Siodło skokowe

Pan Kostrzewa z www.ihaha.pl przyjmuje dobre używane siodła w rozliczeniu. Nie wszystkie, ale takie, które są w dobrym stanie i wie, że mu zejdą.
Skontaktuj się z panem Kostrzewą i spytaj, czy wziąłby Twoje siodło w rozliczeniu. Możesz u niego kupić siodła zarówno nowe jak i używane.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
17 maja 2011 13:40
nie jestem złośliwa, tylko jak widzę kolejną osobę, która nabiera się na prestiżowy marketing to mi ręce opadają  😵
zastanów się w jakich oni właśnie ludzi celują  😉 jako nie mający czasu manager w korporacji nie powinnaś mieć problemu z określeniem "targetu"  😉
...już od paru stron otrzymujesz porady od mądrych osób i co?  😉
pasuje Ci prestige - to śmigaj w tym, powodzenia  :kwiatek: ale nie wymyślaj jakiegoś 'skazania" na ten sprzęt usprawiedliwionego brakiem czasu; bo wszyscy tu pracujemy i większość organizuje sobie sprzedaż i kupno nowego siodła bez problemu 🤔

Ja mam prawie 30 lat, pracuję jako manager w dużej korporacji i nie mam czasu bawić się w jakiś kurierów.
wcześniej sama określiłaś swój budżet na 6tyś...zatem, skoro korporacja duża, to pozostaje przypuszczać, że ten management dosyć niskiego szczebla, na co tez by wskazywały twoje kompetencje mentalno-organizacyjne...chcesz iść po najmniejszej linii oporu, to sobie idź, nikt nie ma żalu że wyrzucisz w błoto swoje pieniądze, tylko się nie dziw, że inni mają inny pomysł na wydawanie swoich.
od trzech stron się tłumaczysz "dlaczego prestige"- zupełnie nie musisz!...po co tu szukasz błogosławieństwa dla swoich decyzji?!!!
to nie jest korporacja, tu nie trzeba zatwierdzać swoich decyzji 😁
a ja nie rozumiem w czym problem. no wcale nie rozumiem... 🙁 bo skoro budzet jest 6000zl to mozna w siodlach wybierac, w nowych (np szyty na miare kentaur ze zwyklych skor 2800 chyba, a z lepiatych skor 3400, czy bogdan w podobnym przedziale cenowym) a w uzywanych, tych z najwyzszej polki rowniez. bo za ta kase mozna spokojnie kupic lekko uzywanego jaguara, devoucoux, cobre itp i na pasowanie nawet jeszcze zostanie. wiec: gdzie jest problem???
JSBach- to tylko w używkach możesz poszukać.

niestety... szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć. za duze wymagania, za mało kasy ; ((
o za ta kase mozna spokojnie kupic lekko uzywanego jaguara, devoucoux, cobre itp i na pasowanie nawet jeszcze zostanie. wiec: gdzie jest problem???
bo te 6tyś ma wystarczyć na to żeby było to dobre siodło, a z drugiej strony obowiązkowo z metką Prestige 😵...to jest możliwe, ale nie za 6 tysi.
aha. hmm, jednak ja dalej nie rozumiem. 🙁  ale moze dlatego, ze mnie prestige nie podnieca. cobre mam 😎
a moze odejdźmy od tego tematu, który robi się coraz bardziej niemily? ; ))

Ja mam pytanie: czy siodlo Prestige Pony, 16 cali, byłoby odpowiednie dla mnie? mam ok 160 wzrostu, trochę ponad 40 kg, ale zawsze jeździłam w 17. no ale cena mi odpowiada...
a koń... 170 cm, sp, nie jakis grubiutki, ale też nie chudy: przeciętny...
jak trzeba zdjecia to wstawię:>
Ja bym nie ryzykowała 16stki, poza tym pomyśl pierw o dopasowaniu do konia, później o sobie 🙂
17 maja 2011 14:47
ale zawsze jeździłam w 17. no ale cena mi odpowiada...

hhm? a jak sa buty w dobrej cenie w rozmiarze np 36, podczas gdy nosisz rozmiar 38  😉 to też się nad nimi zastanawiasz?
jeździłam w 17, ale powinnam mieć tak napawdę 16 albo i mniejsze.
Ludzie, ale przy 160cm wzrostu i ok. 40 kg wagi to niby jakie siodło jak nie 16?? JSBach, ja bym na twoim miejscu próbowała tą 16. Wszędzie piszemy, że ludzie jeżdżą w za dużych siodłach z za długimi tybinkami a tu człowiekowi 160cm i 40kg waga (to prawie dziecięca waga) mówią, że 16 to za małe siodło...ehh
17 maja 2011 15:33
ale o to chodzi epk, że nie dopasujemy komuś siodła przez net 🙄 żebyśmy na głowie stanęli
co innego jak sie zdjecie wstawi gdzie coś ewidentnie mozna zobaczyc  i powiedziec, ja sama przecież kiedyś o to prosiłam, ale dopasować na podstawie samego opisu? 😲
jak sama nazwa wskazuje jest to siodło PONY, a wiec można mniemać ze na konia 170 nie spasuje  🙄
może lepiej celować w coś z małym siedziskiem i z wymiennym łękiem? np Bates?
zaraz zdjecia wstawię. nie wiem, jak na mnie nie wyglada to na siodełko jakieś malutkie, moge sie zapytać o super dokładne wymiary...
dunia nie nie można mniemać

JSBach jedyny sposób to przymierzyć, chociaż Ty wagowo kwalifikujesz się do 16🙂
duunia, no fakt, fakt, ale mam nadzieję, że JSBach, to akurat wie, że nie wszystko się da przez neta. Musi na siodło wsiąść, pojeździć, sprawdzić spasowanie do konia i siebie.
Ale co do tego, że siodło Pony nie będzie pasowało na dużego konia to się nie zgodzę. Konie są różne, a to siodło pewnie jest po prostu dość krótkie. A krótkie duże konie też się zdarzają - vide Korab forumowej darolgi. Ja bym mu na serio założyła poniakowe siodło.
17 maja 2011 15:55
mniemać zawsze można 😉 natomiast na podstawie samego li tylko mniemania nie podejmuje się decyzji i oto mi chodzi
Ludzie nikt mnie nie rozumie. Ja nie proszę tu o analizę zasobności mojego portfela ani też umiejętności organizacyjnych bo to już jednak jest  🚫

Moje pytanie brzmi tak i jeśli ktoś umie mi odpowiedzieć to poproszę, jak nie to nie róbcie zamętu ani mojej analizy psychofinansowej:
CZY OPRÓCZ iHAHA I eQUISHOP ORAZ EQUIP JEST FIRMA PRODUKUJĄCA SIODŁA KTÓRA PRZYJMUJE W ROZLICZENIU SIODŁO PRESTIGE? CHODZI TEZ O USŁUGĘ DOPASOWANIA SIODŁA DO KONIA I JEŹDZCA NIE ZE ZDJĘCIA.
epk: tak sie składa, ze Grypsio jest krótki ;>

klik1
klik2
klik3

przepraszam, ze nie wstawiam zdjec, ale nie nie pokazujami sie mimo że robię z instrukcją ; (
JSBach jesteś w tej komfortowej sytuacji że jak widzę mieszkasz w Katowicach. Masz pod ręką Equishop więc nie byłoby problemu żeby się tam przejść- są tam także używane siodła i pomoc w dopasowaniu.
Spróbuj-myślę że możesz trafić używkę w niezłej cenie.
ta aukcja, to jest siodlo branki, ktora w tym siodle obecnie jezdzi na brance- czyli folblutce.
muszę sie przejść, ale najpierw musze pogadac z rodzicami czy mi kredyt dadza. myślę, ze już jako takie zaufanie do mnie mają, bo pake juz spłaciłam  😎
17 maja 2011 16:22
no Ty faktycznie drobniutka jesteś  😉 JSBach  🙄
Perlica? a cos Ty taka nerwowa?  😀
wiem, słysze to codziennie po kilka razy ^ ^ najlepsze jest to, ile ja jem ;oo
Perlica, SAMA napisałaś, że jesteś "managerem w dużej korporacji", SAMA masz gotową odpowiedź na każdy argument i SAMA każesz czytającym twoje wypowiedzi zaglądać ci do portfela, więc - o co kaman? Skoro tak się upierasz przy tym prestiżu to jeździj w prestiżu, a nie doprowadzaj ludzi tutaj do opadu rąk, nóg i różnych innych rzeczy.

JSBach, Poproś o wypożyczenie siodła za kaucją i wypróbuj na koniu. Nikt nie jest alfą i omegą, żeby przez internet dopasować siodło do konia i Ciebie.
Sankaritarina: Nie za bardzo mam mozliwość wypożyczania siodła za kaucją. opłaca sie to przy paru siodlach na próbę, a ja takiej możliwości nie mam, bo kasy brak.
Wiem, że nie dopasuje, ale wskazówki moze dać.
JSBach Ale przecież jeżeli się nie zdecydujesz to będzie kosztować tyle co przesyłka lub przewóz. Kasa wróci.
JSBach a co za problem po prostu zadzwonić do Oli z Equishopu i zapytać? Ja gdy testowałam niedawno siodła wziełam 3 ze sobą, nie dawałam żadnej kaucji, podpisałam jeden papier i miałam siodła conajmniej na tydzień. Aczkolwiek inna kwestią jest, że to już moje 3 siodło z tego sklepu, więc mają tam do mnie jakiś kredyt zaufania, ze siodło wróci w takim stanie jakie je otrzymałam.
ALE, gdy pierwszy raz przymierzałam się do siodła to przez telefon określiłam Oli czego mniej wiecej szukam, przywiozła mi 3-4 modele i testowałam przez 2-3 godziny i wybrałam. Z tym że jak już dzwonisz, to musisz być zdecydowana na 99,9 %, że weźmiesz któreś siodło.

edit: Doczytałam, że jesteś z Katowic. Więc już totalnie nie widze problemu, żeby ktoś do ciebie z siodłami przyjechał, nawet jeśli nie wezmiesz zadnego to i tak koszty beda niskie, te 10-20 km od sklepu to niewiele.
JSBach, jeśli to "pony" to siodło branki - to pogadaj z branką. Imo - pasować na konia nie będzie - z przodu wygląda na wąskie, a twój koń - na potężnego w klacie. natomiast z cała pewnością powinnaś szukać 16-tki, albo nawet mniejszego - i to jest dobra wiadomość, bo jeźdźcy kuców i małych koni wyrastają z małych (na jeźdźca) siodeł często je sprzedają.
Może zrób tak - metodą pożyczania dopasuj siodło na konia, z jakiegoś znanego typu, i wtedy zapytaj w ogłoszeniach, czy ktoś nie ma 16 na zbyciu, ile możesz zapłacić (?), opisując jakie konkretne siodło pasuje na konia (szerokość łęku, typ siodła).
edit: jest jeszcze opcja (i droga być nie powinna), że kupujesz siodło - i dopasowujesz na konia. Profesjonalnie - u siodlarza.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się