Prestige

Wygląda fajnie, pytanie czy akurat ten model by mi pasował. ma w każdym razie taki rozstaw łęku jak potrzebuję(swoją drogą - Prestige ma jakieś miarki do grzbietu, które wysyłają? bo chcę pomierzyc konia się upewnić, co do rozstawu). I jest brązowe 🙂
Teraz jeżdżę w Paris D i jest boskie, wie ktoś może czy model Prestige jest podobny?
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
16 maja 2010 20:34
[quote author=branka link=topic=12583.msg587829#msg587829 date=1274010551]
[[a]]http://allegro.pl/show_item.php?item=1041403821&msg=Tw%C3%B3j[[a]]+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any

Prestige, model Prestige? Istnieje taki model w ogóle? Zastanawiam się mocno nad tym siodłem.

Na bank siodło Prestige model Prestige było kiedyś w Equishopie, kosztowało 5900zł. Teraz przeglądam i go nie widzę. To chyba starszy model, którego już nie produkują tak jak Rialto, Sydney etc.
[/quote]

Wygląda jak Prestige Professional
Siss   Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
18 maja 2010 18:02
Jeździł ktoś w Prestige Leonardo? http://www.prestigeitaly.com/elenco.php?padre=&cat=2&id=19 
Jesli ktoś miał, interesuje mnie czy to trzymające siodło, czy raczej "luźne"?
Ja, ja! Generalnie jedno z fajniejszych siodeł 🙂 jakie miałam. Jeździłam kilka miesięcy - pozbyłam się bo przestało pasować, a miałam możliwość kupić nowe. Bardzo żałuję, że tych siodeł w Polsce już nie ma jako nowych, bo brałabym na bank to.
Tybinka nie jest krótka bardzo, ale krótki jest klocek, który świetnie przytrzymuje udo od góry - ciężko pociągnąć nogę w górę 😉. Nie jest jakieś ekstremalnie głębokie, ale tylni łęk jest wyżej niż w innych siodłach Prest. co powoduje, że masz wrażenie większego trzymania. Generalnie jak w nie wsiadłam, to pierwsze wrażenie było, że mnie "wciągnęło". Nigdy w tym siodle nie uznałam, że potrzebuję większego trzymania. Ale trzeba sobie podpasować pod tyłek. No i Leonardo jest w dwóch wersjach - one oprócz skóry różnią się także kształtem i ułożeniem klocka. Ja miałam zwykłego Leonardo.
19 maja 2010 10:47
Ja właśnie mam możliwość kupienia 1. wersli Leon, bez D 😀 i chciałam się dowiedzieć jakie są wasze opinie na temat tego siodła. Rozmiar myślę, że będzie dobry, więc biorę go na próbę 🙂
http://www.equishop.pl/zobacz,686,kat,54,prestige-atena
jeździł ktoś?
edit:poprawiony link
Donia Aleksandra, mi ten link nie wchodzi..
Mam jeszcze pytanie do użytkowników Prestige'a.
Jeździł ktos w Carismie D? Jak spisuje się na zwykłej robocie? Wiem, że ktoś na forum je miał, bo czytałam w wątku o siodłach skokowych, ale może więcej osób się z nim zetknęło? Jest ekstremalnie płaskie?
Ja nie moge mieć siodła głębokiego ze względu na kręgosłup, co już zdecydowanie wytestowałam w ostatnich tygodniach. Chce siodło w miarę twarde, dające swobodę, z małymi bloczkami. I żeby sprawowało się dobrze na robocie. Mylicie, że Carisma pod to podejdzie?
Nie wiecie czy może nie będzie się szykować jakaś promocja puślisk Prestige?
22 maja 2010 09:14
raczej podwyżki cen 😀
Jak ja żałuje że nie kupiłam ich jak była promacja. Gwarancja jest tylko brana pod uwagę gdy jeździ się w puśliskach Prestige.  😵
Nikodi, a gdzie to jest napisane? Poza tym jak udowodnią Ci, że w takich nie jeździłaś?
Z tego co wiem tak własnie jest!!!
Sama byłam zaskoczona  🙄
Nikodi, no właśnie, jak sprawdzą? Trzeba wysłać siodło na gwarancji z puśliskami?😀
Ja mam nowe siodło i nie wiem czy nie szkoda wytrzeć go puśliskami z gorszej skóry a z tego co sie orientuje puśliska tej firmy są jednymi z najlepszych.
Nie mam zielonego pojęcia jak to jest, ale zaskoczyliście mnie, że nie ma konieczności. Akurat nie istotne czy sprawdzą czy nie pytam tylko czy taki rzeczywiście jest warunek żeby gwarancja nie przepadła?
Ja mam prestige pusliska i racja, sa rewelacyjne, siodło się nie wyciera praktycznie w ogóle...
Koleżanka ma carisme i ponieważ dla niej była za płaska kupiła sobie podkładkę podwyższająca tył. Może to kwestia nie dopasowanego siodła.. 🤔

Mi kiedyś lakier zszedł z tybinek jeżdżąc w puśliskach PRESTIGE. Jak odesłałam siodło nikt mnie nie pytał o puśliska. Zostały całkowicie wymienione tybinki.
Dramka szczerze mówiąc dziwna maniera - siodło za płaskie to pobawimy się podkładkami regulującymi dopasowanie siodła..
puśliska tej firmy są jednymi z najlepszych.

Jak dla mnie za tą cenę wytrzymałością nie grzeszą 😉
Szwy puszczają, przecierają się. Może siodła nie wycierają, jak jakieś Pfiffy z eko skóry. Ale teraz dużo firm (np. Kieffer, DawMag) produkuje puśliska z miękkiej skóry dużo lepiej wypadające w porównaniu z Prestigami.
Andre   I am who I am
22 maja 2010 21:19

Jak dla mnie za tą cenę wytrzymałością nie grzeszą 😉
Szwy puszczają, przecierają się. Może siodła nie wycierają, jak jakieś Pfiffy z eko skóry. Ale teraz dużo firm (np. Kieffer, DawMag) produkuje puśliska z miękkiej skóry dużo lepiej wypadające w porównaniu z Prestigami.

Ja mam puśliska Daw-Maga te z taśmą w środku. Używam ich od stycznia i w miejscu gdzie są strzemiona i zamki zrobiły się takie dość głębokie dołki. Przecierają się w tych miejscach i boję się, że długo mi już nie wytrzymają :/ No i nie są tak miękkie i elastyczne jak Prestige. Konserwowałam je regularnie, nie wiem dlaczego tak się dzieje, boję się że podczas jazdy w końcu mi się przerwą. A ważę całe 55,5kg i strzemiona są z lekkiego aluminium.
Za to brązowe puśliska Prestige, które nabyłam już używane z datą produkcji 2007, sama używałam ich przez rok dość intensywnie i nie niszczyły się w ogóle. Były w idealnym stanie, może jedynie skóra trochę przyciemniała w miejscu strzemion ale nie zrobiły się tam dołki jak w Daw-Magu.
Myślę, że to zalezy na jaka jakość partii skóry się trafi...
Aczkolwiek tak czy owak cena jest powalająca zwłaszcza teraz.
[quote author=k_cian link=topic=12583.msg595074#msg595074 date=1274554000]
Dramka szczerze mówiąc dziwna maniera - siodło za płaskie to pobawimy się podkładkami regulującymi dopasowanie siodła..
[/quote]

Też tak uważam..ale to nie moja sprawa.
No na siłę spod siodła podkładki raczej nie zabierzesz. 😉
Co najwyżej możesz spróbować ją uświadomić w czym problem.
Fakt, też jestem zdania, że warto dołożyć trochę pieniędzy i mieć już lepsze puśliska, a co najważniejsze - siodło na tym nie cierpi.
Mam swoje puśliska już ze 4 lata,  a nie są ani porozciągane, ani jakoś mocno poodgniatane od zamków, przy codziennym użytkowaniu.
Do drugiego siodła wzięłam Passiera, miały być dobre, ale bez porównania  🙄
branka, krotko jezdze w Carismie, wiec i zdania na razie nie mam za bardzo wyrobionego, ale..
Na plaskim sprawuje sie swietnie. Niezaleznie czy na krotkich czy wydluzonych strzemionach. Cud, miod i orzeszki. Na prawde bardzo fajne siodelko. Siodlo jest na prawde plaskie, ale nie siedzi sie jak w Stubbenach (jak na "desce"😉, jest rownoczesnie mieciutkie i bardzo wygodne. Wszelkie "dodatki" sa na prawde symboliczne, wiec daje na prawde duzo bardzo przyjemnej swobody.
Nie wiem jak na skokach, bo jeszcze nie mialam okazji przetestowac.
Przesiadlam sie ze skokowego Daw Maga i roznica jest "niebo a ziemia".

produkcja: czerwiec 2003 na 99,99%  😉

A nie 1993?? 17 33 149 063

Bo nie wyglada żeby miało tylko 7 lat  🤔

"Przesiadlam sie ze skokowego Daw Maga i roznica jest "niebo a ziemia"." Nic dziwnego  😁  😉

A jak sie ma nowy Michel Robert do poprzedniego?
Andre   I am who I am
26 maja 2010 18:14
Prestige Rialto podobno przestały być produkowane dawno temu? Tymczasem moje Rialto ma numery: 1734 0570807 B1. Rozumiem, że siedzisko 17, łęk 34, produkcja sierpień 2007? A co te B1 oznacza? Wszyscy mi wmawiają że Rialto to bardzo stary model Prestiga a tymczasem moje siodło wygląda tak 🤔:
edit
wstawiam linka......
I tylko metki mu brakuje 😁 Brakuje też właściwego rozmiaru fotki.
Jak może być stary model jak znaczki nowe  😀 Zazdroszcze  💘 Skąd takie zdobyłaś?  🤣
Andre   I am who I am
26 maja 2010 19:04
No właśnie się dziwię, widziałam kiedyś siodło na allegro opisane również jako Rialto ale znaczki miało takie miedziane, nie czerwone i było w gorszym stanie. Jak je miałam kupować to szukałam w necie informacji na temat tego modelu i właśnie spotkałam się z kilkoma opiniami, że te siodła dawno przestały być produkowane. W equishopie czy ihaha się na nie nie natknęłam.
edit: znalazłam z forum śk Rialto przestało być produkowane ok 10 lat temu [..] Dziesięć, dziesięć przedstawicielka prestige mi tak oznajmiła. Jednak rok produkcji ostatniego nie jest tym samym co rok sprzedaży ostatniego. Były zapasy. Dlatego mogło być kupione 4 lata temu
A zdobyłam od znajomej która je zdobyła gdzieś w ogłoszeniach 😁
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] rozmiar zdjęć
Dziwne bo tego siodła nawet nie ma na stronie PRESTIGE  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się