Siodło skokowe
Też czekam na bogdanową ujeżdzeniówkę - w zasadzie mogłaby być identyczna jak skokówka tylko z inną tybinką
Oj tak 🙂 ja też czekam 🙂
W zasadzie inna tybinka + głębsze siedzisko załatwiłyby sprawę 🙂
miał ktoś kontakt z firmą santa cruz? 👀
o ile się nie mylę to nie jest firma tylko model siodła jacson
D+A, to jest firma, produkująca siodła, różne (dla dużych koncernów też - ja się dopatrzyłam 2 modeli Kieffera 😉) - ale te siodła które miałam okazje widzieć bliżej, ich modele autorskie - marne jakościowo. Ale nie wiem jak inne.
Ja mam Bogdanowe zwykłe siodło skokowe, niejednotybinkowe ala Equipe da vinvi
Bogdan - dzisiaj wsiadłam stęp, kłus - najwygodniejsze siodło w jakim siedziałam
mój koń po przerwie nieźle bryka a to siodło niesamowicie trzyma, skórka antypoślizgowa jest extra 🙂 i niestety mój koń się mnie nie pozbędzie podczas brykanka hehe za dobre siodełko
poka poka zdjecia
ja macalam siodlo Claudii-majstersztyk! a popreg...jezu jak sobie kupie to dwa-jeden dla konia drugi zeby na nim spac 😁
to teraz prosze we wrzesniu trzymac kciuki zeby sponsorzy powiedzieli tak na niebiesko grafitowe siodlo Bogdana🙂
a ja już wklejalam na początku czerwca tutaj tyle że koń stał i wsiadłam dzisiaj na chwilę 😲
oblukałam😀 no to będę pewnie pare rzeczy papugować😀😀
Naprawdę jak jadę, to czuję się jak bym w żelu jechała 🙂 wygodnie, miękko, łydka i kolano delikatnie przylegają, w końcu czuję konia ! nic nie blokuje, jeździ się łatwo i przyjemnie i o to chodzi a nie 😉
Karla🙂, niebiesko-grafitowe? co to za papugowanie babo ty niedobra 🤬
slyszalam, ze niebieskie masz miec,a o graficie nic nie slyszalam 👿
poza tym ja chce z normalnym dluuuugasnym popregiem, bo Polka sie wyciera od ujezdzeniowego,krotkiego i calej reszty paseczkow🙁
najwyzej wymysle jakis odjechany niebieski
jak juz dostaniesz swoje cacko wstaw zdj🙂
p.s. kolejna Karolina co ma jobla na niebieski😀
aa przypomnialo mi sie -santa cos tam mialam kiedys na testach tak samo jak henry de costam...jednak co stubben to stubben
epk, myślałam ,że to jacsony, bo tak jest napisane na siodłąch z allegro🙂
wsiadłam w daw maga gp i... sie zakochałam 😍 jeszcze zobaczymy jak w skoku, ale siedzialo mi sie wygodniej niż w prestigeowskiej ujeżdzeniówce: dogu, który był moim nr 1:P
Ja chyba kupie meredith..
Wczoraj wsiadlam w kolezanki prestige 17" i juz wiem ze moj jaguar 17,5 jest na mnie za duzy. Latam po siodle i dlatego wlasnie sie obcieram 😵
Ja w 17 Prestigea też się obcierałam bo latałam 😉
Nie mniej wg mnie Merdith jest najmniejszym siodłem Prestige (17 była na mnie dobra) . Pozostałe modele są wyraźnie większe.
skakałam dziś w Bogdanowym siodle. I mam dość mieszane uczucia. Dobrze leżała noga, siodło absolutnie nie przeszkadzało, na drągach czy na skoku bardzo przyjemnie, dopóki się nic nie dzieje 🙂 Mało nie zaliczyłam dziś gleby, bo niestety ale tam już nic nie pomaga zostać w siodle. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Ale dla mnie to siodło było zdecydowanie za twarde, miałam wrażenie ze siedzę na desce. Plus kształt siedziska? terlicy? nie wiem jak to opisać dobrze, mi nie podpasował. Dla mnie było za proste, nie było wygięte wystarczające żebym mogła wygodnie usiąść.
xxagaxx tak z ciekawości jedziłaś we 'wrotku' czy jakimś innym Bogdanowym?
Ja w 17 Prestigea też się obcierałam bo latałam 😉
Nie mniej wg mnie Merdith jest najmniejszym siodłem Prestige (17 była na mnie dobra) . Pozostałe modele są wyraźnie większe.
odniosłam podobne wrażenie - moja Meredithka była bardzo mała.
ale to dziwne 17 cali to nie zawsze 17 cali?
xxagaxx tak z ciekawości jedziłaś we 'wrotku' czy jakimś innym Bogdanowym?
ja się nie znam, merson mi pożyczyła swoje, fotki masz na poprzedniej stronie.
Versailles też ma małe siedzisko jak na 17..
Zakupiłam dzisiaj meredithke 💃 Nie moge sie doczekac wypróbowania na koniu 😜 I grzecznie czekam w kolejce na serwisowanie "u Bogdana" :kwiatek:
xxagaxx Na tym polega close contact 😉
Dramka, naprawde uwazasz ze close contact nic nie pomaga, szczegolnie jak sie cos dzieje i jest twardą deską?
bo mam zupelnie odmienne odczucia
co to znaczy "szczegolnie jak cos sie dzieje"? czyli jak co sie dzieje?
I co ma do tego siedzisko twarde?
close contact ma nie przeszkadzac a nie pomagac..
np odskok wypadnie nie tam gdzie trzeba i kon ratuje, albo kon bryka, albo po prostu spoznisz z cialem, albo kon sie sploszy - no cokolwiek.
Trelemorele dziwne ale chyba tak 🤔 Nie wiem od czego to zależy.
Ja testowałam 2 Meredithki, Arezzo oraz MR- Merdith pasowały,siedzisko ok, ale pozostałe były ogromne (szczególnie Arezzo).
Może jest to związane z konstrukcją siedziska. Też mam wrażenie, że Meredith jest mniejsze od Michela.
xxagaxx Na tym polega close contact 😉
Dramka dla mnie na tym nie polega close contact. Na tym polega siodło które mi nie pomaga. Może komuś się dobrze w tym siedzi, czuje się pewnie. Ja wiem, że przy moich czasem opcjach, lotach itp takie siodło byłoby niebezpieczne.
Magdo,
-koń odbija się w miejscu do którego doprowadzi go jeździec
-jeżeli koń bryka to najlepsze są płaskie siedziska, bo nie wyrzuca z siodła i "tylni łęk nie daje po nerkach" zależy jeszcze kto jakie ma na myśli brykanie konia, bo to,że koń po skoku walnie zadem to to nie jest brykanie, wg mnie brykanie jest w momencie kiedy koń ma łeb pomiędzy nogami (swoimi), a reszta to banał
-jak się spóźnisz z ciałem to zostajesz z tyłu, konia masz z przodu i w tym momencie koń wyrywa wodze z rąk ( przykład: ostatnia potęga skoku- ta niefortunna)
-koń płoszący się: jedna rada na wszystko - prawidłowy dosiad i myślenie za siebie i za konia 😀