porządkiem (w boksie oczywiście na błysk, ale korytarz i moje graty szkoda gadać  😵 ), więc podziwiam  👍 Wyrazy sympatii dla wszystkich Twoich koni  :kwiatek:
fanelia, dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam.

Dotarły rzeczy od Wroławian, a właściwie szerzej - od Dolnoślązaków. Dziękuję.

Dotarł też rezerwowy komp od Gagi, abyśmy w przypadku kolejnego "buntu maszyn" utrzymali jakiś kontakt z siecią. Dzięki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się